Νέο γατάκι και... υγιεινή!

AdHoul

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο AdHoul αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 136 μηνύματα.
το καινούριο γατάκι μου (~1.5 μήνα) έχει μία εμμονή με τα έπιπλα και δη με το κρεβάτι μου, την κουβέρτα και τα μαξιλάρια μου.

έχει κάνει το πρώτο του εμβόλιο ( μένει το επαναληπτικό ) και μία αποπαρασίτωση.

Η απορία μου είναι αν αυτό ( το ότι " συχνάζει "σε κρεβάτι κουβέρτα μαξιλάρια κλπ ) είναι επικίνδυνο κατά οποιονδήποτε τρόπο για .. την υγεία μου.

ευχαριστώ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αν δεν υπάρχει αλλεργία στην ιστορία, δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να ανησυχείς για την υγεία σου. :confused: Δεν άκουσα κανέναν να έχει πρόβλημα υγείας γιατί κοιμάται με τη γατούλα του ή τρώει στο ίδιο τραπέζι, ή ξαπλώνουν στα ίδια μαξιλάρια.
Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που ανησυχείς;

p.s Καλωσήρθες στο mycat

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

απλά θέλω να σιγουρευτώ ότι μπορώ να το αφήνω να αράζει - κοιμάται κλπ ελεύθερα, χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα.. τίποτα πέρα από αυτό!

χαίρομαι που ακούω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί την καταβρίσκει με την "κουβέρτα" και τα μαξιλάρια. cool!

p.s : ευχαριστώ, ωραίο site!

Αν το μικρούλι έχει τα εμβολιάκια του δεν νομίζω να έχεις κανένα πρόβλημα!!!
:)Να σου ζήσει!

Έχω την εντύπωση ότι οι γάτες και οι σκύλοι (αυτοί σίγουρα) κουβαλούν πιο λίγα μικρόβια από τους ανθρώπους.Κάνω λάθος;;Πάντως ούτε και εγώ έχω ακούσει από κανέναν να έχει πρόβλημα επειδή συγκατοικεί με γατάκια ή σκυλάκια.

Συγκατοικώ με γάτα τα τελευταία 16 χρόνια. Δεν έχω πάθει ποτέ κάτι. Εφόσον είναι εμβολιασμένο και καθαρό δεν νομίζω ότι συντρέχει κάποιος λόγος ανησυχίας! Να σου ζήσει :)

δεν κολλαμε τιποτα απο τα τριχωτα ζωακια μας ειδικα η γατες που φημηζονται για την καθαριοτητα τους μην ανησυχεις εγω κοιμαμαι με 5 μαζι κ ολα επανω μου δεν εχω κολλησει τιποτα μεχρι τωρα

Τα δικά μου εκτός ότι κοιμούνται πάνω στο κεφάλι μου (θέλει και μαξιλάρι ο Ζιζού), εκτός ότι ο Ασπρούλης μου δίνει φιλάκια στο στόμα, τρώνε και απο το πιρούνι μου.
Δεν ξέρω αν είναι σίχαμα (όπως μου λένε μερικοί....:mad: ), αλλά για μένα είναι σαν να τρώνε τα παιδιά μου απο το πιάτο μου. Αισθάνομαι το ίδιο. Δεν συχαίνομαι τα ζουζουνάκια μου και φυσικά δεν έχουμε κολλήσει τίποτα ;)

Αρχική Δημοσίευση από ladycat:
εγω κοιμαμαι με 5 μαζι κ ολα επανω
wow! καλή φάση!

ευχαριστώ παιδιά, με καθησυχάσατε!

EDIT : Maxi2 έγραψες :)

Κι εγώ πρώτη φορά απέκτησα γάτα πριν λίγους μήνες και είχα τις δικές σου απορίες.
Ίσως όχι τόσο έντονα, γιατί δεν είμαι από τη φύση μου σιχασιάρα (ούτε μανιακή με την καθαριότητα). Όμως, δίσταζα να βάλω μέσα το γατάκι, στο κρεβάτι μου κ.λ.π.
Με τη Νιάρα όλα έγιναν σιγά σιγά, τα κέρδισε και μας κέρδισε έτσι ώστε τα πάντα να είναι φυσικά: και στο κρεβάτι μας να κουρνιάσει (τι γλυκό!!! :inlove:) και πάνω μας ν'ανεβεί να κάνει το "μασαζάκι" :up: και να παρακαλάμε να μας γλείψει... Τώρα τη φιλώ στο στόμα! Την αγαπώ πολύ! Και παρόλο που πρέπει να μαζεύω τις τριχούλες της (ε, με τη ζέστη μαδάει περισσότερο) δε με ενοχλούν!

Είναι πολύ καθαρή. Αν όμως το γατάκι χώνεται σε σκονίτσες (εμείς τη βγάζουμε και έξω με λουράκι και κυλιέται σε γρασίδι και χώμα) και το θες καθαρό και μοσχομυριστό, μπορείς να το περνάς με υγρό πανάκι να καθαρίσει και με τα ανθρώπινα δεδομένα :lol::lol::lol:

Να το χαίρεσαι το γατουλίνι σου!!!

ευχαριστώ πολύ :)

το γατάκι(ο Don) η αλήθεια είναι πως είναι υπέροχο και γλυκύτατο.
εγώ δεν το βγάζω καθόλου έξω, το προορίζω για σπιτόγατο :O
αν εξαιρέσεις λίγο με την άμμο που δυσκολεύεται ( σήμερα γύρισα και τα χε κάνει δυστυχώς σε λάθος μεριά ), τα πάμε πάρα πολύ καλά.

με την άμμο με ψιλοτσατίζει αλλά ελπίζω να μη χάσω ποτέ την ψυχραιμία μου γιατί είναι ψυχούλα και εκπληκτική παρέα.

Υπέροχα ζώα τελικά οι γάτες.

Βοηθάει πολύ η κλειστή τουαλέτα, με καπάκι. Δε μυρίζει καθόλου και δε λερώνει γύρω από τη λεκάνη που είναι μέσα η άμμος.Από τότε που την πήρα, ησύχασα!Και η γάτα, που τώρα δεν είναι αναγκασμένη να πηγαίνει τουαλέτα σε κοινή θέα!:lol:
Μην χάνεις την υπομονή σου, σύντομα θα μάθει..Συμφωνώ μαζί σου ότι είναι φοβερά ζώα οι γάτες!

Συνηστώ και εγώ με καπάκι γιατί δεν φαίνεται το εσωτερικό και κρατάει την μυρωδιά. Για αρχή όμως θα σου έλεγα χωρίς καπάκι μέχρι να μάθει...

Πώς μπορώ να εκπαιδεύσω το γατάκι μου να λερώνει στο ειδικό κουτί για τις ακαθαρσίες? https://www.pets.gr/index2.php?option=com_content&task=view&id=36&pop=1&page=0&Itemid=71 https://www.pets.gr/index2.php?option=com_content&task=emailform&id=36&itemid=71 Μπορείτε να αρχίσετε να μαθένετε το γατάκι σας να χρησιμοποιεί το κουτί για τις ακαθαρσίες όταν φτάσει την ηλικία των τριών-τεσσάρων εβδομάδων. Το κουτί θα πρέπει να είναι τοποθετημένο σε ήσυχη γωνία όπου το γατάκι δεν θα ενοχλείται και δεν θα αποσυγκεντρώνεται απο άλλα ερεθίσματα. Ποτέ μην βάζετε το κουτί κοντά στο μέρος που βάζετε το φαί του γατιού.

Το κουτί θα πρέπει να έιναι γεμισμένο με αρκετή άμμο ώστε να επιτρέπει στο γατί να σκάψει μια τρύπα και μετά να την καλύψει. Δώστε χρόνο στο γατάκι να συνηθήσει την όσμη και την αίσθηση του κουτιού βάζωντάς το εκέι. Το γατάκι μπορεί να μην καταλάβει πώς να χρησιμοποιήσει το κουτί γι αυτό κάθε φορά που θα δείτε το γατάκι να κάνει την αναγκη του κάπου αλλού μέσα στο σπίτι απλά πείτε του "όχι" και τοποθετήστε το απαλά μέσα στο κουτί. Για να ανθαρύνετε το γατάκι σας να χρησιμοποιεί το κουτί βάζετέ το μέσα μετά απο κάθε γευμα ή όποτε νομίζετε οτι έιναι πιθανό να αφοδεύσει.
Ενήλικες γάτες, μπορόυν να εκπαιδευτούν στο να χρησιμοποιούν το κουτί με τον ίδιο τρόπο μόνο που απαιτεί περισσότερο χρόνο για να το συνηθίσουν. Αν και πάλι είτε προκειται για ενήλικη γάτα είτε για γατάκι το ζώω αποφεύγει να χρησιμοποιέι το κουτί τότε μετακινείστε το σε κάποιο άλλο σημείο του σπιτιού.
πηγή: pets.gr

μάλλον σε τουαλέτα με καπάκι θα καταλήξω τελικά αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση..

αυτό το απόσπασμα για την άμμο το είχα διαβάσει και το εφάρμοσα αλλά το πρόβλημα είναι όσο λείπω εγώ από το σπίτι...

άντε να πάρω και την τουαλέτα να γεμίσει το σπίτι γατο-πράγματα!

P.S : Από ποια ηλικία και μετά "ηρεμούν" οι γάτες?

Γιατί το γατάκι μου είναι 1.5 μηνός και ειλικρινά έχει ΣΥΝΕΧΕΙΑ σχεδόν όρεξη για παιχνίδι, νιαουρίζει, θέλει να ανεβαίνει πάνω μου κλπ κλπ κλπ!

ευχαριστώ!

'Ασε νωρίς είναι... Ο ζιζού είναι 5 μηνών σχεδόν και ακόμα θέλει παιχνιδάκια, κάνει σκανταλιές, τρέχει σαν σίφουνας μέσα στο σπίτι κλπ....

Υπομονή..... μπόρα είναι θα περάσει...:P :P

Συνημμένα

• Σκανταλιές.JPG
    Σκανταλιές.JPG
    44,3 KB · Εμφανίσεις: 49
Αρχική Δημοσίευση από maxi2:
'Ασε νωρίς είναι... Ο ζιζού είναι 5 μηνών σχεδόν και ακόμα θέλει παιχνιδάκια, κάνει σκανταλιές, τρέχει σαν σίφουνας μέσα στο σπίτι κλπ....

Υπομονή..... μπόρα είναι θα περάσει...:P :P
Τι τρελό γατόνι είναι αυτό!!! Αχου!
Τι να σας πω...Εμένα η Σβούρα είναι 2.5 ετών
και ακόμη τρελή παραμένει!
Το όνομά της δεν είναι τυχαίο :lol:

Ενω της πηρα τουαλετα και αμμο την βαζω μεσα τησ πιανω το ποδαρακι σκαβουμε αυτη τπτ δε ξερω που τα κανει :(

Αρχική Δημοσίευση από purina:
Ενω της πηρα τουαλετα και αμμο την βαζω μεσα τησ πιανω το ποδαρακι σκαβουμε αυτη τπτ δε ξερω που τα κανει :(

Μήπως στο παρτέρι;

Όταν η Νιάρα ήταν κάτω στον κήπο, πήγαινε κι έσκαβε στο παρτέρι με τις τριανταφυλλιές (είχε και προτίμηση), τα έθαβε ωραία ωραία και κανείς δεν έπαιρνε μυρωδιά! :lol::lol::lol:

Εχω στο μπαλκονι μια ζαντινιερα διπλα η οποια εχει μονο χωμα.Λετε να πηγαινει εκει?Μια φορα κατω στη πολικατοικια στο παρτερι την ειχαν πιασει σε κατι ασπροχωματα να κανει το πιπι της.χεχε:P

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back