Μαύρες μυτούλες

maria_kala

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η maria_kala αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει από Νέο Ψυχικό (Αττική). Έχει γράψει 167 μηνύματα.
Και τα 2 μου γατάκια έχουν μαύρες μυτούλες.
Πάνε και χώνονται σε σημεία που δεν φτάνω να καθαρίσω..
και αναρωτιέμαι αν είναι βρωμιτσα η κάτι σοβαρό… !!
καμία ιδέα;;;;;;;;;;;;
:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• DSC02425.JPG
    DSC02425.JPG
    474,9 KB · Εμφανίσεις: 102
  • DSC02428.JPG
    DSC02428.JPG
    428,6 KB · Εμφανίσεις: 58
Αυτά δεν είναι βρωμιές από κει που πάνε και χώνονται, είναι ξεραμένες μυξούλες. Θέλουν καθάρισμα με υγρό πανάκι ή γάζα και αν επιμείνουν πρέπει να τα δει κτηνίατρος, μήπως χρειάζονται αντιβίωση.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

σαν αλλεργεια δηλ;;; η σαν μυκητας;;;
πανακι και νερακι;;;
ευχαριστωωωωωωωωωωω

Όχι, ούτε αλλεργία, ούτε μύκητας.
Κάτι σαν κρύωμα είναι, λέγεται ρινοτραχείτιδα και το έχουν πάρα πολλά γατάκια, κυρίως αυτά που έχουν ζήσει έξω. Τα εμβόλιά τους τα έχουν κάνει;

δεν εχουν βγει ποτε εξω!!!
τα εμβολια δεν τα εχουμε κανει ακομα γιατι ειχανε μια ευκοιλιοτητα και θα πανε στον κτηνιατρο ξανα τωρα που συνηλθανε!!!
ζουνε μεσα στο σπιτι απο την ωρα που γεννηθηκαν!!
α και δεν εχουν τπτ απο αυτα!! (ανορεξία, κατάπτωση, πυρετό, ρινικό και οφθαλμικό έκκριμα)

Αλίκη με έβαλλες σε υποψίες έτσι λοιπόν είπα να πάρω
και 2η γνώμη γιατί ο κτηνίατρος μου, μου έλεγε ότι είναι υγιέστατα………….
Ο άλλος κτηνίατρος μου είπε κατευθείαν ατό που μου είπες κι εσύ!!!
Ρινοτραχειτιδα στο ένα έκανε αντιβίωση με ενεσούλες
και επειδή είχε και λίγο πυρετό και αντιπυρετικό..
επίσης μου είπε να τούς δίνω bisolvon και tobradex πρωί βράδυ
και να τούς Βάζω και φυσικό ορό σε μυτούλα και ματάκια όλα αυτά μέχρι την Κυριακή..
εύχομαι να συνέρθουν!!

Σε υπεεεεεεεεεεεερεθχαριστωωωωωωωωωωωω:clapup::clapup::clapup:

Συνημμένα

• 29051_441465268464_691248464_5720170_5514253_n.jpg
    29051_441465268464_691248464_5720170_5514253_n.jpg
    65,8 KB · Εμφανίσεις: 50
  • 29051_441465308464_691248464_5720173_2526785_n.jpg
    29051_441465308464_691248464_5720173_2526785_n.jpg
    75,1 KB · Εμφανίσεις: 52
Παρακαλώ, δεν κάνει τίποτα :)
Το tobradex πάντως εγώ το φοβάμαι πάρα πολύ, είναι κορτιζονούχο και μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά στα μάτια τους (την έχω κάνει τη βλακεία στο παρελθόν, γι' αυτό στο λέω... Δυστυχώς είναι ένα λάθος που το κάνουν πολλοί κτηνίατροι). Στη θέση σου, θα τους έδινα tobrex που είναι πολύ πιο ασφαλές.
Περαστικά τους!!

Δεν ήξερα ότι έχει κορτιζόνη!! :eek:
Είχες κάνει μεγάλη θεραπεία με αυτό;;;

Ναι, δυστυχώς του την είχα δώσει για αρκετό καιρό την κορτιζόνη, γιατί είχα κάνει τη βλακεία να εμπιστευτώ τον τότε κτηνίατρό μας, που τον είχαν γενικώς περί πολλού αλλά αποδείχθηκε πολύ λίγος, από πολλές απόψεις.:mad: Όταν τελικά μου έκοψε και τον πήγα το γάτο μου στην οφθαλμίατρο, μου είπε τα περί κορτιζόνης. Ξεκίνησέ του το tobrex καλύτερα, έχει την ίδια αντιβιωτική ουσία με το tobradex, αλλά χωρίς την κορτιζόνη ;)

Ήθελα να ενημερώσω και ωα πω ότι πάμε πολύ καλυτέρα..:clapup:
Έχουν σχεδόν εξαφανιστεί οι μαύρες μυτούλες και συνεχίζω να τους Βάζω tobrex μέρα παρά μέρα στα ματάκια και την μυτούλα…
γενικά κάνει καιρό να φύγει ο ιός;
Και αν έχω καταλάβει καλά δεν φεύγει ποτέ τελείως απλά κάνει εξάρσεις;
Και κάτι ακόμα αν δεν φεύγει τελείως πρέπει να κάνουν το εμβόλιο για την ρινοτραχειτιδα παρόλο που έχον την ίωση;;
:hmm:

Όντως, δεν φεύγει ποτέ εντελώς από τον οργανισμό τους, γι' αυτό χρειάζονται λίγη περισσότερη προσοχή ώστε να μην εκτίθενται στο κρύο ή σε στρεσογόνους παράγοντες που μπορεί να "ρίξουν" το ανοσοποιητικό τους. Παρόλα αυτά, όσο μεγαλώνουν και δυναμώνουν θα είναι όλο και πιο σπάνιες οι εξάρσεις, μπορεί να σταματήσουν και τελείως.
(Ο δικός μου είχε 2-3 επεισόδια, όλα μέσα στον πρώτο ενάμιση χρόνο της ζωής του. Από τότε μέχρι σήμερα, που κλείνει τα 3, είναι μια χαρά, εκτός από κάτι λίγες τσιμπλίτσες πότε-πότε).:)
Το εμβόλιο είναι απαραίτητο γιατί καλύπτει και άλλες ασθένειες. Τα γατάκια που είναι φορείς έχουν ένα λόγο παραπάνω να εμβολιάζονται γιατί, αν τυχόν αρρωστήσουν από κάτι άλλο, οι άμυνα του οργανισμού τους θα πέσει και τότε θα βρει ευκαιρία κι αυτός ο ιός να εκδηλωθεί.

καλησπερα κι απο μενα....παρατηρησα οτι η μυτουλα της ηρας μου καθε τοσο μαζευει μαυρακια...δεν ειναι συνεχως μαυρη αλλα καθε τοσο...εχει κανει το πρωτο εμβολιο και τωρα θα παμε να κανουμε και το δευτερο...πρεπει να ανησυχω?

αφροδιτη μου αφου θα πατε για το δευτερο τωρα, ρωτα την γιατρο..μπορει να μην ειναι κ τπτ:)

σωστα;)
επρεπε να της το ειχα κανει την προηγουμενη εβδομαδα αλλα καθηστερησαμε:(
αυτην την εβδομαδα θα παμε σιγουρα

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back