Νέο γατάκι στο σπίτι θέλω συμβουλές

piper002

Νεοφερμένο μέλος

Ο piper002 είναι αόρατος. Είναι 50 ετών. Έχει γράψει 10 μηνύματα.
σε 2 βδομαδες ή 2 μηνες θα παρουμε γατακι πυ μετα κοπων κ βασανων καταφεραμε να βρουμε ΤΟ γατακι δεν το εχουμε δει καθως ειναι 1 μηνα κ ειναι μαζι με τα αδερφια του κ δεν εχουμε αποφασισει πιο θα παρουμε.Τα φιλοξενει ο θειος μου στη δουλεια του κ θα ηθελα καποιες συμβουλες πριν το παρουμε. Η ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΏΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΛΑΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ [γιατι δυστιχως ειμαι παιδι ακομα κ η μαμα μου λεει ν α βρουμε τροπο να μην χαλαει τους καναπεδες]:up::up::up::up::up::up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

σε 2 βδομαδες ή 2 μηνες θα παρουμε γατακι πυ μετα κοπων κ βασανων καταφεραμε να βρουμε ΤΟ γατακι δεν το εχουμε δει καθως ειναι 1 μηνα κ ειναι μαζι με τα αδερφια του κ δεν εχουμε αποφασισει πιο θα παρουμε.Τα φιλοξενει ο θειος μου στη δουλεια του κ θα ηθελα καποιες συμβουλες πριν το παρουμε. Η ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΏΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΛΑΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ [γιατι δυστιχως ειμαι παιδι ακομα κ η μαμα μου λεει ν α βρουμε τροπο να μην χαλαει τους καναπεδες]:up::up::up::up::up::up:
Αντε με το καλό να το χαίρεστε!!
Να πάτε σε ένα Pet shop και να του πάρετε ένα ονυχοδρόμιο!! Και να του μάθετε σιγά σιγά να ξύνει εκει τα νυχάκια του...όταν παει να τα ξίσει αλλού, εσεις να το βάζετε εκεί...και να το μαλώνετε με ένα ΜΗ όταν τα ξύνει σε λάθος σημειο και να του λέτε μπράβο όταν τα ξύνει στο σωστό σημειο.
Διάβασε κι αυτο το άρθρο! ;)
https://www.mypetz.gr/threads/Γατίσια-προίκα.223013/

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δες επίσης και εδώ, εδώ κι εδώ..:)Επάνω εκεί που λέει articles πάτα και κάνε ένα ψάξιμο λέει πολλά που θα σε βοηθήσουν:)Κάνε μια έρευνα γενικά!

Επίσης, κάθε 20 ημέρες να του κόβετε τα νύχια με ειδικό ψαλιδάκι, προσεκτικά, το διάφανο μέρος μόνο. Το βασικό, όμως, είναι να μάθει να ξύνει τα νύχια του στο ονυχοδρόμιο. Οι γάτες, βέβαια, σ'αυτό, μπορεί να μην είναι συνεπείς και υπάκουες πάντα και , να ξέρεις, κάπου κάπου, θα ξύνειι τα νύχια και στους καναπέδες:( Και αν δεν μάθει σωστά, δηλαδή, τί θα γίνει, τί θα κάνει η μητέρα σου; Συνήθως, άμα ξεκινάμε με προϋποθέσεις "Να μη γδάρει τους καναπέδες, να μη νιαουρίζει τη νύχτα, να μη μαδάει ..." κλπ, προκαλούνται γκρίνιες και μουρμούρα και , στο τέλος το γατάκι βρίσκεται πάλι ορφανό και σε προχωρημένη ηλικία, κι άντε να βρει γονείς το κακόμοιρο....Συνεννοήσου με τη μαμά σου, για να μην πληγωθείς κι εσύ μετά:(

Καλημέρα, μόλις εγγράφηκα στο forum γιατί θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα σχετικά με τις γατούλες.Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει πως χρησιμοποιείτε το forum ακριβώς.Θα ήθελα να στείλω ενα αρκετα μεγάλο μήνυμα με όλες τις ερωτήσεις μου.

Καλησπερα και καλως μας ηρθες!
Μπορεις να ανοιξεις ενα θεμα στη στηλη "νεα γατα στο σπιτι" και να ρωτησεις εκει οτι θελεις.Υπαρχουν υποκατηγοριες για θεματα υγειας,φροντιδας,κτλ,θα τα ανακαλυψεις στην πορεια.Επισης,μπορεις να βρεις πολλες πληροφοριες σχετικα με θεματα εκπαιδευσης και υγειας,καθως και με απαντησεις στις αποριες σου στη στηλη "articles".
:)
Εχεις γατουλα ή σκοπευεις να παρεις;

Σκοπεύουμε να υιοθετήσουμε δυο γατάκια με τον φίλο μου αλλά έχουμε διαφορετικους προβληματισμούς σχετικά με την ανατροφή τους. Βέβαια θα είναι δική μου ευθύνη η φροντίδα τους οπότε θα ήθελα να ξέρω όσο το δυνατόν περισσότερα.Είναι η πρώτη φορά που θα έχω ζωάκι.

νομιζω οτι υπαρχουν καποια σπρευ που ψεκαζεις το καναπε, δε μυριζει αλλα η γατα δε παει εκει για ξυσιμο. αν εχει αλλα μερη να ξυνει τα νυχια της θα γλιτωσουν οι καναπεδες. ομως σιγουρα καποια στιγμη θα γρατζουνισει τον καναπε. να τη μαλωνεις παντα, να καταλαβει οτι αυτο δεν ειναι αποδεκτο. κοιτα οταν ζεις μ ενα ζωακι καποιες σκανταλιες θα κανει αν η μητερα σου περιμενει οτι η γατα δε θα ξυσει ποτε τα νυχια της στον καναπε μπορει να απογοητευθει. παρ ολα αυτα με επιμονη και η γατα εκπαιδευεται.
ευχομαι να σας φερει χαρα και αγαπη το ζωακι σας

Πολυ ωραια!Μπραβο που αντιμετωπιζετε το θεμα με τοση υπευθυνοτητα,οι περισσοτεροι δεν το σκεφτονται καλα ουτε ενημερωνονται πριν το αποφασισουν.Εχετε σκεφτει εκτος απο την ανατροφη του τι γατακι ψαχνετε;Ηλικια,χαρακτηρα,χρωμα,ημιαιμο ή ρατσας...

Σκοπεύουμε να υιοθετήσουμε δυο γατάκια με τον φίλο μου αλλά έχουμε διαφορετικους προβληματισμούς σχετικά με την ανατροφή τους. Βέβαια θα είναι δική μου ευθύνη η φροντίδα τους οπότε θα ήθελα να ξέρω όσο το δυνατόν περισσότερα.Είναι η πρώτη φορά που θα έχω ζωάκι.
Δες αυτά τα άρθρα για αρχή..καλώς ήρθες στην παρέα μας..:)
https://www.mypetz.gr/threads/5-1-λόγοι-για-να-ΜΗΝ-πάρετε-γάτα.219103/
https://www.mypetz.gr/threads/Γατίσιος-κουμπαράς.220400/
και πάνω εκεί που λέει articles έχει πολλά άρθρα που μπορούν να σε βοηθήσουν..αν θες κι άλλες πληροφορίες είμαστε στη διάθεση σου!:)

σκεψου οτι θα εχεις αυτες τις γατες αν εισαι τυχερη τουλαχιστον 15 χρονια σημαντικο αυτο.
οι γατες δεν εχουν καρτα αλλαγης αμα δε σου αρεσουν. δε νομιζω οτι θα συμβει σ εσενα αλλα λεμε τωρα.
πρεπει να υπαρχει καποιος να τις φροντιζει οταν λειπετε ταξιδι. και νομιζω οτι πρεπει να σκεφτει κ ο καθενας χωριστα οτι αμα δεν ειστε μαζι με το φιλο σου καποια στιγμη (μακαρι να μη γινει ποτε) θα μπορουσατε να τα εχετε τα γατακια μονοι σας.
αν σκεφτειτε σοβαρα και λυσετε τις αποριες ως προς τον εαυτο σας για τις ευθυνες σας απεναντι στα ζωα που θα παρετε ολα τα αλλα προβληματα θα λυθουν ευκολα.
ειμαι σιγουρη οτι για να απευθυνεσαι εδω θα κανεις το καλυτερο.
επισης ξεχασα να πω σημαντικο ειναι και το οικονομικο. διατροφη, γιατρος, ατυχηματα, αρρωστιες.
ομως αμα τελικα τις παρετε δεν υπαρχει τιποτα που να σου δωσει τοση αγαπη, χαρα, γελιο, πλακα, ζεστασια
καλη επιτυχια

Άνοιξα ένα καινούργιο θέμα (γατοανατροφή για αρχάριους) με όλη την ιστορία μας,δείτε και πείτε μου.Κάθε σχόλιο είναι πολύτιμο.Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση σας.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back