Νέα-αλλά μόνη- γατούλα στο σπίτι !!!!

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Shilia

Νεοφερμένο μέλος

Η Shilia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 10 μηνύματα.
Καλησπέρα σας,

Είμαι ψάρακλας στο φορουμ (χεχεχε) γιαυτό συγχωρέστε με αν κανω πόστ σε λάθος κατηγορία!

Είχαμε πάντα γάτες στο σπίτι μου μιας και στην οικογένειά μου ήμασταν πολύ φιλοζωοι αλλά πάντα τα ζωάκια μας είχαν είτε συντροφιά το ένα το άλλο είτε εμάς φυσικα:)

Το θέμα όμως είναι το εξης: Πριν ενάμιηση περίπου μήνα γυρνώντας απο τη δουλειά βρήκα την κουτσούνα που έχω στη φωτο μου να κλαίει στην άκρη ενός πλημμυρισμένου δρόμου. την πήρα με το σκεπτικό να την ταίσω και να την αφήσω αλλά την πήγα στο γιατρό και είχε πυρετό. Τελος πάντων η Ποκοπίκο είναι καλά τώρα(και στειρωμένη) και είναι εδω πάνω στα πόδια μου και κοιμάται.

Δεν ήθελα γάτα μιας και μένω μόνη μου και λέιπω αρκετές ώρες την ημέρα παρόλα αυτά την άφηνα τον πρώτο καιρό στο σπίτι και η συμπεριφορά της ήταν τοσο μα τόσο άψογη που αποφάσισα να την κρατήσω....Την τελευταία όμως εβδομάδα η συμπεριφορά της έχει αλλάξει και νομίζω οφείλεται στο ότι βαριέται μόνη της τόσες ώρες. έχει μάθει και ανοίγει τα ντουλάπια οπότε κάθε φορά είναι λες και μπαίνω στο σπίτι του εξορκιστή, και όταν με βλέπει υποθέτω ότι κάνει χαρούλες αλλά είναι λίγο παλαβή χαρά. Τρέχει με όλη της τη δύναμη από τη μία άκρη του σπιτιού στην άλλη! Μάλιστα εδώ και δυο μέρες όταν κάθομαι στο πισι ανεβαίνει επάνω μου και τρίβεται αν δεν την χαιδέψω αμέσως με ψιλοδαγκώνει. Και γενικά έχουμε αρχήσει τις δαγκιές αν και είναι 8 μηνών οπότε ίσως είναι και η χαζομάρα της ηλικίας της.

Λέτε να την κάνω δυστυχισμένη που την έχω κλεισμένη μέσα στο σπίτι?Ειλικρινά πρώτη φορά έχω μια μόνο γάτα και εχω προβληματιστεί περισσότερο από όταν τις είχαμε ντουζίνα! Της εχω πάρει παιχνιδάκια αλλά μου φαίνεται της λείπει η συντροφιά. Δυστυχώς δεν γίνεται να πάρω άλλη γατούλα τώρα οπότε πρέπει να μένει μόνη της. Πιό πολύ με ανησυχεί μην είναι καταπιεσμένη.Αν αυτή η ανεξήγητη σκανταλιά οφείλεται σε ηλικία δε με νοιαζει αλλά φοβάμαι ότι το κάνει για να τραβήξει την προσοχή ή απλά είναι εκνευρισμένη.Έχετε καμιά καλή ιδέα?Τη λυπάμαι πολύ αλλά τι να κάνω....

Συγνώμη για το- Ολυμπιακών διαστάσεων- ποστ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μην στεναχωριεσαι...παρα πολυ εχουν μονο μια γατα.Βεβαια οντως το ιδανικο ειναι να εχουν παρεουλα,αλλα δεν μπορουν να το κανουν αυτο ολοι...Φυσιολογικοτατη ειναι η συμπεριφορα της.Εμενα η δικια μου που ειναι 2μιση χρονων,και εχει και παρεα τον αλλο μου γατο...ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΝΕΙ....μα ακριβως ομως..Ανοιγει ντουλάπια..τρεχει σαν δαιμονισμενο..με ακολουθει παντου κλπ.Και ειμαι και πολλες ωρες σπιτι.Να σε ρωτησω κατι..ειναι στειρωμενη η γατουλα σου;; γιατι παιζει και αυτο το ρολο του.:)
Παντως μην εχεις κανενα τετοιο προβλημα..απλα δειξτης ολη την αγαπη σου,ασχολησου μαζι της..οπως ειμαι σιγουρη οτι κανεις..Οι γατες σκεψου οτι ειναι τα κατοικιδια που μπορουν να ζουν αποκλειστικα μεσα στο σπιτι..:)
και ειναι οντως και θεμα ηλικιας..ετσι νευροσπαστα ειναι μικρα...εμενα σου ξαναλεω η δικια μου,ακομα και τωρα ετσι ειναι..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα και σε ευχαριστώ για την απάντηση!

Η Ποκοπικο ειναι στειρωμένη, την στειρώσα τσακ μπαμ με το που την πήρα (και ο γιατρος έκανε φοβερή δουλειά).Μη σου πώ πιο ζωηρή είναι τώρα παρά πριν.Βέβαια τώρα έχει καρδαμώσει από το φαί! Σκεφτόμουν σήμερα πέρα από τα παιχνίδια μήπως της έπαιρνα και γατόδεντρο να παίζει αν και πάλι δεν ξέρω πόσο θα το χαίρεται μόνη της! Έχετε υπόψιν σας για τιμές?

Το κακό είναι οτι μου έχει γίνει μόνιμο άγχος :"Τί θα δούμε με το μόλις ανοίξουμε την πόρτα σήμερα?":D

Την κουβέντα αυτή είχαμε με τον κτηνίατρο χτες, στην πραγματικότητα μου μετέφερε την κουβέντα που είχε με μια άλλη κοπέλα η οποία αναρωτιόταν αν τελικά κάνει κακό στις γάτες που κλείνει μεσα στο σπιτι. Η απαντηση ήταν η εξης: "αν τις αφήσεις στο δρόμο μεσα σε ενα χρόνο θα έχουν παει απο αυτοκίνητο, αν τις πάρεις στο σπιτι θα ζήσουν σίγουρα πολύ περισσότερο". :)

Οι τιμές στα γατόδεντρα είναι ανάλογα με το μέγεθος...ψάξε λίγο στο ιντερνετ να παρεις μια ιδέα και μετά διαλέγεις τι θα αγοράσεις, ανάλογα και με το χώρο που διαθέτεις.

να σου ζήσει η γατούλα σου!!!

Βασικά και γώ που το συζητούσα με τη μητέρα μου μου είπε: Από το να είναι έξω στο δρόμο και να την πατήσει αμάξι καλύτερα είναι σίγουρα στο ζεστό της κρεββατάκι στο σπίτι.Φυσικά και ισχύει χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι είναι αρκετό. Εννοώ ότι θέλω να είναι ευτυχισμένη. Πιστεύω πάντως ότι παίζει ρόλο στη συμπεριφορα της το ότι έχει 'ξεθαρέψει'.

Οσον αφορά το γατόσπιτο δε με νοιάζει το μέγεθος ίσα ίσα που μερικά είναι και όμορφα:redface: για να μη στεναχωριέται της χτίζω και οικοδομη χαχαχαχαχα

Σε ευχαριστώ για την απάντηση!

Να χαιρεσαι την Ποκοπικο σου!!! Και εμας η μικρη αδεσποτακι ηταν. Την εχουμε κοντα 3 μηνες και εχει προσαρμοστει πλεον στο σπιτι!! Ειναι μοναχουλα της αλλα και εγω ειμαι της αποψης των παραπανω, οτι καλυτερα στο σπιτι και στη ζεστασια παρα στο δρομο και να κινδυνευει. Και εμας παντως παρολο που εχει τα παιχνιδια της τρεχει σαν τρελη ωρες-ωρες. Αλλα καταλαβαινουμε οτι το κανει για παιχνιδι και οχι γιατι ειναι δυστυχισμενη και στο λεω αυτο γιατι αυτη η συμπεριφορα (οπως και πολλες αλλες) μοιαζουν με ανθρωπινη συμπεριφορα και κυριως μικρου παιδιου -μιας και ειναι ακομα πιτσιρικα σαν τη δικια σου-. Δηλαδη ειναι λες και βγαζει ολη την ενεργεια της και στο τελος ερχεται και κουρνιαζει σε ενα σημειο και πεφτει για υπνο!!!

βρε συ..σου ξαναλεω...εγω εχω 2 γατες..ε..η θηλυκια ειναι ο διαολος προσωποποιημενος..τρεχει ,σκαρφαλωνει με ακολουθει παντου..και εχει παρεα ...δεν ειναι οτι δεν εχει..
Να ξερεις οτι οι γατες ειναι καταρχην πολυ ευπροσαρμοστες..και κατα δευτερον τρελαινονται για το ζεστο σπιτακι,το χουχουριασμα..και ολα αυτα που προσφερει στο σπιτι.Βεβαια το ιδανικο θα ηταν να μπορουν να βγαινουν και εξω..ομως αυτο ειναι αδυνατον ,με ολους αυτους τους κινδυνους.Αν δεν συνηθισει το εξω..δεν της λειπει μετα.Απλα η γατα σου ειναι υπερδραστηρια οπως ειναι και η δικια μου.Σε καμια περιπτωση δεν σημαινει οτι ειναι δυστυχισμενη..:)

Ναι σίγουρα έχεις δίκιο και δεν είναι ότι είναι και τόσο ανυπάκουη ίσα ίσα που τη φωνάζω γατόσκυλο γιατι έχει πολλά στοιχεία από σκύλους!!!χεχεχε!Απλά πρώτη φορά έχω γάτα single στο σπίτι και θέλω όσο το δυνατόν γίνεται να έχει καλή ποιότητα ζωης:) Δεν φαίνεται δυστυχισμενη πάντως είναι μουρλοκομείο!

Στο πατρικό μου τα τελευταία (πολλά) χρόνια είχαμε 2 μόνιμες γάτες και είχαν παρέα πάντα.Οπότε αν λείπαμε όλοι από το σπίτι είχαν η μια την άλλη...Η Ποκοπίκο περνάει μοναξιές!!! Πράγματι το ιδανικό θα ήταν να μπορούσε να βγαίνει έξω αλλά άντε και πες ότι έβγαινε...Ποιός θα ζούσε με τόσο άγχος?!? Ειδικά εδώ που μένω εγώ τα αυτοκίνητα πατάνε και ανθρώπους σιγά μην πτοηθούν για τις γάτες!

Σε ευχαριστώ πάντως για την απάντηση!Για να δούμε σήμερα θα έχει κάνει καμιά σκανταλια?Χεχεχε

Ευχαριστώ Speri για τις ευχές!Από ότι βλέπω και συ καταυλακιώτισσα! :) 'Εχεις απόλυτο δίκιο για τις ομοιότητες.Είναι σαν μωρό παιδι!

Τις ωρες που λειπεις απο το σπιτι,θα μπορουσες να αφηνεις ενα ραδιοφωνο η τηλεοραση ανοικτη ,κατι δηλ.να ακουει να μην ειναι και σε απολυτη ησυχια μονη της.Οταν επιστρεφεις,να ασχολεισαι οσο περισσοτερο μπορεις μαζι της να αναπληρωνεις τις ωρες απουσιας σου.
Οι αντιδρασεις της παντως ειναι φυσιολογικες και μπορω να πω οτι και τα δικα μου κανουν ετσι ορισμενες στιγμες κι ας εχουν παρεα ολη μερα.:):)

Χμμμμμ Τηλεόραση εκεί που είμαι δεν έχω τηλεόραση, αλλά ραδιόφωνο δεν είναι άσχημη ιδέα!Ευχαριστώ! Θα το δοκιμάσω!:clapup:

Η μουσικη τους αρεσει πολυ!!! Και εμεις οταν βαζουμε ηρεμει αρκετα και δως του αγκαλιτσες και χουζουρεματα!!!
Οσο για το θεμα του να ασχολεισαι μαζι της οταν επιστρεφεις καντο οσο μπορεις!!! Και εγω αν και πτωμα καθε φορα της πεταω μπαλιτσες και αλλα παιχνιδακια και πηγαινει και παιζει (ακομα και αυτο της φαινεται οτι ασχολεισαι μαζι της). Οταν σταματαει και αρχιζει τις τρελες πανω στον παγκο και στο τραπεζι ξαναβρισκω τα παιχνιδια της και παλι απο την αρχη...

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back