Μαύρο στίγμα σαν πληγή

mirloon

Νεοφερμένο μέλος

Η Μαριαν αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών. Έχει γράψει 10 μηνύματα.
γεια σας!
εχω μια γατουλα Αιγαιου 2,5 χρονων,στειρωμενη που ζει μονιμα σε διαμερισμα κ τα καλοκαιρια οπως τωρα,ερχομαστε σε κτημα.
Παρατηρησα πριν λιγες μερες ενα μαυρο στιγμα στο πηγουνι της σαν κακαδακι..δεν εδωσα σημασια γιατι παιζει με μια αλλη γατουλα εδω κ υπεθεσα οτι μαλλον την δαγκωσε.Σημερα ομως προσεξα οτι εχει 3πλασιαστει σε ογκο (μεγεθος φακης)κ προσπαθησα να δω μηπως ειναι τσιμπουρι, αλλα 99% δεν ειναι .Τι μπορει να ειναι κ τι να κανω?Την Κυριακη φευγω για Αθηνα κ σκεφτομουν να την αφησω 1 μηνα ακομη εδω στους γονεις μου αλλα τωρα φοβαμαι.Ευχαριστω!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερο να την πας στον κτηνίατρο ώστε να σου πει με βεβαιότητα τι μπορεί να είναι αυτό.
Ίσως είναι κάποιο δερματικό πρόβλημα, ίσως κάποια πληγή κ.λπ. :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αν είναι κάπως έτσι πρόκειται για ακμή της γάτας, η παθογένεια της δεν είναι γνωστή, το καθαρίζεις με μια γαζα και λιγο ζεστο νερο και μετα το περνάς με ελάχιστο οινοπνευμα πανω σε βαμβακι, δεν το ξυνεις και δεν αφηνεις τη γατα να ξυστει, καποιοι κτηνιατροι δεν χορηγουν τίποτε κάποιοι άλλοι κάποια αλοιφη αναλογα την περίπτωση.
Εαν ειναι μεγαλη επιφανεια καλο ειναι να την πας για εξεταση .

Τελευταία επεξεργασία:
δυστυχως εδω που ειμαι δεν εχει κτηνιατρο!Εψαξα στα γυρω χωρια κ μονο στον Αλμυρο(Μαγνησια)εχει οπου λειπει σε διακοπες :(
πηρα τηλ μια κτηνιατρο κ ειπε μαλλον ακμη κ να βαλω fucidin ,αλλα εμενα μου φαινεται για πληγη.

Συνημμένα

• 014.JPG
    014.JPG
    1,1 MB · Εμφανίσεις: 95
  • 029.JPG
    029.JPG
    1 MB · Εμφανίσεις: 98
Av είναι εξόγκωμα,σαν ογκίδιο δηλαδή,πρέπει οπωσδηποτε να συμβουλευτείς κάποιον κτηνίατρο.:/:

ειναι σαν φουσκωμενο κακαδι,οπως οταν χτυπμε κ μετα πηζει το αιμα

Φωτογραφία μπορείς να το τραβήξεις;;Όχι ότι θα κάνουμε διάγνωση βέβαια,προς θεού..απλα να καταλάβουμε πως είναι.:redface:

πιο πανω ανεβασα 2 φωτο

εμενα ακμη μου μοιαζει, αλλα ο διαβολος εχει πολλα ποδαρια, κι εγω μηνα Αυγουστο δεν ειχα ποτε καλες εμπειριες με τις γατες μου. Ξέχασα να προσθέσω πανέμοργη η γατούλα σου!

σευχαριστω! ολους ευχαριστω για την αμεση απαντηση!προς το παρον εβαλα λιγη κρεμα celestoderm...το μονο που εχω μαζι μου κ δεν προκειται να βρω κ φαρμακειο αποψε κ αυριο εδω περα

Μην αγχώνεσαι, δεν είναι και για θάνατο, εκείνο που έχει σημασία είναι να την καθαρίσεις και γενικα να προσεχεις να μην μολυνθει., το αν θα πάρει αντιβιοτική κρέμα ειναι δευτερευον δεδομενης της καταστασης (αργιες, διακοπες κλπ) ,
ολα θα πάνε καλά! και με την πρωτη ευκαιρια την πας σε γιατρο να τη τσεκάρει. Περαστικά της.

σευχαριστω! ολους ευχαριστω για την αμεση απαντηση!προς το παρον εβαλα λιγη κρεμα celestoderm...το μονο που εχω μαζι μου κ δεν προκειται να βρω κ φαρμακειο αποψε κ αυριο εδω περα

Δεν είμα κτηνίατρος αλλά θα πω την γνωμη μου (δε θα προτείνω θεραπείες γιατί δεν ξέρω αλλά θα σταθώ σε αυτή την ενέργεια την οποία θεωρώ λάθος)

H celestoderm είναι συνδιασμος κορτικοστεροειδούς και αντιμικροβιακού το δίνουμε σε εκζέματατα κυρίως και σε κάποιες δερματίτιδες στους ανθρώπους , η fucidin είναι μόνο αντιμικροβιακή (αλλα εχει διαφορετικό είδος αντιβιοτικού από την celestoderm) .

H celestoderm περιέχει μέσα αμινογλυκοσίδη ως αντιβιοτικό η fucidin περιέχει φουσιδικό οξύ (είναι διαφορετικά) . Συνεπώς αν την επομένη ή σε 2 μέρες που θα πας σε φαρμακείο βάλεις την fucidin τότε θα έχεις βάλει στην εστία 2 διαφορερικά αντιβιοτικά (σε σύντομο χρονικό διάστημα) σε συνδιασμό με κορτικοστεροειδή (τα οποία μειώνουν την αμυνα του οργανισμού).

Συνεπώς σε περιπτωση που υπάρχει εστία μικροβίων ενδέχεται να μην ήταν σωστή η ενέργεια σου και να υπάρχει κίνδυνος να προκύψουν πολυανθεκτικά στελέχη οπότε να κάνεςι παραπάνω κακό παρά καλό.

Οπότε καλύτερο είναι να ακούς την οδηγία του κτηνίατρου και να μην βάζεις αλοιφές στην τύχη αφού το πρόβλημα παραμένει για πολλές μέρες καλύτρρα να περιμενες 1,2 μέρες για να βαλεις την αλοιφη παρα να την αντικαταστήσεις με μία άλλη.

εβαλα celestoderm γιατι ξερω οτι κανει για δερματικα κ επειδη δεν εβρισκα τιποτε αλλο.Αμεσως μολις την εβαλα στη πληγη καθαρισε το μαυρο αυτο κακαδι κ ειναι μια χαρα.Οποτε θα την παρακολουθει κ η μητερα μου που θα ειναι εδω κ αν γινει τιποτε θα ερθω απο Αθηνα να την παρω κ να την παω κτηνιατρο στην Αθηνα.Να μην της κοψω τις διακοπες της για μια πληγουλα.Αδικα μαλλον ανησυχησα!

υπόψιν οτι αν είναι ακμή υπάρχει περίπτωση να ξαναπαρουσιαστεί, θα μπορούσες να καθαρίζεις την περιοχή με φυσικό ορο. επίσης καλό είναι τα πιατάκια που τρώει και πίνει το γατουλίνι σου να είναι είτε γυάλινο είτε ανοξείδωτο και να πλένονται τακτικά!

γεια σας!
εχω μια γατουλα Αιγαιου 2,5 χρονων,στειρωμενη που ζει μονιμα σε διαμερισμα κ τα καλοκαιρια οπως τωρα,ερχομαστε σε κτημα.
Παρατηρησα πριν λιγες μερες ενα μαυρο στιγμα στο πηγουνι της σαν κακαδακι..δεν εδωσα σημασια γιατι παιζει με μια αλλη γατουλα εδω κ υπεθεσα οτι μαλλον την δαγκωσε.Σημερα ομως προσεξα οτι εχει 3πλασιαστει σε ογκο (μεγεθος φακης)κ προσπαθησα να δω μηπως ειναι τσιμπουρι, αλλα 99% δεν ειναι .Τι μπορει να ειναι κ τι να κανω?Την Κυριακη φευγω για Αθηνα κ σκεφτομουν να την αφησω 1 μηνα ακομη εδω στους γονεις μου αλλα τωρα φοβαμαι.Ευχαριστω!

Καλημερα,
Πριν απο λιγες μερες το κουνελι μου ειχε βγαλει κατι τετοιο. Ηταν μαυρο αλλα οταν το πιεζα δεν ειδειχνε καμια ενοχληση το κουνελακι μου. Το πηγα σο γιτρο και οταν το ανοιξε ωγηκε απο μεσα αποστημα. Χρειαστηκε να του κανουμε εγχειρηση Και τωρα περνει αντιβιώσεις πρωι-βραδυ και του καθαριζουμε την πληγη. Σε συμβουλευω να πας την γατουλα σου οσο το δυνατον πιο συντομα στον γιατρο.
Να σου κανω μια ερωτηση?? Το σημειο απου εχει αυτο το μαυρο κακαδακι ειναι ελαφρως πρησμενο?? :confused:

γεια σας.
συγνωμη για την καθυστερηση αλλα δεν ειχα δει το μνμ.
Οχι δεν ηταν πρησμενο πολυ ..τελικα ηταν καποιο χτυπημα επειδη επαιζε με ενα αλλο γατακι.
Ομως,εχει και ακμη η οποια στην αρχη ηταν εντονη ...μετα τη fucidin που της εβαλα ,υποχωρησε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back