Νέα γατίδια στο μπαλκόνι...

rostropol

Νεοφερμένο μέλος

Ο rostropol αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 55 ετών. Έχει γράψει 21 μηνύματα.
Προ μηνών έχασα τον αγαπημένο μου Bavouni,ακόμα τον θρηνώ(οκτώ χρόνια ήταν αυτά...).
Από το καλοκαίρι με τον ίδιο τρόπο προσέγγισα τα γατιά αυτά(άγνωστης προελευσης αλλά ουσιαστικής παρουσίας-δεν μου αρέσει η λέξη αδέσποτα),τα οποία εσχάτως μείωσαν την απόσταση του φράχτη σε μπαλκόνι,εκεί θέλω να παραμείνουν,Δείτε τα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:Pπολύ όμορφα φαίνονται...Λυπάμαι για τον Bavouni σου, νομίζω είχα διαβάσει και το σχετικό ποστ. Τώρα μενουν στο μπαλκόνι σου? Το πολύ πάρτους ένα σπιτάκι για τις κρύες νύχτες που έρχονται...(καταλαβαίνω ότι δεν θελεις να δεθείς πάλι, αλλα κάποια πλασματάκια απλά μας διαλέγουν)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:Pπολύ όμορφα φαίνονται...Λυπάμαι για τον Bavouni σου, νομίζω είχα διαβάσει και το σχετικό ποστ. Τώρα μενουν στο μπαλκόνι σου? Το πολύ πάρτους ένα σπιτάκι για τις κρύες νύχτες που έρχονται...(καταλαβαίνω ότι δεν θελεις να δεθείς πάλι, αλλα κάποια πλασματάκια απλά μας διαλέγουν)
Θα δω για το σπιτάκι μήπως...θα δω...,σίγουρα δεν θέλω να δεθώ,τα δυο φοβούνται τα χάδια,το ένα (με γυρισμένη τη πλάτη) τα επιζητά...

ααα καλά αυτό με τα χάδια μην το φοβάσαι...σιγα σιγα με το που θα ακουνε να τα φωνάζεις (άλλωστε έχεις εμπειρία απ'οσο έχω καταλάβει) θα έρχονται και για χαδακια και για φαγητό. Εγω εδω κατάφερα και κάνουμε χάδια με τις πυλωτικές (της πυλωτής) γάτες που ειναι και πιο μεγάλες...αυτά σε λίγο καιρό θα σου φωνάζουν και γιατί δεν τα χαιδεύεις...
Ναι το σπιτάκι νομίζω θα είναι μια χαρά, από οτι φαίνεται το μπαλκόνι δεν είναι και ιδιαίτερα ψηλό, οπότε δεν κινδυνεύουν και ιδιαίτερα από πεσιμο και λοιπα..

ααα καλά αυτό με τα χάδια μην το φοβάσαι...σιγα σιγα με το που θα ακουνε να τα φωνάζεις (άλλωστε έχεις εμπειρία απ'οσο έχω καταλάβει) θα έρχονται και για χαδακια και για φαγητό. Εγω εδω κατάφερα και κάνουμε χάδια με τις πυλωτικές (της πυλωτής) γάτες που ειναι και πιο μεγάλες...αυτά σε λίγο καιρό θα σου φωνάζουν και γιατί δεν τα χαιδεύεις...
Ναι το σπιτάκι νομίζω θα είναι μια χαρά, από οτι φαίνεται το μπαλκόνι δεν είναι και ιδιαίτερα ψηλό, οπότε δεν κινδυνεύουν και ιδιαίτερα από πεσιμο και λοιπα..
Μπα είναι πλήρως εξοικιωμένα με την διαδρομή που τα οδηγεί στο μπαλκόνι,όσο για πτώσεις (εκτίμησης ύψους 1ου ορόφου) έκαναν το καλοκαίρι-το κατάλαβαν και αυτό.Αυτό που με προβληματιζει είναι όταν αρχίσουν να δραστηριοποιούνται σεξουαλικά(το γυρισμένο με τη πλάτη είναι κοριτσάκι) και μου εμφανίσουν τα αποτελέσματα αυτου:hmm:,θα γεμίσω γατβίδια........:lol::lol::lol:

πόσο είναι τώρα? Αν σε κανένα μήνα μπορείς να τα τσακώσεις (όλα ή έστω μόνο το κοριτσάκι) η Φιλοζωϊκή κάνει στειρώσεις σε πολύ χαμηλές τιμές και από οτι εχω ακούσει είναι αρκετα καλοί οι γιατροί εκεί...και για να μην γεμίσεις γατάκια (και εχεις προβλήματα με γείτονες κλπ) αλλα και για να μην φεύγει η γατούλα ή και οι γατοι λόγω οίστρου με κίνδυνο και να τα χτυπήσει κάποιο αμάξι ή να κολλήσουν από τους καβγαδες και τα ζευγαρώματα καμμια ασθένεια.
Εγω μόλις φτιάξει λίγο ο καιρός θα πάω και τις δικές μου τις 2 θηλυκές αδεσποτούλες γιατί ούτε πατημένα από αμαξια γατάκια θέλω να βλέπω ούτε να εξαφανίζονται κανένα 20ημερο..

Πολύ όμορφα είναι!!! Συμφωνώ κι εγώ με τη Νότα, να κάνεις στο κοριτσάκι στείρωση, έτσι και τη γατοπλυμμήρα αποφεύγεις καιτους κίνδυνους της πόλης προς τα γατάκια σου

Συμφωνώ και εγώ με τις κοπέλες τώρα που ειναι νωρίς. Ερχεται και Χειμώνας που αρχίζουν τα γατοόργια και απο τις φωνες τους σαν μωρά δεν θα μπορεις να κοιμηθεις.:/:

Σε καμμία περίπτωση δεν θα ήθελα να επέμβω στην φύση τους,στην γειτονιά μου γεννιούνται και ζουν ευτυχισμένα,ειρηνικά πολλά γατβίδια κατά περιόδους(άλλοτε πέφτουν στην αντίληψη και άλλοτε όχι-πάντως από γατβίδια δεν πάσχουμε),ανεξάρτητα και πολύ σπάνια βλέπω και ένα πατημένο(1 φορά το χρόνο ή και πιο σπάνια).Και ο γάτος μου έτσι γεννήθηκε στο μπαλκόνι μου,έτσι έζησε,ελεύθερος με όλες τις χαρές,αγωνίες,περιπέτειες του και τουλάχιστον δεν του στέρησα εγώ κάτι,αντιθέτως τον φρόντισα και τον αγαπησα αφήνοντας τον και στην ελευθερία του που ήταν δικαίωμα του(με κάθε κίνδυνο και επίπτωση υγείας που είχε αυτό στην ζωή του).Ακόμα και η στείρωση δεν μας εγγυάται την πολύ διαφοροποιημένη πορεία της υγείας και την γενική εξέλιξη ενός γατιού από ένα που δεν έχει στειρωθεί,απλώς μας βολεύει να μην είναι τόσα πολλά και να μην πατιούνται από τα αυτοκίνητα γιατί όλα τα έχουμε ρυθμίσει για μας,τα αυτοκίνητα οι δρόμοι-εδώ και πεζοί κινδυνεύουν καμμιά φορά-που να πάνε τα τετράποδα,μήπως να τους μάθουμε τα πεζοδρόμια και τα φανάρια (Στάματης Γρηγόρης) μπας και γλιτώσουν......
Τεσπά τα υποψιασμένα γατιά σκυλιά πάντα βρίσκουν την λύση και επιβιώνουν,σε ότι αφορά τα δικά μου βασικά το ένα μόνο είναι επίφοβο που είναι θηλυκό.
Σκοπεύω να μην τα καλομάθω και ιδιαίτερα με σπιτάκια κλπ. ουτως ώστε να αποφεύγουν την πλήρη εγκατάσταση στο μπαλκόνι μου,όταν θα έρχονται θα τους δίνω ξηρά τροφή και νερό,όταν θα χρειάζονται περισσότερη προστασία από τον δυσμενή καιρό θα πρέπει να την αναζητήσουν αλλού(ξέρουν ήδη αυτά πολλές καβάτζες).
Δυστυχώς όσο και αν μου αρέσουν μέσα στην ψυχή μου μετά από τόσους μήνες είναι ακόμα ο Bavounis,δεν θα φύγει ποτέ........

Σε καμμία περίπτωση δεν θα ήθελα να επέμβω στην φύση τους,στην γειτονιά μου γεννιούνται και ζουν ευτυχισμένα,ειρηνικά πολλά γατβίδια κατά περιόδους(άλλοτε πέφτουν στην αντίληψη και άλλοτε όχι-πάντως από γατβίδια δεν πάσχουμε),ανεξάρτητα και πολύ σπάνια βλέπω και ένα πατημένο(1 φορά το χρόνο ή και πιο σπάνια).Και ο γάτος μου έτσι γεννήθηκε στο μπαλκόνι μου,έτσι έζησε,ελεύθερος με όλες τις χαρές,αγωνίες,περιπέτειες του και τουλάχιστον δεν του στέρησα εγώ κάτι,αντιθέτως τον φρόντισα και τον αγαπησα αφήνοντας τον και στην ελευθερία του που ήταν δικαίωμα του(με κάθε κίνδυνο και επίπτωση υγείας που είχε αυτό στην ζωή του).Ακόμα και η στείρωση δεν μας εγγυάται την πολύ διαφοροποιημένη πορεία της υγείας και την γενική εξέλιξη ενός γατιού από ένα που δεν έχει στειρωθεί,απλώς μας βολεύει να μην είναι τόσα πολλά και να μην πατιούνται από τα αυτοκίνητα γιατί όλα τα έχουμε ρυθμίσει για μας,τα αυτοκίνητα οι δρόμοι-εδώ και πεζοί κινδυνεύουν καμμιά φορά-που να πάνε τα τετράποδα,μήπως να τους μάθουμε τα πεζοδρόμια και τα φανάρια (Στάματης Γρηγόρης) μπας και γλιτώσουν......
Τεσπά τα υποψιασμένα γατιά σκυλιά πάντα βρίσκουν την λύση και επιβιώνουν,σε ότι αφορά τα δικά μου βασικά το ένα μόνο είναι επίφοβο που είναι θηλυκό.
Σκοπεύω να μην τα καλομάθω και ιδιαίτερα με σπιτάκια κλπ. ουτως ώστε να αποφεύγουν την πλήρη εγκατάσταση στο μπαλκόνι μου,όταν θα έρχονται θα τους δίνω ξηρά τροφή και νερό,όταν θα χρειάζονται περισσότερη προστασία από τον δυσμενή καιρό θα πρέπει να την αναζητήσουν αλλού(ξέρουν ήδη αυτά πολλές καβάτζες).
Δυστυχώς όσο και αν μου αρέσουν μέσα στην ψυχή μου μετά από τόσους μήνες είναι ακόμα ο Bavounis,δεν θα φύγει ποτέ........
καταρχην καλησπέρα.σε καμμια περίπτωση η επιδίωξη μου δεν είναι να σου αλλάξω άποψη αλλά νομίζω οτι όλοι εδω μέσα θα το βρούν εξωφρενικό μην πω προσβλητικό οτι τη στείρωση την κάνουμε γιατί "μας βολεύει".όλοι εμείς εδω μέσα υποστηρίζουμε την στείρωση για το καλό του κάθε ζωου.κάτι το οποίο είναι τεκμηριωμένο επιστημονικά.προφανώς ζείς σε παραμυθένια γειτονιά και βλέπεις σπάνια πατημένα γατια στο δρόμο.τουλάχιστον και αυτό το σπάνια εμένα με πονάει και δε μπορώ να το περάσω "στο ντόυκου".είναι λάθος κατα τη γνώμη μου επίσης να συγκρίνεις τα τετράποδα με τους ανθρώπους γιατί αυτά δεν μπορούν σε καμμια περίπτωση να προστατεψουν τον εαυτό τους όπως εμείς.τι εννοείς βρίσκουν τη λύση ????????????αυτα που σπάνια βλέπεις εσυ πατημένα και αυτά που έχουν φάει φόλα σίγουρα δεν βρήκαν καμμία λύση.εύχομαι αυτά που έρχονται στο μπαλκόνι σου να έχουν μια καλή τύχη.
πάντα φιλικά

Η δική μου αποψη, και δεν ξέρω πόσοι απο σας τη συμμερίζονται, είναι πως η στείρωση ειναι πολύ καλη αλλά η ενστασή μου έχει να κάνει με το πότε. Στην δικιά μου λογική, και έτσι όπως αντιλαμβάνομαι τις γάτες, θεωρώ ακατανόητο να στερίσεις από μια θηλυκή γάτα την εμπειρία να γίνει μητέρα. Και εγώ στείρωσα την δική μου αλλά πρώτα την άφησα να γεννήσει το ένα και μοναδικό γατακι της!!! ( ω ναι μόνο ένα γέννησε!!!)

Γενικότερα νομίζω πως η ισορροπίες απο τη μία του προστατεύω και προσφέρω σε ένα γατακι ένα σπιτι, μαζί με όλα τα θετικά που προσφέρει μία στείρωση για την υγεία τους και από την άλλη η παρέμβαση στην φύση τους, είναι πάρα μα πάρα πολύ λεπτες. Γιατί όπως και να το κάνουμε παρεμβαινουμε στη φύση τους και μάλιστα με ένα τρόπο... χειρουργικό.

Κάποιος θα μπορούσε να πεί πως είναι θλιβερό να σκεφτεί κανείς πως τα ζωάκια μας ανταλλάσουν ένα κομματι της φύσης τους, εξαγοράζοντας μια ζωη πλούσια σε αγάπη και παροχές. Δεν αμφιβάλλω πως όποιος το κάνει το κάνει με πολύ καλό σκοπό.... (άλλωστε το έκανα και γω) αλλά νομίζω πως στα όρια της "φιλοζωίας" εμπερικλείεται και το αφήνω την γατούλα μου να ζήσει αυτα που δικαιούται κάθε ζωντανό πλασμα.

Δεν είμαι γιατρός αλλα από την εμπειρία μου ξέρω πως οι κύνδυνοι για καρκίνους κλπ κλπ αρχιζουν καπως πιο μετα! Ισως λοιπόν να ήταν καλό, όταν παντα υπάρχει τρόπος να εξασφαλιστούν και τα παιδακια της (και συγνώμη που δεν το έχω αναφέρει μέχρι τώρα) να αφήσετε τις γατούλες σας να ζευγαρώσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back