Μια θέση πάνω στο κύμα

Anima

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Anima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 79 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.082 μηνύματα.
Κάποια πριν λίγες μέρες έγραφε πέρνοντας αφορμή από κάποια κουβέντα για βόρειους και νότιους .... Μα πως μπορεί να μιλάει κάποιος για κάτι τέτοιο σήμερα? Δες τε το παράδειγμά μου:

Η μαμά μου είναι από την Άνδρο, ο μπαμπάς μου από την Έδεσσα, η μαμά της μαμάς μου από την Άνδρο ο μπαμπάς της κάποια ιταλική ρίζα έφερνε, η μαμά του μπαμπά μου από τα Ιόνια νησιά, ο μπαμπάς του από τη Δυτική Μακεδονία, ο πατέρας της μιας γιαγιάς μου από την κεντρική Ιταλία η μαμά της από τα Ιόνια. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έζησαν σ' ένα μέρος, ταξίδεψαν και έζησαν από την Αφρική (Κάιρο, Αλεξάνδρια), Συρία (Δαμασκό) και Παλαιστίνη (Ιερουσαλήμ)μέχρι την Κεντρική Ευρώπη. Ο πρώτος άνδρας μου έχει καταγωγή από τη Μικρά Ασία και την Πελοπόννησο. Καταλαβαίνετε λοιπόν τι είναι τα παιδιά μου .......

Ζω στη Θεσσαλονίκη και ταξιδεψα πολύ. Τα γατάκια μου είναι εδώ για να μου θυμίζουν να μη σχεδιάζω άλλα ταξίδια. Νοιώθω ότι είμαι από παντού κι ότι όλα τα μέρη είναι δικά μου. Μέσα στην καρδιά μου το Αιγαίο θα βρεις ....

Νομίζω ότι κι οι περισσότεροι από σας κάπως έτσι θα είστε.
Λοιπόν, τι σημαίνει βόριοι και νότιοι? Δεν είναι μια ανοησία που κάπως για κάποιους λόγους κάποιοι μας την περνούν κι όπου πιάσει?

Θέλετε να πείτε και σεις από που είσαστε κι από που είναι οι δικοί σας?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η γιαγιά μου ήρθε πρόσφυγας από την Κωνσταντινούπολη ο παπούς μου εχει ρίζες από την Κρήτη τα Χανιά. Η μαμά μου γεννήθηκε στην Κυψελη. Εζησε στην Αθήνα και στην Γερμανία και μετά στην Θεσσαλονίκη..
Ο παπούς μου και η οικογένειά του έζησαν στην περιοχή της Λάρισας και επειδή κάποια στιγμή υπηρξε μετανάστευση έφυγε η οικογένεια εκτός ελλάδος δεν ξέρω ακριβώς που γιατί ήταν βλάχοι και είχαν συνεχείς μετακινήσεις. Η γιαγια μου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον θεσσαλικό κάμπο....και οι δυό τους έζησαν στην Ραψάνη όπου γεννήθηκε ο μπαμπάς μου και μετά τα 17 έφυγε για την Γερμανία.....Όπου γνώρισε την μαμά μου και γεννήθηκα εγώ....που αφού έζησα στην Θεσσαλονίκη για λίγο στην Κρήτη για ακόμη λίγο στην Αθήνα για λίγο περισσότερο τώρα ζω στην Θεσσαλονίκη για πάντα ελπίζω.....ενδιάμεσα έζησε και στο Λονδίνο για τις ανάγκες των σπουδών μου....κατά τα άλλα φέρω μέσα τις αναμνήσεις της γιαγιάς μου για τον ξεριζωμό και του παπού για την καταστροφή της Σμύρνης... Α! Αυτό που δεν ανέφερα είναι ότι επειδή η οικογένεια του παπού ασχολείθηκαν με τα ναυτιλιακά η οικογένειά του έμενε στο Σικάγο και ο παπούς ήταν δίκιμος σε στρατιωτική σχολή και ήρθε ως εθελοντής στο τάγμα των βρακοφώρων του Βενιζέλου και ως τέτοιος έλαβε μέρος στην μάχη του Εσκίς Εχίρ στην καταστροφή της Σμύρνης και του άρεσε πολύ να λέει ιστορίες για τότε.....Αυτά......

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κι εγώ απο την πλευρά της μητέρας μου έχω κατάγωγή από Μικρά Ασία (Αρτάκη) και απο τον μπαμπά μου απο Λευκάδα.

Θέλω να πω ομως, επειδη σε κάποια φάση θυμάμαι αμυδρά ίσως να κάνω κάποιο σχόλιο περί "Βορίων και Νοτίων", οτι έκανα καθαρά πλάκα σε σχόλιο κάποιου άλλου σχετικά, και πάλι δεν θυμάμαι ποιου και πότε.
Εννοειται οτι δεν πιστεύω ουτε πίστευα ποτέ σε οποιουδήποτε τύπου διαχωρισμούς αυτού του στυλ! Τους θεωρώ μάλλον γελοίους, ειδικα σήμερα που όπως είπες, Ανιμα, ο καθένας μπορεί να γεννιέται κάπου και να βρεθεί τελικά κάπου αλλού, στην άλλη άκρη του κόσμου.
Και νομίζω στο Mycat, αν υπάρχουν κάποιου τύπου αντιπαλότητες, τα "στρατόπεδα" δεν ειναι γεωγραφικά, αλλά μάλλον νοοτροπίας.

Κι εγώ απο την πλευρά της μητέρας μου έχω κατάγωγή από Μικρά Ασία (Αρτάκη) και απο τον μπαμπά μου απο Λευκάδα.

Θέλω να πω ομως, επειδη σε κάποια φάση θυμάμαι αμυδρά ίσως να κάνω κάποιο σχόλιο περί "Βορίων και Νοτίων", οτι έκανα καθαρά πλάκα σε σχόλιο κάποιου άλλου σχετικά, και πάλι δεν θυμάμαι ποιου και πότε.
Εννοειται οτι δεν πιστεύω ουτε πίστευα ποτέ σε οποιουδήποτε τύπου διαχωρισμούς αυτού του στυλ! Τους θεωρώ μάλλον γελοίους, ειδικα σήμερα που όπως είπες, Ανιμα, ο καθένας μπορεί να γεννιέται κάπου και να βρεθεί τελικά κάπου αλλού, στην άλλη άκρη του κόσμου.
Και νομίζω στο Mycat, αν υπάρχουν κάποιου τύπου αντιπαλότητες, τα "στρατόπεδα" δεν ειναι γεωγραφικά, αλλά μάλλον νοοτροπίας.
και εγώ αυτό νομίζω ότι όλα στην νοοτροπία παίζονται
και όχι στα γεωγραγικά σύνορα. Γιατί εμείς για αλλού κινήσαμε και αλλού η ζωή μας πάει.

το βοριοι κ νοτιοι το ειπα εγφω αλλα δεν μιλουσα για την ελλαδα αλλα για την γνωστη αμερικανικη σειρα λοιπον εγω ειμαι η 1/4 χαλκιδικη 3/4 χιο γεννηθηκα χιο μεγαλωσα στον πειραια ποτε δεν χωρισα τη ελλαδα σε στρατοπεδα

το βοριοι κ νοτιοι το ειπα εγφω αλλα δεν μιλουσα για την ελλαδα αλλα για την γνωστη αμερικανικη σειρα λοιπον εγω ειμαι η 1/4 χαλκιδικη 3/4 χιο γεννηθηκα χιο μεγαλωσα στον πειραια ποτε δεν χωρισα τη ελλαδα σε στρατοπεδα
Ναι, σωστά, εσύ το είχες πει! :)
Κι εγώ μεταφορικά το είχα καταλάβει οτι το λες, πράγματι δεν νομίζω οτι έχει τεθεί τέτοιο θέμα "γεωγραφικών" Βορείων και Νοτίων ποτέ απο κανέναν εδώ, εκτός κι αν κάνω λάθος...

σε μια μεγαλη ερευνα του νασιοναλ τζεογραφικ αποδειξανε βαση DNA, οτι 70 τις εκατο του πληθυσμου της γης ειμαστε απογονοι του Τζενγκις Χαν.:)

Μωρέ μπράβο τόσο καρπερός ήταν;

σε μια μεγαλη ερευνα του νασιοναλ τζεογραφικ αποδειξανε βαση DNA, οτι 70 τις εκατο του πληθυσμου της γης ειμαστε απογονοι του Τζενγκις Χαν.:)
μωρέ μπράβο τόσο καρπερός ήταν;;:lol::lol::lol::lol:

Το έχω ακούσει κι εγώ αυτο! Καλή φάση, μ' αρέσει να κατάγομαι απο έναν τρομερό πολέμαρχο! :)

Καλός ο πολέμαρχος δεν λέω αλλά εμένα μου ερέσει πιο πολύ η Ελληνική καταγωγή μου. Και σύμφωνά με τον Αρχάνθρωπό των Πετραλώνων έχουμε διαφορετική καταγωγή από τους Ινδοευρωπαίους. Οι Έλληνες έχουν αυτόνομη καταγωγή...

Οι παππούδες από τον πατέρα κατάγονται από Τραπεζούντα. Οι παππούδες από τη μητέρα από Ανατολική Θράκη και τα δυο μέρη παρμένα!!!
Ο σύζυγος από Λαμία με καταγωγή από Ήπειρο! Μένουμε Θεσ/νίκη. Τα παιδιά μας τί θα είναι άραγε, όπως σωστά αναρρωτήθηκε και κάποιος πριν!!

Καλός ο πολέμαρχος δεν λέω αλλά εμένα μου ερέσει πιο πολύ η Ελληνική καταγωγή μου. Και σύμφωνά με τον Αρχάνθρωπό των Πετραλώνων έχουμε διαφορετική καταγωγή από τους Ινδοευρωπαίους. Οι Έλληνες έχουν αυτόνομη καταγωγή...

μαγισσα μου καλη νομιζω δεν ισχυει αυτο.Μαλλον Ειμαστε μιξτ ....

οσο για τον πολεμαρχο, καταγεται το 70 τις εκατο γιατι αυτος και οι φιλοι του οι στρατιωτες απο οπου περνουσαν γμσαν!! Και το εκαναν επιτιδες για να εξαπλωσουν το ειδος τους!!! Μαγκακια ετσι;

O Πατέρας μου εχει καταγωγή απο 1 χωριό της Αρκαδίας... ο Παππους μου και η γιαγιά μου και το μεγαλύτερο μέρος του σογιού ζησαν Χρόνια στην Ιταλία... Η γιαγιά μου ήταν Πολίτισσα (Περσίδου) και ήρθε στην Ελλάδα΄....

Η Μάνα μου είναι Ελβετίδα... γνωρίστηκε με τον Πατέρα μου στην Φλωρεντία οπου σπόυδαζαν και οι δύο....

Στο σπίτι μιλάμε....
Ο πατερας μου - η αδελφή μου και εγω στα ελληνικά
οι κόρες με την μαμά μιλάμε ελβετικά
οι γονείς μεταξύ τους Ιταλικά....

ολοι καταλαβαίνουμε και μιλάμε και απαντάμε ο καθένας στην γλώσσα του....
Σε κατάσταση καυγά... γίνετε του ΟΗΕ!!!!!

Οταν έρχετε δε καλεσμένος..... χάνετε η μπαλα...:lol::lol:

O Πατέρας μου εχει καταγωγή απο 1 χωριό της Αρκαδίας... ο Παππους μου και η γιαγιά μου και το μεγαλύτερο μέρος του σογιού ζησαν Χρόνια στην Ιταλία... Η γιαγιά μου ήταν Πολίτισσα (Περσίδου) και ήρθε στην Ελλάδα΄....

Η Μάνα μου είναι Ελβετίδα... γνωρίστηκε με τον Πατέρα μου στην Φλωρεντία οπου σπόυδαζαν και οι δύο....

Στο σπίτι μιλάμε....

Αυτό κι αν είναι πρωτότυπο. Έχω ακούσει κ έχω ακούσει αλλά τέτοιο πράγμα ομολογώ πως είναι η πρώτη φορά. Τουλάχιστο είσαστε γλωσσομαθείς!!!

Στο σπίτι μιλάμε....

Aυτο, Julia, μου θυμίζει οικογενειακή σκηνή στο σπίτι μου πριν κάποια χρόνια: Ήταν Χριστουγενιάτικες διακοπές. Στο σπίτι ήταν εγώ και ο άνδρας μου που είναι αμερικανός σερβικής καταγωγής είχε έρθει από ΗΠΑ(μεταξύ μας μιλούσαμε σερβικά και αγγλικά), η κόρη μου με την φιλιππινέζα φίλη της από το Παρίσι (μεταξύ τους μιλούσαν γαλλικά), ο γυιος μου με την ιρλανδέζα φίλη του από Λονδίνο (μεταξύ τους μιλούσαν αγγλικά) ο αδελφός μου με την τότε αυστριακιά γυναίκα του από Βιέννη(μεταξύ τους μιλούσαν γερμανικά) ο άλλος αδελφός μου με φίλο του από Ιταλία. Είπαμε δε βάζουμε και τα κορακίστικα να δέσει το πράγμα? Μπορείτε να φανταστείτε, κάτι σαν πύργος της Βαβέλ...Το πιο αστείο όταν διασταυρώνονταν οι γλώσσες και δεν θυμόσουν με ποιον πρέπει να μιλάς τι. Είχαμε περάσει όμως υπέροχα!
Πάντα με διασκεδάζουν οι διεθνείς συντροφιές ίσως και λόγω πολυγλωσίας στο πατρικό μου σπίτι....
Ωστόσο λατρεύω τα καλά ελληνικά που μάλλον πια είναι τόσο σπάνια....

Αγαπητή μου Anima πόσο πολύ θα συμφωνήσω μαζί σου πόσο μου έχει λείψει η συντροφιά ανθρώπων που να μιλούν όλοι καλά ελληνικά!!!!

Αγαπητή μου Anima πόσο πολύ θα συμφωνήσω μαζί σου πόσο μου έχει λείψει η συντροφιά ανθρώπων που να μιλούν όλοι καλά ελληνικά!!!!

Να σου στείλω boss και σύζυγο? Ο boss έχει διώξει και άτομο επειδή ήταν ανορθόγραφο και πάντα όταν κάνω λάθος μου τη λέει!!!!
Θα ζητάει από εδώ και πέρα ιδιόχειρα βιογραφικά για να καταλαβαίνει ποιός γράφει σωστά και ποιός όχι!!!!
Ευτυχώς ήμουν καλή στην ορθογραφία!!!!
Ο σύζυγος έχει μια μανία με όλα αυτά. Διαβάζει συνέχεια.....

μη μιλάς για μανία στο διάβασμα για να με κοροιδέψουν μου λένε ότι για να ανασάνψω πρέπει να διαβάσω τις οδηγίες χρήσεως.... Τώρα για την ορθογραφία μου δεν βάζω και το χέρι μου στην φωτιά αλλά μου αρέσει πολύ η Ελληνική γλωσσα...Ειδικά όταν προχώρησα σε επίπεδο στα Αγγλικά μου και είδα ότι εκεί που αρχίζει η εμβαθυνσή της δικής τους γλώσσας άρχιζε η χρήση της Ελληνικής τότε ένιωσα πολύ περιφανη, και σε λέξεις όπως αρμονία harmony εμπάθεια empathy ιστορία history και τόσες άλλες και ας μην ξεχναμε πως την λέξη φιλότιμο = φίλος της τιμής ούτε την ξέρουν ούτε έχουν και κάποια αντίστοιχη...στην γλώσσα τους (αφιλότιμοι.....χιχιχιχ)

μη μιλάς για μανία στο διάβασμα για να με κοροιδέψουν μου λένε ότι για να ανασάνψω πρέπει να διαβάσω τις οδηγίες χρήσεως.... Τώρα για την ορθογραφία μου δεν βάζω και το χέρι μου στην φωτιά αλλά μου αρέσει πολύ η Ελληνική γλωσσα...Ειδικά όταν προχώρησα σε επίπεδο στα Αγγλικά μου και είδα ότι εκεί που αρχίζει η εμβαθυνσή της δικής τους γλώσσας άρχιζε η χρήση της Ελληνικής τότε ένιωσα πολύ περιφανη, και σε λέξεις όπως αρμονία harmony εμπάθεια empathy ιστορία history και τόσες άλλες και ας μην ξεχναμε πως την λέξη φιλότιμο = φίλος της τιμής ούτε την ξέρουν ούτε έχουν και κάποια αντίστοιχη...στην γλώσσα τους (αφιλότιμοι.....χιχιχιχ)

Α τότε θα πρέπει να δεις πως για όλες τις ξένες λέξεις μου λέει την αντίστοιχη ελληνική ρίζα.....Σαν το γάμος αλά Ελληνικά ένα πράγμα που ο μπαμπάς της νύφης έβρισκε πάντα την ελληνική ρίζα οποιασδήποτε λέξης. Ας το κάνουμε άλλο θέμα κάποια στιγμή, να μπορέσω να οργανωθώ πρώτα:lol::lol:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back