Μια απορία για τις petitions

nena

Πολύ δραστήριο μέλος

Η nena αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1.761 μηνύματα.
Έχω μια απορία: Μπήκα για να υπογράψω, συνήθως υπογράφω, σήμερα επειδή μου έκανε εντύπωση το όριο στις υπογραφές (μόνο 1.000) για ένα τέτοιο θέμα που άνετα θα χωρούσε εκατομμύρια (εδώ για ένα "αστείο" λόγο εμείς βάλαμε όριο τις 50), προσπάθησα να δω ποιος είναι αυτός που κάνει τη petition. Γιατί είχα ένα όνομα και μια σειρά φωτογραφιών ίδιες με πολλές άλλες που έχω δει, για την ακρίβεια τελείως ίδιες και ένα αναμενόμενο κείμενο χωρίς επιπλέον στοιχεία. Δεν αμφιβητώ τις καλές προθέσεις κανενός, αλλά με δεδομένη μια ολόκληρη εκστρατεία του πολιτισμένου κόσμου εναντίον του κινέζικου λαού, συνήθως δίκαιη, αλλά κάποιες φορές όχι με αγνά κίνητρα και επειδή υπογράφω με το ονοματεπώνυμο μου σε αυτές τις ιστορίες, νομίζω ότι καλό θα ήταν να έχω ένα προφίλ αυτού που με καλεί να καταδικάσω μαζί του κάτι. Εσείς ας πούμε μπορέσατε να βρείτε κάτι παραπάνω για την ταυτότητα αυτού που δημιούργησε τη petition και ζητάει τη βοήθεια μας μέσω της ψήφου μας; Γιατί η χρησιμοποίηση ενός γεγονότος όσο ακραίου και να είναι δεν αθώωνει τις όποιες "κακές" προθέσεις κάποιου που μπορεί απλά να το χρησιμοποιεί και ίσως τελικά αντί να βοηθάμε κάνουμε κακό.:redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Έχεις δίκιο, δεν το είχα σκεφτεί έτσι. Είχα αναρωτηθεί ποιός μπορεί να ξεκινάει τις εκάστοτε petitions, αλλά το μυαλό μου δεν πήγε ποτέ ότι δεν ξέρουμε τις πραγματικές προθέσεις του καθενός:hmm:.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κι εγω δεν το ειχα σκεφτει.... Αλλα γνωριζω ακομη λιγοτερα απο κι απο εσενα :redface:

Εχεις δίκιο να σου περνάει αυτό απο το μυαλό αλλά η γνώμη μου είναι οτι απο την στιγμή που διαβάζω το κείμενο ξέρω για ποιον λόγο υπογράφω.
Αν υπογράφω ας πούμε κάποιο κείμενο ενάντια στην ελαστικότητα των νόμων καποιας χώρας ενάντια στην παιδική πορνεία ή στην κακομεταχείριση γυναικών δεν με ενδιαφέρει αν το κράτος που δείχνει τέτοια αδιαφορία θεωρεί οτι "η εκστρατεία ξεκίνησε απο κάποιους που σκοπεύουν στην αποσταθεροποίηση της οικονομίας της χώρας τους". Ακόμα και αν ξεκινάει απο την Διεθνή Αμνηστία τα ίδια λένε...

Εχεις δίκιο να σου περνάει αυτό απο το μυαλό αλλά η γνώμη μου είναι οτι απο την στιγμή που διαβάζω το κείμενο ξέρω για ποιον λόγο υπογράφω.
Αν υπογράφω ας πούμε κάποιο κείμενο ενάντια στην ελαστικότητα των νόμων καποιας χώρας ενάντια στην παιδική πορνεία ή στην κακομεταχείριση γυναικών δεν με ενδιαφέρει αν το κράτος που δείχνει τέτοια αδιαφορία θεωρεί οτι "η εκστρατεία ξεκίνησε απο κάποιους που σκοπεύουν στην αποσταθεροποίηση της οικονομίας της χώρας τους". Ακόμα και αν ξεκινάει απο την Διεθνή Αμνηστία τα ίδια λένε...

σωστο και αυτο!:)

Δεν είναι μόνο όμως θέμα προθέσεων αλλά και κατα πόσων αυτά που υπογράφει κανείς είναι αλήθεια ή είναι διαστρεβλωμένα με κάποιο τρόπο. Και αυτό μπορεί να έχει να κάνει με τις προθέσεις αυτού που το ξεκίνησε μπορεί και όχι. Δηλαδή, αν εγώ έχω ελλειπείς πληροφορίες για ένα πράγμα, αλλά άποψη για αυτό, μπορώ να βγάλω ένα petition και να λέω οτι θέλω μέσα.

Τέλος πάντων, το θέμα τελικά είναι στην κρίση αυτού που υπογράφει.

Το πρόβλημα είναι ότι το να φτάσει στη Κίνα ένα κείμενο 1.000 υπογραφών (εάν φτάσει) θεωρώ ότι στη καλύτερη περίπτωση θα θεωρηθεί αστείο, σε αντίθεση με ένα κείμενο εκατομμυρίων υπογραφών και με τεκμηριωμένα στοιχεία και φωτογραφίες που να μην είναι οι ίδιες με αυτές που κυκλοφορούν εδώ και χρόνια, χωρίς να έχουν τίποτα επάνω τους που να αποδεικνύει το που και πότε τραβήχτηκαν και δίνοντας έτσι τον αντίλογο στους Κινέζους ή στους όποιους αποδέκτες αυτής της ιστορίας να αμφισβητήσουν τα καταγγελόμενα. Αυτού του είδους οι πρακτικές των αποσπασματικών αντιδράσεων κατακερματίζουν από τη μια και αποδυναμώνουν από την άλλη το ζητούμενο. Γιατί πόσα κείμενα να υπογράψει κάποιος για το ίδιο πράγμα; Έτσι κατά πάσα πιθανότητα κάποιος θα υπογράψει μια δύο και το θέμα θα τελείωσει εκεί. ΄Οταν κάτι γίνεται έτσι μπορεί να στερήσει τη μαζικότητα και άρα την αποτελεσματικότητα σε μια τέτοια κίνηση. Από την άλλη εάν εγώ υπογράψω ένα κείμενο με όλη τη καλή μου πρόθεση και ο άλλος το πάρει και πει π.χ. μαζεύω πολλά τέτοια αποτελέσματα και τα καταθέτω σαν αποδεικτικά για κάποιας μορφή αποκλεισμό ναι τότε έχω πρόβλημα. Γιατί ούτε τα ζώα βοηθάω και βασιζόμενη απλά στις καλές μου προθέσεις μπορώ να κάνω κακό σε ένα λαό. Γιατί εμείς όταν υπογράφουμε λέμε "διαφωνώ και καταγγέλω", αλλά υπάρχουν κάποιοι που παίρνουν αυτά "τα διαφωνώ και καταγγέλω" και επιβάλλουν ποινές. Και εκεί υπάρχει πρόβλημα για μένα, γιατί εγώ θέλω έστω και ακούσια να εξουσιοδοτώ τιμωρούς και τιμωρίες σε κεντρικό επίπεδο.... :redface:

Χμμ... μπορεί και να 'χεις δίκιο, Νερίνα, δεν ξέρω... Εμένα πάντως η καχυποψία μου είχε φτάσει σε πιο "ρηχό" επίπεδο, όπως π.χ. η σύσταση καταλόγων με διευθύνσεις e-mail και η χρήση τους για εμπορικούς σκοπούς. Θα ήταν πράγματι καλύτερα να υπάρχουν περισσότερα -και επαληθεύσιμα- στοιχεία για το άτομο ή τον φορέα που ξεκινάει μια petition.
Από την άλλη, ίσως έτσι πνίγεται ο αυθορμητισμός... Τι να σου πω, εγώ αντιδρώ κατά περίπτωση.

Ναι, κι εγώ συμφωνώ με αυτά που λες Νερίνα. Και για αυτό επιλέγω το "κατά περίπτωση". Ειδικά ό,τι μου φαίνεται να έχει ύποπτα κίνητρα απο πίσω το αποφεύγω.
Το άλλο με το σκυλάκι στην έκθεση που πέθανε της πείνας σαν "έργο τέχνης" το υπέγραψα ας πούμε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back