Μπαλκόνι

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

marestros

Δραστήριο μέλος

Η marestros αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών. Έχει γράψει 646 μηνύματα.
προχθες το αγαπημενο μου κατσουλι κατσουλινι ηταν πανω στα καγκελα και προσπαθουσε να πιασει την ουρα του και επαιζε!!!! καταλαβαινετε οτι επαθα εγκεφαλικο μολις το ειδα! δεν παει καλα!!! και εννοειται οτι θα πεσει αν κανει ετσι. καλα να κανει βολτες πες παι στο διαολο αλλα να προσπαθει να πιασει την ουρα της γυρω απο το καγκελο?????? δεν ξερω τι να κανω εχω δοκιμασει τα παντα. την εχω μαλωσει, της εχω φωναξει, της εχω ριξει νερακι ... τι να κανω πειτε μου γιατι δεν αντεχω να ζησω πτωση. μου φτανει η προηγουμενη φορα. και δεν εχω και τα χρηματα τωρα για γιατρο και εξετασεις κλπ.:confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα σου πω αυτό που λέω πάντα σε όλους:

ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΗ ΓΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Και αυτό το λέω γιατί οι γάτες ως αίλουροι κάνουν τα πάντα και συνεπώς διατρέχουν τον κίνδυνο της πτώσης, όπως λες και η ίδια άλλωστε. Έχω καταλάβει πολύ καλά αυτήν την πτώση και πιστέψτε με, δε θέλετε να τη ζήσετε....:(:(:(:(:(:(:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

δεν μπορω ομως να εχω το σπιτι ολο κλειστο το καλοκαιρι!!!!!!!!!!! οποτε η γατα μπορει πολυ ευκολα να βγει. και δεν μπορω να ειμαι συνεχεια μαζι της! απλα δεν γινεται αυτο που λες!

εχεις βαλει πλαστικο συρμα?αν οχι μπορεις να βαλεις και να στερεωσεις στα καγκελα αν διαστηματα βεργες και να δεσεις το πλαστικο πανω ωστε να προεξεχει απο την κουπαστη και να μην μπορει να πατησει εκει.

Μπορείς απλά να έχιες ανοιχτά όταν είσαι στο σπίτι και να έχεις το νου σου. Το σύρμα το φοβάμαι γιατί ο δικός μου είχε σακρφαλώσει πάνω και τον έπιασα τελευταία στιγμή. Μπορείς επίσης απλά να την τρομάξεις με ευγενικό τρόπο κάποια στιγμή που θα είναι στο μπαλκόνι για να μην πλησιάζει τα κάγκελα!!:redface: Δεν είναι και πολύ ωραίο αλλά σε μάς έπιασε...:redface::redface::redface:

Έχω κι εγώ γάτα-Ταρζάν που δεν τη σταματάει καμία περίφραξη. Σ' εμάς μόνο δύο πράγματα είχαν αποτέλεσμα:
1/ η κολλητική ταινία πάνω στο κάγκελο (με την πλευρά που κολλάει προς τα πάνω, γιατί σιχαίνονται να πατάνε και να "κολλάνε" τα πατουσάκια τους). Αυτό κράτησε την Αρήθα μακριά από το κάγκελο για καμιά βδομάδα περίπου. Μετά, βρήκε τρόπο να ανασηκώνει κάπως την ταινία και να πατάει από κάτω.:rolleyes:
2/ σαμαράκι και λουράκι. Μ' αυτό σωθήκαμε τελικά! :up:

Εγώ πάντως πιστεύω οτι πρέπει να βάλεις κάποιο πλέγμα. Αυτό συζητάγαμε κι εδώ.
https://www.mypetz.gr/threads/Γάτες-και-διαμέρισμα.220858/
Δεν είναι ολες οι γάτες το ίδιο, αλλά ο δικός μου σε καμια περίπτωση δεν θα ανεχόταν απαγόρευση σε σχέση με το μπαλκόνι. Προσπάθησα να τον πίσω να μην ανεβαίνει στο κάγκελο αλλά καμια τύχη.
Οταν ειναι μωρό ακομα πραγματικά κινδυνεύει να πεθάνει. Αλλα οι περισσότερες ενήλικες γάτες μπορούν να επιβιώσουν απο μια πτώση απο τον τρίτο όροφο, ας πούμε.
Εγώ το ρισκάρω. Αλλα έτσι κι αλλιώς δεν γίνεται διαφορετικά. Πιστεύω θα πάθει κατάθληψη αν τον κρατάω μέσα με το ζόρι.

μεσα δεν την κραταω με τιποτα! το πλεγμα δεν ξερω αν πιανει! θα δοκιμασω ισως την κολλητικη ταινια αλλα μαλλον εμεις θα την πατησουμε και οχι το κατσουλινι! θα δω τι θα κανω., αλλα κατι πρεπει να κανω γιατι αγχωνομαι πολυ!

Παρε ενα λουρακι αν ειναι..ειναι κουραστικο για τα ζωα δεν λεω αλλα εγω αυτο εχω για τη δικια μου οταν εχω ανοιχτα!! μενω σε εστιες στον πρωτο οροφο και περπατουσε και πηγαινε σε ολα τα δωματια!και εμπαινε και μεσα! οσο για ελευθερες πτωσεις η αλλη μου γατα στη σαλονικη ειχε κανει μια απο τον τριτο οροφο! την βρηκαμε μετα απο μια μερα χτυπημενη και τωρα και αυτη δεμενη ειναι το καλοκαιρι!

αυτο σκοπευω να κανω!! αλλα δεν εχω προλαβει ακομα δυστυχως!

Παντως δοκιμασε και το πλεγμα καθως καθε γατακι διαφερει. Εμενα και τα 3 τα δικα μου προσαρμοστηκαν μια χαρα και δεν εκαναν καμια προσπαθεια να περασουν απο κατω.... Λειτουργησε αψογα!!! Οποτε δοκιμασε και βλεπουμε...

το πλεγμα για καποιο λογο δεν με πειθει! δεν ξερω γιατι αλλα νοιζω οτι μπορει να πεσει. ασε που το δικο μου το γατι ειναι τοσο "ζαβο" που θα αρχισει να το σκαρφαλωνει ακομα κι αν το βαλω απ'εξω!!!:lol:

μετα αυτο δεν θα ειναι γατα θα ειναι spider-cat

Μια καλη λυση ειναι οι ψηλες καλαμιες γυρω στο μπαλκονι Μπαινουν ευκολα και κανουν και ατμοσφαιρα σαν να εισαι σε εγωτικο μερος Εγω το εκανα και δεν ειχαμε προβλημα
βασικα το εκανα στο μπαλκονι του εξοχικου οπου για να μην βγαινει στον κηπο και τον ψαχνω εβαλα γυρω γυρω απο το μεγαλο μπαλκονι καλαμιες Με εσωσαν
Γιατι εξοχικοκαι κλειστες πορτες ηταν αδυνατο να εχουμε

Παιδια που βρίσκει κανεις τέτοιες καλαμιές; Πρακτικερ; Έχετε υποψη κανένα αλλο μαγαζι κεντρικα;

Praktiker Ειχε και το καρφουρ αλλα τωρα δεν εχει

εγω πήρα καλαμωτή από το Praktiker στην Μεταμόρφωση , πριν 5 ημέρες, υπάρχουν ακόμα και ψηλές καλαμωτές και κοντές!

Καλάμια όλων των ειδών έχει και η Καλαμοπλεκτική στον Αγ. Δημήτριο
https://www.kalamoplektiki.gr/

Επίσης υπάρχει στα Alex Pak. Ξεκινάει από 1 μέτρο και φτάνει στα 2 μέτρα ύψος

Σήμερα πήγα στο διαμέρισμα μιας συναδέλφου και πρόσεξα πολύ ελκυστική και καλαίσθητη πατέντα στο μπαλκόνι της. Η κοπέλα βέβαια έχει μωρό και όχι γάτα αλλά πιστεύω ότι θα λειτουργεί εξίσου καλά και για μικρά αιλουροειδή. Το άνοιγμα του μπαλκονιού τους με κάγκελα είναι ελαφρώς κυκλικό και έχουν βάλει χοντρό διαφανές πλαστικό, ύψους περίπου 1,5μ, μετρημένο ακριβώς για το άνοιγμα εκείνο. Απολύτως ασφαλές, γλιστερό και διατηρεί και τη θέα ανέπαφη (έχει φοβερή θέα το μπαλκόνι τους), κόβει βέβαια λίγο τον αέρα αλλά κάποιες εκπτώσεις πρέπει πάντα να τις κάνουμε;).
Υ.Γ. Αν το έχει προτείνει κάποιος κάπου αλλού excuse me, βαρέθηκα να κάτσω να ψάξω αναλυτικά:P:redface:

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back