panapetr
Νεοφερμένο μέλος

Η όμορφη γατούλα που βλέπετε στο avatar είναι η Πεπίτα μου. Είναι 1,5 χρονών. Όταν μπήκε στη ζωή μου είναι ότι πιο όμορφο μου έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια.
Σε λίγο καιρό θα μετακομίσω σε ένα μεγαλύτερο σπίτι και θέλω να αποκτήσω άλλο ένα γατάκι.

Το πρόβλημά μου είναι το εξής. Η Πεπίτα είναι πάρα πολύ κτητική μαζί μου. Όταν είμαι σπίτι είναι συνέχεια μαζί μου, ότι και αν κάνω. Θα έλεγα ότι είναι η ουρά μου. Πως μπορεί να αντιδράσει σε ένα καινούργιο συγκάτοικο;
Θα το συνηθίσει;
Για δεκαπέντε μέρες πέρισυ που είχα πάει διακοπές και την είχα πάρει μαζί μου σε ένα φιλικό σπίτι που έχουν και εκεί μια γατούλα, τα πράγματα δεν ήταν και ιδιαίτερα καλά. Παρόλο που η Πεπίτα ήταν μόλις 6 μηνών τσακωνόταν συνέχεια με την συγκάτοικό της και παρόλο που ήταν φιλοξενούμενη ήθελε να έχει εκείνη τα ηνία στο σπίτι και το έπαιζε αρχηγός. Δεν μπορώ να φανταστώ αν έρθει ένα γατάκι σπίτι και αφού η Πεπίτα θα είναι εντός έδρας και ενηλικιωμένη κιολάς τι μπορεί να γίνει....
Θα ήθελα τις συμβουλές σας πάνω σε αυτό γιατί πραγματικά θέλω πολυ να αποκτήσω άλλο ένα γατακι
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Πολύ σωστή η αποφαση σου να αποκτήσεις άλλο ένα γατάκι,κι εγώ σε λίγο θα κάνω το ίδιο.Ρίξε μια ματιά στα άρθρα,έχει κάποια πολύ διαφωτιστικά με συμβουλές για συμβίωση.Καλό θα ήταν το γατάκι να είναι πιο μικρό απο την Πεπίτα σου,και ίσως αντίθετου φύλου.Δεν χάνεις τίποτα να προσπαθήσεις,με υπομονή και αργη επαφή νομίζω όλα θα πάνε καλά.Δες τα άρθρα και για ό,τι παραπάνω θες να ρωτήσεις,εδώ είμαστε!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
RedCat
Διάσημο μέλος
να σου ζήσει η πεπίτα σου...είναι κούκλα. Θα σου πρότεινα ένα αρσενικό γατάκι μικρό ή και λίγο μεγαλύτερο. Θέλει λίγο υπομονή η προσαρμογή αλλά δεν νομίζω ότι θα υπάρξει πρόβλημα. Ο γάτος μου, ο Τσε ήταν "κολλημένος" πάνω μου, μέχρι που ήρθε σπίτι το Φαλντί μας...και ήταν ήδη 2μισυ (δεν σου κρύβω οτι μου κακοφάνηκε που αρχισε να μην ασχολείται τόσο μαζί μου
) ενιωσα φοβερή ανακούφιση όταν αναγκαζόμουν να λείψω διακοπές ή ώρες στη δουλειά...γιατί τα βλέπω ότι κάνουν παρεα και ψαχνουν το ένα το άλλο συνέχεια...Εγω θα σου ελεγα να το τολμήσεις, θελει λιγο υπομονή στην αρχή και προσοχή αλλά αξίζει τον κόπο..

panapetr
Νεοφερμένο μέλος
Γιατί όμως αρσενικός; Έχω διαβάσει κάποια πράγματα όπου αναφέρεται ότι η συμβίωση μεταξύ δύο θηλυκών είναι καλύτερη από εκείνη μεταξύ δύο φίλων.
Επειδή δεν έχω κάνει στείρωση στην Πεπίτα γιατί κάποια στιγμή θέλω να την ζευγαρώσω, ο κτηνίατρος μου είπε ότι αν πάρω αρσενικό γατάκι (δεδομένου του χαρακτήρα της που για μένα είνα αξιολάτρευτος) το σίγουρο είναι ότι θα το δείρει και δεν θα το θέλει...
Για αυτό το λόγο προσανατολίζομαι περισσότερο σε μία άλλη θηλυκή γατούλα
moukelis
Επιφανές μέλος
Από ότι έχω διαβάσει και δει,τα θηλυκά έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα συμβίωσης από ότι τα αρσενικά.Βέβαια,εξαρτάται από το χαρακτήρα κάθε γάτας.Και αυτό το μαθαίνεις μόνο με δοκιμή,γιατί μπορεί να είναι πολυ γλυκια μαζι σου αλλα να φερεται επιθετικα σε άλλη γάτα,ή το αντιθετο.Σίγουρο δεν είναι τίποτα,κι εμάς η γιατρός μας το θεωρεί αδιανόητο να συμβιώσει ο γάτος μου,κι όμως,δεν έχει πειράξει κανένα απο τα μικρά στην αυλή όποτε τον κατεβάζω.Οποτε στην πραγματικότητα,εξαρτάται απο τα δύο συγκεκριμένα ζώα.Καλημέρα, ευχαριστώ και τα δύο μέλη που μου απαντήσανε, ένας επιπλέον λόγος που θέλω μία δεύτερη γατούλα είναι για να κάνει παρέα η μία στην άλλη τις ώρες που λείπω από το σπίτι.
Γιατί όμως αρσενικός; Έχω διαβάσει κάποια πράγματα όπου αναφέρεται ότι η συμβίωση μεταξύ δύο θηλυκών είναι καλύτερη από εκείνη μεταξύ δύο φίλων.
Επειδή δεν έχω κάνει στείρωση στην Πεπίτα γιατί κάποια στιγμή θέλω να την ζευγαρώσω, ο κτηνίατρος μου είπε ότι αν πάρω αρσενικό γατάκι (δεδομένου του χαρακτήρα της που για μένα είνα αξιολάτρευτος) το σίγουρο είναι ότι θα το δείρει και δεν θα το θέλει...
Για αυτό το λόγο προσανατολίζομαι περισσότερο σε μία άλλη θηλυκή γατούλα
Όσο για τη στείρωση,μην καθυστερείς γιατί όσο της έρχεται οίστρος και δεν ζευγαρώνει,κινδυνεύει απο πυομήτρια και αυξάνονται οι πιθανότητες καρκίνου.
RedCat
Διάσημο μέλος
Οι συμβουλες μου στο αλλο ποστ εννοείται πως αφορούν μόνο σε στειρωμένα γατιά...αλλιώς θα υπάρχει πρόβλημα επιθετικότητας κάποια στιγμή είτε αρσενικό πάρεις (και ζευγαρωμα εννοείται) είτε θηλυκό..
panapetr
Νεοφερμένο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
Τότε γιατί δεν περιμένεις λίγο ακόμα να δεις αν θα δεχτεί κάποιον για να κρατήσεις κάποιο μικρό της,αλλιώς να διαλέξεις κάποιο για παρέα;Είμαι και εγώ υπέρ της στείρωσης σαφώς. Θα ήθελα όμως πρώτα να γεννήσει μία φορά και μετά να γίνει αυτό. Της έχω φέρει υποψήφιους γαμπρούς όταν έχει οίστρο αλλά δεν της άρεσε κανείς. Όσον αφορά για τα γατάκια τουλάχιστον 4 έχουν βρει υποψήφιους γονείς. Τώρα το θέμα είναι πότε θα διαλέξει κάποιον για να ζευγαρώσει. Είναι σίγουρα λύση να κρατήσω ένα από τα μικρά της αλλά αν δεν καταφέρω να την ζευγαρώσω σύντομα θα την στειρώσω και δεν θα έχω αυτή την δυνατότητα.
Στειρωμένη έχει περισσότερες πιθανότητες να συμβιώσει με το δευτερο χωρις καυγαδες.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
panapetr
Νεοφερμένο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
Αφού εσύ που ξέρεις τη γατούλα σου καλύτερα απο όλους,το κρίνεις δύσκολο,στείρωσέ την για να μην ταλαιπωρείται και παράλληλα ψάξε της ένα φιλαράκι όσο αναρρώνει.Ρίξε μια ματιά στα άρθρα που προανέφερα,και στις αγγελίες στα "χαρίζονται" και όλο και κάποιο θα σου κάνει "κλικ".Θα περιμένω το πολύ μέχρι τέλους του χρόνου. Αν δεχθεί κάποιο γάτο οκ, αν και νομίζω ότι είναι αρκετά δύσκολο.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool