elekati
Νεοφερμένο μέλος
Χθες το απόγευμα βρήκα ανάμεσα στα χόρτα ενα πιτσιρικάκι περίπου 3 εβδομάδων και μετά απο πολύ συζήτηση με τον εαυτό μου, αφού έχω ήδη 2 ενήλικες γάτες στο σπίτι, αποφάσισα να το πάρω. Αφού το εξέτασε ο γιατρός και το βρήκε σε καλή φυσική κατάσταση, μου έδωσε κάποιες οδηγίες φροντίδας και το πήρα σπίτι.
Ευτυχώς τοσο ο Αχιλλέας όσο και η Εκάτη το πήρανε με καλό μάτι και με ακολουθούν σε κάθε μου βήμα. Τώρα βέβαια αρχίζουν οι προβληματισμοί, καθώς ποτέ δεν είχα ενα τόσο νινάκι. Ενώ το ταΐζω κάθε δίωρο με το ειδικό για γατάκια γάλα, δεν ξέρω ποια ποσότητα είναι αρκετή, καθώς στη συσκευασία αναφέρει 10 ml ανα δίωρο, σε άρθρα διάβασα για 3-5 ml ανα δίωρο και αυτό που τονίζουν όλα τα αρθρα είναι να μην παραταΐζουμε. Βέβαια ο μικρός 7-8 ml θα τα φάει με άνεση, τσίσα κάνει σχεδόν ανα 4ωρο αλλά παραπονιέται συχνά και ησυχάζει μόνο όταν μασουλάει τα δάχτυλά μου.
Μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει? Θα το εκτίμουσα απεριόριστα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Τον δικό μου γάτο τον βρήκα ελάχιστα μεγαλύτερο -στην 4η εβδομάδα ήταν περίπου- και έμαθε αμέσως να τρώει στερεή τροφή, στην αρχή από το δάχτυλό μου και σιγά σιγά από πιατάκι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

....οταν λες παραπονιεται...φανταζομαι οτι εννοεις οτι θελει να ειναι συνεχεια μαζι σου....ειναι απολυτα φυσιολογικο..ετσι ειναι τα μικρακια....να το χαιρεσε..
elekati
Νεοφερμένο μέλος
Ηδη κοιμάται περισσότερο με λιγότερα διαλείμματα για παράπονα και τρώει σχεδόν 10 ml ανα 3ωρο. Φαντάζομαι οτι οφείλονταν στην πείνα καθώς ήταν και η πρώτη μέρα που τον είχα σπίτι και ποιός ξέρει από πότε είχε να φάει.
Τουαλέτα τα καταφέρνει μια χαρά χωρίς τη δική μου βοήθεια και αρχίσαμε και τις βόλτες.
Θα του πάρω και την κονσερβούλα που προτείνατε, μιας που τα δοντάκια του κάνανε την εμφάνιση τους οπότε κάτι θα καταφέρει να μασουλήσει, πέρα απο τα δάκτυλά μου.
Θα επιστρέψω με νέα του μικρού σύντομα.
Και πάλι σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!
Πριν 3-4 μέρες βρήκα παρατημένο ένα μικρο γατάκι (πρέπει να ήταν 2-3 εβδομάδων) και αποφάσισα να το κρατήσω.
Όταν το βρήκα ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Ήταν αδυνατισμένο (πρέπει να είχε πολές μέρες να φάει), έτρεμε, και τα μάτια του είχαν κλήσει απο ένα πράσινοχρωμο ποιο ! Το δέξι του μάτι ήταν πάρα πολυ πρισμένο (σαν καρούμπαλο!).
Του καθάρισα τα ματάκια του με καθαρό νερό και ευτυχώς τώρα τα ανοίγει, όμως αυτο που με ανησυχεί είναι ότι το δεξί του μάτι αν και έχει ηρεμίσει είναι θολό (βασικά φαίνεται σαν να έχει μια μεμβράνη που το κληνει) και στο κάτω μέρος του ματιού προεξέχει κάτι ασπρο σαν λιπος - "σκουλικάκι". Το αριστερό μάτι το ανοίγει αλλά είναι και αυτο σαν να έχει μια μεμβρανη.
Τα ματάκια του συνεχίζουν να βγάζουν ποίον, και του τα καθαρίζω τακτικα.
Δεν ξέρω τι να κάνω , αυτό που φοβάμαι είναι να μην έχει τυφλοθεί :-(
Ευχαριστώ εκ των προτέρων !
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ευχαριστώ για την απαντηση .
Δεν υπάρχει κάποιο κολλύριο που μπορώ να του αγοράσω .?
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
Spiderwoman
Εκκολαπτόμενο μέλος
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool