Μπόλικες απορίες από μια νέα γατομαμα!

Mici

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Mici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 54 ετών και μας γράφει από Ηράκλειο (Αττική). Έχει γράψει 350 μηνύματα.
Καλημέρα και πάλι!!! :) :P

Σας παραθέτω τις απορίες μου και είναι παρά πολλές και ελπίζω αυτό το forum να είναι το κατάλληλο αλλιώς θα με πετάξουν έξω με τις κλωτσιές :confused:

Δεν ξέρω τι να κάνω με την κηπογατούλα μου :redface:

1. Τα πρωινά έχει μια μανία να με ακολουθεί όταν φεύγω για την δουλεία. Ένα πρωί, σε μια φάση που κοντοστάθηκα για να στείλω ένα sms ένιωσα την Mici στα ποδιά μου και μιλάμε ΑΣΠΡΙΣΑ και εκείνη την μέρα απέκτησα μια άσπρη τρίχα σε όλο το μαλλί μου!!! :blink: . Λοιπόν, την έπιασα και ξαναγύρισα στο σπίτι της λεω "όχι" και κάτσε εκεί. Το έκανα αρκετές φορές αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τι μου προτείνετε να κάνω;;; Πάντως, όταν απομακρύνομαι αρκετά κάνει μεταβολή και γυρίζει πίσω. Το θέμα είναι αυτός ο ΣΚΥΛΟΣ που σας έλεγα. Λες να της ψιθυρίζω στο αυτί της "ΣΚΥΛΟΣ" και να φεύγει;;; :lol:

2. Με τα ταξίδια τι γίνεται;;; Ήμασταν συνηθισμένοι να φεύγουμε κάθε Σαββατοκύριακο. Βέβαια τις δυο βδομάδες που λείπαμε τον Αύγουστο σε διακοπές, την φρόντιζε καθημερινά ο αδελφός μου. Έχουμε ένα προκατασκευασμένο σπιτάκι στην Ερμιόνη το οποίο είναι μέσα σε κτήμα. Βέβαια θα ήταν η χαρά της να περιπατήσει ανάμεσα στα χόρτα και στα δέντρα. Αλλά υπάρχει περίπτωση να χαθεί;;; Με το ταξίδι 4 ωρών τι γίνεται, πως θα αντιδράσει μέσα στο κουτί της;;;

3. Είναι μια γάτα την οποία την φροντίζουν οι υπόλοιποι της πολυκατοικίας εδώ και 2 μήνες. Είναι πολύ πολύ άρρωστη γεμάτη μύξες, μάλλον πνευμονία πρέπει να έχει. Μάλλον ενήλικη φαίνεται. Αυτή πρέπει να ήταν γάτα σπιτιού και την έδιωξαν, διότι προτιμάει μόνο ξηρή τροφή και κονσέρβες. Την ταΐζω και εγώ όταν βλέπω πως κάποιος άλλος την ξέχασε. Λοιπόν, εκεί είναι που έχω πελαγώσει... Τον τελευταίο μήνα, την έχω βρει να κοιμάται στο κουτί και να τρωει από το πιάτο της Mici. Την έχω διώξει όχι με το άγριο βέβαια. Αλλά συνεχίζει όχι κάθε μέρα να πηγαίνει εκεί και να ξαποστέλνει την Mici και κοιμάται κάτω από ένα βαρελάκι. Χτες, μου ήρθε μια φαεινή ιδέα και έπλυνα όλη την βεράντα, το κουτί της, τα πιάτα και τα πανάκια της με χλωρίνη, μπας και ξαναγυρίσει εκεί η Mici. Της έφτιαξα και ένα ωραίο μαξιλαράκι. Φαίνεται πάντως δειλά - δειλά να ξαναπλησιάζει τον χώρο της. Την άλλη, πλέον από εδώ και πέρα δεν την χαϊδεύω αλλά της ρίχνω φαγητό όταν χρειάζεται και δεν της μιλάω και όποτε πλησιάζει τον χώρο μας, την διώχνω με παλαμάκια. Σκέφτομαι μάλιστα να πάρω στην άλλη γάτα ένα μεγάλο κουτί από χαρτιά από την δουλεία και να το βάλω κάτω από την σκάλα για να μην βρέχεται, ώστε να κοιμάται εκεί. Τι λετε;

4. Δεν πίνει καθόλου νερό!!! Μόνο γάλα πίνει!!! Όσες φορές και να δοκίμασα στην θέση του γάλα να βάλω νερό, δεν το πλησίαζε. Αλλά στην κουζίνα, κάθε φορά που πλένω τα πιάτα, μου ξεφεύγει και καμία μεγάλη σταγόνα νερό στο πάτωμα και την γλύφει! Της είχα βάλει και ένα μπολάκι νερό εκεί κοντά στο νεροχύτη αλλά δεν το πλησιάζει!

5. Έχει το κακό συνήθειο να μπαίνει κάτω από τα καλύμματα του καναπέ και να τον ξύνει. Πόσες φορές εδώ και 2 μήνες την έχω μαλώσει και ακόμα να καταλάβει. Πως μπορώ να την μαλώνω;;; Δεν θέλω να της απλώνω χέρι στα μαλακά της. Και όπως σας είπα, δεν θέλω να της κόψω τα νύχια της γιατί τα χρειάζεται έξω.

Αυτάάά... πρέπει να έχω και άλλες απορίες αλλά που να τις θυμάμαι τώρα :hmm: Πω, πω, θα σας κούρασα παρά πολύ ε!

Σ Υ Γ Ν Ω Μ Η !!! Αλλά είμαι μόνο 3 μηνών... γατομαμα! :redface:

Ελένη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

χμμμμμμμμμ πολυ καλες η αποριες σου λοιπον ξεκιναμε
το πρωι που σε ακολουθει για να μυην το κανει αυτο δωστησ να ασχοληθει με κατι μολις βρεθεις στην πορτα του σπιτιου σου
εαν δεν μπορει καποιος να στην κρατησει για δυο μερες χρειαζεσε πολλα μπωλ με ξηρα τροφη κ με νερο σε διαφορα σημεια του σπιτιου κ ενα ραδιοφωνο για παρεα κ σε 2 μερες θα ειναι ολα οκκανενα προβλημα
τα αλλα ειναι παραξενιες καλο θα ηταν να της κοψεις τογαλα σιγα σιγα δεν της χρειαζετε το νερο θα το πιει αμα διψασει
μαλωμα αλλο ενα βασανο μας εγω τους φωναζω πολυ δυνατα κ κτυπαω το χερι μου στο γραφειο κ ετσι καταλαβαινουν οτι εκεναν κατι κακο για τα νυχια εχουμε φτιαξει ονυχοδρομεια

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ελένη μου,
Πρώτα απ' όλα κράτα τη γατούλα σου μακριά από την άρρωστη γάτα με κάθε κόστος!! Υποθέτω της έχεις κάνει τα εμβόλια της, την αποπαρασιτώνεις κτλ αλλά παρόλαυτα τα γατάκια κάτω του ενός έτους δεν έχουν καλά αναπτυγμένο ανοσοποιητικό και κινδύνεουν πολύ από τέτοιους γείτονες. Όσο για το νερό, αν τρώει κονσέρβα μην ανησυχείς, το πιθανότερο είναι ότι παίρνει όσα υγρά χρειάζεται από την κονσέρβα. Αν τρώει ξηρά τροφή χρειάζεται οπωσδήποτε νερό, γι αυτό βάζε της πάντα καθαρό στο κουπάκι και όταν νιώσει την ανάγκη θα πιει μόνη της. Το καθημερινό γάλα γενικά δεν είναι πολύ καλή ιδέα γιατί αναστατώνει το πεπτικό τους.
Τώρα για τα ταξίδια μπορώ να σε βοηθήσω λίγο γιατί στα δύο χρόνια που έχω τη Λουκρητία έχω ταξιδέψει πολλές φορές. Η καλύτερη επιλογή αν πρόκειται για λίγες μέρες είναι να την αφήσεις μέσα στο σπίτι και να παρακαλέσεις κάποιον να έρχεται μία φορά τη μέρα να την ταϊζει και να της αλλάζει το χώμα.
Τώρα αν θα λείψεις για αρκετό καιρό (πάνω από 2-3 βδομάδες) αν υπάρχει η δυνατότητα πάρε την μαζί σου. Η Λουκρητία έχει ταξιδέψει αρκετές φορές με το αεροπλάνο και αρκετές ώρες με το αυτοκίνητο χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Είμαστε τυχεροί βέβαια γιατί δεν παθαίνει ναυτίες (κάτι που παθαίνουν οι περισσότερες γατούλες) αλλά και γι αυτό υπάρχει λύση. Στις γάτες που κάνουν μεγάλα ταξίδια για πρώτη φορά συνήθως δίνουν ένα ηρεμιστικό (η Λουκρητία έχει πάρει κανένα δυο φορές calmivet) το οποίο είναι και αντιεμετικό και έτσι γλιτώνεις τα πολλά παρατράγουδα. Τώρα για να προσαρμοστεί στον καινούριο χώρο θέλει χρόνο η αλήθεια και αν είσαι εσύ μαζί της τις πρώτες 2 μέρες θα βοηθήσει πολύ. Την πρώτη μέρα κρατήστε την σε ένα δωμάτιο μόνο με φαγητό και χώμα και όταν αρχίσει να νοιώθει άνετα αφήστε την να εξερευνήσει το υπόλοιπο σπίτι. Σίγουρα είναι καλύτερα να περάσουν 2-3 μέρες πριν αρχίσει να γυρνάει τα χωράφια για να έχει πρώτα καλή αντίληψη του πού είναι το σπίτι. Παρότι η Λουκρητία μου έχει προσαρμοστεί στις μετακινήσεις, οφείλω να σου πω ότι δεν είναι και το καλυτέρο της αλλά σίγουρα τα ταξίδια την βοήθησαν να κοινωνικοποίηθει καλύτερα και με μένα και με άλλους ανθρώπους.
Και μην ανησυχείς είμαι βέβαιη ότι είσαι ήδη μια πολύ καλή γατομαμά!

Μια χαρα τα ειπαν τα κοριτσια.Οσο αναφορα τη γατα την αλλη αν μπορεισ να τησ κανεισ καπιο σπιτακι και αν εχεισ τη δυνατοτητα να τησ πας σε γιατρο να τησ ριξει καμια ματια θα ηταν πολυ καλα.

Ελένη,
είχα κι εγώ τα ίδια με τη Νιάρα και βρήκα τις δικές μου λύσεις.
Στην περίπτωσή σου, θα υπάρχουν διαφορές, με κυριότερη την παραμονή της Mici έξω (δική μου λύση στο 3. ήταν να την πάρω μέσα τελικά...).

1) Κι εμένα με ακολουθούσε η Νιάρα, ακόμα κι όταν έβγαινα με ποδήλατο κι έφτανε ως την άκρη του κεντρικού δρόμου...
Όσο κι αν την έδιωχνα, ξαναγύριζε! :( Μια φορά την έβαλα στο καλαθάκι του ποδηλάτου και πήδηξε αμέσως στον κήπο! Από τότε δε με ξανακολούθησε τουλάχιστον με το ποδήλατο :lol::lol::lol:. Με τα πόδια, όταν πήγαινα π.χ. στον κάδο ανακύκλωσης κοντά, περπατούσα πάντα στο πεζοδρόμιο κι έμαθε κι αυτή το ίδιο...

2) Στο πρώτο ταξίδι (στο εξωτερικό) την τάιζε ο γιος της γειτόνισσας 10 μέρες. Του είχα αφήσει ξηρή τροφή και οδηγίες.
Στα υπόλοιπα (από την ώρα που ζει αποκλειστικά στο σπίτι) την παίρνουμε μαζί μας και όλα έχουν πάει μια χαρά! Εννοώ με το αυτοκίνητο, μέχρι Αλεξ/πολη, και χωρίς ναυτίες κ.λ.π. Κοιμάται ή χαζεύει στην αγκαλιά μου ή στο πίσω κάθισμα. Στρώνω καλά το πίσω κάθισμα να μη γδάρει κατά λάθος το δέρμα. Ηρεμιστικό δεν πήρε ποτέ! Θα το χρειαζόταν μόνο αν την έκλεινα στο κουτί της για τόσες ώρες, τρομάζει κλεισμένο. Δεν πρέπει να φάει και να πιει τουλάχιστον 8 ώρες πριν (ενημέρωση του κτηνίατρου) κι έτσι δεν έχεις προβλήματα τουαλέτας.

3)...:hmm:εδώ είναι τα δύσκολα!!!
Δεν μπορείς να εμποδίσεις την άλλη να έρχεται, οι γάτες μπαινοβγαίνουν ελεύθερα στους εξωτερικούς χώρους. Δεν μπορείς να κάνεις το σωματοφύλακα της Mici συνέχεια. Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όταν φροντίζεις γάτες έξω, δεν πρέπει να δένεσαι με καμιά. Λίγο πιο πέρα π.χ. στη γειτονιά μας είναι μια ολόκληρη "αποικία" γατιών (ζουν σε ερειπωμένο σπίτι) και τους αφήνουν νερό και αποφάγια από τη διπλανή πολυκατοικία. Κανείς δεν επεμβαίνει να δει ποιο τρώει και ποιο όχι. Δεν υπάρχει τρόπος! Απλώς αφήνουν όσο μπορούν! Το ίδιο κάνω κι εγώ σε μια "γατοοικογένεια" πιο πέρα, το ίδιο και μια γειτόνισσα απέναντι με τις "δικές μας" (μπαινοβγαίνουν στη δική μας πολυκατοικία και την απέναντι).
Τη Νιάρα που τη συμπάθησα και τη λυπήθηκα γιατί ήταν το μόνο μικράκι και η "χοντρή κακιά γάτα" απέναντι της έκανε το βίο αβίωτο, την πήρα τελικά σπίτι! Δέθηκα μαζί της. Με τα άλλα αδέσποτα που ταϊζω, αποφεύγω να δεθώ...
Ελπίζω εσύ να καταφέρεις να βρεις λύση για τη Mici! :)

4) Ναι, κόψε για λίγο το γάλα να συνηθίσει το νερό. Κάντο σταδιακά, αν θεωρείς ότι δεν πιάνει απότομα! Βάζε όλο και λιγότερο εβαπορέ σε πολύ νερό, μέχρι να πετύχει!

5) Τη Νιάρα τη μάλωνα πολύ στην αρχή (ακόμα το κάνω, όταν χρειαστεί). Έμαθε το τσιριχτό επαναλαμβανόμενο "ΜΗ ΜΗ ΜΗ" (απαλό δεν πιάνει :D), τις φωνές και το σωματικό συνετισμό. Διάβασα ότι η μαμά γάτα τα συνετίζει πιάνοντάς τα από το σβέρκο και πατώντας τους το κεφάλι κάτω. Το έκανα αμέσως μετά την πράξη με το "Μη μη μη" πάντα, και της έριχνα και μερικές μυτιές (είναι σαν σφαλιάρες για μας, στη μύτη τα ενοχλεί). Δεν έχει νόημα να το χτυπάς αλλού, μόνο θα τρομάξει και θα εξαγριωθεί. Άλλη τιμωρία (όταν το παράκανε κι έδειχνε σημάδια στραβομάρας) ήταν να τη βγάζω έξω (φωνάζοντας "έξω", την εμαθε κι αυτή τη λέξη) και να κλείνω την πόρτα. Σε πληροφορώ ότι καταλάβαινε και μετά από λίγο που της άνοιγα άρχιζε τα τσαλιμάκια και παρακαλούσε για χάδια, να βεβαιωθεί ότι όλα είναι καλά τώρα... Μετά ήταν φρόνιμηηηη!
Πάντως, μην απογοητευτείς αν δεν πιάσουν στη MIci. Η Νιάρα είναι γενικά ήσυχη και καλόβολη και δεν κάνει ζημιές. Όσα περιέγραψα, χρειάστηκαν ελάχιστες φορές!

Χμ, αυτό με τους καναπέδες το αντιμετωπίζω κι εγώ. Στο καινούριο σπίτι μου δεν έχω τρόπο να αποκλείσω το σαλονι και τα γατάκια κάνουν πάρτυ!! Δοκίμασα το "μη", δεν έπιασε. Οι καναπέδες και οι καρέκλες στο σαλόνι υποφέρουν. Και εμένα δεν με νοιάζει. Αλλά ο αρραβωναστικός μου θα πάθει αν δει τις καρέκλες (σήμερα πήρα μαξιλάπια να τις προστατέψω λίγο) Το ονυχοδρόμιο δεν τα συγκινεί καθόλου.
Για το γάλα συμφωνώ κι εγώ. Αν υπάρχει νερό και διψάσει θα το πιεί. Εγώ όταν φεύγω Σ/Κ αγγαρεύω τη μητέρα μου και αφήνω ανοιχτή τη τηλεόραση και κάποια φώτα. Για 2 μέρες πάντως κι εγώ νομίζω πως με άφθονη φηρά τροφή και 2.3 μπόλ νερού (μήπως χυθεί κανένα) θα είναι οκ.
Το άλλο γατάκι, το άρρωστο, αν τα καταφέρεις να το πιάσεις κι έχεις το χρόνο όντως θα ήταν καλό να το δει κτηνίατρος. Αν μπορέσεις. Κρίμα το καημένο. Πάντως κι εγώ στην αυλή στο παλιό σπίτι, δεν κατάφερα να μην επιτρέπω την εισόδο σε όλα τα γατάκια. Απλά το βράδυ που έβαζα κονσέρβα, τη χώριζα σε 7 μπολάκια.
Καλή σου τύχη

Συμβουλές;

"Άκου την: οι γάτες πάντα ξέρουν να βάζουν τα όρια μόνες τους όπως και να καθορίζουν τους κανόνες του¨"παιχνιδιού". Άλλωστε νομίζω αυτή είναι και η ομορφιά τους. Κατά τ' άλλα καλώς μας ήρθες και καλά σου ταξίδια με τη Μίτσι.

Συνημμένα

• chairtalk.gif
    chairtalk.gif
    2,6 KB · Εμφανίσεις: 169
Καλησπερούδια σε όλους...
Χμ, αυτό με τους καναπέδες το αντιμετωπίζω κι εγώ... Το ονυχοδρόμιο δεν τα συγκινεί καθόλου.
[SIZE=+0]Αχ, χαίρομαι που δεν είμαι η μόνη σε ολόκληρο τον πλανήτη που έχει αυτά τα προβλήματα. Αναγκάστηκα να τα καλύψω όλα τα έπιπλα με χοντρό καραβόπανο ύφασμα που πήρα από το ΙΚΕΑ. Και προσπαθώ να κάνω αυτό που κάνει και η Αθανασία να τα μαλώνω κάθε φορά που κάνει κάτι κακό. Με την ελπίδα να ησυχάσω κάποια στιγμή.[/SIZE]
[SIZE=+0]Χτες παρατήρησα κάτι, πήγε να σκαρφαλώσει στις κουρτίνες και της είπα ένα δυνατό "ΟΧΙ" και μιλάμε έφυγε βολίδα έξω από το σπίτι.[/SIZE]
[SIZE=+0]
Για το γάλα συμφωνώ κι εγώ. Αν υπάρχει νερό και διψάσει θα το πιει.
Τελικά, ξέκοψε από το γάλα!!! Δεν ξέρω πως έγινε! Συνήθως της έχω ένα διπλό πιατάκι και βάζω στο ένα το φαγητό και στο άλλο νερό και ένα μόνο πιατάκι με λίγο γάλα. Από χτες, δεν άγγιξε καθόλου το γάλα και έπινε μόνο νερό!!! Φαίνεται, ότι κατάλαβε πως δεν το χρειάζεται άλλο.
Εγώ όταν φεύγω Σ/Κ αγγαρεύω τη μητέρα μου και αφήνω ανοιχτή τη τηλεόραση και κάποια φώτα.
Για αυτόν τον λόγο έχω τον αδελφούλη μου :-) ο οποίος την αγαπάει πολύ την Mici. Έχει και αυτός 3 υπέροχες γατούλες στο εξοχικό της αρραβωνιαστικιάς του. Απλά θα ήθελα να την περνώ μαζί μου στο εξοχικό χωρίς να έχω τον φόβο μην μου φύγει και χαθεί στα κτήματα.
Κρίμα το καημένο. Πάντως κι εγώ στην αυλή στο παλιό σπίτι, δεν κατάφερα να μην επιτρέπω την είσοδο σε όλα τα γατάκια.
Ναι, είναι κρίμα... Αλλά δεν μπορώ να την πιάσω. Την φροντίζει κάποια κύρια που μένει στο τελευταίο όροφο και έχει γάτο, αλλά δεν ενδιαφέρεται και πολύ για την ταλαιπωρημένη και έτσι την φορτώθηκα εγώ τις μέρες που δεν την ταΐζει. Έχω σκεφτεί να φέρω την κτηνίατρο εκεί να την δει. Είναι σε τόσο άθλια κατάσταση που την λυπάμαι. Χρειάζεται καθαριότητα και φαρμακευτική αγωγή για τις μύξες (που μάλλον από πνευμονία τις βγάζει). Σκέφτομαι ποιος ανίδεος την παράτησε αυτήν την τόσο καλή και ήσυχη γατούλα. Δεν ενοχλεί κανέναν!

Ελένη.
[/SIZE]

Καλό θα ήταν να έρθει κτηνίατρος αλλα όταν εγώ το είχα δοκιμασει απέτυχα. Ηταν εύκολο να κανονίσω κάποια ώρα με το γιατρό να έρθει (Εκείνη που συνήθως έβλεπα το γατάκι) αλλά το γατάκι δεν μας τίμησε. Τελικά του περιεγραψα τα συμπτώματα και μου έδωσε κάποια αγωγή που όποτε μπορουσα την τηρούσα γιατί το γατί ερχόταν όποτε ήθελε.... Από το τίποτα πάντως....
Είπες κουρτίνες και μου θύμησες το εξής. Όταν έμενα μόνη είχα βρει 3 μωρά άρρωστα, άσχετα μεταξύ τους μέσα σε 10 μέρες. Τα κράτησα λοιπόν για κανένα 2 μηνο να γίνουν καλά, να απογαλακτίσουν και να μπορούν να επιβιώσουν στο χτήμα του πατέρα μου. Για ένα διάστημα με τα 2 δικά μου είχα 5(Εγώ καλά περνουσα πάντως) Τρέχανε λοιπόν όλα μαζί και αφού έπαιρναν φόρα σκαρφάλωναν μέχρι το κουρτινόξυλο και κρέμονταν απο εκεί :mad: . Και δεν γινόταν τίποτα. Το ένα παρέσυρε το άλλο. Τελικά όταν έφυγαν είχα μια κουρτινα όλο τρύπες (Η μόνη που είχα)
Καλά τώρα δεν γίνεται κάτι τέτοιο. Ο αρραβωνιαστικός μου θα χρειαζόταν αιθέρα!!! Και το έλεγα η καημένη.... Ασε τα ακριβα πράγματα...
:D :D :D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back