1) Κόκαλα: Προκαλούν σοβαρούς τραυματισμούς στο πεπτικό σύστημα
2) Σοκολάτα: Περιέχει μία τοξική για τα ζώα ουσία, τη θειοβρομίνη η οποία σε μεγάλες δόσεις προκαλεί εμέτους, διάρροιες, σοβαρά προβλήματα στην καρδιά και στο νευρικό σύστημα και μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο.
3) Αλκοόλ: Προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην καρδιά και στο νευρικό σύστημα.
4) Γάλα: Μετά την απομάκρυνση των κουταβιών και των γατιών από τις μητέρες τους, είναι σκόπιμο να μη δίνουμε άλλο γάλα διότι πολλά ζώα δεν έχουν ανοχή στη λακτόζη του γάλακτος και παρουσιάζουν διάρροιες.
5) Αλλαντικά: Είναι πολύ αλμυρά και οδηγούν σε υπερκατανάλωση νερού με αποτέλεσμα στομαχικά προβλήματα ενώ στις μεγαλόσωμες φυλές σκύλων η αυξημένη ποσότητα νερού μπορεί να οδηγήσει σε στροφή στομάχου και θάνατο.
6) Κρεμμύδια: Είναι τοξικά και οδηγούν σε καταστροφή των ερυθρών αιμοσφαιρίων.
7) Καφεΐνη: Προκαλεί εμέτους και καρδιακά προβλήματα.
8) Τόνος: Ο τόνος που προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση παρουσιάζει έλλειψη στο αμινοξύ (μια ουσία, σαν πρωτεΐνη) ταυρίνη, το οποίο είναι χρήσιμο στη γάτα για την λειτουργία της καρδιάς της. Στις ποιοτικές βιομηχανοποιημένες τροφές το αμινοξύ αυτό προστίθεται.
9) Σταφύλια: Μπορεί να προκαλέσουν νεφρικά προβλήματα.
10) Αβοκάντο: Προκαλεί πεπτικές διαταραχές, ακόμη και παγκρεατίτιδα.
Για Vicki: Διασταυρώσε το μην πάθεις ζημιά.
Να προσέχετε όπου και να είστε και εσύ και η Σβούρα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vicki v.
Δραστήριο μέλος
...που επισκέφθηκες τη σελίδα μου και για τη συμβουλή.
Ο κτηνίατρος μου είπε πως όταν η ποσότητα είναι ελάχιστη δεν υπάρχει πρόβλημα

Συνήθως γλύφει ότι έχει απομείνει πάνω στο φλούδι αφού αφαιρέσω την ψίχα για μένα
σε ευχαριστώ πάντως!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder

Φαντάζομαι τώρα ώριμο αβοκάντο και μου τρέχουν τα σάλια!

Ismini
Διάσημο μέλος
Οχι Αθανασία αυτό δεν ισχύει. Τουλάχιστον στις γάτες (και γω δεν ξέρω πόσες) που έχω ταϊσει και ταίζω.
Στα περισσότερα έχω παρατηρήσει ότι η ίδια η γάτα ξέρει τι να μη φάει (τα ένστικτά τους είναι πιο ισχυρά από τα δικά μας
). Και αυτό είναι επίσης μεγάλη αλήθεια γι αυτό είναι σχετικά δύσκολο να φωλιαστούν οι γάτες, αντιθέτως με τους σκύλους που (παρότι διαθέτουν ισχυρότερη όσφρηση) είναι λαίμαργα ζώα.
Ismini
Διάσημο μέλος
Γιατί μπορεί να έχει ανάγκη να φάει κάτι σκληρό (ο Σιβα τρώει τα κόκκαλα) ή γιατί πολύ απλά έχει τις προτιμήσεις της!Αρχική Δημοσίευση από Αθανασία:Τότε γιατί κάνει έτσι για τις κροκέτες, ενώ τρώει και πολλά κανονικά φαγητά; Δεν είναι ότι της δίνω μόνο έτοιμα και τα συνήθισε...

(ξερω ειναι επικινδυνο αλλα τον παρακολουθω οταν τρωει)
Kαι σε ότι αφορά το γάλα: δεν του αρέσει καθόλου εκτός εαν έχει μέσα κορν φλεικς....οπότε γλύφει λιγάκι...
Ismini
Διάσημο μέλος

Και εγώ νόμιζα ότι μόνο στο σπίτι μας είμασταν έτσι. Το θέμα που έβαλα δεν ήταν τι είναι καλό να τρώνε οι γάτες, ή τι αρέσει στις γάτες μας, αλλά τι δεν πρέπει να τρώνε οι γάτες είτε τους αρέσει είτε όχι. Τι τους κάνει κακό. Και να ανταλλάξουμε πληροφορίες για το τι είναι κακό. Οι περισσότεροι κτηνίατροι λένε μαγειρευτό φαγητό αλλά υπό όρους (οι περισσότεροι συμπεριλαμβάνονται στη λίστα). Κατά τα άλλα είναι φυσιολογικό η γάτα όπως και εμείς να ξετρελλαίνεται για "βρώμικα", μυρίζουν ωραία, έχουν ωραία γεύση, είναι απαγορευμένα. Δηλαδή τα κλείνουμε μέσα, τα στειρώνουμε και στη διατροφή τους αφήνουμε δικαίωμα επιλογής; Μου θυμίζουμε κάποιες μαμάδες που έχω γνωρίσει. Το παιδί ακολουθεί ένα στρατιωτικό ωράριο πλήρως προσαρμοσμένο στις δικές τους ανάγκες, το λένε "έχει πρόγραμμα", αλλά τρέφεται απο το γυρατζίδικο της περιοχής, τι θα πάθει, εκεί το αφήνουν "ελευθερο" και του δίνουν δικαίωμα επιλογής. Φαντάζομαι ότι εαν κάτι απαγορεύεται αφορά την πλειοψηφία των γατιών. Σαφέστατα θα υπάρχει μια μειοψηφία που για κάποιο λόγο είναι ανεκτική σε αυτές τις τροφές και μια άλλη που θα νοσήσει απο αυτές τις αρρώστιες χωρίς να τρώει απαγορευμένες τροφές. Όπως ισχύει και για τους ανθρώπους.
Digital Dazzle
Νεοφερμένο μέλος

giota
Πολύ δραστήριο μέλος
maxi2
Δραστήριο μέλος
Ο ζιζού κάνεισαν παλαβός.....

giota
Πολύ δραστήριο μέλος
anabou
Διάσημο μέλος
. Πιθανόν κάτι να παίζει με τα ένζυμα επειδή το γιαούρτι είναι προϊόν επεξεργασίας.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vicki v.
Δραστήριο μέλος
το Σβουράκι τρελαίνεται! Επίσης ζητιανεύει για ντομάτες αλλά δεν κάνει
να τρώει ποσότητα οπότε την αφήνω μόνο να γλύφει από το δάχτυλό μου για τη γεύση και μόνο.
maxi2
Δραστήριο μέλος
Δηλαδή γαλακτοκομικά.. Δεν τον πειράζει το γάλα, οπότε του βάζω λίγο όταν έχει φάει αυτό που πρέπει.. Είναι πολύ φαγανός και οτιδήποτε φαγητό και αν έχουμε δεν υπάρχει περίπτωση να μην δοκιμάσει.
Το παγωτό του το έκοψα γιατί 3 μέρες φταρνιζότανε....

giota
Πολύ δραστήριο μέλος
vicki v.
Δραστήριο μέλος

mimikaki
Διάσημο μέλος
Μια φορα Σε ενα μπαρακι αργα το βραδυ ενως σαββατου ανοιγει η πορτα και μπαινει μεσα μια καταμαυρη γατα... μεσα στο μπαρ ο χαμος μουσικη δυνατη, κοσμος γενικως πανικος... η γατα ανενοχλητη μπαινει καθεται σε ενα σκαμπω και αρχιζει και μυριζει τα ποτα... βρησκει ενα ποτηρι με baileys και αρχιζει να πινει!!!!!!!
εχω κουφαθει!! υστερα μυριζει τα φυστικια, τσακωνει ενα και αρχιζει και το τρωει!
μετα εμαθα οτι η γατα ειναι θαμωνας και μαλλον αλκοολικη γιατι το κανει συχνα πυκνα αυτο ακομη και αν την ταιζουν...Την ξερουν ολοι εκει Γενικα ομως οταν την βλεπουν προσπαθουν να την αποτρεπουν...Λετε να υπαρχει εθισμος στο αλκοολ γιαυτο?? η μηπως στην προηγουμενη ζωη της ηταν ΑΑ???

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
RedCat
Διάσημο μέλος
βρε λέτε οι καλύτεροι από μας να "επιστρέφουμε" σαν γάτες????Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σεχρά
Νεοφερμένο μέλος
όλα τα λεφτά το σκηνικό!
το μόνο που λείπει είναι να αρχίσει να λέει τον πόνο της στον μπάρμαν....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mimikaki
Διάσημο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool