fluffy_cat
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είναι πολύ νωρίς ακόμη για το γατάκι, πρέπει να συνηθίσει και να εξοικειωθεί τόσο με τον καινούριο χώρο, όσο και με εσάς! Νομίζω πως θέλει τον χρόνο του για να νιώσει ασφάλεια και να αρχίσει σιγά σιγά μόνο του να ξετρυπώνει από τις κρυψώνες και να σας πλησιάζει! Μην το πιέζετε πολύ για χάδια κι αγκαλίτσες, ίσως φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα! Αφήστε αυτό να σας πλησιάσει! Σε λίγες μέρες θα δείτε μεγάλη διαφορά πιστεύω!

Όσον αφορά τον μεγάλο σου γάτο, θα έλεγα ακόμη να μην τα φέρνεις συχνά σε επαφή. Και το μικρό δεν αισθάνεται ασφαλές και εκείνος ζηλεύει ακόμη. Πρέπει η γνωριμία να γίνει σταδιακά και να του δώσεις να καταλάβει πως εξακολουθείς να τον αγαπάς το ίδιο και περισσότερο!! Να του αφιερώνεις λίγο παραπάνω χρόνο από πριν, να του κάνεις μερικά χατίρια (πχ λίγο παιχνίδι, καμιά λιχουδιά) για να αισθάνεται πως δεν θα σε "χάσει"! Έχουν και αυτά τα γλυκούλια ανασφάλειες!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fluffy_cat
Νεοφερμένο μέλος
Μ έδωσαν ελπίδα γιατί είχα απογοητευτεί με την όλη κατάστασηΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
lovekittens
Πολύ δραστήριο μέλος

ΣΑΛΟΝΙΚΙΑ
Εκκολαπτόμενο μέλος
Να του μιλάς πάντα με χαμηλή και τρυφερή φωνή,να λυγίζεις τα γόνατα για να είσαι όσο γίνεται στο ύψος του(φαντάσου πως φαινόμαστε σ' ενα μικρό φοβισμένο γατάκι όταν είμαστε όρθιοι)και προσοχή όχι απότομες κινήσεις που ίσως το τρομάξουν περισσότερο.Και άσε το χρόνο να κάνει την δουλειά του.
Αυτά που σου γράφω,είναι από προσωπική εμπειρία με μεγάλο αριθμό μικρών και φοβισμένων πλασμάτων.
Εύχομαι όλα να πάνε καλά και ότι άλλο χρειαστείς ,στην διάθεση σου.Έκανες μια πολύ καλή πράξη και είμαι σίγουρη ότι δεν θα το μετανοιώσεις.Ο γατούλης θα σε ανταμείψει μόλις ξεπεράσει τον φόβο του!!
fluffy_cat
Νεοφερμένο μέλος
Νομίζω ότι εξοικειώθηκε λίγο με τον χώρο. Όταν είναι μόνο του εξερευνά το δωμάτιο, μυρίζει, ψαχουλεύει
Τώρα πια δεν μένει κρυμμένο στην γωνίτσα αλλά του αρέσει και κάθεται πάνω σε ένα μπαούλο που έχουμε
Bέβαια εμάς μας φοβάται ακόμα αλλά νομίζω ότι ξεκινά να καταλαβαίνει ότι δεν είμαστε απειλή και να είναι περίεργο για το 'τι' είμαστε 
ΣΑΛΟΝΙΚΙΑ
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μην ενθουσιαστείται και προσπαθήσεται πιεστικά να τον πλησιάσεται.Όχι!!!
Θα συνεχίσεται με τον ίδιο τρόπο αφήνοντας σ' αυτόν την πρωτοβουλία.Μετά είναι θέμα χρόνου πια
.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fluffy_cat
Νεοφερμένο μέλος
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
Antigoni87
Νεοφερμένο μέλος
Αντιμετωπιζω παρομοια κατασταση με τη δικη σου (https://www.mypetz.gr/threads/Μωρό-γατάκι-Φροντίδα-και-άλλες-απορίες.232986/) και με βοηθησε η συζητηση σας.
Με αυτα που διαβασα, καταλαβαινω γιατι ενα γατακι 30 ημερων που βρεθηκε σε διαζωμα λεωφορου μεσα σε τεραστια κυκλοφορια αυτοκινητων κ φασαρια, δεχεται να το αγγιζω οταν ειμαι χαμηλα αλλα παθαινει πανικο αν σηκωθω ορθια! Εγω το εχω απο χτες σπιτι, ανυπομονω να δω τα αποτελεσματα σας...! Αν κ εμεις θα αργησουμε λιγακι νομιζω γιατι ειναι πολυ μπεμπης ακομη
. Καλη συνεχεια!!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fluffy_cat
Νεοφερμένο μέλος
Antigoni87 Χαίρομαι πάρα πολύ που η συζήτηση βοήθησε κ εσένα! Σ εύχομαι καλή επιτυχία με το γατάκι! Διάβασα το θέμα σου και είδα και τις φωτογραφίες κ φαίνεται τόσο όμορφο γατάκι!!! Μακάρι να γίνει γρήγορα καλά και να συνηθίσει στην νέα του ζωή!!
Και πάλι σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας και ελπίζω να αυξηθούν και οι δικές μου γνώσεις ώστε κάποια στιγμή να μπορώ και εγώ να βοηθώ στις συζητήσεις

p.s. μόλις καταφέρω να βγάλω φώτο το γατούλι θα ανεβάσω κ εδώ! Μέχρι στιγμής όμως χοροπηδάει σαν κατσικάκι κάθε φορά που παίζουμε κ βγαίνουν χάλια!
ΣΑΛΟΝΙΚΙΑ
Εκκολαπτόμενο μέλος
Λίγο υπομονή και σύντομα θα γίνει η σκιά σου
Είναι φυσικό να κλαίει και να μην θέλει να μένει μόνο του.Σκέψου ότι για κάποιο χρόνο, ζούσε με την μανούλα του και πιθανότατα και με αδερφάκια.
Θέλει λίγο χρόνο να συνηθίσει.Μην νοιώθεις τύψεις όταν δεν τρέχεις κοντά του.Πρέπει να μάθει .
fluffy_cat
Νεοφερμένο μέλος
Συνημμένα
-
1148060_10200598950480707_1402194087_n.jpg79,3 KB · Εμφανίσεις: 62 -
1173724_10200589742130504_23781404_n.jpg48,2 KB · Εμφανίσεις: 46 -
1173807_10200447806302197_1499248129_n.jpg54,4 KB · Εμφανίσεις: 56 -
1148060_10200598950480707_1402194087_n.jpg79,3 KB · Εμφανίσεις: 62 -
1173724_10200589742130504_23781404_n.jpg48,2 KB · Εμφανίσεις: 46 -
1173807_10200447806302197_1499248129_n.jpg54,4 KB · Εμφανίσεις: 56
lovekittens
Πολύ δραστήριο μέλος
Χαίρομαι που όλα πάνε καλά και βρέθηκαν οι ισορροπίες γρήγορα!Να τα χαίρεσαι τα αγορια σου!
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
fluffy_cat
Νεοφερμένο μέλος

k@lypso
Νεοφερμένο μέλος

fluffy_cat
Νεοφερμένο μέλος

aba Ευχαριστούμε για τα καλά λόγια!! Θα τους μεταφέρω τα φιλιά και τα ζουμπήγματα άμεσα

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool