Η μικρή μου γάτα έχει εμφανίσει εδώ και μία εβδομάδα δύο-τρεις κόκκινες περιοχές σε κυκλικό σχήμα (το μεγαλύτερο όση η έκταση του νυχιού, τα άλλα μικρότερα) στο σημείο μεταξύ ματιού και αυτιού. Οι τριχούλες σε εκείνα τα σημεία είναι ούτως ή άλλως μειωμένες (οι λεγόμενες "φαλακρίτσες"), αλλά έχω την εντύπωση ότι έχουν μειωθεί περισσότερο. Τα σημεία αυτά είναι κόκκινα και φαίνονται σαν ερεθισμένο δέρμα. Επίσης, ξεφλουδίζουν. Το πιο πιθανό είναι να κόλλησε από το μικρό, το οποίο είχε μυκητίαση. Όμως τα δικά της δε δείχνουν να υποχωρούν. Της κάνω θεραπεία με fungoral και daktarin, και κάθε φορά που της βάζω κρέμα (2 φορές τη μέρα) κοκκινίζουν περισσότερο. Ο κτηνίατρος είπε ότι είναι μυκητίαση, αλλά άλλου τύπου (αλωπεκίαση νομίζω).
Έχει τύχει σε κάποιον κάτι ανάλογο;
Ξέρω ότι οι θεραπείες από μύκητες είναι χρονοβόρες, αλλά αρχίζω να ανησυχώ. Υπάρχουν τίποτα χάπια αντίστοιχα του δικού μας sporanox για γάτες;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Εννοώ Τι θεραπεία έδωσε... και αν πέρασε το διάστημα που είπε.. να την κάνεις...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Έστειλα μήπως και κάποιος άλλος από εδώ μέσα έχει περάσει τα ίδια και ρίξει καμιά ιδέα!
Στις δύο πρώτες φαίνεται η προβληματική περιοχή (πάνω από το μάτι και στο αυτί, στην εξωτερική γωνία)
Στην άλλη (για σύγκριση) η υγιής πλευρά.
Συνημμένα
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Julian, μην κάνεις τέτοιες ερωτήσεις από το ίντερνετ. Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να λάβεις απαντήσεις από άσχετους!Υπάρχουν τίποτα χάπια αντίστοιχα του δικού μας sporanox για γάτες;

Αν η θεραπεία δεν ολοκληρώθηκε ακόμα, περίμενε πρώτα να ολοκληρωθεί.
Αν η θεραπεία ολοκληρώθηκε και δεν είχε αποτέλεσμα, πες το στον κτηνίατρο μήπως της δώσει κάτι άλλο.
Εύχομαι τα καλύτερα για την ψιψίνα!

Δεν έχω ιδέα αν έχει ολοκληρωθεί! Στις μηκυτιάσεις τα πράγματα θέλουν αρκετό χρόνο...οπότε δεν είμαι σίγουρη.
Ευχαριστώ πάντως!
Zbeebz
Περιβόητο μέλος

Και πάλι περαστικά στην ψιψίνα (και στον ψιψίνο)!

JohnDVM
Διάσημο μέλος
δεν χρειαζεται να ανυσηχεις απλως πεφτουν οι τριχες που ηταν ηδη νεκρες
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Ευχαριστούμε πολύ για τη σωτήρια επέμβαση!Η θεραπεια στις μυκητιασεις διαρκει το λιγοτερο 3 εβδομαδες και μορει να ξεπερασει και τους 2 μηνες. Τις πρωτες μερες μπορει να εχεις την εντυπωση οτι η αλλοιωση μεγαλωνει παρα την θεραπειαδεν χρειαζεται να ανυσηχεις απλως πεφτουν οι τριχες που ηταν ηδη νεκρες
![]()

Είδες, Julian; Υπάρχει εξήγηση για όλα! Ψυχραιμία, λοιπόν, κι όλα θα πάνε καλά!

Το ζωάκι λυπάμαι βασικά, γιατί δεν είναι και η καλύτερή του κάθε φορά που το κάνω μπανάκι ή του βάζω κρέμα...
Σας ευχαριστώ παίδες!
Τα λέμε!
KLAUDIA BALOMENU
Νεοφερμένο μέλος
δε θα είχαμε το πρόβλημα αυτό, αν δε φέρναμε το τρίτο γατάκι στο σπίτι!
Σε εκείνο είχε περάσει σε 10-15 ημέρες περίπου (σχετικά γρήγορα). Στη μικρή μας (κατά κόσμο Βιζόν!) αργεί.... Δείχνει βελτίωση αλλά δεν έχει περάσει τελείως... έχει ένα μήνα τώρα που την ταλαιπωρεί. Της συνεχίζω τη θεραπεία εντατικά!
Πρέπει να προσέχεις κι εσύ για να μην κολλήσεις. Δεν αρκεί μόνο να πιάνεις τα σημεία με τη μυκητίαση με χειρουργικά γάντια (εγώ τουλαχιστον έτσι κάνω), αλλά πχ. τα τυχόν ριχτάρια που έχεις στους καναπέδες και που ξαπλώνει το ζωάκι να τα πλένεις συχνά και να τα σιδερώνεις, προκειμένου να προλαμβάνεις τη μετάδοση. Εγώ είχα εμφανίσει ένα κόκκινο σημαδάκι στην κάτω πλευρά του μηρού μου και μόλις το είδα έβαλα επί 3-4 μέρες daktarin, ευτυχώς εξαφανίστηκε.
Για σένα, έχε υπόψη σου το sporanox (χάπια που δίνουν για μυκητιάσεις), εκτός αν είναι κάτι ήπιο, οπότε κάνε θεραπεία με daktarin.
Εύχομαι περαστικά στο γατούλι και σε σένα!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool