Σπυριδάκης
Νεοφερμένο μέλος
Ο Σπυριδάκης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
01-09-13
20:57
Φίλοι γατόφιλοι,
Πρίν ένα χρόνο και κάτι έκανα κι εγώ συγκάτοικο μου έναν γάτο. Δέν είχα καθόλου εμπειρία στην ανατροφή ενός γάτου αλλά πίστευα και ακόμα πιστεύω οτι με υπομονή και αγάπη γίνονται θαύματα. Το Μάκη τον πήρα σπίτι πρίν ανοίξει τα μάτια του αναγκαστικά γιατι τον βρήκα στα σκουπίδια. Οπότε μέχρι να φτάσει σε ηλικία που μπορούσε να βγεί απο το σπίτι δεν είχε κοινωνικοποιηθεί με άλλα γατιά. Τα μόνα έμβια όντα που είχε έρθει σε επαφή ήμουν εγώ και η συντροφός μου. Απο το πρώτο καιρό είχαμε έρθει πολυ κοντά και είχαμε μια σχέση αλληλεξάρτησης με το Μάκη. Σχεδόν κάθε βράδυ ερχόταν και κοιμόταν μαζί μου, αν όχι πάνω μου τότε στα πόδια του κρεβατιού. Πίστευα οτι όλα ήταν τέλεια μέχρι που φέτος το καλοκαίρι αναγκάστηκα να πάω για δουλειά σε ενα νησί και δε μπορουσα να τον πάρω μαζι μου. Ετσι κατα τα μέσα Ιουλίου τον άφησα με τη κοπέλα μου στο σπίτι της και έφυγα. Τώρα όμως γύρισα και ο Μάκης είναι όχι απλά απόμακρος... Προσπαθώ να τον πλησιάσω και μου επιτίθεται, γρυλίζει, βγάζει νύχια και τραβάει τα αυτιά του πίσω. Δέν έχω καταφέρει ακόμα να τον ακουμπήσω και φοβάμαι οτι αν αντιδράσω απότομα θα φοβηθεί αλλα αν τον αφήσω έτσι θα αποξενωθούμε εντελώς. Τι να κάνω? Φταίει η αλλαγή περιβάλλοντος? Γιατί με όλους τους άλλους είναι φιλικός?
Βοηθήστε με, Σπύρος
Πρίν ένα χρόνο και κάτι έκανα κι εγώ συγκάτοικο μου έναν γάτο. Δέν είχα καθόλου εμπειρία στην ανατροφή ενός γάτου αλλά πίστευα και ακόμα πιστεύω οτι με υπομονή και αγάπη γίνονται θαύματα. Το Μάκη τον πήρα σπίτι πρίν ανοίξει τα μάτια του αναγκαστικά γιατι τον βρήκα στα σκουπίδια. Οπότε μέχρι να φτάσει σε ηλικία που μπορούσε να βγεί απο το σπίτι δεν είχε κοινωνικοποιηθεί με άλλα γατιά. Τα μόνα έμβια όντα που είχε έρθει σε επαφή ήμουν εγώ και η συντροφός μου. Απο το πρώτο καιρό είχαμε έρθει πολυ κοντά και είχαμε μια σχέση αλληλεξάρτησης με το Μάκη. Σχεδόν κάθε βράδυ ερχόταν και κοιμόταν μαζί μου, αν όχι πάνω μου τότε στα πόδια του κρεβατιού. Πίστευα οτι όλα ήταν τέλεια μέχρι που φέτος το καλοκαίρι αναγκάστηκα να πάω για δουλειά σε ενα νησί και δε μπορουσα να τον πάρω μαζι μου. Ετσι κατα τα μέσα Ιουλίου τον άφησα με τη κοπέλα μου στο σπίτι της και έφυγα. Τώρα όμως γύρισα και ο Μάκης είναι όχι απλά απόμακρος... Προσπαθώ να τον πλησιάσω και μου επιτίθεται, γρυλίζει, βγάζει νύχια και τραβάει τα αυτιά του πίσω. Δέν έχω καταφέρει ακόμα να τον ακουμπήσω και φοβάμαι οτι αν αντιδράσω απότομα θα φοβηθεί αλλα αν τον αφήσω έτσι θα αποξενωθούμε εντελώς. Τι να κάνω? Φταίει η αλλαγή περιβάλλοντος? Γιατί με όλους τους άλλους είναι φιλικός?
Βοηθήστε με, Σπύρος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Η CatLover09 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών. Έχει γράψει 415 μηνύματα.
01-09-13
22:59
Ειναι το ιδιο επιθετικος και με ανθρωπους που βλεπει πρωτη φορα?
Κοιτα πιστευω οτι ολα παιζουν ρολο στη συμπεριφορα του. Ειναι πολυ πιθανο να στρεσαριστηκε τοσο πολυ τοτε που τον αφησες στην κοπελια σου για να φυγεις και ισως σε εχει συνδεσει με εκεινο το γεγονος. Δωστου οσο χρονο χρειαστει και ολα θα φτιαξουν. Αφησε τον να σε προσεγγισει εκεινος οποτε νιωσει ετοιμος και μην τον πιεζεις εσυ για χαδια και αγκαλιες. ΜΙλα του γλυκα,δινε του λιχουδιες αλλα αν βλεπεις οτι δεν θελει πολλα πολλα μην τον αγγιζεις μεχρι να ξανακερδισεις την εμπιστοσυνη του.
Μην απογοητευεσαι ομως με υπομονη και αγαπη ολα θα φτιαξουν!
εντιτ. Εμενα ο αντρας μου εχει φυγει σε νησι απο 11 Μαη και θα γυρισει μεσα του μηνα. Λες να αντιμετωπισουμε και εμεις το ιδιο? Βεβαια εμεις δεν τους αλλαξαμε περιβαλλον.
Κοιτα πιστευω οτι ολα παιζουν ρολο στη συμπεριφορα του. Ειναι πολυ πιθανο να στρεσαριστηκε τοσο πολυ τοτε που τον αφησες στην κοπελια σου για να φυγεις και ισως σε εχει συνδεσει με εκεινο το γεγονος. Δωστου οσο χρονο χρειαστει και ολα θα φτιαξουν. Αφησε τον να σε προσεγγισει εκεινος οποτε νιωσει ετοιμος και μην τον πιεζεις εσυ για χαδια και αγκαλιες. ΜΙλα του γλυκα,δινε του λιχουδιες αλλα αν βλεπεις οτι δεν θελει πολλα πολλα μην τον αγγιζεις μεχρι να ξανακερδισεις την εμπιστοσυνη του.
Μην απογοητευεσαι ομως με υπομονη και αγαπη ολα θα φτιαξουν!
εντιτ. Εμενα ο αντρας μου εχει φυγει σε νησι απο 11 Μαη και θα γυρισει μεσα του μηνα. Λες να αντιμετωπισουμε και εμεις το ιδιο? Βεβαια εμεις δεν τους αλλαξαμε περιβαλλον.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Τελευταία επεξεργασία:
Σπυριδάκης
Νεοφερμένο μέλος
Ο Σπυριδάκης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
02-09-13
10:42
Δεν είναι επιθετικός σε άλλα άτομα. Ούτε σε άτομα που τα γνωρίζει τώρα είτε σε άτομα που τα γνωρίζει καιρό. Με τους φίλους μου εξακολουθεί να είναι όπως πρίν. Δέ τους δίνει και πολλή σημασία αλλα δε φεύγει αν πάνε να τον χαιδέψουν. Δε ξέρω αν συμβαίνει συχνά στις γάτες αυτό η αν πρέπει να τις αφήνουμε για μεγάλα χρονικά διαστήματα μόνες τους. Υπάρχει περίπτωση να με ξέχασε?
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Η CatLover09 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών. Έχει γράψει 415 μηνύματα.
02-09-13
11:03
Οχι μαλλον σου κραταει μουτρα που τον αφησες! Αν σε ξεχναγε θα σε δεχοταν σαν καποιον αγνωστο. Γι αυτο ρωτησα αν ειναι επιθετικος με εκεινους που βλεπει πρωτη φορα. Δυστυχως σε εχει συνδεσει με μια πολυ τραυματικη για εκεινον εμπειρια. Η αλλαγη περιβαλλοντος και καθημερινοτητας για μια γατα ειναι οτι χειροτερο. Οπως σου ξανα ειπα δωστης χρονο και θα γινουν τα πραγματα οπως ηταν πριν.Δεν είναι επιθετικός σε άλλα άτομα. Ούτε σε άτομα που τα γνωρίζει τώρα είτε σε άτομα που τα γνωρίζει καιρό. Με τους φίλους μου εξακολουθεί να είναι όπως πρίν. Δέ τους δίνει και πολλή σημασία αλλα δε φεύγει αν πάνε να τον χαιδέψουν. Δε ξέρω αν συμβαίνει συχνά στις γάτες αυτό η αν πρέπει να τις αφήνουμε για μεγάλα χρονικά διαστήματα μόνες τους. Υπάρχει περίπτωση να με ξέχασε?
A-Ch
Νεοφερμένο μέλος
Η Αθανασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 62 μηνύματα.
02-09-13
12:05
Κ εγώ άφησα την γατούλα μου για 3 εβδομάδες σε συγγενικό πρόσωπο. Όταν γύρισα ήταν απόμακρη και απόλυτα δοσμένη στην αδερφή μου. Μετά από μια βδομάδα είμαστε σχεδόν όπως παλιά. Είναι πολύ ευαίσθητες οι γατούλες και συγκλονίζονται όταν αλλάζουμε κάτι στο περιβάλλον τους. Πιστεύω όμως πως δεν ξεχνάνε την αγάπη που μας έχουν. Απλά μας τεστάρουν. Κάπου διάβασα ότι οι γάτες παθαίνουν πιο συχνά κατάθλιψη όταν χάνουν το αφεντικό τους από ότι ο σκύλος. Σίγουρα θα ξαναέρθει κοντά σου. Πάρτο σαν το μέτρο αγάπης που σου έχει. Όσο περισσότερο θυμώνουν με την απουσία μας, τόσο περισσότερο μας αγαπάνε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum