Μεγάλες αποφάσεις

ελένη 2

Νεοφερμένο μέλος

Ο ελένη 2 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 88 μηνύματα.
Λοιπόν, μάλλον έχει έρθει η ώρα να πω κι εγώ τον πόνο μου. Αφου τα γατάκια μου κλείνουν αισίως το δεύτερο μήνα ζωής την άλλη εβδομάδα, μεγάλες αποφάσεις γι αυτά πρέπει να παρθούν. Ήλπιζα ότι μεχρι τώρα θα είχα βρει μια καλή λύση, μα δυστυχώς όχι. Αλλά ας τα πάρω από την αρχή τα πράγματα... Εκείνο το βραδάκι που βρήκα πεταμένα τα γατάκια και τα έφερα στο σπίτι, συμφώνησα με τους υπόλοιπους να τα φροντίσω μέσα στο σπίτι μέχρι να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους, κι ύστερα να τα μάθω έξω στην αυλή (έχουμε μεγάλη αυλή) όπου και θα έμεναν και θα τα φροντίζαμε, γιατί στο σπίτι δεν ήταν δυνατόν να μείνουν. Και αυτό για να 'μαι ειλικρινής τότε μου φαινόταν σωστό. Περνώντας όμως ο καιρός το να επιβιώσουν αυτά τα μικράκια το έχω πάρει προσωπικά. Τουτέστιν δε θέλω με κανένα τρόπο να τα αφήσω μόνα τους στην αυλή, όπου παραμονεύουν ένα σωρό κίνδυνοι γι αυτά. Επίσης δεν είμαι καθόλου βέβαιη πως θα κάτσουν εντός των ορίων της αυλής, αν βγουν δε έξω ακόμα περισσότεροι οι κίνδυνοι σκυλιά, άλλες γάτες, αυτοκίνητα, φόλες...Δε συνεχίζω μ' έπιασε η καρδιά μου. Συνάμα σκέφτομαι πως τα γατάκια που μεγαλώνουν με μαμά έξω, μαθαίνουν να προστατεύονται βλέποντας τη μαμά τους. Ενώ τα δικά μου που έχουν μεγαλώσει σ'ένα ασφαλές και ήρεμο περιβάλλον μέχρι τώρα, πώς θα ξέρουν προστετέψουν τον εαυτό τους; Παράλληλα δεν ξέρω κι εγώ πως να τους μάθω τα βασικά, να τα πάρω παραμάσχαλα και κάθε σκύλο που συναντάμε να του κάνω χχχ και να το βάζω στα πόδια για να βλέπουν:confused:; Φυσικά δεν τίθεται ακόμα θέμα να αφεθούν τώρα έξω, όπως μου είπε κι ο κτηνίατρος αποτελούν κόκκινο πανί για τους γάτους της γειτονιάς μου. Γνώμη του ήταν να τα κρατήσω ασφαλισμένα δυο μήνες ακόμα τουλάχιστον, με συχνές επισκέψεις στην αυλή υπό την επίβλεψή μου για να μάθουν το χώρο, κι αν παρουσιαστεί ανάγκη να επέμβω. Αλλά βρε παιδιά φθινόπωρο έχουμε είναι δυνατόν να αφήσω τα γατάκια μου μες στις βροχές και το κρύο; Η μαμά μου είπε να τα πάμε σ' ένα μικρό ξενώνα που έχουμε στο υπόγειο για το χειμώνα και να τα βγάλουμε από άνοιξη έξω. Στο σπίτι μέσα δεν μπορούν να μείνουν γιατί η γιαγιά μου που μένει μαζί μας είναι ογδόντα εφτά χρονών και τρομαζει με το παραμικρό και ανεβάζει πίεση, οπότε αν τα γατάκια μου απ' το σαλόνι που είναι τώρα κατέβουν κάτω που μένει η γιαγιά θα γίνει το έλ αλαμέιν. Είναι και τρία πανάθεμά τα! Αν ήταν ένα αλλιώς θα συζητούσαμε. Εχτές πάντως που πέταξα δήθεν σαν τελευταία λύση να τα δώσουμε, να τα πάρει κάποιος να τα φροντίζει μεσα στο σπίτι του, η μαμά μου είπε πως δεν της έρχεται καλά και θα στεναχωρηθεί αν φύγουν, είναι μέλη της οικογένειας κι ότι αυτή ανεβαίνει κάθε βράδυ απάνω να τα παίξει (ευχαριστώ πολύ εμένα θα μου πεις; ) και να δει αν είναι καλά και τέτοια. Αλλά κι εκείνη δε μου λέει ξεκάθαρα άστα μέσα και θα βρούμε μια λύση με τη γιαγιά! Ο αδερφός μου πάλι μέχρι και βιντεάκι τους έφτιαξε (αλήθεια πορώ να σας το δείξω με κάποιο τρόπο; ) δηλαδή εκτός του μπαμπά, όλοι οι άλλοι έχουμε δεθεί μαζί τους ειδικά μετά τα δύο τελευταία ατυχήματα. Ουφ...Μπορείτε να σκεφτείτε κάτι που εγώ δεν μπορώ;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πολυ σωστα σκεφτεσαι γατακι που εμαθε μεσα δεν επιβιωνει εξω και κινδυνευει κιολα, για τα σωματεια ενα ζωο οταν το μαθεις μεσα με ανθρωπο και μετα το αφησεις εξω αυτο ισοδυναμει με εγκαταλειψη... απ οτι βλεπω ομως ολοι ειναι ψιλοψοφιοι να τα κρατησετε μαζι σας ο ενας τραβαει βιντεο ο αλλος τα λεει οικογενεια.. τι σας εμποδιζει να το παραδεχτειτε? τα γατακια δεν ειναι απαραιτητο να πανε στη γιαγια αλλα κι αν πανε εαν φερθειτε μαλακα δεν θα τρομαξει αντιθετα με τον καιρο ισως συνηθισει ειναι γνωστες οι κατευναστικες ιδιοτητες της γατας.
Σε γνωστη μου περιπτωση γιαγιας 80 χρονης με φοβια μικροβιων και απεχθεια προς τα ζωα οταν γνωστοι της πηραν γατεσ στοσ πιτι μετα το αρχικο σοκ τα βρηκε διαδκεδαστικα και αρχισε να τα παρατηρει με ενδιαφερον.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Στο σπίτι μέσα δεν μπορούν να μείνουν γιατί η γιαγιά μου που μένει μαζί μας είναι ογδόντα εφτά χρονών και τρομαζει με το παραμικρό και ανεβάζει πίεση, οπότε αν τα γατάκια μου απ' το σαλόνι που είναι τώρα κατέβουν κάτω που μένει η γιαγιά θα γίνει το έλ αλαμέιν.
Δηλαδή τη γιαγιά την τρομάζουν τα γατάκια; Ή δεν τα θέλει μες στο σπίτι και θα συγχυστεί; :hmm:

Τα γατάκια δεν μπορούν να μείνουν εκεί που είναι τώρα; Εμένα πάντως μου φαίνεται ότι υπάρχει διάθεση απλά βλέπω κάποιον δισταγμό και κάποια εμπόδια τα οποία καλώς ή κακώς υπάρχουν όταν δεν μένεις μόνος σου. Μήπως να το ξανασυζητούσατε να μείνουν τα μικρά μαζί σας;

Πολυ σωστα σκεφτεσαι γατακι που εμαθε μεσα δεν επιβιωνει εξω και κινδυνευει κιολα, για τα σωματεια ενα ζωο οταν το μαθεις μεσα με ανθρωπο και μετα το αφησεις εξω αυτο ισοδυναμει με εγκαταλειψη... απ οτι βλεπω ομως ολοι ειναι ψιλοψοφιοι να τα κρατησετε μαζι σας ο ενας τραβαει βιντεο ο αλλος τα λεει οικογενεια.. τι σας εμποδιζει να το παραδεχτειτε? τα γατακια δεν ειναι απαραιτητο να πανε στη γιαγια αλλα κι αν πανε εαν φερθειτε μαλακα δεν θα τρομαξει αντιθετα με τον καιρο ισως συνηθισει ειναι γνωστες οι κατευναστικες ιδιοτητες της γατας.
Σε γνωστη μου περιπτωση γιαγιας 80 χρονης με φοβια μικροβιων και απεχθεια προς τα ζωα οταν γνωστοι της πηραν γατεσ στοσ πιτι μετα το αρχικο σοκ τα βρηκε διαδκεδαστικα και αρχισε να τα παρατηρει με ενδιαφερον.

Γιασμίν μου τα γατάκια δε θέλει κανείς να τα εγκαταλείψουμε. Γι αυτό φροντίζω να ενημερωθώ και να αποφασίσω για αυτά όσο καλύτερα γίνεται. Ξέρω πως είσαι ένα πολύ ενεργό μέρος που έχουν δει πολλά τα μάτια σου και στην προσπάθεια σου να ταρακουνήσεις τον άλλον και να τον ευαισθητοποιήσεις, πολλές φορές γίνεσαι σκληρή. Και καλά κάνεις. Έτσι πρέπει. Προασπίζεις όσο καλύτερα γίνεται το συμφέρον των ζώων. Στην προκειμένη περίπτωση όμως εγώ δε χρειάζομαι ταρακούνημα, προτάσεις και ενημέρωση θέλω. Όσον αφορά εμένα οι προθέσεις ξεκινούν από την πιο καλή βάση που διαθέτω. Λες να μη θέλω το καλύτερο γι αυτά; Εσύ το ξέρεις πόση φροντίδα θέλει το νεογέννητο, και πόσο απ' το χρόνο μου τους έχω αφιερώσει μ' όλη μου την καρδιά. Γίνεται να μην τα νοιάζομαι; Αν ήταν μονο στο χέρι μου τα γατάκια θα έμεναν μέσα πάει και τελείωσε. Όσον αφορά τους γονείς μου ενημέρωση θέλει και υπομονή. Αν τους εξηγήσω όσα μου υποδείξετε, για ποιους λόγους τα γατάκια δεν μπορούν να επιβιώσουν έξω και τι εναλλακτικές υπάρχουν για τη συμβίωση όλων μας μες στο σπίτι, και θα κατάλαβουν και θα ενδιαφερθούν (βλέπε τα δύο τελευταία ατυχήματα και πόσο βοήθησαν) γιατί αναίσθητοι δεν είναι. Τώρα όσον αφορά τη γιαγιά τα πράγματα είναι πολύ πολύ πολύ δύσκολα. Η γιαγιά είναι άνθρωπος που καθημερινά μαζεύει φαί για γάτες και άλλα αδέσποτα της περιοχής και στέλνει καποιον να τους το ρίξει, αγαπάει τα ζώα. Αλλά επαφή μαζί τους δε θέλει να έχει, τα φοβάται παθολογικά εξ αιτίας ενός επεισοδίου με ένα σκύλο που είχε στα νιάτα της. Να φανταστείς ότι όταν τα έβγαλα στον κήπο που ήταν αρκετά μακριά της και δεν την πείραζαν πήγε και κλειδαμπαρώθηκε μέσα στο δωμάτιο της και σφάλισε και τα παράθυρα. Κι αν κάποια φορά πήγαινα να της τα δείξω όταν ήταν ακόμη μωρά στο καλαθάκι τους έβαζε τις φωνές και έφευγε. Δεν μπορείς να συζητήσεις λογικά μαζί της, βάζει χωρίς να το θέλει πάνω απ' όλα το φόβο της. Έτσι φροντίζουμε να μην έχουν καμιά επαφή. Θα μου πεις δεν το ήξερες ότι η γυναίκα έχει τέτοιο πρόλημα όταν τα πήρες, ήξερα πως φοβάται τους σκύλους δε μου πήγαινε το μυαλό πως θα έχει τέτοιο πρόβλημα με τα μωρά γατιά. Μόνη λύση είναι να περιοριστεί παντελώς το σαλόνι, αλλά πάλι αυτό είναι σωστό για τα γατάκια; Πόσο θα αντέξουν όλος ο κόσμος τους να είναι το σαλόνι ενός σπτιού; Αυτό που δε θα ήθελα σε καμιά περίπτωση πάντως είναι να με κατηγορήσετε ή να με απορρίψετε εσείς εδώ για τη στάση μου. Γιατί τότε αναρωτιέμαι σοβαρά τι λάθος έχω κάνει, έπρεπε να τα είχα αφήσει εκεί στα σκουπίδια που τα βρήκα;

[ Αυτό που δε θα ήθελα σε καμιά περίπτωση πάντως είναι να με κατηγορήσετε ή να με απορρίψετε εσείς εδώ για τη στάση μου. Γιατί τότε αναρωτιέμαι σοβαρά τι λάθος έχω κάνει, έπρεπε να τα είχα αφήσει εκεί στα σκουπίδια που τα βρήκα;[/quote]
οχι βεβαια,οι γνωμες μας και τα σχολια ολων μας ειναι απλα για να βρεθει η καλυτερη λυση-εσυ βεβαια ολο αυτο που εκανες και κανεις ειναι πολυ ομορφο και σημαντικο.εσωσες 2 ζωουλες,αυτο δεν αλλαζει;)απλα τωρα βλεπουμε και το μετα,,κι εγω βλεπεις τον 2 γατο που βρηκα θελω να του εξασφαλισω ενα αλλο σπιτακι..θα το δω ,τωρα το τι θα γινει στο τελος θα το μαθουμε εν καιρο:P

εγω πιστεύω ότι αν τελικά δεν γίνεται να τα κρατήσετε μέσα καλό θα ήταν τουλαχιστον για το χειμώνα να τα βάλετε στο χώρο που λες...αυτό δεν γίνεται να γίνει μόνιμα?

Τώρα όσον αφορά τη γιαγιά τα πράγματα είναι πολύ πολύ πολύ δύσκολα. Η γιαγιά είναι άνθρωπος που καθημερινά μαζεύει φαί για γάτες και άλλα αδέσποτα της περιοχής και στέλνει καποιον να τους το ρίξει, αγαπάει τα ζώα. Αλλά επαφή μαζί τους δε θέλει να έχει, τα φοβάται παθολογικά εξ αιτίας ενός επεισοδίου με ένα σκύλο που είχε στα νιάτα της.
Αααα, είναι όντως πολύ δύσκολα τα πράγματα...:hmm:Αν έχει τόσο μεγάλη φοβία (και ειδικά επειδή είναι και μεγάλος άνθρωπος) δεν μου φαίνεται καθόλου εφικτή η συμβίωση, δυστυχώς...

Αυτό που δε θα ήθελα σε καμιά περίπτωση πάντως είναι να με κατηγορήσετε ή να με απορρίψετε εσείς εδώ για τη στάση μου. Γιατί τότε αναρωτιέμαι σοβαρά τι λάθος έχω κάνει, έπρεπε να τα είχα αφήσει εκεί στα σκουπίδια που τα βρήκα;

Φυσικά και όχι, αν είναι δυνατόν!! Χίλια μπράβο που τα πήρες και τα φρόντισες και που προσπαθείς τώρα να εξασφαλίσεις το μέλλον τους.
Απλώς, κανείς από εμάς εδώ δεν ξέρει τις συνθήκες στο σπίτι σου όπως τις ξέρεις εσύ, και είναι λίγο δύσκολο να βρει κανείς λύση σε ένα πρόβλημα για το οποίο δε γνωρίζει όλα τα δεδομένα. Εγώ τουλάχιστον γι' αυτό σου έκανα την ερώτηση για τη γιαγιά σου, διευκρινιστικά.;)
Επί του προκειμένου, συμφωνώ μαζί σου ότι περιορισμένα σ' ένα σαλόνι δε θα είναι καλά τα γατάκια. Ο κήπος πάλι, είναι επικίνδυνος, ειδικά το χειμώνα, εκτός κι αν μπορέσεις να του κάνεις καμιά σούπερ περίφραξη (δες πχ τις ιδέες στις φωτογραφίες).
Ο ξενώνας που λες, πώς είναι; Έχει φως; Αερίζεται; Θα έχουν αρκετό χώρο εκεί;

Συνημμένα

• CatFence1.jpg
    CatFence1.jpg
    35,1 KB · Εμφανίσεις: 60
  • CatFence2.jpg
    CatFence2.jpg
    38,6 KB · Εμφανίσεις: 52
Αυτό που δε θα ήθελα σε καμιά περίπτωση πάντως είναι να με κατηγορήσετε ή να με απορρίψετε εσείς εδώ για τη στάση μου. Γιατί τότε αναρωτιέμαι σοβαρά τι λάθος έχω κάνει, έπρεπε να τα είχα αφήσει εκεί στα σκουπίδια που τα βρήκα;
ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ! Το οτι μπηκες σε αυτη τη διαδικασία σημαίνει πολλά!
Εάν έχω καταλάβει καλά διαθέτεις σπίτι με κήπο. Εάν λοιπόν ο κήπος αυτός είναι μεγάλος και δεν έχει πρόσβαση σε επικίνδυνο δρόμο, τα γατάκια μπορούν να μείνουν στην αποθήκη (όπως πρότεινε η μητέρα σου) και να έχουν πρόσβαση έξω στον κήπο.
Κατα τη γνωμη μου καλύτερα θα είναι. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει περιοριστούν μέσα...
Μόνο που πρέπει να τα στειρώσεις αρκετά νωρίς (ιδιαίτερα τα θηλυκά) γιατί εγκυμοσύνες συμβαίνουν και από τους 6 μηνες. Τα αρσενικά το ίδιο για να μην φύγουν κυρίως.
Κίνδυνοι υπάρχουν φυσικά. Αλλά ατυχήματα συμβαίνουν ακόμη και μέσα στο διαμέρισμα.
Αργότερα μπορείτε να τους φτιάξετε ένα ειδικό πορτάκι για να μπαινοβγαίνουν στην αποθήκη.

Λοιπόν ο ξενώνας που πρότεινε η μητέρα μου, είναι υπόγειος αλλά έχει παραθυράκια απ' όπου μπαίνει αέρας. Το πρόβλημα είναι το φως. Δεν έχει πολύ. Και σε σχέση με το σαλόνι είναι αρκετά πιο περιοσμένος χώρος. Έχει όμως δική του είσοδο που βγαίνει στον κήπο και έλεγα μήπως προσαρμόσουμε στην πόρτα αυτή, ένα πορτάκι για γάτες που έχω αγοράσει, ούτως ώστε να μπορούν να βγουν αν νιώσουν περιορισμένα, αλλά και να μπουν όποτε θέλουν αν νιώσουν κίνδυνο στον κήπο. Αλλά να περιφραχτεί ο κήπος είναι μάλλον αδύνατο

Καλύτερο είναι το αυτόματο πορτάκι για την περίπτωση σου. Ανοίγει μόνο για τις γάτες που φορούν το ειδικό περιλαίμιο. Εάν ρωτήσεις σε pet shop θα ξέρουν να σου πουν. Προσαρμόζεται σε ξύλο, γυαλί και τοίχο.
Αλλά να περιφραχτεί ο κήπος είναι μάλλον αδύνατο
Εάν έμπαινε καλαμωτή γύρω γύρω?

Το θέμα είναι ότι η επιφάνεια που πρέπει να περιφραχτεί είναι μεγάλη (το οικόπεδο είναι γύρω στο στρέμμα και κάτι), κ εγώ από μόνη μου δεν έχω τα χρήματα. Τώρα έχει κάγκελο στις τρεις πλευρές του. Ο κήπος όμως είναι και των θείων μου, που μένουν ακριβώς δίπλα μας (πω πω πρέπει να σας κανω ένα σχεδιάγραμμα του σπιτιού) οπότε μία τέτοια παρέμβαση δεν ξέρω αν θα τους έβρισκε σύμφωνους.

πάντως η καλαμωτή είναι πολύ φθηνή σε περίπτωση που δεν σας ενοχλεί αισθητικά και αρκετά ασφαλής για τα μικρά..

Το κόστος δεν είναι απαραίτητα μεγάλο, ειδικά αν πάρεις τα υλικά από το praktiker ή κάποιο αντίστοιχο μαγαζί και τα τοποθετήσεις μόνη σου ή με βοήθεια από φίλους κλπ (μπορείς να διοργανώσεις "περίφραξη-πάρτυ") ;)
Ούτε είναι απαραίτητο να μαντρώσεις τον κήπο σα να'ναι στρατόπεδο, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πολύ καλό αισθητικά, ειδικά με την καλαμωτή. Δε χάνεις τίποτα να το προτείνεις και στους θείους σου, αν είναι κάτι όμορφο και αν επωμιστείς τη δουλειά εσύ, δεν αποκλείεται να δεχτούν. :)

Ναι αν είναι έτσι θα το συζητήσω. Αλήθεια μήπως ξέρει κανείς να μου πει, πόσο κοστίζει το μέτρο;

γύρω στα 5 ευρώ..νομιζω όμως, ρώτα στο πρακτικερ και σ'αυτά τα nikko τα καταστήματα έχουν πολύ φθηνή, αν τα καταφέρεις έτσι θα είναι ένας παράδεισος για τα γατάκια

sorry!!

Ξαναδιαβάζοντας τα μηνύματα νομίζω πως έχω κάνει μια μεγάλη γκάφα!

Γιασμίν μου, όταν έλεγες ότι είμαστε 'ψιλοψόφιοι να τα κρατήσουμε' μάλλον εννοούσες ότι ψοφάμε να τα κρατήσουμε, δηλαδή ότι θέλουμε, έτσι δεν είναι; Εγώ κατάλαβα το ακριβώς αντίθετο κι έτσι πήρα το όλο μήνυμα απ' την ανάποδη. Γι αυτό απάντησα προσωπικά. Μάλλον παρεξήγησα. Ανακαλώ, ανακαλώ, ανακαλώ:redface::redface::redface:. Συγνώμη.

επλπιζω να βρειτε λυση!!! ισως να μπορεσεις να παρεις σιγα σιγα καλαμωτη και να το φτιαξεις γιατι το να αγορασεις για ενα στρεμμα καλαμωτη και να την πληρωσεις ατακα και επιτοπου μου φαινεται λιγο ακριβο. εν κανει 5 ευρω το μετρο και το οικοπεδο σας ειναι στρεμα τοτε μιλαμε για 500 ευρω για την μια μονο πλευρα. ισως κανω και λαθος βεβαια. παντως οα καιρος ειναι καλος ακομα και μπορεις σιγα σιγα να μαθεις τα γατακια στον κηπο και να προσπαθησεις και σιγα σιγα για την περιφραξη. ισως τον χειμωνα να τα βαλεις στον ξενωνα και οταν εισια σπιτι και μπορεις να τα εχεις μαζι σου!!!
εγω παντως που τον χειμωνα θαμου πουν το γατι να ειναι εξω απλα θα τους γραψω χιχιχι(σατανικο γελακι)

εγω λεω να κανεις οτι ειναι καλυτερο για τα γατακια αν ειναι ασφαλη μαζι σου κρατησε τα, αν πιστευεις πως ειναι πολυ πιθανο να βγουν στο δρομο και να παθουν κακο τοτε καλυτερα ή να βρεις μια λυσει ωστε να μην βγαινουν απο την αυλη ή θα πρεπει να τα αποχωριστεις:( (εγω παντος ευχομαι να γινει κατι απο τα πρωτα!!:rolleyes::rolleyes:)

Η καλαμωτή που πήραμε απο τα νικκο με τη Σοφία κόστισε γύρω στα 7 ευρώ τα 5 μέτρα. Φτηνά πιστεύω και φαίνεται αποτελεσματική και ωραία αισθητικά.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back