Νέο μέλος!!!

king for a day

Νεοφερμένο μέλος

Ο king for a day αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Γεια σας παιδια!!!Βρηκα ενα γατακι και ειπα να το παρω σπιτι μου να το φροντισω.Η αληθεια ειναι οτι ψαχνω για γατα ρατσας ετσι ωστε να μπορει να μεινει στο σπιτι και να μη βιαζεται να φυγει.Το γατακι φαινεται οτι θα γινει μακρυτριχο αν και πιστευω οτι ειναι κεραμιδογατος!!!Ακομα δεν το χω παει στο κτηνιατρο μιας και το βρηκα αποψε,Οποτε απο Δευτερα.Θελω να σας ρωτησω υπαρχει προβλημα για τον ανθρωπο εφοσον δεν ειναι καθαρο???Γιατι εχω ακουσει οτι δεν υπαρχει.Επισης οταν το χω φοβαμαι μηπως πεσει απο κατω γιατι ολο παει προς τα εκει.Ειναι περιεργο?Η απλα προσπαθει να φυγει???Παντως και μεσα στο σπιτι καθεται πολυ ησυχο!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οι τάσεις φυγής από το σπίτι δεν έχουν καμία σχέση με το αν το γατάκι είναι κάποιας συγκεκριμένης ράτσας ή όχι. Έχουν να κάνουν κυρίως με τις ορμόνες του που το ωθούν να περιπλανηθεί για να ζευγαρώσει. Αν το στειρώσεις, όταν φτάσει στην κατάλληλη ηλικία (γύρω στους 6 μήνες), δεν θα θέλει να φύγει. Δευτερευόντως, εξαρτάται από το χαρακτήρα κάθε γάτας, που είναι μοναδικός, ανεξάρτητα από τη ράτσα της.
Δες πόσοι από εμάς έχουμε κεραμιδογατάκια στο σπίτι και θα καταλάβεις.;)

Πρόβλημα με την καθαριότητα δεν υπάρχει. Αν το γατάκι δεν έχει λερωθεί πάρα πολύ (π.χ. με λάδια αυτοκινήτου από το δρόμο ή κάτι τέτοιο), τότε θα καθαριστεί από μόνο του, τώρα που το έχεις στο σπίτι. Θα χρειαστεί αποπαρασίτωση, για τα εσωτερικά και τα εξωτερικά παράσιτα, αυτά όμως θα σου τα πει αναλυτικά ο κτηνίατρος όταν το δει.
Στο μπαλκόνι μην το αφήνεις να βγαίνει πριν κάνεις κάποια κατάλληλη περίφραξη, ώστε να μην κινδυνεύει να πέσει από κάτω.
Δες και εδώ, για τα βασικά.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλώς ήρθες στο site.Υπάρχει μια παροιμία που λέει "Ο σκύλος ξέρει αφεντικό κι η γάτα ξέρει σπίτι"μην ανησυχείς τα γατιά έχουν πολύ αναπτυγμένο το αίσθημα του προσανατολισμού ακόμα κι αν απομακρυνθούν απο το σπίτι το σίγουρο είναι ότι θα γυρίσουν.Εξάλλου μαρκάρουν στο περασμά τους διάφορα αντικείμενα ώστε και με την μυρωδιά να ξαναβρούν το δρόμο του γυρισμού.Σε εμένα έχει γυρίσει στο σπίτι γάτος που έχει απομακρυνθεί 5 χιλιόμετρα από το σπίτι μέσα σε μια μέρα:)Αν δεν υπάρχει κίνδυνος απο αυτοκίνητα στην περιοχή σου και υπάρχει κήπος, αυλή κλπ μην στερήσεις από το γατί την ευχαρίστηση της βόλτας γιατί και αυτό αθλείται και θα γυρίζει στο σπίτι κουρασμένο και ήρεμο γεμάτο όρεξη για χάδια και ύπνο.Τώρα που σου γράφω τα δικά μου κοιμώνται μακάρια μετά απο τις νυχτερινές τους εξορμήσεις στο διπλανό αλσάκι κυνηγώντας όλο το βράδυ πυγολαμπίδες...Βασική προυπόθεση να είναι στειρωμένα, να έχουν κάνει τα εμβόλια τους,κι ένοια σου ο γάτος πάντα θα γυρίζει στη βάση του:) Είναι πολύ δεμένα με το σπίτι τους τα γατιά ειδικά αν τα αγαπάν τα αφεντικά τους.

Αν δεν υπάρχει κίνδυνος απο αυτοκίνητα στην περιοχή σου
...αλλά ούτε από καλοθελητές που ρίχνουν φόλες, γείτονες που βάζουν ποντικοφάρμακο όπου να 'ναι, παιδάκια που παίζουν με αεροβόλα και επιθετικά σκυλιά, αδέσποτα ή μη... :/:

Δεν έχουμε τέτοια πράγματα εμείς,είμαστε όλοι φιλόζωοι στη γειτονιά.Καμαρώνουμε ο ένας τα γατιά του άλλου.

Καταρχήν καλως το δέχτηκες το γατάκι:):) κάνε την επίσκεψη στον κτηνίατρο, φροντίζοντας να πάρεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι, μερικές φορές δεν τα λένε από μόνοι τους πρέπει να ρωτάς. Επίσης διάβασε να ενημερωθείς, το φόρουμ έχει πολλά θέματα για νέους γατογονείς.
Θα συμφωνήσω κ θα επιμινω στο όχι έξω από το σπίτι, στην Αθήνα:mad::mad:

Αννα - απαντάω στην προηγούμενη απάντηση - εσύ μένεις στην Κέρκυρα, και μάλλον σε φιλόζωη γειτονιά. Στην Αθήνα, όπου μένει κ το μέλος που ρωτάει, τα πράγματα είναι άγρια, ελάχιστες είναι οι γειτονιές με φιλόζωους, και καμία χωρίς αυτοκίνητα.
Οπότε ας μην λέμε σε νέους γατογονείς πόσο ωραίο είναι να κάνουν βόλτες οι γατούλες μας έξω, και να γυρνάνε γαλήνιες στο σπίτι :blink::blink: το πιθανοτερο εδώ στην Αθήνα είναι να μην γυρίσουν ποτέ είτε από φόλα, είτε από αυτοκίνητο, από σκυλιά..... κ ενα κάρο λόγους. Σπάνια να μπορείς να το αφήνεις.
Μακάρι να ήταν δυνατό να γίνει, θα ήταν όντως πιο ευτυχισμένα τα ζώα, αλλά κ με την αγάπη μας κ την φροντίδα μας όσοι δεν τα αφήνουμε να βολτάρουν νομίζω ότι είναι ευτυχισμένα:):)

Συμφωνώ σε αυτό που λές άμα ζείς σε διαμέρισμα προφανώς και δεν μπορεί να βγεί έξω.Εγώ μίλησα σε περίπτωση που το σπίτι έχει αυλή ή κήπο καθότι δεν μπορείς ας πούμε εσύ να κάθεσαι στην αυλή το καλοκαίρι και το γατάκι να σε κοιτάει από το τζάμι φυλακισμένο.Κι εγώ παλιά που έμενα στον 2ο όροφο το γατί μου δεν μπορούσε να έχει πρόσβαση έξω.Τώρα όμως ανοίγω την μπαλκονόπορτα και σντικρίζω πεύκα είνα δυνατόν να μην το αφήσω έστω να πάει να ξαπλώσει στο γρασίδι δύο μέτρα παρακεί;

Εγώ επειδή έχω δει που μένει η Άννα δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος για τα μικρά της.
Τα ζωάκια κι εγώ πιστεύω με προστασία δεν θα πρέπει να είναι συνέχεια μέσα. Είτε με την παρουσία μας είτε με σαμαράκι είτε σε περιφραγμένο χώρο θα πρέπει να κάνουν την βόλτα τους εκτός διαμερίσματος ή σπιτιού. Πάντα με ασφάλεια βέβαια

Ο δρόμος που μένουμαι εγώ και η Ράνια θα μπορούσε να ονομαστεί και οδός των γάτων αδέσποτων και μή.Πρέπει να είναι ο δρόμος με τους πιο πολλούς φιλόζωους που έχω συναντήσει.Να φανταστείτε σε κάθε κολόνα απέναντι από το σπίτι μου υπάρχει μπωλ με νερό και φαί το βράδυ για τα αδέσποτα.Ράνια δεν έχεις πάει στο κτήριο της Αστυνομίας το παλιό να δεις τι γίνεται...Τρέφουμε μια σκυλοοικογένεια λυκόσκυλων που κοιμούνται εκεί το βράδυ.

To πρόβλημα στην γειτονιά δεν είναι η φιλοζωϊα Άννα. Το πρόβλημα εδώ στην Κέρκυρα ότι πρέπει να μάθουν να στειρώνουν τις γατούλες που ταϊζουν για να μην δημιουργούνται στρατιές αδέσποτων. Αλλά είδες και εσύ ότι αν δεν πηγαίναμε εμείς στην κυρία με την Βιρμανίτσα ακόμα αστείρωτες θα είχε τις 3 γατούλες της. :hmm: Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η κυρία δεν αγαπάει τα ζωάκια της. Είναι θέμα νοοτροπίας.

καλά τα λέτε βρε κορίτσια αλλά ο king of a day ζήτησε βοήθεια για το νέο του γατάκι, αυτό είναι το θέμα;);) μέχρι να φτάσει στα σαμαράκια κ τις βόλτες έχει δρόμο...
και εγώ σχολίασα την απάντηση της Αννας με γνώμονα ότι ο άνθρωπος μένει Αθήνα - μέρος επικίνδυνο για ελευθερες γάτες-
Αυτό είπα όλο, ούτε σχολιάζω τι γίνεται στην Κέρκυρα:blink::blink::blink: ούτε γενικεύω ένα θέμα που είναι κ λίγο οφ στο θεματάκι εδώ. :):)

Nαι η αλήθεια είναι ότι παρασυρθήκαμε και βγήκαμε λίγο όφ τόπικ αλλά να μην βγούμε και εμείς μια φορά βρε αδερφέ:D

Nαι η αλήθεια είναι ότι παρασυρθήκαμε και βγήκαμε λίγο όφ τόπικ αλλά να μην βγούμε και εμείς μια φορά βρε αδερφέ:D

:lol::lol:να βγείτε καλά, γιατί όχι!!!! να το χαίρεστε!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back