Νέα διαφήμιση PETA

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

julia

Διακεκριμένο μέλος

Η julia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Λεωνίδι (Αρκαδία). Έχει γράψει 7.021 μηνύματα.
μου έστειλαν αυτό :):)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δυνατόόόό.... Αλλά, πολύ φοβάμαι, ότι κι αυτό θα περάσει στο ντούκου...:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παιδιά, συγγνώμη, αλλά προσωπικά βρίσκω τη διαφήμιση σεξιστική. Έχω βαρεθεί να βλέπω διαφημίσεις με γυναίκες που παρουσιάζονται σαν πλούσιες ανάλγητες κλώσσες, που δεν τις νοιάζει τίποτα για να κάνουν το κομμάτι τους.

Τα γούνινα παλτά είναι συγκριτικά μικρό μερίδιο της αγοράς. Το εμπόριο γούνας αφορά πολύ περισσότερα πράγματα (λέγε με παντόφλες, παιχνίδια, οπουδήποτε μπαίνει γούνινη επένδυση).

Έβαλαν γυναίκα γιατί αυτές φοράνε γούνινα παλτά. Αν έβαζαν ένα γκέι, δηλαδή, θα ξεσηκώνονταν μετά οι λού... και ποιός θα μας γλύτωνε!:blink:

Έτσι, καλά την έκανε! Μακάρι να γινότανε στα αλήθεια, εκεί που περπατάς να σου ρθει ένας και να σε πλακώσει

Έβαλαν γυναίκα γιατί αυτές φοράνε γούνινα παλτά. Αν έβαζαν ένα γκέι, δηλαδή, θα ξεσηκώνονταν μετά οι λού... και ποιός θα μας γλύτωνε!:blink:
Οι λού....;;;

-γκρες:redface:, -λουδούδες, κλπ.....

-γκρες:redface:, -λουδούδες, κλπ.....
:lol::lol::lol::lol::lol::lol:
Έλα ρε συ, κρίμα είναι οι άνθρωποι να τους βρίζουμε :redface:
Εγώ τους συμπαθώ. Όχι όλους :mad:

Παιδιά, συγγνώμη, αλλά προσωπικά βρίσκω τη διαφήμιση σεξιστική. Έχω βαρεθεί να βλέπω διαφημίσεις με γυναίκες που παρουσιάζονται σαν πλούσιες ανάλγητες κλώσσες, που δεν τις νοιάζει τίποτα για να κάνουν το κομμάτι τους.

Τα γούνινα παλτά είναι συγκριτικά μικρό μερίδιο της αγοράς. Το εμπόριο γούνας αφορά πολύ περισσότερα πράγματα (λέγε με παντόφλες, παιχνίδια, οπουδήποτε μπαίνει γούνινη επένδυση).

Aπλά το συγκεκριμένο σποτάκι εστιάζει στη μερίδα των ανάλγητων ματαιόδοξων γυναικών. Δε νομίζω ότι το εμποριο γούνινων παλτό είναι μικρό μερίδιο της αγοράς δυστυχώς. Δε θα έπρεπε να μας ξενίζει το ότι παρουσιάζονται με αυτό τον τρόπο οι γυναίκες, αλλά το ότι ΥΠΑΡΧΟΥΝ τέτοιες γυναίκες και μάλιστα είναι πολλές...:/:

Καταλαβαίνω τι εννοείς, αλλά σκέψου ότι ένα εξίσου αυξανόμενο μερίδιο της αγοράς γούνινων παλτών είναι οι μαύροι γκάνγκστερ και προαγωγοί (ξέρεις... αυτοί με τα μαύρα γυαλιά και τις χρυσές καδένες - είδαμε και την εντόπια ενσάρκωσή τους στο πρόσωπο του Μαζωνάκη στο γνωστό βίντεο).

Διαννοείσαι ένα σποτ όπου κάποιος σαπίζει στο ξύλο με λοστό έναν μαύρο; Κι όμως, βλέπουμε το ίδιο για τις γυναίκες και κανένας δεν παραξενεύεται.

Αντί να στηλιτεύονται οι μεγαλοέμποροι γούνας και οι πολιτικοί που τους στηρίζουν για δημοσιοσχετίστικους λόγους (γιατί το εμπόριο καθαυτό δεν έχει και τόοοσο μεγάλο τζίρο), στηλιτεύεται μια ολόκληρη κοινωνική ομάδα. Ο γάιδαρος και το σαμάρι δηλαδή. Μπορείς να δείξεις μια γούνα σκέτη, χωρίς να δείξεις αυτόν που τη φοράει.

Καταλαβαίνω τι εννοείς, αλλά σκέψου ότι ένα εξίσου αυξανόμενο μερίδιο της αγοράς γούνινων παλτών είναι οι μαύροι γκάνγκστερ και προαγωγοί (ξέρεις... αυτοί με τα μαύρα γυαλιά και τις χρυσές καδένες - είδαμε και την εντόπια ενσάρκωσή τους στο πρόσωπο του Μαζωνάκη στο γνωστό βίντεο).

Διαννοείσαι ένα σποτ όπου κάποιος σαπίζει στο ξύλο με λοστό έναν μαύρο; Κι όμως, βλέπουμε το ίδιο για τις γυναίκες και κανένας δεν παραξενεύεται.

Αντί να στηλιτεύονται οι μεγαλοέμποροι γούνας και οι πολιτικοί που τους στηρίζουν για δημοσιοσχετίστικους λόγους (γιατί το εμπόριο καθαυτό δεν έχει και τόοοσο μεγάλο τζίρο), στηλιτεύεται μια ολόκληρη κοινωνική ομάδα. Ο γάιδαρος και το σαμάρι δηλαδή. Μπορείς να δείξεις μια γούνα σκέτη, χωρίς να δείξεις αυτόν που τη φοράει.

Το σωστότερο είναι να δείξεις πολλά σποτάκια για την κάθε ομάδα ξεχωριστά. Το πιο δίκαιο. Το ότι οι μαύροι γκάνγκστερ φοράνε γούνες είναι ένα από τα πολλά προβλήματά τους.Δε θα τους έβαζε μυαλό η διαφήμιση της ΡΕΤΑ. Ένα ανάλογο σποτάκι με μαύρο γκάνγκστερ θα χαρακτηριζόταν ρατσιστικό, ενώ το σποτάκι του θέματος χαρακτηρίζεται σεξιστικό. Το θέμα είναι να εστιάζουμε στο κοινωνικό προβλημα της γούνας και όχι στον κοινωνικό ρατσισμό. Το πρόβλημα της γούνας χτυπά ανεξαρτήτως χρώματος, φύλου, κοινωνικής τάξης κτλ. Οπότε στα σποτ βλέπουμε πίσω από της εικόνες Δεν πρόκειται για άντρα ή γυναίκα ή άσπρο ή μαύρο. Πρόκειται για άνθρωπο γενικότερα που δε σέβεται τις βασικές αρχές της φύσης.:)
έτσι τουλάχιστον το αντιλαμβάνομαι εγώ.

Εγω εαν ημουν ο διαφημιστης,θα εβαζα το ιδιο μονο σε κινουμενο σχεδιο,δηλ,την Κρουελα ντε Βιλ να τη σαπιζουν στο ξυλο;).

Επί της ουσίας συμφωνούμε.:)
Το πρόβλημά μου είναι ότι ενώ ένα ανάλογο σποτάκι με μαύρους δεν θα γινόταν ΠΟΤΕ, αυτά με τις γυναίκες γίνονται με μεγάλη ευκολία. Γιατί, άραγε, αργούν τόσο τα αντανακλαστικά μας;

Το ότι οι μαύροι γκάνγκστερ φοράνε γούνες είναι ένα από τα πολλά προβλήματά τους.Δε θα τους έβαζε μυαλό η διαφήμιση της ΡΕΤΑ.

Το θέμα είναι ότι κανείς δεν βάζει μυαλό. Η ιστορία με τις σεξιστικές διαφημίσεις είναι πολύ παλιά και έχουν υπάρξει πάμπολλες αντιδράσεις. Παράλληλα, σύμφωνα με στοιχεία της FICA, ο τζίρος από το εμπόριο γούνινων ειδών κοντεύει να διπλασιαστεί μέσα σε μια 15ετία. Δυστυχώς, οι ακραίες διαφημίσεις φαίνεται να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα, και πολύ φοβάμαι ότι προορίζονται απλώς για εσωτερική κατανάλωση από τα μέλη της PETA.:/:

Εγω εαν ημουν ο διαφημιστης,θα εβαζα το ιδιο μονο σε κινουμενο σχεδιο,δηλ,την Κρουελα ντε Βιλ να τη σαπιζουν στο ξυλο;).

:lol::lol::lol::lol::up::up:
Σιγά μη σε άφηνε η Ντίσνεϊ!:P

:lol::lol::lol::lol::up::up:
Σιγά μη σε άφηνε η Ντίσνεϊ!:P
Θα το εκλεβα το χαρακτιρα,απλα θα της εμοιαζε πολυ:lol: δεν θα ηταν το ιδιο ακριβως:redface:.

peta

εγω παντως πιστευω οτι πρεπει καποτε να μπορεσουμε οι ανθρωποι να μαθουμε να μην ζουμε σε βαρος αλλων ειδων.
Η peta κανει μεγαλες προσπαθειες και αν θελετε σας προτεινω να παρετε μερος στην πορεια των γυμνων στην Παμπλονα της Ισπανιας . Εκει να δειτε τι βαρβαροτητες γινονται σε βαρος των δυστυχων ταυρων...

εμενα γιατι μου λεει '' page not found''??:hmm:

Αγγελική, μπορείς να την δεις εδώ.

ευχαριστω!:)

Το βίντεο αναπαριστά αυτό που γίνεται στις φώκιες στην ανταρκτική. Τις χτυπάνε με ρόπαλα στο κεφάλι και τις γδέρνουν και φεύγουν αμέριμνοι.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back