Louis1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μετά από αρκετό καιρό αποχής,λόγω διαφόρων τρεξιμάτων,ξαναμπαίνω στο φόρουμ για να σας ζητήσω την άποψή σας και περισσότερο να μοιραστώ μαζί σας το πρόβλημά μου,γιατί πάω να σκάσω...

Τις τελευταίες μέρες έχω γίνει αποδέκτης πολλών παραπόνων από τους ενοίκους της μονοκατοικίας που μένω-που δυστυχώς τυγχάνουν να είναι τα πεθερικά μου!!-γιατί όπως ισχυρίζονται έχει "παραγίνει το κακό" με τις γατούλες που ταίζω στον κήπο μας και κυρίως με την ενέργειά μου να τους πάρω ένα σπιτάκι για να μην κρυώνουν και να είναι προστατευμένες.
Ειδικότερα:πάντα στη ζωή μου είχα γατούλες και τάιζα και όταν ήρθα και έμεινα με τη γυναικά μου εδώ ο πεθερός μου είχε ήδη περί τις επτά γάτες που "τάιζε" χωρίς βέβαια να ενδιαφερθεί ποτέ να στειρώσει κάποια από τις 2 θυληκές που αύξησαν σταδιακά τον πληθυσμό..Τώρα τα γατιά έχουν φθάσει τα 12-14,εκ των οποίων όλα τα θυληκά είναι στειρωμένα,και ορισμένα από τα αρσενικά, με δικές μου ενέργειες βέβαια και τρεξίματα,αλλά δυστυχώς έχει προκύψει και άλλο θέμα:έρχονται την ώρα του φαγητού και άλλες γάτες από τα γύρω σπίτια τις οποίες ταίζω και αυτές..Τί να κάνω..Θα αντέχατε εσείς να ταίζετε τις δικές σας μόνο και τις υπόλοιπες να τις κυνηγάτε ενώ κλαίνε για να φάνε κάτι??
Επίσης κάποιος "φιλόζωος" γείτονας μου παράτησε προχθές άλλο ένα μικρό θυληκό γατάκι τίγκα στην ρινοτραχείτιδα,ένα σκέτο κουκλάκι!!,το οποίο αυτή την εβδομάδα θα πρέπει να το τρέχω στο γιατρό..
Το τί έχω ακούσει εδώ και 2 χρόνια που μένουμε εδώ δεν περιγράφεται,όχι από φωνές βέβαια,αλλά από σχόλια:"πωπώ, τί γίνεται εδώ βρε παιδί μου,πόσες μάζεψες,κτλ κτλ" τα οποία όταν τα ακούει κάποιος συνεχώς "φουσκώνει.
Αλλά σήμερα το ποτήρι ξεχείλισε όταν μετά το μεσημεριανό φαγητό στα πεθερικά μου, ο πεθερός μου με ρώτησε επιθετικά τί είναι αυτό το σπιτάκι-το οποίο σημειωτέο εκεί που το έχω βάλει δεν φαίνεται καθόλου μιας και είναι "ευαίσθητος" με την καλαισθησία του κήπου του,και συνέχισε την επίθεση με το "θα τα πάρω καμιά ώρα"...
Εκείνη την ώρα δεν άντεξα άλλο πια και έγινε ψιλοχαμός..αν ήταν άλλος και όχι ο πατέρας της γυναίκας μου,πραγματικά,θα τον είχα κόψει στα 2,αλλά και ο δεσμός μας και η παιδεία μου με φρέναραν.
Με όλα αυτά έχω έρθει σε απόγνωση.Από κει που η ενασχόλησή μου με τις γάτες ήταν κάτι χαλαρωτικό και ψυχοθεραπευτικό,τώρα που σας γράφω σκέςφτομαι πως θα πάω να τις ταίσω.
Σημειωτέον ότι στο σπίτι μας μέσα έχουμε ήδη δύο γατούληδες,εκ των οποίων ο ένας "δηλωμένος" μόνο..

Κατανοώ ότι μπορεί να δημιουργείται και σε εκείνους κάποιο πρόβλημα,αλλά πείτε μου τί να κάνω.Η μοναδική λύση είναι η υιοθεσία,όπου τη βρίσκω πολύ δύσκολη. Συγγνώμη αν σας κούρασα. Να σημειώσω μόνο ότι έχω την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη της συζύγου μου η οποία υπερασπίζεται τις γάτες μας με "νύχια και με δόντια"..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Bijoux
Πολύ δραστήριο μέλος
Η κατάσταση που περιγράφεις, μοιάζει πολύ με αυτή της μαμάς μου! Δε μπορώ να φανταστώ τίποτα καλύτερο από το να στειρώνεις τα γατιά, έτσι ώστε σταδιακά να περιοριστεί ο πληθυσμός τους! Η μαμά μου κατάφερε και στείρωσε έντεκα (11) θηλυκά,(μετά από τη δική μου παρότρυνση), αυτά που μόνιμα μένουν στην αυλή μας. Έχει ευθύνη και ο πεθερός σου βέβαια που δεν τα είχε στειρώσει και αυτό είναι αλήθεια! Φαντάζομαι πως κάτι που θα τον ενοχλεί (υποθέσεις κάνω βέβαια), είναι το τι λέει ο κόσμος...(καταφύγιο γάτων θα το κάνουμε εδώ?) 'Ισως γι' αυτό να μη θέλει το σπιτάκι. Ό,τι κάνεις, κάνε το διακριτικά, αυτό μπορώ να σε συμβουλεύσω. Ίσως να φοβάται ότι και άλλοι γείτονες θα εγκαταλείπουν τα γατάκια τους στον κήπο σας! Προσπάθησε να πείσεις του γείτονες να στειρώσουν τις γάτες τους επίσης!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
marina289
Περιβόητο μέλος
Γεια!Να σημειώσω μόνο ότι έχω την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη της συζύγου μου η οποία υπερασπίζεται τις γάτες μας με "νύχια και με δόντια"..
(Παρά το πρόβλημα που περιγράφεις, πειράζει που βρήκα την περιγραφή σου υπέροχη;
)Στο θέμα μας τώρα... η τελευταία πρόταση είναι -για μένα- άκρως κατευναστική της όλης έντασης...
Το ότι η γυναίκα σου είναι σύμμαχός σου στο όλο εγχείρημα, για μένα αυτόματα εκμηδενίζει και το ¨πρόβλημα¨.
Καταλαβαίνω πως είναι σπαστικό να κάνεις κάτι τόσο αυτονόητο, και να έχεις μουρμούρα από κάποιους, αλλά συνέχισε απτόητος ... εφόσον και η γυναικούλα σου συναινεί , άσε τον πεθερό να γκρινιάζει...
(αν ξαναθέσει ζήτημα -που θα το κάνει- προσπάθησε να είσαι ήρεμος και ευγενικός μαζί του...εξήγησέ του ακριβώς πώς αισθάνεσαι για όλο αυτό που κάνεις, πώς νιώθεις, τί προσφέρεις στα γατάκια με αυτή σου την ενασχόληση, αλλά και τί προσφέρουν αυτά σε σένα -από ψυχοσυναισθηματικής άποψης-...αν του λέει κάτι αυτό...)
Και τέλος, μπράβο σας!

YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
Μαρίνα επί τη ευκαιρία ο κούκλος είναι καλά μόνο που δεν τρώει την χύμα τροφή που φέρνω στα αδέσποτα και αναγκάζομαι να του παίρνω ξεχωριστή τροφή.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Φίλε Louis, είναι όντως πολύ θετικό και σημαντικό το γεγονός ότι η γυναίκα σου είναι δίπλα σου και μοιράζεστε τα ίδια συναισθήματα όσον αφορά τα ζώα και κυρίως, το γεγονός ότι έχετε τον ίδιο τρόπο θέασης των πραγμάτων στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Χωρίς να θέλω να μιλήσω προσωπικά για καταστάσεις, ο πεθερός σου ενδεχομένως να βλέπει αλλιώς τα πράγματα και να έχει μια άλλη οπτική για τα ζώα και τις γάτες που φροντίζετε.
Μήπως εάν συζητούσατε ψύχραιμα κι ήρεμα να βρισκόταν μια λύση;
Απ' όσο κατάλαβα μάλιστα, γροντίζεις τις γάτες οπότε έχεις επιβαρυνθεί εσύ με τα όποια έξοδα τους (τροφή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη) οπότε από αυτήν την άποψη, δεν επιβαρύνεις κάποιον.
Είναι πολύ σημαντικό το ότι στειρώθηκαν οι γάτες και κυρίως οι θηλυκές, πιστεύω ότι αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει πολύ πριν αναλάβεις εσύ...
Εάν τα πράγματα έχουν φτάσει σε τόσο απροχώρητο σημείο, μήπως να έβρισκες ένα καλό σπίτι για κάποια από τα γατόνια;
Υ.Γ. Εύχομαι τα καλύτερα και για το μικρό που φροντίζεις και να γίνει περδίκι.

Louis1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο πεθερός μου δεν είναι κακός άνθρωπος και είναι και φιλόζωος κατά κάποια έννοια..Το θέμα είναι το κόλλημα του με τον κήπο και έχεις δίκιο Bijoux ο κόσμος με την έννοια ότι έχουμε γίνει καταφύγιο γατιών.
Τα έξοδα φίλε Γιώργο άστα..με 2 γεύματα την ημέρα,ξηρά τροφή το πρωί και το βράδυ κονσερβούλα,δεν μου φτάνουν τα 400 ευρώ το μήνα!!Τουλάχιστον για αυτό δεν έχει να πει κανείς τίποτα..Άμα βάλεις και τους γιατρούς,τότε να δεις!!!
Η ουσία είναι ρε παιδιά ότι αν δώσω για υιοθεσία θα το κάνω με βαριά καρδιά πρώτον-τα θεωρώ όλα τους παιδιά μου και όλα τους έχουν έστω 2 λεπτά καθημερινά για μια αγκαλιά και ένα χάδι-και δεύτερον αμφιβάλλω για τα αποτελέσματα γιατί η προσφορά με τη ζήτηση είναι μάλλον δυσανάλογες..
Να σημειώσω ότι-το ξέρω ακούγεται αστείο!!-ο κηπουρός μας, ο οποίος αποτελεί την αδυναμία του πεθερού μου τη γλίτωσε στο τσακ από το να τις φάει άγρια,γιατί αφενός έλεγε συνέχεια και μπροστά μου στον πεθερό μου κάτι μαλ... ότι οι γάτες ευθύνονται γιατί σε ορισμένα σημεία του κήπου,εκεί που περπατάνε δηλαδή,δεν βγαίνει χορτάρι,κτλ αλλά και μια φορά μου εξαφάνισε 4 νεογέννητα γατάκια που είχα σε ένα καλάθι!!!

Όταν τον ρώτησα,μου είπε ότι μάλλον τα πήρε η μητέρα τους,ενώ η μαμά τους δυστυχώς δεν τα ήθελε καθόλου επειδή είχαν πρόβλημα υγείας και πάνω που ετοιμαζόμουν να τα πάω στο γιατρό.
Σκεφτείτε ότι δεν είμαι άνθρωπος των εντάσεων καθόλου και για να φτάσω να τον πλακώσω πώς ένιωθα...
Ήμαρτον!!Δηλαδή πιο κατατρεγμένο ζώο στον πλανήτη από την γάτα δεν ξέρω αν υπάρχει...
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Εχμ..να πω οτι λυπαμαι ου τον πλακωσες..ψεμματα θα πω..

Οντως εχεις απολυτο δικιο φιλε μου..απο τα πιο κατατρεγμενα ζωα η γατα,μαζι με τον λυκο και τη αλεπου.

Παντως επειδη δεν καταλαβα..τι τον πειραζει το σπιταξκι στον κηπο;Καταρχην ο κηπος δικος σας ειναι..ή του πεθερου σου.Γιατι αν ειναι σε εσας το σπιτακι..δεν το καταννοω πραγματικα.

Louis1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ναι..και η δικια μου θα ειχε φτασει στα ορια της..το ομολογω.Και εγω γενικα..δεν συμβιβαζομαι
Παρολα αυτα,εφοσον ζειτε εκει..εχετε δικαιωματα.Ενα μερος του κηπου σας ανηκει.Ετσι πιστευω εγω.

Υ.γ Και εμενα δεν μου αρεσουν πολλα πραγματα γυρω μου,αλλα δεν μπορω να τα απαγορευσω ομως.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Δεδομένου ότι έρχονται και άλλες γάτες για να τραφούν... πιθανότατα αστείρωτες, θα σου συνιστούσα να επισπεύσεις τις διαδικασίες για υιοθεσία γιατί αν αρχίσουν να γεννάνε και οι αστείρωτες, τα 20 θα γίνουν 200
. Ακόμα και 2-3 να καταφέρεις να δώσεις, θα είναι μια καλή αρχή.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
cooperaki
Νεοφερμένο μέλος
εγώ πάντα είχα ζωάκια στο σπίτι μου. αλλά αρχή των γονιών ήταν να μην είναι μέσα στο σπίτι. τώρα που έχω την Τιτίκα, ο πατέρας μου δεν έρχεται στο σπίτι μου γιατί σιχαίνεται. δεν κάθεται στις καρέκλες και πολυθρόνες γιατί είναι όλο τρίχες λέει.στην αρχή στενοχωριόμουνα, αλλά σκέφτηκα ότι ο καθένας στο σπίτι του κάνει ότι τον ευχαριστεί. και μένα στο σπίτι του δεν μαρέσουν κάποια πράγματα αλλά δεν πήγα να του τα αλλάξω , ούτε του είπα ότι δεν ξαναπατάω.......το σπίτι μου είναι ο χώρος μου δεν ενοχλώ κανένα και δεν το διαπραγματεύομαι...αχ, τα είπα και ξεθύμανα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool