mela
Νεοφερμένο μέλος
Η γατούλα βέβαια έιναι μεταξύ 6-7 μηνών και απ'οτι μας πληροφόρησαν, την βρήκαν στο πάρκο όπου δεν ξέρω από τί εμπειρίες είχε περάσει. Είναι ήμερη και δε βγάζει νύχια αλλά πολύ φοβισμένη.
Το θέμα είναι ότι παραμένει κάτω από ένα έπιπλο καθ'όλη τη διάρκεια που είναι στο σπίτι ο συνάδελφος. Κάθε προσπάθεια να την πλησιάσει, απέτυχε. Η μονη πρόοδος είναι ότι τώρα βγαίνει από την κρυψώνα της για φαγητό αφού βεβαιωθεί ότι ο ιδιοκτήτης είναι σε άλλο δωμάτιο.
Ξέρω ότι η επιμονή τους σπάει "κόκκαλα" αλλά ένας μήνας είναι πολύ για να μην έχει εξοικειωθεί με το περιβάλλον.
Μήπως ξέρει κανείς να μας προτείνει κανένα κολπάκι για να "σπάσει ο πάγος ανάμεσά τους";
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ladycat
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μαργαρίτα
Νεοφερμένο μέλος

Subject to change
e-steki.gr Founder
-Να μην κάνει απότομες κινήσεις
-Να μην περπατάει γρήγορα
-Να μην μιλάει δυνατά
-Να φροντίζει όταν της βάζει φαγητό να τον βλέπει. Οι γάτες αγαπούν αυτόν που τις ταίζει.
Αλήθεια όταν έχει βγει και τρώει αν μπει μέσα αυτός φεύγει; Τουαλέτα πηγαίνει; Είναι μέσα στο σπίτι ή την αφήνει και να βγαίνει έξω;
mela
Νεοφερμένο μέλος
Η αλήθεια είναι ότι η γατούλα μένει αρκετές ώρες μόνη της στο σπίτι.
Τουαλέτα πηγαίνει - αν και στην αρχή λέρωνε απ'εξω απ'το κουτί της (ξεκάθαρη ένδειξη ότι τά'χε "πάρει" με την αλλαγή περιβάλλοντος) - αλλά προτιμά τις βραδυνές ώρες ή εκείνες που λείπει το αφεντικό της.
Και ευτυχώς δεν έχει δυνατότητα να βγει έξω(μόνο στο μπαλκόνι). Εξάλλου νομίζω ότι αν την είχε, θα την είχε χάσει έτσι φοβισμένη που είναι.
Πάντως θα του μεταφέρω τα "κολπακια" και θα επανέλθω με νεώτερα.
Unicorn
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η 2η εμπειρία, ήτανε με την Σούζυ, την τωρινή μας μαύρη γάτα. Και αυτή στην αρχή ήτανε εξαφανισμένη, δεν μπορούσες να την πλησιάσεις. Πλέον έχει εξημερωθεί πολύ (δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο!). Καλό είναι να μην την αφήνετε μόνη της λοιπόν. Θα πρέπει, όπως πολύ σωστά ειπώθηκε, να συνηθίσει την παρουσία του ανθρώπου δίπλα της, και να καταλάβει ότι το φαγητό της το δίνει ο άνθρωπος (δεν είναι μάννα εξ'ουρανού!).. σιγά σιγά θα αρχίσει να γίνεται πο δεκτική σε χάδια.
Παρεπιπτόντως δεν είναι απαραίτητο ότι έχει πάθει κάτι από ανθρώπους και είναι τόσο τρομαγμένο, απλά αφού το βρήκανε στο δρόμο (στο πάρκο!), λογικό είναι. Πόσοι απο σας μπορείτε να πιάσετε μικρό γατάκι που βλέπετε στο δρόμο; Εγώ προσωπικά ποτέ δε τα κατάφερα..
mela
Νεοφερμένο μέλος
Η γατούλα του συνάδελφου έχει κάνει βήματα. Δεν ήταν όλα προς το καλύτερο πάντως βγήκε από την απόλυτη άρνηση.
Κατ'αρχήν να σας πω ότι τώρα κόβει βόλτες μέσα στο σπίτι και στο μπαλκόνι και στο μπαλκόνι του γείτονα!!?
Ε, ναι λοιπόν πάει στο διπλανό μπαλκόνι αν και ο δύστυχος "μπαμπάς" της, έχει φροντίσει να κλείσει την δίοδο με πλέγμα.
Το χειρότερο είναι αυτό που συνέβει την προηγούμενη βδομάδα:
Δέχεται ο δύσμοιρος ένα τηλεφώνημα από την οδοντίατρο που μένει στην ίδια πολυκατοικία με κείνον για να τον ρωτήσει αν θέλει να υιοθετήσει μία γατούλα που βρήκε να τριγυρνά στο διάδρομο του 3ου ορόφου - επειδή ήξερε ότι η δική του είχε πεθάνει πριν από 1 χρόνο.
Εκείνος απαντά ευχαριστώ. αλλά έχω ήδη πάρει μία γατούλα.
Κρίμα του λέει η οδοντίατρος γιατί αυτή που βρήκα, είναι μία γκρί πολύ όμορφη.
????? Ο συνάδελφος ... Τί γκρί δηλαδή;
Να μία γκρί τιγρέ με φουντωτό τρίχωμα...

! Η δική μου πρέπει να είναι.
Τελικά ήταν η δική του. Πήγε και την μάζεψε η μητέρα του και με το που την έβαλε στο σπίτι, αυτή σάλταρε από το παραθυράκι του μπάνιου - που βλέπει στο κενό - και ακινητοποιήθηκε στο περβάζι. Είδανε και πάθανε να την περιμαζέψουν από κει.
Πάντως όσο κι αν αυτά όλα ακούγονται μάλλον απαισιόδοξα, εγώ νομίζω ότι σύντομα ο φίλος μας θα βρει ένα πρωί την γάτα του στρογγυλοκαθισμένη στα πόδια του στο κρεβάτι.
Εσείς τί λέτε;
ira
Νεοφερμένο μέλος
ira
Νεοφερμένο μέλος

mela
Νεοφερμένο μέλος
Σήμερα μάθαμε ότι κάνει τον γύρο των διπλανών μπαλκονιών και ενώ οι διπλανοί δεν έχουν πρόβλημα, οι παραδιπλανοί έχουν ένα τεράστιο σκύλο και - άκουσον άκουσον - φοβούνται για τον σκύλο τους.
Ο συνάδελφος έκλεισε όπως μπορούσε την δίοδο προς τα άλλα μπαλκόνια και περιμένουμε τώρα να δούμε εξελίξεις.
Παρεπιπτόντως να σας πω ότι η γατούλα βόλταρε καθημερινώς στα ξένα μπαλκόνια και κάθε βράδυ στις 9.30 - 10.00 επέστρεφε σαν κυρία για φαΐ και ύπνο.
Φοβερό δεν είναι; Απέκτησε και πρόγραμμα.
Εγώ είμαι σίγουρη πως στο τέλος θα τα βρούνε οι δυό τους.
Gemini
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από mela:Από χαρακτήρα δεν είναι και ο τύπος που θα ασχοληθεί ιδιαίτερα με τη γατούλα. Προτιμάει να την αφήσει εκείνη ν'αποφασίσει πότε θα τον πλησιάσει. ........
........ κάθε βράδυ στις 9.30 - 10.00 επέστρεφε σαν κυρία για φαΐ και ύπνο.
Δυστυχώς αν δεν αφιερώσει λίγο απ'το χρόνο του στη γατούλα του, ούτε εκείνη θα του αφιερώσει απ'τον δικό της. Kαι η σχέση τους θα παραμείνει σ'αυτό που έχει ήδη γίνει: μόνο για φαγητό και ύπνο. Aν αυτό του αρκεί, OK!!
Θα είναι όμως κρίμα να χάσει την πραγματική χαρά και απόλαυση του να "έχεις γάτα". Kαι αυτό θα γίνει μόνο αν αλλάξει λίγο τακτική.
Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Kαι η ανταμοιβή είναι μεγάλη!!

mela
Νεοφερμένο μέλος
Αλλά δεν είμαστε όλοι οι άνθρωποι ίδιοι και δεν αντιδρούμε με τον ίδιο τρόπο. Για τα δεδομένα του, προσπαθεί αρκετά αλλά φαίνεται ότι η γατούλα - που παρεπιπτόντως είναι μία κούκλα - είναι λίγο ανένταχτη να το πω, αντάρτης να το πω, πάντως δεν είναι και εύκολη.
Έπειτα είχε και παλιότερα γάτα που ήταν πολύ πιο άγρια αλλά τα πήγαιναν μια χαρά. Εγώ πιστεύω ότι είναι θέμα χαρακτήρα... και καθότι ο συνάδελφος είναι και λίγο "βαρύς" τύπος, θα πάρει λίγο χρόνο παραπάνω. Έτσι κι αλλιώς τον απασχολεί πολύ το θέμα και τον έχει τσιγκλίσει η αδιαφοροφοβία της γάτας του: Κάιρο την έβγαλε.
Τουλάχιστον έτσι θέλω να πιστεύω. Διαφορετικά.... με βλέπω να την υιοθετώ εγώ και Θεός φυλάξοι τί θα με βρει από σύζυγο και Μέλα
Θα έχουμε σύρραξη
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool