Μόνο ξηρά τροφή

vickymoon

Διάσημο μέλος

Η vickymoon αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 55 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.384 μηνύματα.
εχω 3 γατες εδω και 9 χρονια και τους δινω μονο ξηρα τροφη καλης ποιοτητας ομως. μηπως δε κανω καλα?
οι γατες μου ειναι μια χαρα δεν εχουν παθει ποτε κατι κ ο γιατρος τις βρισκει καλα.
επισης επειδη τελευταια βγαινουν εξω στις αυλες που υπαρχουν στο σπιτι και στα αλλα σπιτια μαλλον τις ταιζουν κ καποιοι αλλοι. πως θα μπορεσω να ελεγξω το βαρος τους?? να μην τις ταιζω εγω μπορει να πεινανε, να τις ταιζω μπορει να σκασουν. τελευταια πηραν βαρος. ειναι και λιχουδες ολο πεινανε.παρ ολα αυτα εγω παντα τις ειχα σε φυσιολογικα επιπεδα. να μη τις αφηνω να βγαινουν εξω κριμα τους αρεσει πολυ
πιο πολυ με ενδιαφερει να μη γινουν χοντρες κ αρρωστησουν ειναι κ στειρωμενες οποτε εχουν προδιαθεση

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν νομίζω οτι υπάρχει κανένα πρόβλημα που τους δίνεις μόνο ξηρά τροφή. Όσους κτηνιάτρους έχω ρωτήσει είναι υπέρ. Εμένα με έχει συμβουλεύσει να του δίνω τη δοσολογία που προτείνει η κάθε εταιρεία με βάση την ηλικία της γάτας. Το ότι τις ταίζουν και άλλοι εκτός από εσένα δεν μου πολυαρέσει γιατί καταρχήν δεν ξέρεις τι τους δίνουν.. Αν έχουν προδιάθεση να παχύνουν υπάρχουν στο εμπόριο τροφές ειδικά για στειρωμένες γατούλες! :)
Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ουτε εμενα μου αρεσει που ισως τα ταιζουν αλλοι. πιστευεις οτι ειναι καλυτερα να τα εχω μονο μεσα στο σπιτι. αφου στις γατες αρεσει η εξερευνηση. να τις δεις πως παιζουν με τα λουλουδια κρυβονται στα χορτα καβαλανε τις μαντρες εχουν πλακα.
μια μερα παντως η μια μου εφερε ενα μπουτι απο κοτοπουλο και μου το εδωσε

Κοίτα, εγώ τον γατούλη μου δεν τον αφήνω να βγει γιατί καταρχήν κοιμόμαστε μαζί και δεν αισθάνομαι πολύ άνετα να ξέρω ότι με τις πατουσίτσες του έχει εξερευνήσει τους δρόμους των Μελισσίων! Αλλά αυτό είναι καθαρά προσωπική άποψη. Επίσης φοβάμαι και το θέμα της φόλας, γιατί έχουν δεί πολλά τα μάτια μου.. Δεν σκέφτονται όλοι οι άνθρωποι το ίδιο δυστυχώς και δεν θ άντεχα με τίποτα να χάσω το Spike μου μ αυτόν τον τρόπο..
Πάντως για να σου φέρει ολόκληρο μπούτι από κοτόπουλο πάει να πει ότι σε σκέφτεται και σε αγαπάει πολύ!!!!! :inlove::inlove:

Εμενα αν ετρωγαν κι απο αλλους εξω δε θα με ανησυχουσε τοσο σαν αφορμα παχυσαρκιας,αλλα σαν πιθανοτητα να φανε φολα απο καποιον "καλοθελητη".Ταϊζοντας τα μονο ξηρη,ισως συμβαλλει στο να μην υποκυπτουν σε λιχουδιες που μπορει να περιεχουν δηλητηριο.

οταν μου εφερε το μπουτι πολυ συγκινηθηκα. μου εχουν φερει κ ακριδες κατσαριδες αλλα το μπουτι ηταν το καλυτερο
κ εγω φοβαμαι για φολες αλλα τοσα χρονια βγαινουν τη βολτα τους δε μπορω να τους τη στερησω. εκτος αυτου η μια ειναι εντελως κοπρος τη πηρα απο το δρομο σε ηλικια 7 η 8 χρονων (αυτη μου εφερε το μπουτι)
και οι αλλοι κοπροι ειναι αλλα τα πηρα μωρα απο το δρομο.
θελω θετικη ενεργεια απο ολους οτι δε θα συμβει τιποτα

θελω θετικη ενεργεια απο ολους οτι δε θα συμβει τιποτα
Τη θετική μας ενέργεια εννοείται πως την έχεις, αλλά δυστυχώς δεν αναιρεί το ρίσκο που παίρνεις με το να τις αφήνεις εκτεθειμένες στους κινδύνους του δρόμου.:/:

στη θεση μου θα τις κρατουσες μονο μεσα στο σπιτι και δεν θα τις αφηνες να βγουν εξω καθολου?

Ναι, με τις δικές μου γάτες αυτό κάνω. Τις αφήνω μόνο στη βεράντα, υπό επίβλεψη.
Στη δική σου περίπτωση, που έχουν μάθει αλλιώς, σίγουρα θα χρειαστεί σταδιακή προσαρμογή και ειδικός χειρισμός ώστε να συνηθίσουν μέσα. Πάντως, ο κίνδυνος του ατυχήματος και της δηλητηρίασης είναι στατιστικά τόσο μεγάλος που πιστεύω ότι αξίζει σίγουρα τον κόπο.

μαλλον εχεις δικιο. θα το προσπαθησω και μαλλον ειναι πιο καταλληλη εποχη λογω του χειμωνα. το καλοκαιρι ομως που εχουμε συνεχεια ανοικτα, ετσι οπως ειναι η διαρυθμιση του σπιτιου για να μη βγαινουν εξω πρεπει να τις εχω κλεισμενες σ ενα δωματιο. ειναι το μονο που εχει πορτα. φαντασου σαλονι κουζινα αυλη μαζι και πορτα που κλεινει η στο μπανιο η σ ενα δωματιο. οχι οτι δε γινεται αλλα μου κανει λιγο φυλακη. δε ψαχνω δικαιολογιες αλλα εχω κ εντελως αδικο?

Το σκέφτεσαι πολύ ανθρωποκεντρικά. Μην ξεχνάς ότι αφηρημένες έννοιες όπως η ελευθερία χαρακτηρίζουν το ανθρώπινο μυαλό και τον ανθρώπινο τρόπο σκέψης. Τα ζώα ζουν στο παρόν, τα ενδιαφέρει να έχουν άνεση, τροφή και ερεθίσματα ώστε να μη βαριούνται.
Αν ασχοληθείς μαζί τους αρκετά, αν τους φτιάξεις μέρη που να μπορούν να σκαρφαλώνουν και να ξύνουν τα νύχια τους, κρυψώνες που να μπορούν να απομονώνονται όταν θέλουν, αρκετό χώρο ώστε να κινούνται και να ασκούνται κάθε μέρα, δεν θα τους λείψει τίποτα.
Δες εδώ για διάφορες λύσεις περίφραξης, ώστε να μην χρειάζεται να τις απομονώνεις μόνο σε ένα δωμάτιο (αυτό δεν θα το πρότεινα με τίποτα, δεν νομίζω πως είναι αρκετός ο χώρος για να περνάει μια γάτα ολόκληρη την ημέρα της).

ελα ρε τι ωραια που ειναι αυτα για τις γατες μου αρεσαν πολυ δεν τα ειχα ξαναδει.ειδες τι μαθαινεις αμα μοιραζεσαι πραγματα.
το οτι το βλεπω ανθρωποκεντρικα ουτε που το ειχα σκεφθει. ο στοχος μου ηταν να περνανε καλα γι αυτο τις αφηνα να κανουν τη βολτα τους. αλλα παντα υπαρχουν λυσεις. μια κ απο οτι βλεπω εισαι καλα ενημερωμενη θελω μια βοηθεια. μες στο σπιτι τους αφηνω να ξυνουν τα νυχια τους σ ενα σκαμπω που τους το εχω παραχωρησει αλλα θελω να παρω και κατι αλλο για μες στο σπιτι. αυτα που ειδα στο pet shop δε μου πολυαρεσαν. μηπως εχεις καμια ιδεα??

Σ' αυτό το thread θα βρεις πολλές ιδέες, καθώς και πολλές διευθύνσεις online pet shop που στέλνουν και στην Ελλάδα.

Αν φοβάσαι ότι δεν θα τους αρέσει μέσα, μπορείς να τους αγοράσεις διάφορα παιχνιδάκια, από αυτά που αρέσουν πολύ στις γάτες και τις κάνουν ζωηρές.Μην ξεχνάς, όμως, να τους κάνεις και εσύ παρέα..!:)

σιγα μη το ξεχναω. αφου πιο πολυ θελω εγω να ειμαι μαζι τους παρα αυτες:lol::P

μαλλον εχεις δικιο. θα το προσπαθησω και μαλλον ειναι πιο καταλληλη εποχη λογω του χειμωνα. το καλοκαιρι ομως που εχουμε συνεχεια ανοικτα, ετσι οπως ειναι η διαρυθμιση του σπιτιου για να μη βγαινουν εξω πρεπει να τις εχω κλεισμενες σ ενα δωματιο. ειναι το μονο που εχει πορτα. φαντασου σαλονι κουζινα αυλη μαζι και πορτα που κλεινει η στο μπανιο η σ ενα δωματιο. οχι οτι δε γινεται αλλα μου κανει λιγο φυλακη. δε ψαχνω δικαιολογιες αλλα εχω κ εντελως αδικο?

ίσως μια λύση θα ήταν να βάλεις αυτές τις σήτες που είναι και για κουνούπια για να μπορείς να έχεις ανοιχτά και να μην μπορούν να βγαίνουν έξω!νομίζω δεν είναι και ακριβές !το καλύτερο είναι να τις έχεις μέσα στο σπίτι κατά τη γνώμη μου!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back