Μπορούμε να καταγγείλουμε pet shop;

Mariel

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Mariel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 42 ετών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 1.871 μηνύματα.
ειλικρινα ειμαι τρομερα εξοργισμενη.βλεπω εδω και αρκετο καιρο σε μεγαλο πετ-σοπ του πειραια σκυλακια και γατακια να ειναι σε μικροσκοπικα κλουβακια στη βιτρινα,χωρις νερο και φαγητο με τα φωτα αναμενα απο πανω τους 24 ωρες το 24ωρο:mad: στις γατες η αμμος υγιεινης ειναι τοσο βρωμικη,τι να πω,πρεπει να εχει να καθαριστει πανω απο βδομαδα.ειναι τοσο βρωμικη που το τζαμι γυρω-γυρω και τα ποδαρακια τους ειναι λερωμενα με ακαθαρσιες...

η κατασταση των υπολοιπων ζωων(χαμστερ,κουνελια,πουλια,ινδικα χοιριδια,ψαρια)δεν ειναι η καλυτερη....

υπαρχει καποιος τροπος να γινει κατι?

καταφερνουμε τιποτα με καταγγελια στη νομαρχια?εχω ακουσει οτι στα μεγαλα πετ-σοπ ειναι δυσκολο να κανεις κατι λογω διασυνδεσεων,λαδωματος κτλ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

πριν κανεις οτιδηποτε θα συμβουλευα να εισαι σιγουρη πρωτα για το συγκεκριμενο μαγαζι, γιατι και ενας πολυ καλος φιλος μου εχει pet shop, και ειδικα το θεμα της καθαριοτητας ειναι πολυ προβλημα, αφου ολο αυτο που λες το δημιουργουν τα γατακια και τα σκυλακια μονο σε λιγες ωρες...
καθε μερα τα καθαριζει και παλι τα τζαμια το βραδυ ειναι χαλια.
Δευτερον θα πρεπει να δεις αν υπαρχουν καποιοι κανονες υγειηνης οσο αφορα αυτα τα καταστηματα και τριτον ισως πρωτα μια συσταση προς τον μαγαζατορα να ηταν μια καλη αρχη...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ναι βρε Γωγω,αλλα η αμμος αυτη φαινονταν ακαθαριστη για τουλαχιστον 3-4 μερες.

συν το οτι ειναι απαραδεκτο να τ'αφηνουν χωρις φαγητο και νερο.εχει τυχει να περασω βραδυ(τα φωτα ανοιχτα ΠΑΝΤΑ)και να δω ενα σκυλακι να προσπαθει να γυρισει το μπωλακι του(που ειχε αναποδογυρισει,αλλα ουτως η αλλως ηταν αδειο) για να βρει νερο/φαγητο.

δε θα'πρεπε τα μαγαζια να εχουν ζωντανα ζωα.θα τους παραδεχομουν αν τα'φερναν μονο μετα απο παραγγελιες

δε θα'πρεπε τα μαγαζια να εχουν ζωντανα ζωα.θα τους παραδεχομουν αν τα'φερναν μονο μετα απο παραγγελιες

ειναι δυνατον αυτο που λες?

φαντασου δηλ ενα ψητοπωλειο χωρις κοτοπουλα ή ενα μπακαλικο χωρις λαχανικα και φρουτα...!

ειναι δυνατον? αν δεν εχουν δηλ ζωντανα ζωα τι θα εχουν, βαλσαμωμενα??

με τπτ αυτο που λες...

απλα πριν κανεις οτιδηποτε να εισαι σιγουρη, γιατι μπορει να ετυχε και αυτο που λες, οσο για το φαι, καλα κανουν και το εχουν ελεγχομενο, τωρα για το νερο μπορει και να ειχε αλλα να το εριξε το κουταβι ολο κατω..

φυσικα και ειναι δυνατον και μαλιστα καποια μαγαζια το κανουν και τα παραδεχομαι.
δε σου λεω να μην εχει καθολου ζωα(π.χ.πουλια,τρωκτικα,κουνελια μιας και οι συνθηκες διατηρησης τους στο σπιτι και στο μαγαζι ειναι ιδιες->κλουβι).
αλλα ειναι δυνατον να εχει σκυλακια και γατακια σε κλουβια που δε χωρανε ουτε να γυρισουν??εσενα δηλ αυτο σε βρισκει συμφωνη???εχω δει το ιδιο ζωακι να μενει εκει για μηνες,κολλημενο συνεχεια στο τζαμι μπας και καποιος το λυπηθει και το βγαλει.οσο για το φαγητο/νερο το'χω τσεκαρει εδω και ποσους μηνες που περναω απο εκει.η ιστορια ειναι συνεχεια η ιδια,ελαχιστο φαγητο,οχι νερο(μηπως γιατι θα βρεξει τις εφημεριδες που'χουν στο κλουβι?)

δεν καταλαβα γιατι σου φανηκε τοσο περιεργο να φερνουν σκυλια/γατια μονο μετα απο παραγγελια.δεν ειμαισιγουρη για την "ποιοτητα" τους,αλλα τουλαχιστον μολις ερθουν αγοραζονται και δε χρειαζται να περασουν αυτο το μαρτυριο στα κλουβια της βιτρινας.

ευτυχως υπαρχουν ανθρωποι που δεν αγοραζουν απο μαγαζια που εχουν σκυλια/γατια στη βιτρινα τους

Μερικα Pet shop λειτουργουν και με παραγγελιες. Πολλες μηνυσεις εχουν γινει κατα καιρους και αλλες εχουν πιασει τοπο αλλες οχι.
Πχ. το pet shop στην Αθηνας στην πλατεια Δημαρχειου λειτουργει εδω και πολλα χρονια κατω απο απαραδεκτες συνθηκες για τα ζωα. Μηνυσεις εχει φαει αρκετες αλλα εξακολουθει να λειτουργει.
υσ. Και γω πριν απο 15 περιπου χρονια ενισχυσα δυστυχως αυτο το μαγαζι και αγορασα μια γατουλα τη Ροζα (κεραμιδογατα). Καθομουν και την κοιταζα μια ωρα να φωναζει σπαρακτικα και τελικα δεν αντεξα. Περιτο να σας πω οτι ηταν γεματη ψυλλους, ειχε παρασιτα και διαροια και ηταν κατατρομαγμενη.

Γωγώ ο κανόνας του φιλόζωου είναι ένας: δεν αγοράζουμε ποτέ ΤΙΠΟΤΑ από pet shop που έχουν ζωντανά ζώα!
Στην Ευρώπη αυτό έχει απαγορευθεί. Τα ζώα έρχονται στα Pet shop μόνο κατόπιν παραγγελίας! Δεν είναι πράγματα να είναι στιβαγμένα σε μία βιτρίνα.

Μάριελ θα έλεγα να πας σε αυτό το pet shop και να του πεις ότι αν δεν βελτιώσει την ποιότητα ζωής τον ζώων θα τον καταγγείλεις σε φιλοζωϊκές οργανώσεις. Ο φόβος φυλάει τα έρημα...

φυσικα και ειναι δυνατον και μαλιστα καποια μαγαζια το κανουν και τα παραδεχομαι.
δε σου λεω να μην εχει καθολου ζωα(π.χ.πουλια,τρωκτικα,κουνελια μιας και οι συνθηκες διατηρησης τους στο σπιτι και στο μαγαζι ειναι ιδιες->κλουβι).
αλλα ειναι δυνατον να εχει σκυλακια και γατακια σε κλουβια που δε χωρανε ουτε να γυρισουν??εσενα δηλ αυτο σε βρισκει συμφωνη???εχω δει το ιδιο ζωακι να μενει εκει για μηνες,κολλημενο συνεχεια στο τζαμι μπας και καποιος το λυπηθει και το βγαλει.οσο για το φαγητο/νερο το'χω τσεκαρει εδω και ποσους μηνες που περναω απο εκει.η ιστορια ειναι συνεχεια η ιδια,ελαχιστο φαγητο,οχι νερο(μηπως γιατι θα βρεξει τις εφημεριδες που'χουν στο κλουβι?)
δεν καταλαβα γιατι σου φανηκε τοσο περιεργο να φερνουν σκυλια/γατια μονο μετα απο παραγγελια.δεν ειμαισιγουρη για την "ποιοτητα" τους,αλλα τουλαχιστον μολις ερθουν αγοραζονται και δε χρειαζται να περασουν αυτο το μαρτυριο στα κλουβια της βιτρινας.
ευτυχως υπαρχουν ανθρωποι που δεν αγοραζουν απο μαγαζια που εχουν σκυλια/γατια στη βιτρινα τους

εγω δεν ειπα οτι ειμαι συμφωνη με ολο αυτο? ουτε σου ειπα οτι ο πετ σοπας που λες ειναι τελειος.
αυτο που σου ειπα, ηταν να εισαι σιγουρη για τις συνθηκες που λες και δεν ειναι κατι που ετυχε ή απλα συνεβει γιατι τοτε Εσυ θα βρεις τον μπελα σου

και ενταξει μη τα καταριπτουμε ολα, υπαρχουν και πολλοι καλοι επαγγελματιες στο χωρο, δεν μπορουν να μπουν ολοι στο ιδιο σακι

Γενικά είμαι κατά του να πωλούνται ζώα! Το ζώο δεν είναι βάζο που το βλέπουμε σε βιτρίνα, ταιριάζει με τις κουρτίνες του σαλονιού μας και το αγοράζουμε. Είναι μια ζωούλα που θέλει φροντίδα!

anabou μου τα βλεπεις ολα πολυ μονοπλευρα...
με τη λογικη αυτη που λες, σου ξαναλεω οτι ουτε πουλακια θα επρεπε να πουλιουνται, ουτε κανενα κανενα αλλο ζωο γιατι φυσικα η φυση τους δεν ειναι ουτε τα κλουβια, ουτε οι γυαλες για τα ψαρια..
ΑΛΛΑ ουτε και οι πολυκατοικιες και τα διαμερισματα για τις γατες...
μη θυμομαστε οτι μας συμφερει..

Καλως η κακως ο ανθρωπος εχει δυναμη πανω σε καποια ζωα, τα οποια ζωα εχουν δυναμη πανω σε καποια αλλα..
ετσι ειναι η φυση, οπως λεγαμε και στο τοπικ με το φαγωμα των σκυλιων απο τους κινεζους.

αν θελαμε να ειναι ολα φυσικα, ουτε θα παιρναμε τα ζωα στο σπιτι, θα ειχαμε τις γατες να κυνηγουν ποντικια, και τους σκυλους προβατα...
Ο ανθρωπος ομως εξελιξε και τις ρατσες ωστε τα διαφορα σκυλια να εχουν την δικη τους χρησιμοτητα(λαγοσκυλα, πουλοσκυλα, αγκαλιας κτλ), οπως και βελτιωσε και τη διατροφη των γατιων απο το να τρωνε ποντικια, και ειναι με κονσερβουλες sheba.

anabou μου τα βλεπεις ολα πολυ μονοπλευρα...
με τη λογικη αυτη που λες, σου ξαναλεω οτι ουτε πουλακια θα επρεπε να πουλιουνται, ουτε κανενα κανενα αλλο ζωο γιατι φυσικα η φυση τους δεν ειναι ουτε τα κλουβια, ουτε οι γυαλες για τα ψαρια..
ΑΛΛΑ ουτε και οι πολυκατοικιες και τα διαμερισματα για τις γατες...
μη θυμομαστε οτι μας συμφερει..
quote]
Άλλο οι πολυκατοικίες και τα διαμερίσματα και άλλο τα κλουβιά δίπλα στη τζαμαρία χωρίς νερό. Δεν διαφωνώ ούτε με τη μια ούτε με την άλλη πλευρά. Όντως θα ήταν καλύτερα να ήταν οι ΄γατούλες μας ασφαλείς έξω και να μπορούσαν να ζήσουν κυνηγώντας ποντίκια, πουλιά κλπ. Άλλο όμως αυτό και άλλο η κακομεταχείριση που υφίστανται στα περισσότερα (περισσότερα είπα όχι όλα) pet shop.

Με τις γάτες και τους σκύλους είναι διαφορετικά από την άποψη ότι υπάρχει η εναλλακτική του να υϊοθετήσεις ένα που ζητάει σπίτι. Με τα άλλα ζωάκια δεν υπάρχει αυτή η εναλλακτική!

Ισως πάρεις κάποια ιδέα από αυτή τη διεύθυνση για το τι μπορεί να γίνει.
https://www.tetrapodologein.gr/start.htm
κλικ στο ΄΄επιστολές΄΄ και μετά κλικ στην τρίτη σειρά που λέει κάτι για καταγγελία.

ειδικα το θεμα της καθαριοτητας ειναι πολυ προβλημα, αφου ολο αυτο που λες το δημιουργουν τα γατακια και τα σκυλακια μονο σε λιγες ωρες...
Πρέπει να τα αλλάζει πιο συχνά ή να μην έχει τόσα πολλά σε ένα κλουβί.ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ.
Και για το νερό δεν συμφωνώ επίσης.Πρέπει πάση θυσία τα ζωντανά να έχουν νερό.

Πρέπει να τα αλλάζει πιο συχνά ή να μην έχει τόσα πολλά σε ένα κλουβί.ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ.
Και για το νερό δεν συμφωνώ επίσης.Πρέπει πάση θυσία τα ζωντανά να έχουν νερό.
συμφωνω με την σοφια εγω παλι δεν γουσταρω να βλεπω τα καημενα τα μωρουλια μακρια απο την μανα τους ειναι σαν ορφανα με ενα βλεμμα μεσα στην απελπισια αλλα εχω κ αλλη μια απορια αμα δεν τα πουλησουν τι τα κανουν? κ ποιο ειναι αυτο το μαγαζι στο πειραια γιατι απο εκει που ψωνιζω εγω μονο καναρινια εχει

ειναι δυνατον αυτο που λες?

φαντασου δηλ ενα ψητοπωλειο χωρις κοτοπουλα ή ενα μπακαλικο χωρις λαχανικα και φρουτα...!

ειναι δυνατον? αν δεν εχουν δηλ ζωντανα ζωα τι θα εχουν, βαλσαμωμενα??

με τπτ αυτο που λες...

απλα πριν κανεις οτιδηποτε να εισαι σιγουρη, γιατι μπορει να ετυχε και αυτο που λες, οσο για το φαι, καλα κανουν και το εχουν ελεγχομενο, τωρα για το νερο μπορει και να ειχε αλλα να το εριξε το κουταβι ολο κατω..

Γωγω μιλαμε για ζωες κ οχι για αψυχα πραγματα μιλαμε για βασανισμο φαντασου εσενα για να σε παντρεψουν λεμε τωρα να σε εβαζαν σε ενα τετοιο κλουβι κ να σε δειγματιζαν στους γαμπρους

ετσι ακριβως ειναι.θυμαμαι ενα λαμπραντορ που ενω ειχε μεγαλωσει(πρεπει να'χε μεινει εκει για μηνες)στριμωχνοταν στο μικροσκοπικο κλουβακι και δε χωραγε.

η βαζεις λιγοτερα ζωα η τα καθαριζεις συνεχεια.την κατασταση με το νερο τη θεωρω κι εγω απαραδεκτη.οπως και το να εχουν μια λαμπα συνεχεια αναμμενη.πως μπορουν να κοιμηθουν ετσι αυτα τα ταλαιπωρα???

@ladycat:λεω για το cosmo zoo,ειναι πολυ κεντρικο,επι της ηρωων πολυτεχνειου στην τερψιθεα

ετσι ακριβως ειναι.θυμαμαι ενα λαμπραντορ που ενω ειχε μεγαλωσει(πρεπει να'χε μεινει εκει για μηνες)στριμωχνοταν στο μικροσκοπικο κλουβακι και δε χωραγε.

η βαζεις λιγοτερα ζωα η τα καθαριζεις συνεχεια.την κατασταση με το νερο τη θεωρω κι εγω απαραδεκτη.οπως και το να εχουν μια λαμπα συνεχεια αναμμενη.πως μπορουν να κοιμηθουν ετσι αυτα τα ταλαιπωρα???

@ladycat:λεω για το cosmo zoo,ειναι πολυ κεντρικο,επι της ηρωων πολυτεχνειου στην τερψιθεα

α μαλιστα το ξεςρω αυτο αλλα ειχα την εντυπωση οτι τα περιποιουνται πολυ καλα τα ζωακια θα παω να το τσεκαρω κ θα σου πω

παιδια, εγω δεν σας ειπα οτι ειμαι υπερ ολων αυτων, αλλα το θεμα ειναι οτι πρεπει να καταλαβαινουμε οτι δε ζουμε σε μια ιδανικη κοινωνια και ολο αυτο που λετε ειναι το λιγοτερο.
Επισης να σας θυμισω οτι το πετ σοπ ειναι και αυτο ενα επαγγελμα οπως ολα τα αλλα!Ενα μαγαζι εχει παρα πολλα εξοδα, και ανταγωνισμο, και το να μη πουλαει ζωα ειναι κατι το αδιανοητο, τι στιγμη που θα υπαρχουν αλλα που θα πουλανε.
Σαφως και ειμαι υπερ του να υπαρχουν καλες συνθηκες διαβιωσης, ομως ΞΑΝΑΛΕΩ οτι αυτο που ειπα στην anabou ειναι να ειναι ΣΙΓΟΥΡΗ για το συγκεκριμενο μαγαζι για να μη βρει ΕΚΕΙΝΗ τον μπελα της..

και ξαναλεω οτι και στον καλυτερο μπορει να συμβει κατι αναλογο και χωρις να σημαινει ουτε οτι δεν αγαπαει τα ζωα που εχει στο μαγαζι ουτε οτι δεν τα προσεχει ουτε οτι δεν τα νοιαζεται...

και τελευταιο
Γωγω μιλαμε για ζωες κ οχι για αψυχα πραγματα μιλαμε για βασανισμο φαντασου εσενα για να σε παντρεψουν λεμε τωρα να σε εβαζαν σε ενα τετοιο κλουβι κ να σε δειγματιζαν στους γαμπρους

εγω θελω να ξαναπω οτι ολοι μας εδω αγαπαμε, λατρευουμε τα ζωα μας, ειχα ζωα σε ολοκληρη την ζωη μου, οταν εχασα τον οδυσσεα, ο πονος που ενοιωσα δεν τον εχω νοιωσει ουτε οταν εχασα προσφιλη μου ατομο..ΟΜΩΣ μη ξεχνατε οτι μιλαμε για ζωα!!!
Και δυστυχως ή ευτυχως τα ζωα ναι μεν εχουν ζωη, ναι μεν εχουν ενστικτο, ναι μεν εχουν μυαλο..ΑΛΛΑ δεν εχουν ψυχη και ειναι το μονο που ξεχωριζει ο ανθρωπος απο τα ζωα...Μην τα βαζετε λοιπον ολα στον ιδιο τσουβαλι..

Σαφως και πρεπει να τα προσεχουμε οσο μπορουμε καλυτερα, αυτο δε το συζηταμε καν.

εγω θελω να ξαναπω οτι ολοι μας εδω αγαπαμε, λατρευουμε τα ζωα μας, ειχα ζωα σε ολοκληρη την ζωη μου, οταν εχασα τον οδυσσεα, ο πονος που ενοιωσα δεν τον εχω νοιωσει ουτε οταν εχασα προσφιλη μου ατομο..ΟΜΩΣ μη ξεχνατε οτι μιλαμε για ζωα!!!
Και δυστυχως ή ευτυχως τα ζωα ναι μεν εχουν ζωη, ναι μεν εχουν ενστικτο, ναι μεν εχουν μυαλο..ΑΛΛΑ δεν εχουν ψυχη και ειναι το μονο που ξεχωριζει ο ανθρωπος απο τα ζωα...Μην τα βαζετε λοιπον ολα στον ιδιο τσουβαλι..

Σαφως και πρεπει να τα προσεχουμε οσο μπορουμε καλυτερα, αυτο δε το συζηταμε καν.
ειχα εναν φιλο παλια που τον εχασα σε τροχαιο ο σκυλος που ειχαμε γιατι μεναμε μαζι την ημερα που εγινε το κακο εκλεγε σαν υστερικος ηταν η πρωτη φορα που το βαρεσα το θηριο μας το σκυλι επεσε σε καταθλιψη βλεποντας εμενα να κλαιω βλεποντας το αφεντικο του να μην γυριζει μηνες μετα τελικα αφου ειχε αδυνατισει πολυ ενω ετρωγε κ μιλησα με μια φιλη μου κ μου ειπε οτι εκεινη παει σε ψυχολογο για ζωα τον σκυλο της ολα τα ζωντα οντα εχουν ψυχη η μονη τους διαφορα ειναι οτι δεν σκεφτονται συνεχεια

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back