Μερικές απορίες για γατάκι μάλλον 3 εβδομάδων

elekati

Νεοφερμένο μέλος

Η Ελένη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 82 μηνύματα.
Καλησπέρα σας.

Χθες το απόγευμα βρήκα ανάμεσα στα χόρτα ενα πιτσιρικάκι περίπου 3 εβδομάδων και μετά απο πολύ συζήτηση με τον εαυτό μου, αφού έχω ήδη 2 ενήλικες γάτες στο σπίτι, αποφάσισα να το πάρω. Αφού το εξέτασε ο γιατρός και το βρήκε σε καλή φυσική κατάσταση, μου έδωσε κάποιες οδηγίες φροντίδας και το πήρα σπίτι.

Ευτυχώς τοσο ο Αχιλλέας όσο και η Εκάτη το πήρανε με καλό μάτι και με ακολουθούν σε κάθε μου βήμα. Τώρα βέβαια αρχίζουν οι προβληματισμοί, καθώς ποτέ δεν είχα ενα τόσο νινάκι. Ενώ το ταΐζω κάθε δίωρο με το ειδικό για γατάκια γάλα, δεν ξέρω ποια ποσότητα είναι αρκετή, καθώς στη συσκευασία αναφέρει 10 ml ανα δίωρο, σε άρθρα διάβασα για 3-5 ml ανα δίωρο και αυτό που τονίζουν όλα τα αρθρα είναι να μην παραταΐζουμε. Βέβαια ο μικρός 7-8 ml θα τα φάει με άνεση, τσίσα κάνει σχεδόν ανα 4ωρο αλλά παραπονιέται συχνά και ησυχάζει μόνο όταν μασουλάει τα δάχτυλά μου.

Μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει? Θα το εκτίμουσα απεριόριστα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 εβδομάδων είναι αρκετά μεγάλο, μπορείς να το ταΐζεις και λίγο πιο αραιά από δίωρο. Αν δεν κάνω λάθος, ο κίνδυνος του υπερβολικού ταΐσματος ισχύει κυρίως για τα νεογέννητα, στην ηλικία που είναι και αφού δεν έχει προβλήματα με διάρροιες και τέτοια, δίνε του την ποσότητα που ζητάει. Σιγά σιγά μπορείς να αρχίσεις να διαλύεις και λίγη υγρή τροφή μέσα στο γάλα του, στην αρχή σε πολύ μικρή ποσότητα και σταδιακά περισσότερη, για να κάνει την μετάβαση στην κανονική τροφή. (Χρησιμοποίησε τροφή σε μορφή μους, χωρίς κομματάκια δηλαδή, για να μη φράξει η θηλή του μπιμπερό. Πολύ καλές γι' αυτή τη δουλειά είναι η a/d της Hill's και η Recovery της Royal Canin).
Τον δικό μου γάτο τον βρήκα ελάχιστα μεγαλύτερο -στην 4η εβδομάδα ήταν περίπου- και έμαθε αμέσως να τρώει στερεή τροφή, στην αρχή από το δάχτυλό μου και σιγά σιγά από πιατάκι.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

να σας ζησει το καινουργιο μελος!!!:clapup::clapup:....οταν λες παραπονιεται...φανταζομαι οτι εννοεις οτι θελει να ειναι συνεχεια μαζι σου....ειναι απολυτα φυσιολογικο..ετσι ειναι τα μικρακια....να το χαιρεσε..:D

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές!

Ηδη κοιμάται περισσότερο με λιγότερα διαλείμματα για παράπονα και τρώει σχεδόν 10 ml ανα 3ωρο. Φαντάζομαι οτι οφείλονταν στην πείνα καθώς ήταν και η πρώτη μέρα που τον είχα σπίτι και ποιός ξέρει από πότε είχε να φάει.
Τουαλέτα τα καταφέρνει μια χαρά χωρίς τη δική μου βοήθεια και αρχίσαμε και τις βόλτες.
Θα του πάρω και την κονσερβούλα που προτείνατε, μιας που τα δοντάκια του κάνανε την εμφάνιση τους οπότε κάτι θα καταφέρει να μασουλήσει, πέρα απο τα δάκτυλά μου.
Θα επιστρέψω με νέα του μικρού σύντομα.

Και πάλι σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!

Παιδια τη βοηθεια σας !!!

Πριν 3-4 μέρες βρήκα παρατημένο ένα μικρο γατάκι (πρέπει να ήταν 2-3 εβδομάδων) και αποφάσισα να το κρατήσω.
Όταν το βρήκα ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Ήταν αδυνατισμένο (πρέπει να είχε πολές μέρες να φάει), έτρεμε, και τα μάτια του είχαν κλήσει απο ένα πράσινοχρωμο ποιο ! Το δέξι του μάτι ήταν πάρα πολυ πρισμένο (σαν καρούμπαλο!).

Του καθάρισα τα ματάκια του με καθαρό νερό και ευτυχώς τώρα τα ανοίγει, όμως αυτο που με ανησυχεί είναι ότι το δεξί του μάτι αν και έχει ηρεμίσει είναι θολό (βασικά φαίνεται σαν να έχει μια μεμβράνη που το κληνει) και στο κάτω μέρος του ματιού προεξέχει κάτι ασπρο σαν λιπος - "σκουλικάκι". Το αριστερό μάτι το ανοίγει αλλά είναι και αυτο σαν να έχει μια μεμβρανη.

Τα ματάκια του συνεχίζουν να βγάζουν ποίον, και του τα καθαρίζω τακτικα.

Δεν ξέρω τι να κάνω , αυτό που φοβάμαι είναι να μην έχει τυφλοθεί :-(

Ευχαριστώ εκ των προτέρων !

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα.Θα πρεπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να το πας στον κτηνιατρο,διοτι οντως μπορει να τυφλωθει,και ειναι κριμα..διοτι με την καταλληλη αγωγη μπορει να θεραπευτει.Ευχομαι τα καλυτερα.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα .

Ευχαριστώ για την απαντηση .

Δεν υπάρχει κάποιο κολλύριο που μπορώ να του αγοράσω .?

Εγω..δεν μπορω να κανω διαγνωση οπως καταλαβαινεις.Και γενικα απο το ΝΕΤ .Και ειναι πολυ πιθανο το κολυριο να μην του κανει απολυτως τιποτα.Η κατασταση του ματιου του δειχνει σοβαρη.Μονο ο γιατρος μπορει να σου πει τι ακριβως πρεπει να γινει.:)

οκ , σε ευχαριστω :-)

γιατρο γιατι απο μονος σου μπορει να του προκαλεσεις περισσοτερη ζημια..περαστικα του.

Το νερό δεν κάνει τίποτα! Βράσε χαμομηλάκι για να το βοηθήσεις, αλλά χρειάζεται και πιο δραστικά φάρμακα! Αν δεν το δει γιατρός, αυτό που θα σου πούμε μπορεί να του κάνει μεγαλύτερη ζημιά! Οπωσδήποτε στο γιατρό, μήπως το βοηθήσει και δεν τυφλωθεί!!

ουτε χαμομηλι κανει σε ολες τις περιπτωσεις..

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back