Μιάου! Τι θα μας μαγειρέψεις σήμερα;

irmar

Νεοφερμένο μέλος

Η irmar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 67 ετών. Έχει γράψει 11 μηνύματα.
Στο https://www.i-love-cats.com/
Εξήντα σπιτικές συνταγές, για να ξέρετε τι ακριβώς υπάρχει μέσα στην τροφή της γάτας σας. Μπορείτε να κατεβάσετε όλο το cookbook όμως είδα κάπου στις σελίδες τους κάτι από casalemedia, που είναι spyware. Επίσης κάθε σελίδα έχει μιά συνταγή πέντε σειρές και όλο το υπόλοιπο διαφημίσεις. Οπότε απλά έκανα με αντιγραφή και επικόλληση σε ένα έγγραφο Word δικό μου. (όποιος θέλει να μην κάνει όλο τον κόπο, μπορεί να μου δώσει τη διεύθυνσή του και να του το στείλω.

(στον ίδιο ιστοχώρο, πολλά χαριτωμένα γραφικά με γάτες)
https://www.i-love-cats.com/catgraphics.html

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Στο https://www.i-love-cats.com/
Εξήντα σπιτικές συνταγές, για να ξέρετε τι ακριβώς υπάρχει μέσα στην τροφή της γάτας σας. Μπορείτε να κατεβάσετε όλο το cookbook όμως είδα κάπου στις σελίδες τους κάτι από casalemedia, που είναι spyware. Επίσης κάθε σελίδα έχει μιά συνταγή πέντε σειρές και όλο το υπόλοιπο διαφημίσεις. Οπότε απλά έκανα με αντιγραφή και επικόλληση σε ένα έγγραφο Word δικό μου. (όποιος θέλει να μην κάνει όλο τον κόπο, μπορεί να μου δώσει τη διεύθυνσή του και να του το στείλω.

(στον ίδιο ιστοχώρο, πολλά χαριτωμένα γραφικά με γάτες)
https://www.i-love-cats.com/catgraphics.html
πολύ καλή ιδέα, έχει και συνταγές όταν πονάει το στομάχι μας;;;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μαγειρεύω για τις γάτες μου

Εχω μια γάτα και 5 γατακια.
Στην γάτα μου δεν αρέσει καθόλου η ετοιμη τροφή γι 'αυτό και μαγειρεύω μόνο γι 'αυτήν.
Φτιάχνω ρύζι με κοτόπουλο ή ρύζι με ψάρια και παράλληλα της δίνω και ξερά τροφή. Εχετε καμια ιδέα τι άλλο να μαγειρέψω?

Εμενα ο Roberto τρελαινεται για κιμα σογιας,κοκκινη σαλτσα,κολοκυθακια,ζαμπονακι κλπ.,αλλα δε σου τα συνιστω..Ολα αυτα εχουν μπαχαρικα κ αλλες ουσιες που δεν κανουν καλο για τις γατες..Κι εγω του τα εχω κοψει.Μηπως απλα βραστο κοτοπουλο χωρις μπαχαρικα και γενικα κρεας;Απλα,απ'ο,τι εχω διαβασει εδω,το καλυτερο γι'αυτα ειναι η ξηρα τροφη,γιατι αυτα που τρωμε εμεις κανουν κακο κ στα δοντια τους..:/:Καλυτερα ομως να σου πει καποιος ειδικοτερος κ πιο εμπειρος..:happy:

Μπορείς επίσης να της δίνεις κιμά και συκώτι (μοσχαρίσιο ή πουλιών) ή άλλα εντόσθια - συνήθως τους αρέσουν.
Μόνο πρόσεξε να μην της δίνει συκώτι και ψάρι πάνω από δυο φορές την εβδομάδα. Επίσης, καλό θα ήταν να της δίνεις και ένα διατροφικό συμπλήρωμα, επειδή κάποιες θρεπτικές ουσίες (όπως η ταυρίνη) καταστρέφονται με το μαγείρεμα.

Εδώ θα βρεις και τη σύσταση που πρέπει να έχει το σπιτικό φαγητό για γάτες.:)

Σας ευχαριστώ πολυ!

Δεν τρώνε μαγειρευτό φαγητό.....Γκρρρρ....

Αποφασισα να μαγειρεψω ιδιαιτερο φαγητο για τα γατακια μου διοτι με την προσελευση του νεου δυσκολευομαι οικονομικα....Αγορασα κιμα και γαλοπουλα και ειπα να τα μαγειρεχω με ρυζακι που κανει καλο στο εντερο...Ο μικρουλης εχει διαρροια:(....Νιαου νιαου νιαου σημερα....αλλα μαμ οχι...:(:cry_x::cry_x:
Πολλη πικρα, να ψωνιζεις, να χαλας τον χρονο σου και μαμ οχι...Αμα δεν φανε γκουρμε πατε δεν τρωνε παρα μονο ξηρα τροφη....Και μαλλον θα το φανε τ αδεσποτα που κανουν παρτυ καθε μερα:popcorn::alljumpy: με τ αποφαγια του σπιτιου (δινω και ξηρα τροφη) και που τα χαιβανια τα δικα μου δεν καταδεχονται...Και μιλαμε για ψαρι σολωμο,κοτοπουλο, μοσχαρι....ναι ναι καλα ακουτε....:mad::mad:παρτυ σας λεω τ αδεσποτακια μου κανουν....Μια κατατσαρολα κιμα με ρυζι θα κανουν τριημερο σουπερ :clapup:
Κι ερχομαι να ρωτησω, αν τ αφησω πεινασμενα και δεν τους βαλω τπτ αλλο θα το φανε καποια στιγμη η θα φανε εμενα στο τελος???Η συνηθεια της κονσερβας ξεπερνιεται και αν ναι με ποιο τροπο????:hmm::hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Δεν τρώνε μαγειρευτό φαγητό.....Γκρρρρ....

αφησε τα νηστικά για 24 ώρες το πολύ. Καταρχήν μην αφήνεις τροφή μόνιμα έξω. Αυτά που ήξεραν, κομμένα. Θα τους δώσεις ένα γεύμα το πρωί μαγειρεμένο. Αν δεν το φάνε σε 1 ώρα, το παίρνεις και το βάζεις στο ψυγείο. Το μεσημέρι κάνεις το ίδιο. Το βράδυ επίσης το ίδιο. Αν μέχρι το επόμενο πρωί δεν έχουν φάει τίποτα, ανακατεύεις κονσέρβα με λίγο μαγειρευτό. Πάντως εγώ δεν θα τους έκανα φαγητό με ρύζι. Ένα αδεσποτάκι που είχα βρει παλαιότερα και πεινούσε όσο δεν πάει (είχε και διάρροια), έτρωγε το κρέας και άφηνε το ρύζι. Θα σου πρότεινα αν θέλεις να συνεχίσεις με ρύζι, να το αλέθεις. Δοκίμασε επίσης να βάλεις μισή κουταλιά λιωμένο βούτυρο (ζωικό, όχι φυτικό) πάνω στην τροφή του, αλλά μη το ανακατέψεις με την τροφή.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αποψε αφου ειδα τα δυσκολα ανακατεψα με κονσερβα το φαγητο και κατι τσιμπησαν, αλλα στο τελος υπεκυψα και τους εβαλα ξηρα τροφη...Η ιδεα σου μου φαινεται πολυ καλη και θα την πραγματοποιησω....Δεν λεω να σταματησω την ξηρα τροφη, αλλα κονσερβες δυο γκουρμε καθε μερα δεν μπορω...βαλε και την ξηρα τροφη που θελουν ροαγιαλ κανιν βαλε και τ αδεσποτα που ειναι δυο....εεεεε νυσαφι πια....:mad:

μην υποκύπτεις!!!! Αφού έγλειψαν την τροφή ανακατεμένη με την κονσέρβα, θα την φάνε την επόμη φορά που θα πεινάσουν. Εναλλακτικά δοκίμασε να πάρεις κονσέρβα τόνου και να ανακατέψεις μια μικρή ποσότητα με το μαγειρευτό. Σιγά σιγά θα το φάνε και σταδιακά θα μειώνεις τον τόνο στο φαγητό τους. Πάνω από όλα μην υποχωρείς! Ακόμα και αν τρώνε λίγο άφηνέ τα να τρώνε όσο τρώνε. Έτσι έκανε και ο δικός μου. Έτρωγε λίγο ίσα ίσα για να του φύγει η πείνα και το υπόλοιπο το άφηνε. Ε δεν τον άφησα να περάσει το δικό του. Το έκανε αυτό μερικές μέρες και μετά είδε ότι δεν πρόκειται να φάει κάτι άλλο και δεν άφηνε τίποτα στο πιάτο του. Αν υποκύψεις την επόμενη φορά, τουλάχιστον μη τους βάλεις κανονικές μερίδες, αλλά λιγότερο για να έχουν μια αίσθηση της πείνας ώστε να φάνε και από το άλλο.

Δηλ Βικτωρια μου αν καταλαβα καλα δεν τους δινεις καθολου ξηρα τροφη???Γιατι δεν εχω σκοπο να την εγκαταλειψω ...Περιεχει ολα οσα πρεπει να τρωνε για σωστη αναπτυξη τα γατια...απλα ο σκοπος μου ηταν να κοψω τις κονσερβες που τρωει ανελλειπως ο μεγαλος καθε μεσημερι.(να ξερες πως περιμενει να γυρισω απ τη δουλεια να του βαλω κονσερβα0 και γιατι το γατακι που βρηκα κι εφερα σπιτι ολο κονσερβα τρωεει...Ειναι πολυ ακριβες οι ατιμες και ο δικος μου δεν τρωεει τις μεγαλες....Γιατι τις βαζω ψυγειο και μαλλον αλλαζει η μυρωδια τους...ισως και η γευση τους....Εμεις τρωμε παγωμενο φαγητο απ το ψυγειο???Δεν εχει αλλη γευση???Αλλα ειναι πιο οικονομικες οι μεγαλες...
Βικτωρια μου, ηθελα να σε ρωτησω βρηκες οντως οικονομια μ αυτον τον τροπο να τους δινεις το φαγητο σου???Εγω ευελπιστω...
Αλλη μια ερωτηση που ηθελα να κανω γενικοτερα....
ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ,ΛΕΜΟΝΙΑ,ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ κλπ στην τροφη τους???
Ποσα γατια δεν εχουν μεγαλωσει τρωγοντας μονο τροφη σπιτιου, ακομα και φακες???Γιατι οχι και τα δικα μας???Μια γιαγιουλα που μπορει να παρει ενα γατακι, που το λυπηθηκε στο δρομο, νομιζετε θα μπορει να του ψωνιζει αυτα που εμεις συζηταμε???Η μηπως να το αφησει στο δρομο???Παντως εγω εχω φιλη που εχει χελωνα , γατι και σκυλι στο σπιτι και η οποια τα ταιζει ακομα και φακες...Τι να κανει η καημενη???Ειναι φιλοζωη αλλα δεν της φτανουν....Μπορει σας παρακαλω καποιος να μου απαντησει???

Ποσα γατια δεν εχουν μεγαλωσει τρωγοντας μονο τροφη σπιτιου, ακομα και φακες???Γιατι οχι και τα δικα μας???Μια γιαγιουλα που μπορει να παρει ενα γατακι, που το λυπηθηκε στο δρομο, νομιζετε θα μπορει να του ψωνιζει αυτα που εμεις συζηταμε???Η
ΟΚ...Μια γιαγια που δεν εχει να φαει η ιδια,και τελοσπαντων δεν εχει τις γνωσεις για καποια οραγματα,δεν θα την κατηγορισει κανεις βεβαια.Οτι μπορει κανει η καημενη.Ομως ποιος σου ειπε οτι δεν εχουν προβληματα υγειας αυτα τα ζωακια,και ποσο ζουνε;
Αυτος ομως που αποφασιζει να υιοθετησει ενα ζωο,επιβαλλεται να ειναι υπευθυνος.Δεν μπορει να το ταιζει οτι ναναι,αλλιως ας μην επαιρνε ζωο.
Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα.Οι γατες εχουν διαφορετικο οργανισμο απο τον ανθρωπο,ειναι γεγονος αυτο
Για παραδειγμα,
Κρεμμύδια, σκόρδα και παρεμφερή λαχανικάΤα λαχανικά αυτού του είδους είναι τοξικά και για γάτες και για σκύλους διότι περιέχουν μια ουσία που καταστρέφει τα ερυθρά αιμοσφαίρια της γάτας και μπορεί να προκαλέσει αιμολυτική αναιμία. Το σκόρδο περιέχει την ουσία αυτή σε μικρότερη ποσότητα από το κρεμμύδι.
Δες εδω ,ποιες τροφες απαγορευονται και ποιες επιτρεπονται αλλα σε μικρη ποσοτητα.

Δηλ Βικτωρια μου αν καταλαβα καλα δεν τους δινεις καθολου ξηρα τροφη???Γιατι δεν εχω σκοπο να την εγκαταλειψω ...
τα τελευταία 2 χρόνια δεν τρώει καθόλου ξηρά τροφή. Δεν έχει βάλει ούτε μια κροκέτα στο στόμα του από τότε. Τους τελευταίους 21 μήνες δεν τρώει ούτε κονσέρβα, παρά μόνο περιστασιακά (πχ χριστούγεννα, στα γεννέθλια του και σε άλλες γιορτές). Στην δική μου περίπτωση, η ξηρά τροφή και οι τροφές του εμπορίου τον είχαν αρρωστήσει.

Περιεχει ολα οσα πρεπει να τρωνε για σωστη αναπτυξη τα γατια...
αν κρίνω από τον δικό μου, μπορεί να περιέχει όσα γνωρίζουμε ότι πρέπει να τρώνε για σωστή ανάπτυξη και για επιβίωση, αλλά δεν σημαίνει ότι θα βρίσκεται σε άριστη φυσική κατάσταση. Όπως είπα και πριν, στον δικό μου του δημιούργησαν προβλήματα, άλλες γάτες μπορεί να βρίσκονται σε άριστη φυσική κατάσταση τρώγοντας τέτοιες τροφές. Είναι ανάλογα με τον οργανισμό.

απλα ο σκοπος μου ηταν να κοψω τις κονσερβες που τρωει ανελλειπως ο μεγαλος καθε μεσημερι.(να ξερες πως περιμενει να γυρισω απ τη δουλεια να του βαλω κονσερβα0 και γιατι το γατακι που βρηκα κι εφερα σπιτι ολο κονσερβα τρωεει...Ειναι πολυ ακριβες οι ατιμες και ο δικος μου δεν τρωεει τις μεγαλες....Γιατι τις βαζω ψυγειο και μαλλον αλλαζει η μυρωδια τους...ισως και η γευση τους....Εμεις τρωμε παγωμενο φαγητο απ το ψυγειο???Δεν εχει αλλη γευση???Αλλα ειναι πιο οικονομικες οι μεγαλες...

τις κονσέρβες τις κλείνεις/σκεπάζεις καλά όταν τις βάζεις στο ψυγείο; Εγώ έπαιρνα τις μεγάλες και τις σκέπαζα με ειδικά καπάκια για κονσέρβες και όταν ήταν να φάει του έβαζα τροφή στο πιάτο και την άφηνα λίγο έξω να ζεσταθεί. Άλλες φορές την έβγαζα από το ψυγείο και του την έδινα να την φάει, αλλά επειδή ήταν κρύα δεν την έτρωγε και περίμενε λίγη ώρα να ζεσταθεί (έχω έξυπνο γατί :lol: )

Βικτωρια μου, ηθελα να σε ρωτησω βρηκες οντως οικονομια μ αυτον τον τροπο να τους δινεις το φαγητο σου???Εγω ευελπιστω...

βασικά εγώ του δίνω μόνο ωμή τροφή που την φτιάχνω μόνη μου. Το κόστος έχει μειωθεί αισθητά αλλά εξαρτάται και με τι τον ταΐζω. Αν τρώει κοτόπουλο ή πάπια μου βγαίνει γύρω στα 20-30 τον μήνα. Αν τρώει ορτύκια το κοστος παει στα 40 και αν τρωει περδικα παει στα 60. Μοσχάρι δεν του δίνω συχνά γιατί δεν μπορώ να αλέσω κόκκαλα μοσχαριού και επίσης του δίνω αλεσμένο σολωμό μια φορά την εβδομάδα (αλέθω ολόκληρο το ψάρι, με το δέρμα, τα λέπια, αλλά χωρίς τα πτερύγια και τα εντόσθια). Αν σκέφτεσαι να δίνεις μαγειρεμένη τροφή ως βασική, θα πρέπει να προσέξεις πολύ γιατί θα χρειαστείς αρκετά συμπληρώματα. Εγώ με την ωμή ακολουθώ το prey model και επειδή δεν δίνω συνέχεια μόνο ένα είδος κρέατος, δεν χρειάζομαι συμπληρώματα.

Αλλη μια ερωτηση που ηθελα να κανω γενικοτερα....
Ποσα γατια δεν εχουν μεγαλωσει τρωγοντας μονο τροφη σπιτιου, ακομα και φακες???Γιατι οχι και τα δικα μας???Μια γιαγιουλα που μπορει να παρει ενα γατακι, που το λυπηθηκε στο δρομο, νομιζετε θα μπορει να του ψωνιζει αυτα που εμεις συζηταμε???Η μηπως να το αφησει στο δρομο???Παντως εγω εχω φιλη που εχει χελωνα , γατι και σκυλι στο σπιτι και η οποια τα ταιζει ακομα και φακες...Τι να κανει η καημενη???Ειναι φιλοζωη αλλα δεν της φτανουν....Μπορει σας παρακαλω καποιος να μου απαντησει???

κοίτα, είναι κάποιες τροφές που είναι τοξικές, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι πολλά από αυτά που απαγορεύονται είναι τοξικά όταν δίνονται σε καθημερινή βάση ή/και σε μεγάλες ποσότητες. Σαφώς και θα παρουσιαστεί πρόβλημα αν αρχίσεις να δίνεις στην γάτα σου στιφάδο, αλλά δεν θα πάθει και τίποτα αν φάει μια μπουκιά κεφτεδάκι που περιέχει κρεμμύδι μια στις τόσες. Το ίδιο ισχύει και με άλλες τροφές, όπως τα συκωτάκια, το λίπος, κοκ. Ακόμα και αν δίνεις μόνο φιλέτα κοτόπουλου, η γάτα θα αρρωστήσει. Τα ζώα της φίλης σου μπορεί να φαίνονται μια χαρά τώρα, αλλά δεν ξέρω πόσο καλά θα είναι αργότερα γιατί πολλά προβλήματα λόγω διατροφής εμφανίζονται μετά απο αρκετό καιρό :/:

Αποφασισα να μαγειρεψω ιδιαιτερο φαγητο για τα γατακια μου διοτι με την προσελευση του νεου δυσκολευομαι οικονομικα....Αγορασα κιμα και γαλοπουλα και ειπα να τα μαγειρεχω με ρυζακι που κανει καλο στο εντερο...Ο μικρουλης εχει διαρροια:(....Νιαου νιαου νιαου σημερα....αλλα μαμ οχι...:(:cry_x::cry_x:
Πολλη πικρα, να ψωνιζεις, να χαλας τον χρονο σου και μαμ οχι...Αμα δεν φανε γκουρμε πατε δεν τρωνε παρα μονο ξηρα τροφη....Και μαλλον θα το φανε τ αδεσποτα που κανουν παρτυ καθε μερα:popcorn::alljumpy: με τ αποφαγια του σπιτιου (δινω και ξηρα τροφη) και που τα χαιβανια τα δικα μου δεν καταδεχονται...Και μιλαμε για ψαρι σολωμο,κοτοπουλο, μοσχαρι....ναι ναι καλα ακουτε....:mad::mad:παρτυ σας λεω τ αδεσποτακια μου κανουν....Μια κατατσαρολα κιμα με ρυζι θα κανουν τριημερο σουπερ :clapup:
Κι ερχομαι να ρωτησω, αν τ αφησω πεινασμενα και δεν τους βαλω τπτ αλλο θα το φανε καποια στιγμη η θα φανε εμενα στο τελος???Η συνηθεια της κονσερβας ξεπερνιεται και αν ναι με ποιο τροπο????:hmm::hmm:

Τελικά δεν είναι δηλαδή μόνο ο γάτος μου ιδιότροπος!!! Κατάφερα να τον κάνω να φάει κονσέρβα αλλά μαγειρευτό με τίποτα! Τις τελευταιες 2 εβδομάδες έχω μαγειρέψει σχεδόν απ'όλα και ούτε να τα μυρίσει. Δεν πρέπει πάντως να λυγίζουμε και να τους βάζουμε ξηρή:/:

Ceres γνωρίζεις τις αναλογίες και τα συμπληρώματα που πρέπει να δίνουμε σε μια αποκλειστικά μαγειρευτή τροφή; Θέλω να ξεκινήσω μαγειρευτά, έχω βρει άπειρα σάιτ με συνταγές, αλλά δεν έχω βρει κτηνίατρο για να συζητήσουμε για τα συμπληρώματα. Αργότερα, αν πάνε όλα καλά με τα μαγειρευτά, μπορεί να ξεκινήσω ωμά. Θα δείξει. Μπορείς να με βοηθήσεις;

Τα νεωτερα μου ειναι οτι το πιτσιρικι εφαγε μεχρι σκασμου το φαγητο μου (γαλοπουλα βραστη με πατατα) αλλα ο μεγαλος εμεινει νηστικος 24 ωρες και δεν αγγιζε....Ε τον λυπηθηκα και του βαλα ξηρα τροφη.......Ο μικρος επειδη ειναι μολις 1 εβδομαδα σπιτι, και 2 μηνων που τωρα αρχιζει και τρωει δεν καταλαβε διαφορα...Ο μεγαλος ειναι ο κακομαθημενος...Βλεπουμε....:confused:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back