Νέο γατάκι. Τι κάνω;;

ορφεας13587

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο ορφεας13587 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 46 ετών. Έχει γράψει 167 μηνύματα.
Παιδιά πολύ καλό το site σας και εποικοδομητικό. Χθες πήρα ένα γατάκι Περσίας 2 μηνών, κουκλάκι! Το θέμα μου είναι ότι μια και δεν έχω καθόλου εμπειρία, θα ήθελα να μου εξηγήσετε κάποια πράγματα εσείς οι πιο έμπειροι. Καταρχήν χθες βράδυ, ενώ κοιμόταν όλη μέρα κανονικά στον καναπέ, ήρθε και κούρνιασε στο κρεββάτι μαζί μου και δεν με άφηνε να κοιμηθώ καθόλου. Ανέβαινε στο κεφάλι μου και γενικά ησυχία δεν είχε. Στο τέλος το πήρε ο ύπνος στο μαξιλάρι μου. Πώς θα γίνει να ξεφύγει από αυτή τη συνήθεια και να κοιμάται κανονικά στο κρεββατάκι του; Σημειωτέον ότι όταν το έβαζα κάπου αλλού νιαούριζε ασταμάτητα. Και κάτι άλλο. Όλη μέρα ή θα κοιμάται ή θα νιαουρίζει. Το πρώτο οκ, το δεύτερο όμως είναι φυσιολογικό; Τρώει κανονικά και τα 'χω όλα δίπλα του. Και αυτό όλο νιαουρίζει. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα και καλώς ήρθες.
Πρώτα θα σε παρακαλούσα να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες γιατί τα greeklish απαγορεύονται απο τους κανόνες του φόρουμ...
Το γατάκι ειναι μικρό ακόμα, θα μάθει σιγά σιγά .... Ταιζε το αργούτσικα το βράδυ πριν πας για ύπνο και παίξε λγο μαζί του να κουραστεί και να κοιμηθεί για να μήν σε ενοχλεί... αφηνε του και λίγο φαγάκι μήπως πεινάσει το βράδυ ... Ψάξε στο φόρουμ υπάρχουν πολλά σχετικά άρθρα :)
Να σου ζήσει το γατακι και περιμένουμε φωτογραφίες!!! :D
Καλή επιτυχία !!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Λοιπόν καταρχήν καλώς όρισες στην παρέα μας....
Το γατάκι σου νιαουρίζει γιατί εκεί που ήταν με την μαμά του και πιθανόν με τα αδερφάκια του ξαφνικά βρέθηκε τελείως μόνο του και ψάχνει για παρέα....

η το κατάς στο κρεβάτι σου ή το αφήνεις να νιαουρίζει μέχρι να καταλάβει ότι στον ύπνο θα είναι μόνο του.....
Εγώ την δική μου την πήρα 35 ημερών και έμαθε να κοιμάτια μόνη της αλλά όλη την υπόοιπη ώρα είμαστε μαζί και την παίζω πάρα πολύ.....θέλει χρονο και υπομονή για να βγάλεις την γάτα από το κρεβάτι σου γιατί τους αρέσει πολύ η παρέα και η ζέστη όταν κοιμούνται.....

καλό κουραγιο και να το χαίρεσαι το γατάκι σου!!!! Α! περιμένουμε και φωτο για να το δούμε............

δες και εδώ θα σε βοηθήσει πολύ

Καλώς ήλθες!

Εγώ θα ήθελα να σου επιστήσω την προσοχή στην προστασία του από το μπαλκόνι. Έχασα έναν πέρση που έπεσε από το μπαλκόνι και δεν τα κατάφερε. Τώρα την Ζιζέλ την βγάζω έξω μόνο αγγαλιά. Δεν πρέπει να το αφήνεις μόνο του έξω σε καμμιά περίπτωση. Να σου ζήσει το μωράκι.

Ορφέα, καλωσήρθες!
Διόρθωσα το μήνυμά σου γιατί, όπως σου είπε και η NiaR, τα greeklish δεν επιτρέπονται από τους κανόνες του mycat.
Η γατούλα σου είναι ακόμα πολύ μικρή και τα περισσότερα γατάκια είναι ιδιαίτερα ζωηρά το βράδυ. Εκτός από το να κάνεις υπομονή μέχρι να μεγαλώσει, πρέπει να ασχολείσαι όσο περισσότερο μπορείς μαζί της κατά τη διάρκεια της ημέρας για να εκτονώνει την ενέργειά της. Επίσης, αν θέλεις να μάθει να κοιμάται μόνη της, μην την αφήνεις καθόλου να ανεβαίνει στο κρεββάτι σου, γιατί δεν θα μπορεί να καταλάβει γιατί κάποιες φορές επιτρέπεται ν' ανεβαίνει και κάποιες άλλες όχι. Βάλε το κρεββατάκι της σε ένα ήσυχο και ζεστό σημείο (κοντά στο καλοριφέρ πχ) και βάλε μέσα μια δική σου φορεμένη μπλούζα, για να έχει τη μυρωδιά σου. Έτσι, θα αισθανθεί πιο άνετα εκεί.
Όσο για το επίμονο νιαούρισμα, πιθανόν να ψάχνει τη μαμά της και γι' αυτό να φωνάζει, είναι ακόμα πολύ μικρούλα. Καλού κακού όμως, για να αποκλείσεις την πιθανότητα κάποιας παθολογικής αιτίας, πες το στον κτηνίατρο. Έτσι κι αλλιώς πρέπει να του την πας άμεσα, για αποπαρασιτώσεις και εμβόλια.
Να σου ζήσει η μικρούλα! :)

Καλωσήρθες και απο μας!!!! :)
Να σου ζήσει το γατούνι σου και περιμένουμε φωτο!!!! :up:

Ολα ειναι φυσιολογικά.. παρέα θέλει απλά, προσοχή και παιχνίδια!!!!!
¨Οσο για τον ύπνο.... :hmm: Εγώ τόσα χρόνια δεν μπόσεσα να το αποφύγω...

ΟΛΟι οι καλοί χωράνε... εδω κοιμάτε ανάμεσά μας.. σαν μωρό.:cool:

Και στο χωριό στην μάνα μου, ξυπνάω κάθε πρωί με 4... δεν μπορώ να κουνηθώ!!!!! :P

Θα μπορόυσες να του φτιάξεις ένα κρεβατάκι δίπλα στο κρεβάτι σου, να σε βλέπει και να σε ακούει για να μην φοβάτε το βράδυ, ίσως να του βάλεις κανα λουτρινο για να νομίζει ότι ειναι η μαμά του.....

Το οτι κλαίει οταν είναι μόνο του ειναι φυσιολογικό, εγώ ουτε τουαλέτα με κλειστή την πόρτα δεν μπορώ να πάω... κάθετε απ έξω και χαλάει τον κόσμο....!!!!

Πάρτο χαλαρά, κάθε μέρα θα βλέπεις και άλλα πράγματα και θα τρελλένεσε!!!! βγάλτο φωτογραφίες, για να βλέπεις ποσο γρήγορα μεγαλώνει!!!!

Και πάλι ότι θέλεις εδώ είμαστε!!!! ;)

Καλωσήρθες εσύ και το γατόνι σου!
Πρέπει να ξέρεις ότι η συμβίωση με μία γάτα θέλει πολλή υπομονή και επιμονή. Μπορείς να του μάθεις να συμβιβάζεται με το δικό σου τρόπο ζωής, αρκεί να αρχίσεις από τώρα και να έχεις σταθερή συμπεριφορά. Εγώ π.χ. θα ήθελα πολύ να κοιμάμαι μαζί με το γάτο μου αλλά έχω τρελό πρόβλημα με τον ύπνο και έτσι τον έμαθα από βρέφος να κοιμάται στην κουζίνα το βράδυ. Στην αρχή νιαούρισε λίγο, τώρα πάει και μόνος του :D

Όσο για τα επίμονα νιαουρίσματα, αυτά θα τα έχεις στην αρχή γιατί του λείπει μάλλον η μανούλα του. Θα δεις ότι θα ηρεμήσει μόλις νιώσει ασφάλεια μαζί σου. Να ασχολείσαι μαζί του όσο μπορείς.
Καλή δύναμη!

Καλώς ήρθες και από μας στην παρέα.:hello:Όσο για τα ερωτήματά σου συμφωνώ απόλυτα με όλα τα παραπάνω!

Καλώς ήρθες κι εσύ και το περσικό γατόνι σου! Για ότι θες απ'οτι βλέπεις είμαστε όλοι εδώ για σένα!:up:

Εάν τρώει κανονικά, βεβαιώσου ότι πηγαίνει κανονικά στην άμμο του και ότι δεν κρυώνει. Να νιαουρίζει όλη μέρα δεν είναι φυσιολογικό. Να της κάνεις αποπαρασίτωση όσο πιο σύντομα μπορείς.

Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις χρήσιμες συμβουλές σας! σήμερα κοιμήθηκε πολύ ήσυχα ευτυχώς και το νιαούρισμα το έχει περιορίσει κατά πολύ.τί σημαίνει όμως αποπαρασίτωση??φωτό δε μπορώ να σας δείξω ακόμα γιατί μου εκλεψαν τη ψηφιακη μου:(.

Σημαίνει ότι θα πρέπει ο κτηνίατρος ή εσύ με συμβουλή του γιατρού να του δώσεις κάποια πάστα ή χαπάκι για τα σκουληκάκια του εντέρου, που έχουν τα μωράκια και για εξωτερικά παράσιτα του τριχώματος.
Και καλώς ήρθατε και από μένα.

τί σημαίνει όμως αποπαρασίτωση??
Η αποπαρασίτωση γίνεται για να εξολοθρεύσουμε τα παράσιτα ή να προλάβουμε την εμφάνισή τους. Οι γάτες μπορούν να προσβληθούν από ενδοπαράσιτα ("σκουληκάκια" στο πεπτικό τους σύστημα) και από εξωπαράσιτα (ψύλλους κ.λπ.), ακόμα κι αν ζουν αποκλειστικά μέσα στο σπίτι, γι' αυτό η τακτική αποπαρασίτωση είναι πολύ σημαντική, για την υγεία τους αλλά και για τη δική μας.
Για τα ενδοπαράσιτα δίνουμε περιοδικά (κάθε 3 μήνες στα ενήλικα γατιά, κάθε μήνα -αν δεν κάνω λάθος- στα μωρά γατάκια) ένα φάρμακο από το στόμα, σε μορφή χαπιού ή πάστας, ανάλογα με την ηλικία και τα κιλά της γάτας. Ο κτηνίατρός σου θα σου πει ποιο είναι το κατάλληλο φάρμακο για τη γατούλα σου και κάθε πότε πρέπει να της το δίνεις.
Για τα εξωπαράσιτα υπάρχουν διάφορα σπρέι και αμπούλες, που τις βάζεις πάνω στο δέρμα, στην περιοχή του σβέρκου. Και πάλι, ο κτηνίατρος θα σου πει τι είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back