Μα επιτέλους πού είναι το κράτος;

ladycat

Διάσημο μέλος

Η frosso αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και μας γράφει από Χίος (Χίος ). Έχει γράψει 3.628 μηνύματα.
Εξολοθρεύουν γάτες στη Μήλο

Οι πρώτες γάτες που δηλητηριάστηκαν είχαν φάει μια ισχυρή δόση ενός χημικού λιπάσματος αναμεμειγμένο με τροφή, και αυτό συνέβη στα μέσα Μαΐου 2007. Ηταν η πρώτη φορά που συνέβαινε κάτι τέτοιο στην Πολλώνια από το 1993, αν και συμβαίνει σε τακτά χρονικά διαστήματα σε άλλες περιοχές της Μήλου.

Αφότου συνειδητοποιούμε τι συμβαίνει, ενημερώσαμε την τοπική αστυνομία, οι οποίοι μας συμβούλευσαν να ενημερώσουμε και το γραφείο του δημάρχου, μιας και δεν είχαν την εξουσία να ξεκινήσουν μια έρευνα χωρίς την έγκριση του δημάρχου. Ο Δήμος ενημερώθηκε αλλά δεν πάρθηκε κανένα μέτρο. Καθώς όλο και πιο πολλές γάτες πέθαιναν στην Πολλώνια, απευθυνθήκαμε ξανά στην Αστυνομία κι έγινε μια σχετική αναφορά την Κυριακή, στις 10 Ιουνίου 2007. Την επόμενη ημέρα η Αστυνομία μάς πρότεινε να κάνουμε μήνυση κατ' αγνώστων συνοδευόμενη από κτηνίατρο της Νομαρχίας που θα είχε κάνει αυτοψία σε δηλητηριασμένη γάτα. Δεν έχουμε επί του παρόντος νομαρχιακό κτηνίατρο, αλλά ζητήσαμε από τον πρώην νομαρχιακό κτηνίατρο να κάνει την αυτοψία, πράγμα που έγινε. Δυστυχώς, ο μόνος διαθέσιμος κτηνίατρος που μπορεί να επιβεβαιώσει την αυτοψία βρίσκεται στη Σίφνο και δεν μπορεί να έρθει στη Μήλο για να εγκρίνει την αποστολή περιεχομένων του στομάχου και του συκωτιού και στη συνέχεια να δοθούν προς εξέταση στην Κτηνιατρική Υπηρεσία των Αθηνών, έτσι ώστε να γίνει η ακριβής διάγνωση του χημικού που χρησιμοποιήθηκε στη γάτα που έχει βρεθεί.

Μέχρι την ώρα έχουν πεθάνει πάνω από 35 γάτες και κατά τα φαινόμενα, δεν έχουμε καταφέρει να πείσουμε τις αρχές να δράσουν κατά αυτού του επικίνδυνου φαινομένου, υποκινούμενου από άτομα τα οποία θέλουν να βλάψουν το περιβάλλον δηλητηριάζοντας γάτες οι οποίες έχουν στειρωθεί και γενικότερα ελέγχεται ο πληθυσμός τους από το Σύλλογο «Φίλοι των Ζώων της Μήλου» με προγραμματισμένες στειρώσεις που εκτελούνται κάθε χρόνο στην περιοχή.

Την τελευταία φορά που συνέβη κάτι παρόμοιο, το 1993, η Αστυνομία επισκέφθηκε το χωριό και ανάρτησε ανακοινώσεις πληροφορώντας το κοινό για το νόμο σχετικά με τη δηλητηρίαση και τις αντίστοιχες ποινές που επισύρουν. Εχουμε πληροφορηθεί από ντόπιο αστυνομικό ότι μάλλον γνωρίζει ποιος είναι ο υπεύθυνος για τις δηλητηριάσεις των γατιών, αλλά δεν φαίνεται πρόθυμος να κάνει οτιδήποτε για αυτό. Αλλά αυτό που μας θλίβει ιδιαίτερα είναι ότι κανείς κρατικός φορέας δεν είναι διαθέσιμος να κάνει το παραμικρό.

Οι «Φίλοι των Ζώων της Μήλου» συστεγάζονται με ένα γραφείο ενοικιάσεως αυτοκινήτων, όπου κυρίως δέχεται τουρίστες. Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών πολλοί ζωόφιλοι τουρίστες έχουν αναφέρει στο σωματείο περιπτώσεις εγκατάλειψης και σκληρότητας, μέσω του γραφείου ενοικιάσεως αυτοκινήτων. Πολλές από αυτές έχουν αντιμετωπιστεί με επιτυχία από εμάς. Οταν όμως οι ίδιοι οι τουρίστες (πολλοί από αυτούς έρχονται κάθε χρόνο στο νησί) μάθουν ότι οι πανέμορφες γάτες του νησιού, που τις γνωρίζουν, έχουν πέσει θύματα της ανθρώπινης κακίας και παράνοιας και έχουν πεθάνει από δηλητήριο που έχουν βάλει επίτηδες μες στο φαγητό τους, τότε θα νιώσουν αποτροπιασμό και φρίκη για το έγκλημα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι νιώθουν βαθιά απογοήτευση όταν μαθαίνουν ότι οι δημόσιες αρχές της χώρας δεν κάνουν το παραμικρό για να αποτρέψουν βάρβαρες και αναχρονιστικές τακτικές, και μάλιστα μιας χώρας η οποία υπερηφανεύεται ότι προστατεύει και βοηθά όχι μόνο τις υπανάπτυκτες χώρες του κόσμου αλλά και το περιβάλλον και ό,τι περιλαμβάνει αυτό.

Δυστυχώς όμως, η δηλητηρίαση γατιών αλλά και σκυλιών, αδέσποτων ή δεσποζομένων, δεν περιλαμβάνεται μέσα σε αυτήν την προστασία.

Με τιμή

Sheila & Pat Warwick

Friends of Animals of Milos

Axios Rent a Car

22870 41234/41442

απο την σημερινη ελευθεροτυπια

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αφού είχε αναλάβει η φιλοζωϊκή για τις γατούλες και τις στειρώνανε, γιατί τις σκοτώναν τις καημένες τόσο πολύ τους πειράξαν???? :mad::(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

γιατι ειναι αντε μη το πω... ο καθε ψυχανομαλος οπως του τη βαρεσει

οτι και να πω είναι λίγο σ'αυτές τις περιπτώσεις...

H λύση είναι απλή οπου δεν υπαρχει βούληση για δραση υπάρχει....δημοσιευση.Στηλε email σε εφημερίδες σε καναλια -θα χαρουν πολυ μια και καλοκαιρι θέματα δεν εχουν να σου πω εγω για ποτε πιανει η αστυνομια τον ενοχο.Ενδεικτικα..elef@enet.gr,epsilon@enet.gr

Σε αυτες τις περιπτωσεις που η στυνομια δεν συνεργαζεται να ξερετε παντα θα πηγαινετε στον εισαγγελεα υπηρεσιας που ειναι πιο πανω και εχει τη δυναμη να βοηθησει

:( :( :mad: :mad:
ΜΑκαρι να ασχοηθει καποια Αρχη τελος παντων.....
Τι στο καλο τους πειραζουν τα γατακια δεν μπορω να καταλαβω, αληθεια. Ουτε τη δικαιολογια του γαυγισματος δεν εχουν!!!! Διεστραμενοι εγκεφαλοι!!!

καλα ε πολυ μου τι δινουν κατι τυποι που κανουν τετοια πραγαματα στα ζωα χωρις να τους πειραξουν!!!!:mad: :mad: :mad: :down: :down:

:( :( :mad: :mad:
ΜΑκαρι να ασχοηθει καποια Αρχη τελος παντων.....
Τι στο καλο τους πειραζουν τα γατακια δεν μπορω να καταλαβω, αληθεια. Ουτε τη δικαιολογια του γαυγισματος δεν εχουν!!!! Διεστραμενοι εγκεφαλοι!!!
Πραγματικά το έχω σκεφτεί και εγώ πολλές φορές αυτό!! Με τα σκυλάκια μπορούν να ισχυριστούν πολλά:mad: :mad:
Η γατούλες όμως είναι καθαρές στην τουαλέτα τους, δεν γαυγίζουν και για κάποιους ψυχρο-πρακτικούς κυνηγάνε και ποντίκια....
Ακριβώς όπως το λες!!! Διεστραμένοι!! Δουλειά δεν είχε ο διάολος γ$%^@#ε τα παιδιά του!!!!:mad: :mad: :mad: :down:

Εχω ακούσει πολλά:
Κάποιον να βάζει φόλες και να εξοντώνει όλες τις γάτες τις γειτονιάς επειδή ουρούσαν στο ολοκαίνουργιο cabrio αυτοκίνητου του.
Κάποια κυρία που της καταστρέφουν τα φυτά στον κήπο, επειδή ουρούν σε αυτά και γι αυτό τις μισεί.
Κάποια άλλη κυρία ότι απλά τις μισεί επειδή είναι ζώα που διέπονται από αγνωμοσύνη.
Α! Και μην ξεχνάμε το ακλόνητο επιχείρημα: Οι γάτες προκαλούν στείρωση!

έχω ακούσει το εξής κουφό να ενοχλείται κάποιος από νιαούρισμα γάτας:blink: :blink: :blink:

έχω ακούσει το εξής κουφό να ενοχλείται κάποιος από νιαούρισμα γάτας:blink: :blink: :blink:
Ναι το ξέχασα κι αυτό...
Κυρίως από τα "τραγούδια" των αρσενικών την περίοδο του ζευγαρώματος.

ενω τα παιδιά μονα τουσ που φωνάζουν μεσημεριάτικα δεν ενοχλούν...Εδω η αλλη ειχε κλεισει το παιδι εξω στο μπαλκονι και αυτο φωανζε δε θα το ξανακανω ανοιξε....

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΤΙΚΑ κι ολας ουτε οικογενειακη ουτε κοινωνικη συνείδηση ειχε η μανδαμ...

ενω τα παιδιά μονα τουσ που φωνάζουν μεσημεριάτικα δεν ενοχλούν...Εδω η αλλη ειχε κλεισει το παιδι εξω στο μπαλκονι και αυτο φωανζε δε θα το ξανακανω ανοιξε....

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΤΙΚΑ κι ολας ουτε οικογενειακη ουτε κοινωνικη συνείδηση ειχε η μανδαμ...

Πραγματικά... Κι εμείς έχουμε μια γειτόνισσα που βρίζει τα παιδιά της όλη την ώρα κι αυτά φωνάζουν και κλαίνε και μετά για να ηρεμίσουν τους βάζει τη μουσική στη διαπασών... Και μετά λένε ότι τα ζώα κάνουν φασαρία

:lol: :lol: και εμείς έχουμε μια τέτοια που το βγάζει στον διάδρομο της εισόδου όμως και τον κλείνει, ακόμη και μεσημέρια!! Αυτό φωνάζει να του ανοίξει και κλαίει, αλλά εγώ το λυπάμαι και κάθε φορά που το κάνει βγαίνω και του δίνω καραμέλα για να μην στεναχωριέται και για να έχει έναν λόγο να χαίρεται όταν η μαμά του τον κλείνει έξω!!!:P :P :P

:lol: :lol: και εμείς έχουμε μια τέτοια που το βγάζει στον διάδρομο της εισόδου όμως και τον κλείνει, ακόμη και μεσημέρια!! Αυτό φωνάζει να του ανοίξει και κλαίει, αλλά εγώ το λυπάμαι και κάθε φορά που το κάνει βγαίνω και του δίνω καραμέλα για να μην στεναχωριέται και για να έχει έναν λόγο να χαίρεται όταν η μαμά του τον κλείνει έξω!!!:P :P :P
Φοβερή μέθοδος!:down:
Παλιά ειχαμε ενα κοριτσακι στην πολυκατοικια (συνομιλικο μου τότε) που του εφάρμοζαν το ιδιο σύστημα. Οποτε εμενε έξω λοιπόν ερχόταν σπίτι και παίζαμε.
Νομιζα ότι είχε σταματησει να εφαρμόζεται πιά....:blink:

Φοβερή μέθοδος!:down:
Παλιά ειχαμε ενα κοριτσακι στην πολυκατοικια (συνομιλικο μου τότε) που του εφάρμοζαν το ιδιο σύστημα. Οποτε εμενε έξω λοιπόν ερχόταν σπίτι και παίζαμε.
Νομιζα ότι είχε σταματησει να εφαρμόζεται πιά....:blink:

ναι!!!:( και εγώ στην αρχή είχα φρικάρει και σκεφτόμουν να απευθηνθώ κάπου, αλλά όλοι μου είπαν να μην "μπλέξω" γιατί η οικογένεια είναι λίγο pchyco...:/:

Κι εμένα με ενοχλεί ο ξυλουργός από δίπλα. Φέρτε το πριόνι...

Συγγνώμη, αλλά αυτό με τα παιδιά που τα βγάζουν σε διαδρόμους και μπαλκόνια συνιστά κακοποίηση. Είναι τελείως βάναυση μέθοδος τιμωρίας. Τι άνθρωποι είναι αυτοί;
Και μετά λέμε για τις φόλες στα αδέσποτα. Ούτε τα παιδιά τους δεν αγαπάνε.:(

Καλα ούτε να σκεφτώ δε θέλω τι μπορούν να κάνουν αυτοί οι άνθρωποι στα ζωάκια δεδομένου ότι φέρονται έτσι στα παιδιά τους (τα οποία συνήθως έχουν σε πολλή μεγαλύτερη εκτίμηση από τα ζώα)

:/::/:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back