ΑΓΝΗΓΙΩΡΓΟΣ
Διάσημο μέλος
Το ξέρω ότι εδώ δεν είναι τέτοιου είδους σάιτ αλλά εγώ σας αισθάνομαι σαν παρέα μου και σας παρακαλώ να με βοηθήσετε.Δεν ξέρω αν γνωρίζετε ότι κάθε παιδί της πρώτης γυμνασίου κάνει μία κατασκευή(ατομική).Εγώ διάλεξα το εκκρεμές ρολόι.Όμως η κατασκευή πρέπει να συνοδεύεται και με μία 12σέλιδη εργασία σχετική με το θέμα επιλογής.Παρακάτω σας βάζω τα κεφάλαια που πρέπει να γράψω.Έχω γράψει είδη τα 1 κ 2,αλλά κολλάω σε κάποια.Αν μπορείτε να μου δώσετε λινκ με πληροφορίες θα σας ήμουν ευγνώμων.Έψαξα πολύ,μα τίποτα.Σας παρακαλώ να με βοηθήσετε.
Τα παρακάτω,είναι τα θέματα που ζητάω πληροφορίες...
Κεφάλαιο 3ο Περιγραφή του αντικειμένου μελέτης
Κεφάλαιο 4ο Επιστημονικά στοιχεία και θεωρίες που σχετίζονται με το έργο που μελετάμε(δηλαδή σε ποια αρχή της επιστήμης στηρίχτηκε η τεχνολογία για να κατασκευάσει το αντικείμενο)
Κεφάλαιο 5ο Αρνητικές επιπτώσεις του αντικειμένου μελέτης που προκύπτουν από τη χρήση του.
Κεφάλαιο 6: χρησημότητα του αντικειμένου στον άνθρωπο και την κοινωνία.
Αυτά τα 4 με δυσκολεύουν από τα 10.Επιδή έψαξα με τους γονείς μου και σε εγκυκλοπαίδιες και παντού,αν γνωρίζετε πληροφορίες,ή αν γνωρίζετε κάποια ιστοσελίδα(πηγή)...εκ των προτέρων
Αγνή........΄
Σειμίωση: Δεν είναι ανάγκη οι πληροφορίες να είναι για το εκκρεμές.Ας είναι και για κάτι πιο γενικό: το ρολόι...
Μπορεί για το θέμα 6 να σκεφτείται ότι είναι εύκολο να βρω μόνη μου,όμως στο σχολείο θέλουν να αναφέρονται οι πηγές....
Προσοχή: δεν θέλω πληροφορίες για την εξέλιξη,αλλά για το τώρα.........
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Θα χαιρομουν πολυ να στο μεταφρασω, αλλα με πετυχαινεις σε περιοδο εξεταστικης και εχω πολυ διαβασμα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vi2ka
Πολύ δραστήριο μέλος
https://www.aparadektoi.gr/content/view/134/435/
https://sfrang.com/historia/selida411.htm
https://gkatsikogiorgos.blogspot.com/2009/06/blog-post_27.html
ΑΓΝΗΓΙΩΡΓΟΣ
Διάσημο μέλος
Όμως ακόμα μένουν κενά τα Κεφάλαιο 3ο Περιγραφή του αντικειμένου μελέτηςΚεφάλαιο 4ο Επιστημονικά στοιχεία και θεωρίες που σχετίζονται με το έργο που μελετάμε(δηλαδή σε ποια αρχή της επιστήμης στηρίχτηκε η τεχνολογία για να κατασκευάσει το αντικείμενο)
Κεφάλαιο 5ο Αρνητικές επιπτώσεις του αντικειμένου μελέτης που προκύπτουν από τη χρήση του.
Κεφάλαιο 6: χρησημότητα του αντικειμένου στον άνθρωπο και την κοινωνία.
sAKURA-CAN τα αγγλικά μου είναι καλά,αλλά δεν έχουν τόσο υψηλό επίπεδο.Αλλά οι πληροφορίες είναι ενδιαφέρουσες.Θα δω τι θα κάνω.Καλή τύχη αφού γράφετε.
Μήπως μπορεί κάποιος που γνωρίζει καλά αγγλικά(πολύ καλά) να μου τα μεταφράσει????????
ΑΓΝΗΓΙΩΡΓΟΣ
Διάσημο μέλος

ΑΓΝΗΓΙΩΡΓΟΣ
Διάσημο μέλος
Είναι επείγον.
Σήμερα μας είπε ότι τελικά άλλαξε γνώμη και θέλει την εργασία για αύριο.Αλλά εγώ αρρώστησα 3 φορές και δεν πρόλαβα να την τελειώσω. Σήμερα συν τα μαθήματα έχω να κάνω 5 ολόκληρα κεφάλαια!Αλλά αυτούς δεν τους νοιάζει ότι ήμουν τάβλα στο κρεβάτι σύνολο από όλες τις φορές που αρρώστησα κανα μήνα παρόλο που το είπα!
Επειδή οι γονείς μου πήγαν να μας πάρουν τα δώρα των χριστουγέννων(yes
)χρειάζομαι 1 μικρή βοήθεια.Μπορεί κάποιος να μου πει τι είναι σκαρίφημα της κατασκευής και να μου δώσει σελίδες που να έχουν σκαρίφημα ρολογιού;Έψαξα αλλά δεν βρήκα.Είναι επείγον.Ευχαριστώ....Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ria2008
Δραστήριο μέλος
Δες εδώ και να το βάλεις σαν σελιδοδείκτη ή στα αγαπημένα σου, θα σε βοηθήσει πολύ σαν λεξικο

ΑΓΝΗΓΙΩΡΓΟΣ
Διάσημο μέλος

Ria2008
Δραστήριο μέλος
Έχε επίσης στα αγαπημένα σου το www.google.com, από τα πιο χρήσιμα εργαλεία.
ΑΓΝΗΓΙΩΡΓΟΣ
Διάσημο μέλος
Είναι καλό;Και κάτι τελευταίο: Πρέπει να βάλω μια εξωτερική εικόνα;
SweetyCat
Πολύ δραστήριο μέλος
Γεια σας θελω λιγο βοηθεια...Ποιος ξερει καλα αγγλικα ωστε να μου γραψει ενα κειμενο απο τα ελληνικα στα αγγλικα????Pleaseeeee...
Catia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ευχαριστώ πολύ.Και τώρα που κατάλαβα τι είναι ψάχνω ναα βρω φωτογραφία απ΄οσκαρίφιμα ρολογιού και δεν βρίσκω τπτ.Μήπως έχετε εσείς καμια ιδέα;![]()
Σκαρίφημα είναι το πρόχειρο σχέδιο. Στα αγγλικά το εκκρεμές είναι pendulum. Ψάξε κι εσύ, ψάχνω κι εγώ κι ότι βρώ θα στο βάλω.
Μέχρι στιγμής βρήκα αυτό :https://www.tallos.gr/library.asp?id=3 με ιστορικά στοιχεία.
Στα αρνητικά στην αρχή δε μου'ρχοτανε κάτι αλλά μετά δες τι σκέφτηκα:
Πριν το ρολόι ο άνθρωπος λειτουργούσε με τις εποχές και το φως του ήλιου, ήτανε πιο χαλαρός, σε επαφή με τη φύση.
Σκοτείνιαζε, κοιμότανε. Ξημέρωνε, σηκωνότανε για δουλειά. Τελείωνε τη δουλειά του, γύρναγε σπίτι. Μεσημέριαζε, έτρωγε κ.λ.π. Άλλες δουλειές το καλοκαίρι, άλλες το χειμώνα που σκοτείνιαζε νωρίς.
Μετά το ρολόι βάλε σάλτσες για άγχος, πίεση, εργασία σε συνθήκες απρόσωπες (μη σου πω και απάνθρωπες), απομάκρυνση από το φυσικό τρόπο ζωής.
Βάλε παράδειγμα το σχολείο και την πίεση -κουδούνι για μέσα, 45 λεπτά ακίνητος- κουδούνι για έξω-5 λεπτά διάλειμμα και πάλι κουδούνι.
Βάρδιες στα εργοστάσια τα ίδια και χειρότερα: μέρα μπαίνει-μέρα βγαίνει ίδιες κι απαράλλαχτες, βάλε και τη μονοτονία λοιπόν. Και τα επακόλουθα αϋπνίες, κατάθλιψη και τέτοια.
Ε, κάτι σου'δωσα, είσαι καλή στις σάλτσες?? Ρίχτου.
Ε, με πηγές τι να βρεις πια σ'αυτό, δεν ξέρω...
Catia
Εκκολαπτόμενο μέλος
ΑΓΝΗΓΙΩΡΓΟΣ
Διάσημο μέλος
Σκαρίφημα είναι το πρόχειρο σχέδιο. Στα αγγλικά το εκκρεμές είναι pendulum. Ψάξε κι εσύ, ψάχνω κι εγώ κι ότι βρώ θα στο βάλω.
Μέχρι στιγμής βρήκα αυτό :https://www.tallos.gr/library.asp?id=3 με ιστορικά στοιχεία.
Στα αρνητικά στην αρχή δε μου'ρχοτανε κάτι αλλά μετά δες τι σκέφτηκα:
Πριν το ρολόι ο άνθρωπος λειτουργούσε με τις εποχές και το φως του ήλιου, ήτανε πιο χαλαρός, σε επαφή με τη φύση.
Σκοτείνιαζε, κοιμότανε. Ξημέρωνε, σηκωνότανε για δουλειά. Τελείωνε τη δουλειά του, γύρναγε σπίτι. Μεσημέριαζε, έτρωγε κ.λ.π. Άλλες δουλειές το καλοκαίρι, άλλες το χειμώνα που σκοτείνιαζε νωρίς.
Μετά το ρολόι βάλε σάλτσες για άγχος, πίεση, εργασία σε συνθήκες απρόσωπες (μη σου πω και απάνθρωπες), απομάκρυνση από το φυσικό τρόπο ζωής.
Βάλε παράδειγμα το σχολείο και την πίεση -κουδούνι για μέσα, 45 λεπτά ακίνητος- κουδούνι για έξω-5 λεπτά διάλειμμα και πάλι κουδούνι.
Βάρδιες στα εργοστάσια τα ίδια και χειρότερα: μέρα μπαίνει-μέρα βγαίνει ίδιες κι απαράλλαχτες, βάλε και τη μονοτονία λοιπόν. Και τα επακόλουθα αϋπνίες, κατάθλιψη και τέτοια.
Ε, κάτι σου'δωσα, είσαι καλή στις σάλτσες?? Ρίχτου.
Ε, με πηγές τι να βρεις πια σ'αυτό, δεν ξέρω...
Ευχαριστώ πάρα πολύ.Μα πώς δεν το σκέφτηκα;Βέβαια!!!Όλα αυτά που είπατα είναι κακιές συνέπιες.Το άγχος όλα αυτά.Χίλια ευχαριστώ και εσάς και όλους.
SweetyCat
Πολύ δραστήριο μέλος
Η θαλασσια χελωνα εμφανηστηκε στην γη πριν δεκαδες εκατομμυρια χρονια και αποτελει μια απο τις πιο επυτηχημενες μορφες ζωης στην ιστορια του πλανητη μας.Ειναι το μονο ειδος θαλασσιας χελωνας που αναπαραγεται στην Ελλαδα, οπου βρισκονται οι πιο σημαντικοι βιοτοποι της, στην μεσογειο .Για πρωτη φορα εδω και εκατομμυρια χρονια η careta απειλειτε με εξαφανιση .Η υποβαθωση και η καταστροφη των βιοτοπων οπου αναπαραγεται η careta θετουν σε σοβαρο κυνδηνο την επιβιοση του ειδος.Σημαντικες απελουν επισης η χρηση μη επιλευτικων αλλιευτικων εργαλειων -καθε χρονο χιλιαδες θαλασσιες χελωνες μηλευωνται τυχαια στα δυχτια και τα παραγαδια κι πνιγονται -και η ρυπανση απο προιοντα πετρελεου ,χημικες αβιες και σκουπιδια.Ιδιαιτερο προβλημα αποτελουν οι πλαστικες σακουλες ,αφου οι χελωνες τρωνε ,κομιζονται οτι ειναι τσουχτρες με αποτελεσμα να ασθενουν απο ασφηξια.Τελος καποιες χελωνες τραυματιζονται θανασιμα απο ταχυπλοα ,σκαφη που πλεουν κοντα στις παραλιες .
υ.σ. pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.........help me:cry::cry::cry:
Λοιπον το κειμενο ειναι:
Η θαλασσια χελωνα εμφανηστηκε στην γη πριν δεκαδες εκατομμυρια χρονια και αποτελει μια απο τις πιο επυτηχημενες μορφες ζωης στην ιστορια του πλανητη μας.Ειναι το μονο ειδος θαλασσιας χελωνας που αναπαραγεται στην Ελλαδα, οπου βρισκονται οι πιο σημαντικοι βιοτοποι της, στην μεσογειο .Για πρωτη φορα εδω και εκατομμυρια χρονια η careta απειλειτε με εξαφανιση .Η υποβαθωση και η καταστροφη των βιοτοπων οπου αναπαραγεται η careta θετουν σε σοβαρο κυνδηνο την επιβιοση του ειδος.Σημαντικες απελουν επισης η χρηση μη επιλευτικων αλλιευτικων εργαλειων -καθε χρονο χιλιαδες θαλασσιες χελωνες μηλευωνται τυχαια στα δυχτια και τα παραγαδια κι πνιγονται -και η ρυπανση απο προιοντα πετρελεου ,χημικες αβιες και σκουπιδια.Ιδιαιτερο προβλημα αποτελουν οι πλαστικες σακουλες ,αφου οι χελωνες τρωνε ,κομιζονται οτι ειναι τσουχτρες με αποτελεσμα να ασθενουν απο ασφηξια.Τελος καποιες χελωνες τραυματιζονται θανασιμα απο ταχυπλοα ,σκαφη που πλεουν κοντα στις παραλιες .
υ.σ. pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.........help me:cry::cry::cry:
Για πότε το χρειάζεσαι αυτό;

Γιατί τώρα το είδα και επειδή το είπες στις 21 λέω μπορεί να μη το χρειάζεται τώρα..

SweetyCat
Πολύ δραστήριο μέλος
Αστο τωρα την δωσαμε και δεν της αρεσεΓια πότε το χρειάζεσαι αυτό;
Γιατί τώρα το είδα και επειδή το είπες στις 21 λέω μπορεί να μη το χρειάζεται τώρα..![]()

Ποιανής;Αστο τωρα την δωσαμε και δεν της αρεσε![]()

Γατόφιλη
Νεοφερμένο μέλος
Θεέ μου! Δυστυχώς, δεν μπορώ να βοηθήσω! Κι εγώ πρώτη γυμνασίου πάω, αλλά πηγαίνω σε μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο, και επειδή με τη μουσική κάνουμε επιπλέον ώρες, έχουμε βγάλει την τεχνολογία και την οικιεακή οικονομία...
Λυπάμαι που δεν μπορώ να βοηθήσω! :cry:
H υπόθεση της SweetyCat έληξε, δε χρειάζεται ν' ανησυχείς.Θεέ μου! Δυστυχώς, δεν μπορώ να βοηθήσω! Κι εγώ πρώτη γυμνασίου πάω, αλλά πηγαίνω σε μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο, και επειδή με τη μουσική κάνουμε επιπλέον ώρες, έχουμε βγάλει την τεχνολογία και την οικιεακή οικονομία...
Λυπάμαι που δεν μπορώ να βοηθήσω! :cry:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool