Μπορεί μια γάτα να ταξιδέψει μόνη της με αεροπλάνο; Ή τι να κάνω;

gatoulinos

Νεοφερμένο μέλος

Ο gatoulinos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα!

Έχω ένα γατάκι 3 μηνών. Τώρα το καλοκαίρι θέλω να ταξιδέψω στη πόλη μου και θα πάω αεροπορικώς (πτήση εσωτερικού). Έκλεισα το εισιτήριό μου Παρασκευή βράδυ με την Athens Airways από ταξιδιωτικό γραφείο. Τους είπα ότι θέλω να πετάξω μαζί με τη γάτα μου και μου είπαν ότι για αυτό θα πρέπει να πάρουν τηλέφωνο στα κεντρικά. Επειδή η ώρα ήταν περασμένη, γύρω στις 20:30, δεν απαντούσε κανείς απ' τα κεντρικά. Η πτήση που έκλεισα ήταν για τις 9 το πρωί της Δευτέρας (μεθαύριο). Μου είπαν γενικά τα κεντρικά είναι ανοιχτά καθημερινές μέχρι τις 5. Τους ρώτησα αν μπορώ να συνεννοηθώ μαζί τους στο αεροδόμιο, λίγο πριν πετάξω και μου είπαν ότι υπάρχει μία πιθανότητα αλλά δεν μπορούν να μου το διαβεβαιώσουν.

Τώρα εγώ τι να κάνω; Θα πρέπει να φύγω από το σπίτι 1.30 ώρα πιο πριν, δηλαδή στις 7.30, που ακόμα ίσως να μην έχουν ανοίξει τα κεντρικά. Και αν τελικά δεν μου την δεχτούν; Τι θα κάνω; Πού θα το αφήσω το γατί τελευταία στιγμή; Θα πρέπει να χάσω την πτήση; Δεν έχω και κανέναν και ούτε θέλω να το αφήσω σε κάποιον άλλον.

Ρωτάω λοιπόν, υπάρχει περίπτωση να μην το δεχτούν στο αεροδρόμιο; Ακόμα και να μην μπορεί να ταξιδέψει μαζί μου στην καμπίνα, δεν μπορεί να μπει Cargo τουλάχιστον; Και αν είναι full το αεροπλάνο, λέμε τώρα, μπορώ τουλάχιστον να το δώσω σε κάποιον άλλον και να μου το στείλει μόνο του ασυνόδευτο με κάποια άλλη πτήση;

Σας ευχαριστώ πολύ και ελπίζω σε μία απάντηση. Δεν ξέρω τι να κάνω!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ωχ δεν ξερω τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις... λογικα μπορεις να το παρεις στην καμπινα,ετσι γνωριζω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

διαβατηριο ή βιβλιαριο υγειας εχει το γατακι? να το εχεις οποσδηποτε μαζι σου, δεν ξερω για εσωτερικες πτησεις αλλα για εξωτερικου ζητανε κ αντιλυσσικο εμβολιο κ υπογραφη απο τον γιατρο οτι ειναι σε καλη κατασταση να ταξιδεψει το γατακι κ να ειναι τσιπαρισμενο..κ εννοειται να ειναι εμβολιασμενο κ αποπαρασιτωμενο κ να φαινεται στο βιβλιαριο..

δεν μπορεις να το μετακινησεις το εισητηριο 1-2 μερες μετα για να το κανονισεις?

στο σαιτ της εταιριας γραφει αυτα
Κατοικίδια
Επιτρέπεται ανά πτήση η μεταφορά μόνο ενός κατοικίδιου στην καμπίνα του αεροσκάφους και δη σκύλου ή γάτας, το οποίο δεν πρέπει να ξεπερνά το βάρος των τεσσάρων (4) κιλών, ενώ πρέπει να συνοδεύεται από έγκυρα πιστοποιητικά υγείας, εμβολιασμού, άδειες εισόδου και λοιπά έγγραφα που απαιτούνται από τις χώρες εισόδου ή μετάβασης. Αν δεν τηρηθούν τα ανωτέρω, τα κατοικίδια δε θα γίνουν αποδεκτά για μεταφορά.
Σκύλοι συνοδοί και σκυλιά εξυπηρέτησης ατόμων με προβλήματα όρασης, μαζί με τα κυτία τους και την τροφή θα μεταφέρονται δωρεάν μαζί με τις δωρεάν μεταφερόμενες αποσκευές, υπό τις προϋποθέσεις, που καθορίζονται από την εταιρεία, οι οποίες είναι διαθέσιμες κατόπιν αιτήματος του επιβάτη.
Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να καθορίζει τόσο το είδος της μεταφοράς όσο και τον αριθμό των προς μεταφορά κατοικίδιων σε κάθε πτήση.

Ποιές είναι οι ώρες λειτουργίας του Κέντρου κρατήσεων της Athens Airways;
Η υπηρεσία κρατήσεων, λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 7 το πρωί έως τις 10:30 το βράδυ και Σάββατο και Κυριακή, από τις 9 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να επικοινωνείτε με την εταιρεία.

Τελευταία επεξεργασία:
Το γατάκι έχει βιβλιάριο υγείας και ως τώρα έχει κάνει όλα τα εμβόλια που θα έπρεπε να κάνει. Διαβατήριο και τσιπ δεν έχει, αλλά έχω ακούσεο πως για πτήσεις εσωτερικού δεν απαιτούνται. Παίρνω τηλέφωνο στην Athens απο χτες και με έχουν πάντα στην αναμονή... γκρρρρ. Στην τελική αν δεν μπορώ να το βάλω στην καμπίνα (γιατί η εταιρεία επιτρέπει μέχρι ένα κατοικίδιο) δεν θα έχει διαθέσιμη θέση cargo; Είναι θέμα αεροσκάφους μετά;

Το τσιπ ειναι απαραιτητο και για πτησεις εσωτερικου,τουλαχιστον οσες φορες εχω ταξιδεψει με τις γατες μου το εχουν τσεκαρει.Για να το παρεις επανω πρεπει να εχει γινει κρατηση του εισητηριου για ζωο μεσα στην καμπινα.Απο εκει και περα,εγω θα εκανα το εξης:φροντισε το βιβλιαριο της να ειναι ενημερωμενο απο αποψη αποπαρασιτωσεων,εμβολιων κτλ,η γατοφορος που θα την εχεις να χωρα κατω απο το καθισμα,αλλα να ειναι πλαστικη,σε περιπτωση που χρειαστει να ταξιδεψει στις αποσκευες,και παρε και μια βεβαιωση απο κτηνιατρο οτι το ζωο ειναι υγιες και επιτρεπεται να ταξιδεψει.Καποια βιβλιαρια εχουν ειδικη τετοια σελιδα,οπου μπορει να σφραγισει ο γιατρος.Δεν εχουν καποιο site απο οπου μπορεις να τσεκαρεις τις προϋποθεσεις για να ταξιδεψει το ζωο μαζι σου;Αν ναι,εκτυπωσε τη σελιδα,κι οταν πας στο αεροδρομιο εξηγησε τους οτι αφου δεν ηταν διαθεσιμοι ωστε να αναγραφει στο εισητηριο σου το ζωο,και πληρει ολες τις προϋποθεσεις,θελεις οπωσδηποτε να ταξιδεψει μαζι σου.Αν δε γινεται τιποτα,αναγκαστικα θα ταξιδεψει cargo.Μην την αφησεις να σου τη στειλουν με αλλη πτηση,μπορει να σου ζητησουν ακομα κι εξουσιοδοτηση,σε μενα το εχουν κανει.

Λοιπόν επιτέλους επιασα γραμμή στην Athens και τους εξηγησα την κατάσταση. Μου είπαν ότι cargo δεν έχουν και μόνο στην καμπίνα μπορεί να μπει το γατάκι. Έψαξε και είδε ότι στη συγκεκριμένη πτήση δεν υπήρχε άλλο κατοικίδιο και τηλεφωνικά έδωσα τα στοιχεία της πιστωτικής μου και με χρέωσε 12 ευρώ. Με ρώτησε αν έχω απαραίτητα έγγραφα και της είπα έχω το βιβλιάριο. Μου λέει οκ. Για τσιπ δεν ρώτησα η αλήθεια είναι, το ξέχασα. Μετά πήρα και την κτηνίατρό μου τηλέφωνο και μου είπε ότι η τελευταία επίσκεψή μου ήταν πριν από λιγότερο από ένα μήνα και αυτό συνεπάγεται ότι το γατί είναι υγιέστατο και μπορεί να ταξιδέψει. Ακουγόταν σίγουρη γι' αυτό που μου έλεγε. Την ρώτησα για τσιπάκι και μου είπε ότι δεν χρειάζεται... Ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Να 'στε καλά :)

Εγω στο ανεφερα γιατι μου το ζητησαν,και το τσιπ και τη βεβαιωση του κτηνιατρου...ελπιζω να ππανε ολα καλα,καλο σας ταξιδι!

Τελικά όλα καλά. Δεν μου ζήτησαν τίποτα πέραν του βιβλιαρίου της. Έπεσα και σε πολύ καλή αεροσυνοδό που με έβαλε και έκατσα μόνος σε διπλή θέση. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back