Εδώ και μία εβδομάδα εγώ και η γυναίκα μου μαζέψαμε ένα κάτασπρο θηλυκό γατάκι που νιαούριζε έξω από τον κήπο μας (ζούμε σε ισόγεια μονοκατοικία). Η αλήθεια είναι ότι η πρώτη μας σκέψη ήταν να τη φιλοξενήσουμε για λίγο καιρό και να βρούμε κάποιους που να ενδιαφέρονται να την υιοθετήσουν, αλλά πλέον σκεφτόμαστε να την κρατήσουμε. Προς το παρόν ζει στον κήπο μας και κοιμάται πάνω στο τσιμεντένιο περβάζι της αυλής, μέσα σε θάμνους. Μάλιστα προτιμάει να κοιμάται εκεί από άλλα πιο... ασφαλή σημεία, όπως π.χ. έξω από την πόρτα του σπιτιού που της βάλαμε κουτί. Η γατούλα είχε δυστυχώς ψύλλους αλλά το αντιμετωπίσαμε με σπρέι Frontline και αμέσως απαλλάχτηκε από το πρόβλημα, αν και σκεφτόμαστε να της ξαναβάλουμε σε δύο εβδομάδες για επιπλέον προστασία.
Ψάχνουμε κτηνίατρο στην περιοχή μας, αλλά είναι και δύσκολη περίοδος γιατί μάλλον λείπουν όλοι διακοπές... Θέλουμε να μάθουμε την ακριβή ηλικία της (υπολογίζω ότι πρέπει να είναι 2 μηνών το πολύ) και να μάθουμε πότε πρέπει να κάνει τα πρώτα της εμβόλια και στη συνέχεια, στείρωση. Επίσης θέλουμε να ακολουθήσουμε και κάποια αγωγή για αποπαρασίτωση εσωτερική και εξωτερική. Δεν έχουμε δει κάτι ύποπτο όταν πηγαίνει στην άμμο, αλλά όπως καταλάβαμε είναι κάτι που γίνεται ούτως ή άλλως.
Έχουμε μπερδευτεί λίγο με τη διατροφή της και θα θέλαμε οποιαδήποτε βοήθεια, μέχρι να ακούσουμε τις συμβουλές του κτηνίατρου... Πίνει πολύ γάλα, της βάζουμε το Δέλτα αγελάδας με full λιπαρά, αλλά διάβασα ότι δεν είναι ό,τι καλύτερο. Απ' την άλλη αυτή το απολαμβάνει και δε φαίνεται να την πειράζει στην κοιλίτσα της. Επίσης, της δίνουμε κονσέρβα τρεις φορές την ημέρα, 60-70 γραμ. κάθε φορά, σύνολο περίπου 200 γραμ. την ημέρα. Δοκιμάσαμε και ξηρά τροφή, αλλά δυσκολεύτηκε να σπάσει τα σκληρά κομμάτια με τα δοντάκια της, οπότε σκεφτήκαμε μήπως ακόμη δεν είναι καιρός. Μας κάνει εντύπωση ότι δεν πίνει νερό, αν και βάζουμε πάντα φρέσκο στο μπολάκι της. Μήπως είναι επειδή ξεδιψάει με γάλα;
Η αλήθεια είναι ότι ανησυχούμε πολύ που κοιμάται έξω στον κήπο γιατί μπορεί πολύ εύκολα να πηδήξει και να βγει στον δρόμο... έχει συνηθίσει τον κήπο και αισθάνεται αρκετή ασφάλεια, αν κρίνουμε από το ότι δεν παραπονιέται πια όταν μένει μόνη της και φαίνεται να συνηθίζει τη ρουτίνα του ταΐσματος και των ωρών που παίζουμε μαζί της (τουλάχιστον 4-5 την ημέρα) Θα θέλαμε επίσης κάποιες συμβουλές σχετικά με την εγκατάστασή της στο σπίτι, γιατί δεν αισθανόμαστε καθόλου ασφαλής να κοιμάται έξω...
Ευχαριστώ για τις όποιες απαντήσεις και συγνώμη αν σας κούρασα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Το γαλα,ανθρωπινης καταναλωσης,και μαλιστα το φρεσκο..εχει λακτοζη,που πειραζει τις γατες.Τωρα...αν δεν την εχει πειραξει,οντως καποια γατια δειχνουν να μην εχουν προβλημα.Το καλυτερο ομως θα ηταν να παρετε ειδικο γαλα για γατες,αν και..εφοσον ειναι 2 μηνων..δεν το εχει αναγκη τοσο.
Προφανως επειδη ξεδιψαει με γαλα,δεν πινει νερο.
Εφοσον εχει δοντια,ανετα μπορει να φαει και ξηρη τροφη..απλα εχει καλομαθει στις κονσερβες.Μπορεις να μουλιασεις σε νερο(εστω και γαλα που το πινει),κροκετουλες...για να αρχισει να τις συνηθιζει.
Για την εσωτερικη αποπαρασιτωση και τα εμβολια,θα σας τα πει ο γιατρος που θα πατε.
Η στειρωση σε θηλυκια γατα ανετα γινεται απο 6 μηνων.Μαλιστα οταν γινει πριν τον πρωτο οιστρο,μειωνονται ακομα περισσοτερο οι πιθανοτητες για καρκινο των μαστων.
Φιλικη συμβουλη:Εχεις δικιο να ανησυχεις επειδη ειναι εξω.Εκ πειρας θα σου πω οτι οταν βγαινουν εξω οι γατες,καποια στιγμη θα την πατησουν.Μα απο φολα,μα απο αυτοκινητο,μα απο αρρωστια(Τα εμβολια δεν προφυλασουν 100/100..και το "εμβολιο" της περιτονιτιδας,ειναι αμφιβολου αποτελεσματικοτητας, η περιτονιτιδα θεριζει,και ειναι θανατηφορος νοσος.)
Υπηρξαν γατες στο site,που υιοθετηθηκαν μεγαλες,οντας αδεσποτες πριν..και ομως εγιναν σπιτογατες.Αξιζει τον κοπο να προσπαθησετε να τη βαλετε σπιτι σας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σχετικά με την εγκατάσταση στο σπίτι, προβληματιζόμαστε επειδή είμαστε σε μονοκατοικία και υπάρχει εύκολη πρόσβαση στον κήπο (και κατ'επέκταση στο δρόμο) από κάθε μπαλκόνι/βεράντα του σπιτιού. Φαντάζομαι ότι δεν μπορούμε να την κρατάμε κλεισμένη εάν θελήσει να βγει έξω και από την άλλη, αν βγει έξω, είναι δύσκολο να ξέρεις πού θα κινηθεί...Επίσης, από τη δική σου εμπειρία, θα μπορούσες να μας προτείνεις κάποιες μάρκες για γάλα και τροφή?
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Επειδη το γατακι ειναι μικρο ακομα,καλη θεωρειται η ρουαγιαλ κανιν για μωρα(kitten).Για αργοτερα..εγω παντα θα λεω οτι απο τις καλυτερες ειναι η Ακανα και οριτζεν.Αλλης κλασεως

le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Τώρα για το μέσα-έξω. Το αιώνιο θέμα!!!!Για εμένα αν έχεις την δυνατότητα περίφραξε πλήρως τον κήπο σου ώστε να είναι ασφαλής. Αλλιώς και πάλι αν υπάρχει η δυνατότητα, μέσα (και έξω μόνο με επιτήρηση). Είμαι από τους άτυχους που δεν μπορούν να έχουν την γατούλα τους μέσα στο σπίτι και στο λέω μέσα από την καρδιά μου, το άγχος που βιώνω καθημερινά, δεν το εύχομαι ούτε στο χειρότερο εχθρό μου. Οι βόλτες που κάνω στην γειτονιά για να βεβαιώνομαι ότι είναι καλά, οι νύχτες που πετάγομαι στις 3 και 4 έξω επειδή άκουσα ένα φρενάρισμα, οι ημέρες που αναγκάζομαι να μείνω σπίτι γιατί κάποιος πρέπει να έχει το νου του, με έχουν διαλύσει ψυχικά και σωματικά. Το γατάκι είναι μικρό, θα προσαρμοστεί. Αν έχεις αυτήν την δυνατότητα κρατησέ το ασφαλές. Θα κάνει την ζωή του μικρού σου και την δική σου πιο όμορφη!
daeriel
Νεοφερμένο μέλος
. Κροκέτες kitten λογικά μπορεί να φάει αν είναι 2 μηνών, εγώ τα είχα αρχίσει με Tonus της Purina και μετά το γύρισα σε Flatazor kitten αλλά αν ψάξεις θα βρεις καλύτερες ποιοτικά πιστεύω. Εκτός από τα ενδοπαράσιτα που θα σας πει ο γιατρός τι να της δώσετε και πότε, υπάρχουν και τα εξωπαράσιτα, αυτά αντιμετωπίζονται με μία αμπούλα που όμως δυστυχώς δε θυμάμαι τη μάρκα της.
Τέλος αν αποφασίσετε να την κρατήσετε (που το εύχομαι, είναι υπέροχα πλάσματα
) καλό θα ήταν να της κάνετε εκτός από γενικές εξετάσεις, και εξετάσεις για τις κλασσικές γατο-ασθένειες (η περιτονίτιδα που είπε η Έφη είναι μία από αυτές). Τα αδεσποτάκια έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να έχουν κάποια γατο-ασθένεια, δεν είναι όμως μεταδοτικές προς τον άνθρωπο. Αν δεν έχει κάποια από τις ασθένειες, μπορείς να την εμβολιάσεις, ειδικά αν πρόκειται να κυκλοφορεί και έξω. Τα κλασικά εμβόλια νομίζω τα ξεκινάς από κάπου εκεί, στους 2 μήνες, στείρωση από τους 6 και μετά, ανάλογα και με την κράση και την υγεία του γατιού. 

@ le chat noir: Νομίζω σε νιώθουμε για αυτό που λες με το άγχος, το σαββατοκύριακο και χτες που ήταν αργία σχεδόν πεταχτήκαμε στις 7 και τρέξαμε στον κήπο... άσε που πριν κοιμηθούμε θα βγω στον κήπο να δω αν κοιμάται στο συνηθισμένο της σημείο... Περίφραξη του κήπου δε γίνεται δυστυχώς γιατί υπάρχουν πυνκνοί θάμνοι μπλεγμένοι στα κάγκελα και είναι αδύνατο. Αν και στην αρχή το αποκλείαμε, προβλέπω ότι θα την βάλουμε μέσα ελπίζοντας να προτιμάει το "μέσα" από το "έξω"... δένεσαι γρήγορα με το άτιμο...
@ daeriel: Θα το κοιτάξουμε αυτό για τις γατο-ασθένειες, ευχαριστώ για το tip!
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Να χαίρεστε το γατόνι σας!

Ο κτηνίατρος θα σας πει πότε μπορεί να κάνει τα πρώτα της εμβόλια και θα της κάνει αποπαρασίτωση εσωτερικά κι εξωτερικά.
Με κάθε επιφύλαξη πάντως, νομίζω πως εάν είναι όντως 2 μηνών λογικά θα αρχίσει από τώρα τον εμβολιασμό.
Η στείρωση σε θηλυκιά γάτα γίνεται περίπου στους 6 μήνες.
Όσον αφορά την τροφή της, εγώ είχα αγοράσει στην δική μου την Royal Canin Babycat 34 που είναι κατάλληλη για γατάκια από 1 έως 4 μηνών.
Σχετικά με τις αποπαρασιτώσεις, η κτηνίατρος με είχε ρωτήσει εάν η δική μου θα μένει εντός σπιτιού ή (και) εκτός.
Όταν της είπα ότι θα μένει αποκλειστικά εντός, μου είπε πως η αποπαρασίτωση μπορεί να γίνεται κάθε 4 μήνες σχεδόν.
Υποθέτω ότι εάν η δική σου μένει στον κήπο θα χρειαστεί να της κάνετε πιο συχνά.
Το αγελαδινό γάλα δεν συνίσταται για γάτες και γενικότερα το γάλα του εμπορίου μπορεί να τους προκαλέσει κάποια προβληματάκια όπως διάρροιες κλπ.
Μπορείς να της πάρεις ένα ειδικό από κάποιο petshop μέχρι να επιστρέψει ο κτηνίατρος που θα την πας και μετά τον ρωτάς ποιά μάρκα να της δίνεις.
Σχετικά με τις κροκέτες, μπορείς να τις μουλιάζεις λίγο στο νερό ή στο γάλα.
Καλό θα ήταν να αρχίσει να τρώει λίγη σιγά - σιγά και να μην καλομαθαίνει μόνο με κονσέρβες.

Εάν την βάλετε μέσα στο σπίτι, λίγη προσοχή μόνο θα χρειάζεται όταν ανοίγετε και κλείνετε τις μπαλκονόπορτες.
Επειδή μια γάτα που μένει (και) στον κήπο αντιμετωπίζει δυστυχώς πολλούς κινδύνους (φόλες, αυτοκίνητα, τον κίνδυνο να χαθεί) κι αργά ή γρήγορα ίσως την πάθει, θα σε συμβούλευα να την έχετε μέσα.
Και μια καλή περίφραξη στον κήπο να γίνει, αυτή ίσως ανακαλύψει τον τρόπο να την κάνει.

Εάν έχετε μια αμμολεκάνη (εγώ της έχω μια κλειστή κι ούτε μυρωδιές ούτε τίποτα) και μια καλή άμμο (συνιστώ την EverClean), ένα μπολάκι με νερό και φαγητό κι ένα ονυχοδρόμιο, θα είναι μια χαρά.
Έφη, θέλω να σε ρωτήσω σχετικά με κάτι που είπες:
Η στειρωση σε θηλυκια γατα ανετα γινεται απο 6 μηνων.Μαλιστα οταν γινει πριν τον πρωτο οιστρο,μειωνονται ακομα περισσοτερο οι πιθανοτητες για καρκινο των μαστων.
Νόμιζα πως η στείρωση πρέπει να γίνει όταν έχει περάσει τον πρώτο της οίστρο ώστε να έχει ήδη αναπτυχθεί μυοσκελετικά κλπ.
Από την άλλη τώρα σκέφτομαι ότι μπορώ να κανονίσω πχ ραντεβού για στείρωση όταν είναι περίπου 6 μηνών και να μην την προλάβω.

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Έφη, θέλω να σε ρωτήσω σχετικά με κάτι που είπες:
Νόμιζα πως η στείρωση πρέπει να γίνει όταν έχει περάσει τον πρώτο της οίστρο ώστε να έχει ήδη αναπτυχθεί μυοσκελετικά κλπ.
Από την άλλη τώρα σκέφτομαι ότι μπορώ να κανονίσω πχ ραντεβού για στείρωση όταν είναι περίπου 6 μηνών και να μην την προλάβω.![]()
Οχι.Ειναι ενας απο τους πολλους μυθους που επικρατουν για τη γατα,οπως το οτι πρεπει να γεννησει μια φορα.Μεγαλο λαθος.
πηγηΟι γάτες πρέπει να γεννήσουν έστω μια φορά προτού στειρωθούν.ΨΕΜΑ
Η στείρωση μιας γάτας πρίν την εκδηλωση του πρώτου οίστρου απομακρύνει την πιθανότητα εμφάνισης όγκου στους μαστούς, πράγμα που δεν συμβαίνει εάν έχει προηγηθεί μία ή περισσότερες γέννες.
Γενικα,για τα αρσενικα ειναι καλυτερα να εχουν περασει τον 7 με 8 μηνα,για διαφορους λογους,οχι για τα θηλυκα.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Αν και προσπαθούσα να συλλέξω διάφορες πληροφορίες για την στείρωση, την συγκεκριμένη πηγή δεν είχε τύχει να την διαβάσω.
Κτηνίατρος στην περιοχή μας ούτε για δείγμα, επιστρέφουν όλοι από τις 23 και μετά, οπότε αναγκαστικά θα περιμένουμε μια βδομάδα ακόμα. Πάντως είναι πολύ ενεργητική, παίζει σα παλαβή στον κήπο και στη βεράντα, ειδικά τα απογεύματα γύρω στις 7-8 σεληνιάζεται και χοροπηδάει παντού! Μετά κάθεται λίγο πάνω μας για χάδια, την ταΐζουμε για βράδυ και μετά πηγαίνει και "ξεραίνεται" στη θεσούλα της μέσα στους θάμνους, όπου πλέον της έχουμε βάλει και μια πετσετούλα... πάει, το χάσαμε και το λίγο μυαλό που είχαμε...
Το πρωί έχει σταματήσει πλέον το κλάμα γιατί ξέρει ότι θα βγούμε να την ταΐσουμε και έχει μάθει. Ανησυχούμε όμως που μένει έξω τα βράδια, γιατί αποκλείεται να κοιμάται συνεχόμενα από τις 9 το βράδυ μέχρι την άλλη μέρα το πρωί... θα μπορούσαμε λέτε να δοκιμάσουμε σιγά σιγά την εξοικείωση με το σπίτι πριν κάνει τα εμβόλια; Και πως γίνεται αυτό; Απλά τη βάζουμε μέσα και την αφήνουμε να ψάξει μόνη της;
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Ναι..οσο πιο γρηγορα τη βαλετε μεσα..τοσο το καλυτερο.Για να μην τρομαξει με τον χωρο,καλο ειναι να την πρωτοβαλετε σε ενα μονο δωματιο,με το φαγακι της ,το νερακι της την αμμο της κλπ.Οι γατες για να νιωσουν ασφαλεια,θελουν εναν μικρο χωρο.Εφοσον την δειτε ηρεμη..και οτι εχει αρχισει να εξερευνα το δωματιο,ανοιγετε και την πορτα,και την αφηνετε ΜΟΝΗ της να παει και στο υπολοιπο.

Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Κοίτα, απ' όσο ξέρω αλλά κι από όσο παρατηρώ την δική μου, οι γάτες είναι κυρίως νυκτόβιες.
Το βράδυ όλο και θα τριγυρίσουν, όλο και θα παίξουν, όλο και θα βολτάρουν.
Θα μπορούσες να την βάλεις μέσα στο σπίτι, όσο πιο μικρή είναι τόσο το καλύτερο.
Εγώ την δική μου την πήρα Παρασκευή βράδυ και στην κτηνίατρο την πήγα την Δευτέρα το απόγευμα επειδή το Σάββατο το πρωί είχε χειρουργείο.
Εάν σκέφτεσαι ότι μπορεί να έχει κάποια ασθένεια, ακόμη και στην ακραία περίπτωση που έχει κάποια ασθένεια - κάτι το οποίο απεύχομαι - οι ασθένειες αυτές δε μεταφέρονται στον άνθρωπο παρά μόνο σε άλλες γάτες.
Μια περίπτωση που μπορεί να προσβληθεί κάποιος από τοξοπλάσμωση είναι να φάει τα περιττώματα της οπότε θεωρώ πως ένας φυσιολογικός άνθρωπος δεν κινδυνεύει.

Μπορείς λοιπόν να την βάλεις μέσα στο σπίτι και να κάνεις αυτά που σου είπε η πουπουλίνα.
Δείξτε της το σημείο που θα είναι η τροφή, το νερό κι η άμμος της (μη βάλετε μόνο την άμμο και τα μπολ της κοντά) κι αφήστε την
Στην αρχή μπορεί να την δεις να κρυφτεί κάπου και να μην βγαίνει, μην ανησυχήσετε, μην την πιέσετε και συνεχίστε να κάνετε ό,τι κάνατε αλλά αποφύγετε τους δυνατούς θορύβους.
Κάποια στιγμή θα βγει από μόνη της.
Θα εξερευνήσει τους χώρους κι όταν θέλει θα σας έρθει και για χάδια.

Χωρίς να θέλω να σε τρομάξω, εγώ δεν θα την άφηνα έξω.
Πόσο μάλλον που είναι τόσο μικρή και δεν κινδυνεύει μόνο από φόλες κι αυτοκίνητα αλλά κι από ενήλικους γάτους.
Εύχομαι λοιπόν το καλύτερο για τη μικρή σας.

Θα σας ενημερώνουμε για την πρόοδο και τις... επιδόσεις

iro21
Νεοφερμένο μέλος
ποσο σε καταλαβαινω δεν φανταζεσαι. προσφατα μαζεψα και εγω δυο γατακια παρατημενα και τωρα τα μεγαλωνω στον κηπο. ευτυχως προλαβα την κτηνιατρο πριν το καλοκαιρι και μου ειπε για γαλα να δωσω το ormilak kitten. ειναι σε σκονη και το φτιαχνεις εσυ. προσοχη ομως ξινιζει ευκολα το καλοκαιρι. σιγα σιγα ομως συνηθιζουν και το νερακι . για τροφη το καλυτερο ειναι της royal cannin babycat 34 γιατι διαλυεται με το σαλιο χωρις πολυ μασημα. η κτηνιατροσ τους εκανε βεβαια εμβολια αλλα και απο το pet shop μπορεις να ρωτησεις και σου δινουν ενα χαπι για τα εσωτερικα παρασιτα. οσον αφορα τωρα το εξω εγω ολο το καλοκαιρι τα εχω εξω και εξερευνουν τον κηπο και πολυ τους αρεσει. τους ειχα παρει οταν ηταν μικροτερα ενα παρκο απο αυτα που ειναι για μωρα και τα εβαζα το βραδυ μαζι με την τροφη τους για να μην τα πειραξει αλλη γατα ή βγουν εξω.
ελπιζω να σε βοηθησα...

Iro21 εμείς λέμε από σήμερα να ξεκινήσουμε να τη βάλουμε μέσα και να δούμε αντιδράσεις... και η δικιά μας τρελαίνεται με τον κήπο, αλλά αυτό το άγχος κάθε βράδυ... χτες έκανε βόλτες ένας μη-πω-τι με ένα μηχανάκι χωρίς εξάτμιση στις 12 το βράδυ και τρέχαμε στον κήπο να δούμε μήπως την ξύπνησε... ε, δε γίνεται έτσι. Αν είναι μέσα και τις ζημιές της θα κάνει σίγουρα, μπορεί και να μας σπάσει τα νεύρα, αλλά τουλάχιστον θα μπορούμε να ελέγξουμε τέτοιες καταστάσεις. Δε μπορούμε να αποκλείσουμε το έξω λόγω εύκολης πρόσβασης, αλλά ίσως μπορούμε να το περιορίσουμε και να ελπίζουμε ότι όταν θα κρυώσει ο καιρός θα προτιμάει το μέσα από το έξω. Ε, θα ενισχύσουμε τον καναπέ με περισσότερα καλύμματα, θα κρύψουμε τα καλώδια, θα αδειάσουμε το τραπεζάκι του σαλονιού κι ο Θεός βοηθός... και θα έχει ένα δωμάτιο ολόκληρο δικό της. Θα δείξει...
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Εμένα η μόνη ζημιά που μου έχει κάνει είναι που έσπασε ένα τασάκι κατά λάθος ενώ έτρεχε σαν την παλαβή που παίζαμε.
Βέβαια έχει βάλει στο μάτι ένα μεγάλο σκάκι που έχω και πειράζει τα πιόνια αλλά ευτυχώς δεν σπάνε μόνο τα μαζεύω από δω κι απο κει.
Ίσως βέβαια έχει γονίδια Κασπάρωφ, ποτέ δεν ξέρεις!

Όπως και να 'χει, να την χαίρεσαι και περαστικά της με την ψώρα (θα φύγει πολύ εύκολα, δεν υπάρχει θέμα).

daeriel
Νεοφερμένο μέλος

Μόλις περιέγραψες το σαλόνι μου, έχω βάλει 2 ριχτάρια το ένα πάνω στο άλλο (γιατί μένω σε επιπλωμένο και έναν φόβο παραπάνω τον έχω), έχουμε δέσει τα καλώδια και τα έχουμε κολλήσει κάτω από τον καναπέ και δεν αφήνουμε γυάλινα πάνω στο τραπέζι. Τώρα που το σκέφτομαι δεν αφήνουμε γυάλινα γενικώς
. Πάντως αν μάθει στο ονυχοδρόμιο δε θα την πέφτει και τόσο σε άλλα έπιπλα (εμένα πάντως την πέφτουν και κάνουν νυχάκια και στα ριχτάρια και στο στρώμα του κρεβατιού - από την κάτω μεριά
).Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool