Μύκητες;

ορφεας13587

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο ορφεας13587 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 46 ετών. Έχει γράψει 167 μηνύματα.
παιδάκια καλημέρα και χρόνια πολλά!διάβαζα στο φόρουμ διάφορα αλλά δε βρήκα κάποια συγκεκριμένη απάντηση στο θέμα μήκυτες.μπορείτε να μου πείτε πώς μοιάζουν?είναι πάντα κολλητικοί στον άνθρωπο?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οι μυκητες ειναι πολλοι:) αυτοι που εχουν ενδιαφερον για τον ανθρωπο ειναι τα ειδη του γεννους Mivrosporum spp τα οποια σχηματιζουν κυκλοτερης εστιες αλωπεκιας στο μεγεθος κερματος , που στην περιφερεια τους υπαρχουν κρουστες σαν πυτιριδα και αρχιζουν απο το κεφαλι για να εξαπλωθουν αργοτερα σε ολο το σωμα. Υπαρχει περιπτωση να εμφανιστει και χωρις αυτη την τυπικη παρουσιασει αλλα με τη μορφη απωλειας τριχωματος σε διαφορα σημεια και πιτυριδας.:) Για διαγνωση πρεπει να εξεταστουν ξεσματα δερματος μαζι με τριχες , να γινει καλλιεργεια παθολογικου υλικα και να εξεταστει το τριχωμα με ειδικο φωτισμο:) Η θεραπεια ειναι συνηθως μακροχρονια και περιλαμβανει τοσο την εφαρμογη αντιμυκητιακων ουσιων τοπικα οσο και απο το στομα για περιοδο 1-1,5 μηνες:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

α ωραία θα μου πεις εσύ:)!λοιπόν εγώ παρατήρησα στην κοιλιά του κάτι σαν καυκαλάκια-σπυράκια ροζ σε 2-3 σημεία και γύρω γύρω σαν καφέ,σαν ξηροδερμία.τί λες?

Οπως το περιγραφεις μοιαζει για δερματιτιδα καλο θα ηταν να το δει και ο γιατρος του για να εχει μια καλυτερη εικονα , μπορει με μια κρεμουλα τοπικα να περασει γρηγορα :)

έπαιρνε αντιβίωση γι αυτό σκέφτηκα τους μύκητες.κ αυτό το σπυράκι που προεξέχει λες να είναι απλή δερματίτιδα?βασικά σαν θηλή μοιάζει.ευχαριστώ πάντως.θα το κοιτάξω.

Η Ζιζέλ απέκτησε καινούριο πρόβλημα. Σήμερα το πρωί παρατήρησε ο Αριστείδης ενα καύκαλο πάνω από το ματάκι της προς το αυτί. Επειδή φαινόταν σαν απλή πληγή την πήγα εδώ κοντά, στον γιατρό του Pet City στο Μαρούσι για να την καθαρίσει λίγο. Και μου ήρθε κεραμύδα στο κεφάλι! Έχει κάτι δερματικό που δεν θυμάμαι πως μου το είπε, το οποίο πιθανώς να μας μεταφερθεί (μάλλον όχι λόγω προχωρημένης ηλικίας-και κάτι καλό που έχω πατήσει τα 30:P) και της πήρε δείγμα για καλλιέργεια. Μου έδωσε Dactarine και Surolan αλοιφή και βλέπουμε,δηλαδή αν βγάλει και αλλού μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα θα χρειαστεί αντιβίωση. Αυτό το παιδάκι δεν μπορεί να ηρεμήσει καθόλου. Μια ο καλυκοιός, κάθε τρεις και λίγο διάρροιες συνεχόμενες, τώρα μύκητες ή τι άλλο, έχω φρικάρει. Το λυπάται η ψυχή μου το κοριτσάκι μου!
Ήθελα να σας ρωτήσω για το Hibitane, της έβαλα με βαμβάκι τοπικά αλλά δεν ξέρω αν χρειάζεται ξέβγαλμα με βαμβάκι και νερό.

Δερματοφυτίαση μου είπε τελικά ο γιατρός. Το έχει πάθει κανένα άλλο γατάκι ή έχουμε αποκλειστικότητα?

Νομίζω οτι δεν είναι κάτι σοβαρό. Τέτοια δερματικά είχε πάθει το γατάκι μιας φίλης μου. Δεν ειναι κάτι, λογικά με την θεραπεία θα περάσει γρήγορα. :)

catlover έχω να σου πω κάτι άσχετο.μην εμπιστεύεσαι τους γιατρούς του pet city!!!!μακριά!εμένα ο περσέας μου χάρη στον γιατρό του πετ σιτυ στη γλυφάδα όμως, που του έκανε πρώιμα εμβόλιο ο.. αντε μην τον πω, απέκτησε καλυκοιο και όλα αυτά που ανέφερες κ συ(κ μεις τραβιόμαστε με διάρροιες από τότε που συνάντησα τον άντρα σου στον Αίλουρο με το ζουζούνι σας-στο είπε?).ελπίζω να μην είναι ο ίδιος!περαστικά.

catlover έχω να σου πω κάτι άσχετο.μην εμπιστεύεσαι τους γιατρούς του pet city!!!!μακριά!εμένα ο περσέας μου χάρη στον γιατρό του πετ σιτυ στη γλυφάδα όμως, που του έκανε πρώιμα εμβόλιο ο.. αντε μην τον πω, απέκτησε καλυκοιο και όλα αυτά που ανέφερες κ συ(κ μεις τραβιόμαστε με διάρροιες από τότε που συνάντησα τον άντρα σου στον Αίλουρο με το ζουζούνι σας-στο είπε?).ελπίζω να μην είναι ο ίδιος!περαστικά.
Ποσο ζυγιζει τωρα ο Περσεας?

την τελευταία φορά που τον ζυγίσαμε με το γιατρό ήταν 1μισι κιλό.πήρε αρκετό βάρος μέσα σε λίγο διάστημα ευτυχώς.γιατί ρωτάς?

την τελευταία φορά που τον ζυγίσαμε με το γιατρό ήταν 1μισι κιλό.πήρε αρκετό βάρος μέσα σε λίγο διάστημα ευτυχώς.γιατί ρωτάς?
Γιατι μου φαινεται στη φωτο αδυνατος,και ο δικος μου ετσι ειναι και ελεγα μηπως ειναι σκουλικια αλλα τωρα περασανε και μερες που εκανε την αποπαρασιτωση και παλι τα κοκκαλα του πιανω...δεν ξερω...:hmm:

Εσύ ήσουν η δεύτερη τρελο-γατο-μαμά?:D Εγώ είμαι η πρώτη, όπως είπε η κα Μίλλη. Δεν θυμόταν το όνομά σου ο Αριστείδης, αλλά μου είπε πως το λυπήθηκε το φατσούλι σου που έτρεμε. Κι εγώ δεν τους εμπιστεύομαι αλλά νόμιζα πως ήταν μια απλή γρατζουνιά και την πηγα να της το περιποιηθεί, που να φανταζόμουν τι θα άκουγα. Τώρα μίλησα με την κα Μίλλη και μου είπε να περιμένω την καλλιέργεια που θα μας δείξει τι είναι. Μετά θα την πάω στον Αίλουρο εννοείται. Ο Περσέας πως είναι τώρα? Εμείς είδαμε βελτίωση με την Intestinal της Royal Canin, στη συνιστώ ανεπιφύλακτα. Η δικιά μου ζυγίζει 2.660 εχθές που την ζύγισα. Άντε να φτάσει τα 2.800 όπως την βλέπω, με τόσα που πέρασε δεν πρόλαβε να μεγαλώσει το ταλαίπωρο. Στους πόσους μήνες σου έκανε το εμβόλιο?

στις φωτό έχεις δίκιο είναι όντως αδύνατος,ζύγιζε 750 γρ. τώρα πάχυνε κ έχει κάνει μια κοιλίτσα στρογγυλή στρογγυλή.εμένα βέβαια δεν έβαζε βάρος λόγω του καλυκοιού στην αρχή.ωστόσο αν το δικό σου δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας κ τρώει κανονικά, τότε ίσως είναι έτσι το σκαρί του.

catlover, απάντησα στη zorica πριν.δεν είναι καλύτερα,ακόμα διάρροιες κάνει αλλά ευτυχώς πήρε βάρος αρκετό.τον έχω ζαλίσει τον κ. Πάνο κ την κ.Μίλλυ,δεν το συζητώ.αλλά όλο αρρωστούλικο είναι, τί να κάνω?του έκαναν εμβόλιο στον πρώτο μήνα με αποτέλεσμα να του καταστρέψουν τα αντισώματα απτη μαμά του.για τέτοιο γιατρό μιλάμε!εσένα πόσο κράτησαν οι διάρροιες?ήταν ζωηρή κατα τάλλα?α κ αυτή η τροφή που λες είναι κροκέτες?

Κι εγώ στο Pet City της έκανα το πρώτο εμβόλιο, αλλά δεν θυμάμαι σε ποιο μήνα ήταν. Διάρροιες είχε κατά καιρούς από τότε που άρχισε και ο καλυκοιός, αφού παραμέλησα η γαιδούρα να την πάω για το δεύτερο, γιατί έτρεχα με τις ετοιμασίες του γάμου και δεν έιχα καταλάβει πως έχει κάτι σοβαρό. Πάντα ήταν ζωηρή η Ζιζελίτσα, αλλά δεν έπαιρνε βάρος. H Intestinal είναι κροκέτες μεγαλούτσικες μάλλον, δεν ξέρω αν θα μπορεί να τις φάει ο μικρούλης σου, αλλά είναι οι καταλληλότερες για εντερικά προβλήματα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back