Να σας συστήσω την Κοψονούρα μου!:-)

Andria

Νεοφερμένο μέλος

Η Andria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών. Έχει γράψει 52 μηνύματα.
Καταρχήν μια καλησπέρα σε όλους τους φίλους του φόρουμ και συγχαρητήρια για την πληρότητα που παρουσιάζει, χάρη στη συμβολή όλων σας.
Διαβάζω τις ιστορίες σας εδώ και καιρό και έχω εκπλαγεί με την αμεσότητα τους. Έφτασα πολλές φορές να κλαίω για κάποιον αποχωρισμό ή να γελάω για κάποια αστεία συμπεριφορά μιας γατούλας σαν να γνώριζα τις γατούλες ή τους ιδιοκτήτες τους. Είναι άλλωστε τόσο ξεχωριστά πλάσματα που αποκλείεται να μην σου κλέψουν την καρδιά...
Στη ζωή μου έως ότου γνωρίσω την Κοψονούρα, ήμουν άτυχη όσον αφορά την επαφή μου με τις γάτες.. Αρχικά βρήκα 2 νεογέννητα γατάκια με κλειστά ματάκια, στην άκρη ενός κεντρικού δρόμου..Έκανα ο,τι καλύτερο μπορούσα για εκείνα σε συνεργασία με την κτηνίατρο μου, μα ήταν πολύ αδύναμα για να τα καταφέρουν..Υπέφερα πολύ..
Αργότερα βρήκα ένα ακόμα μικρό θηλυκό γατάκι στο δρόμο, ζωηρό και πολύ τρυφερό. Το κράτησα,του βρήκα μια ωραία θέση στο δωμάτιό μου και ήμουν ενθουσιασμένη μαζί του...Δυστυχώς η μικρή Μάρθα ύστερα από λίγο καιρό παρουσίασε έντονο τρέμουλο στο κεφάλι και μερική παράλυση στα άκρα.. Η κτηνίατρος της χορήγησε μια θεραπεία που τελικά δεν απέδωσε, αντίθετα το γατάκι χειροτέρευε ραγδαία. Ήταν τετραπληγία τελικά, κάτι συνηθισμένο δυστυχώς - από όσα μου είπε η κτηνίατρος - σε αδέσποτα γατάκια, είτε κληρονομικό, είτε επίκτητο κατά τη διάρκεια της γέννησής τους.. Έφτασε να παραλύσει τελείως και να είναι αδύνατο να φάει ή να πιει χωρίς βοήθεια. Ρωτούσα εδώ κι εκεί μου έλεγαν οτι δεν υπήρχε ελπίδα. Κάποτε πήρα την απόφαση που ακόμα και σήμερα μετά απο 3 χρόνια με στοιχειώνει και με γεμίζει τύψεις.....Με έπεισαν οτι το να το απαλλάξω από το μαρτύριό του θα το έσωζε από μια ζωή χωρίς νόημα και γεμάτη δυστυχία..Ήμουν απαρηγόρητη, άλλαξα μάλιστα κτηνίατρο γιατί όσο κι αν ήταν δική μου απόφαση την έβλεπα σαν δολοφόνο και τη μίσησα..
Είπα να ταίζω τα αδέσποτα χωρίς να ξαναπάρω κάποιο στο σπίτι αλλά όταν είδα πέρυσι το καλοκαίρι στην αυλή του εξωχικού μου το Σωτήρη, το ξέχασα αμέσως.. Ήταν σοβαρά τραυματισμένος από την επίθεση αλλων σκυλιών της περιοχής που είχαν σχηματίσει αγέλη. Ένα κανισάκι με τα πιο παραπονεμένα και φοβισμένα μάτια που είχα δει.. Κατάφερε να φτάσει ως την αυλή μου για να βρει καταφύγιο και ξάπλωσε σε μια ακρούλα βγάζοντας φωνούλες πόνου. Κάλεσα τον κτηνιάτρο και αφού τον φρόντισε πολύ και μας έδωσε συμβουλές, είπε οτι ήταν δύσκολο να επιζήσει. Το πείσμα και η αγάπη μου όμως δε θα επέτρεπαν ξανά να συμβεί άλλο κακό. Τον έφερα στο σπίτι μου στην Αθήνα και σήμερα ζει μαζί μας, υγιέστατος. Δεν τα πάνε και πολύ καλά βέβαια με το Σάκη (το άλλο μου σκυλάκι που είναι πεκινουά) αλλά ανέχονται ο ένας τον άλλο. Το μεγάλο μου πρόβλημα είναι οτι....μισεί τις γάτες. Κάποτε παραλίγο να τραυματιστεί σοβαρά από το καβγά του με ένα γατούλη που τάιζα.
Κι έρχομαι στο σήμερα και στο μεγάλο μου έρωτα με την Κοψονούρα.. Είναι μια υπέροχη γάτα τρίχρωμη, τόσο υπερδραστήρια, όσο και τρυφερή, που επισκέπτεται το σπίτι στο εξοχικό μου κάθε φορά που πάω, εδώ και ένα χρόνο, από τότε που ήταν γατάκι. Στην αρχή απλά φρόντιζα να γεμίζω ένα τεράστιο μπολ με ξηρά τροφή για τις γάτες που έμπαιναν στον κήπο. Τους τελευταίους μήνες όμως έχει αναπτυχθεί μεταξύ μας μια μαγευτική σχέση.. Δε φεύγει από κοντά μου στιγμή όσο είμαι εκεί παίζουμε με τις ώρες χωρίς ποτέ να με έχει τραυματίσει και με δαγκώνει προσεχτικά για να μην με πονέσει..Πολλές φορές αγκαλιάζει με τα ποδαράκια της το χέρι μου για να το καθαρίσει προσεχτικά με τι γλωσσίτσα της, γεμάτη τρυφερότητα κι ευγνωμοσύνη. Κυριολεκτικά με έχει μαγέψει..Το όνομα της μπορεί ναναι παράξενο αλλά προέρχεται από έναν από τους πρωταγωνιστές στο βιβλίο του Τριβιζά που λατρεύω. Έχει οριοθετήσει την περιοχή που βάζω το φαγητό και δεν αφήνει άλλες γάτες να πλησιάζουν, πράγμα που με στεναχωρεί βέβαια γιατί θέλω να τησ ταίζω όλες και υπάρχει αρκετό φαγητό.
Και τι δε θα δινα να μπορούσα να την πάρω σπίτι στην Αθήνα, ναμαστε συνέχεια μαζί. Κλείνω την πόρτα όταν φεύγουμε κι εκείνη νιαουρίζει απέξω..Κάνω καλό τελικά ή κακό που παίζω τόσο μαζί της όταν είμαι εκεί? Το μεγάλο πρόβλημα στην Αθήνα είναι τα σκυλιά μου και ειδικά το κανίς και από την άλλη το γεγονός οτι είναι ελεύθερη, κυνηγά συνεχώς και δείχνει ευτυχισμένη και δε μπορώ-δεν έχω το δικαίωμα να της το στερήσω αυτό..Πρόσφατα γέννησε αλλά δε ξέρω που έχει τη φωλίτσα της και αν μεγαλώνει γατάκια.. Εκπληκτικό είναι που της αγόρασα ένα ψεύτικο μαλλιαρό ποντικάκι να παίξει και εκέινη αφού υποκρίθηκε οτι είχε μαζί του μια "μάχη" για να το πιάσει, τελικά το έβαλε στο στόμα της και τρέχοντας έφυγε για την φωλιά της. Γύρισε μετα από λίγα λεπτά...Είχα μείνει άφωνη...Γιατί να το έκανε άραγε?
Λοιπόν νομίζω σας κούρασα αρκετά, αλλά με παρέσυρε ο ενθουσιασμός να μπω στην παρέα σας :-).. Με προβληματίζουν κάποια πραγματάκια και θα ήθελα τη συμβουλή σας..
Της έδωσα Drontal και της έβαλα Frontline αμπούλα. Θα φροντίσω να έχω ένα ειδικό σπιτάκι εκεί για το χειμώνα, εάν βέβαια θελήσει να το χρησιμοποιήσει.. Τι άλλο χρειάζεται να κάνω? Πηγαίνω εκεί 1 φορά μέσα στην εβδομάδα και σαββατοκύριακο. Πάντα ξέρει πότε ερχόμαστε και τσουπ πηδάει τα καγκελάκια..
Επίσης υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία μου σε περίπτωση που με τραυματίσει με τα δοντάκια της ή με τα νύχια αφού δεν έχει εμβολιαστεί?
ααα! της παράγγειλα και σπόρους catnip που το έμαθα από εσας όπως και τόσα άλλα..
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ για το τεράστιο κείμενο.
Με εκτίμηση, Άντρια

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η ψιψίνα η Νολορές
είχε την πιο όμορφη
απ'όλες τις ουρές.

Και οι γάτοι κάνανε ουρά
για να τη δούνε να κουνάει
την ωραία της ουρά

Ναι, οι γάτοι κάναν χάζι
όποτε την κούναγε με νάζι.

Είσαι φίνα
είσαι τσαχπίνα
Είσαι απίθανη ψιψίνα
Ντολορές
Αχ! Να'χες όχι μια
αλλά δώδεκα ουρές!
:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλώς την Άντρια! :)

Εύχομαι να έχει καλή τύχη η Κοψονούρα (κρίμα για τα άλλα γατάκια)

Ο κτηνίατρός μας μού είπε ότι δεν κολλάς έτσι εύκολα από γάτες. Κι ας μην είναι εμβολιασμένες. Εκείνος έρχεται σε καθημερινή επαφή και το χέρι του είναι γεμάτο γρατζουνιές και δαγκωνιές. Θα'χε ...πεθάνει!
Ο κίνδυνος είναι τα κόπρανα της γάτας (για τοξόπλασμα) και δεν πρέπει να τα πιάνεις φυσικά. Δε νομίζω ότι σε αφορά, η ελεύθερη γάτα φροντίζει μόνη της για την τουαλέτα. Εμείς οι υπολοιποι που καθαρίζουμε το κουτί άμμου, προσέχουμε!

Kala les MadCatMk2 mporousa na tin onomaso kai Ntolores:) De to skeftika!
Telospanton , tora pia akouei sto onoma tis.
Athanasia seuxaristo. Tha kano oti pernaei apo to xeri mou gia na ti frontiso. Einai ugiestati doksa to theo. Polu rastiria kai me lampero trixoma. Apla me osa exo diavasei edo gia tis gatoules pou kukloforoun eleutheres de mporo pia na koimame katholou ma katholou hsuxi pia makria tis..

Συγνώμη για τα greeklish. Αχ αυτή η συνήθεια.. Το συνειδητοποίησα μετά τη δημοσίευση.
δεν θα ξαναγίνει.

Καλώς μας ήρθες!! Φρόντισε την όσο μπορείς την γατούλα ακόμα και αν δεν σου επιτρέπουν οι καταστάσεις να την πάρεις μαζί και εκείνη θα σου ανταποδώσει σίγουρα την αγάπη που της δείχνεις.. Κρίμα για τα άλλα τα γατάκια σου. Ελπίζω η ψιψίνα και τα ψιψινάκια της να είναι πιο τυχερή αν και σίγουρα είναι λιγάκι αφού σε βρήκε. Τώρα όσον αφορά τις ανησυχίες σου, που ως νέα χαζογατομαμά τις έχω και εγώ, πρόσφατα μια νεαρή κτηνίατρος μου είπε ότι είναι λίγο υπερβολικές γενικά οι ανησυχίες μας για τις γάτες και ότι δεν μεταδίδονται τόσο εύκολα ασθένειες στον άνθρωπο. Δεν ξέρω, και εγώ το ψάχνω!

γεια σου αντριανα
Βγαλε καμια φοτο απ τη κοψονούρα σου να τη δουμε και εμεις.:)
Αν εχει γατακια παρτησ μια ειδικη τροφουλα αν γινεται με γαλα για να εχει να δηνει στα μωρακια της.

Κορίτσια σας ευχαριστώ. Δεν το κρύβω οτι ζηλεύω πολύ πολύ που δε μπορώ να έχω την κουκλίτσα μου μαζί μου συνέχεια σαν εσάς. Φυσικά και θα της βγάλω φωτογραφίες. Έχω αγωνία αν θα σκάσουν μύτη κάποια στιγμή και τα γατάκια της, εάν πήγαν όλα καλά. Αν όμως γεννήθηκαν τα γατάκια της και είναι καλά δεν θα έπρεπε να περνά τον περισσότερο χρόνο της μαζί τους? Γιατί εκείνη δεν ξεκολλάει από κοντά μου.. Το οτι γέννησε είναι σίγουρο αφού παρακολουθούσα την κοιλίτσα της να μεγαλώνει. Τώρα θέλει μόνο γάλα να πίνει. Της δίνω nounou αραιωμένο με ελάχιστη ζαχαρίτσα. Κάνω καλά? Τί είναι αυτές οι ειδικές τροφές με γάλα?

Καλώς ήρθες!Τυχερή η γατούλα που σε βρήκε!Θα περάσεις καλά μαζί μας αυτό είναι σίγουρο.Αντε βάλε και καμιά φώτο να δούμε την ψιψίνα!:)

Καλως ορισες Αντρια στην παρεα μας μην σε ανυσηχει το γεγονος οτι περναει πολυ ωρα μαζι σου θελει να ξεκουραζετε κ εκεινη λιγο απο τα μωρα της καλυτερα δωστης ειδικο γαλα για λεχωνες γατες που λεγετε ORMILAK αυτο εδινα εγω στο πατουνι μου για να μεγαλωσει σωστα μιας κ καποιος εξυπνος θελησε να το χωρισει νωρις απο την μανα του

Αχ! Χαίρομαι πολύ που με ενθαρρύνετε και με απενοχοποιείτε γιατί εδώ στην Αθήνα η σκέψη μου είναι διαρκώς εκεί. Δεν θέλω να είναι λυπημένη που λείπω, ξέρω οτι χρειάζεται το 100% της προσοχής μου κι οτι κάνω λίγα πράγματα σε σχέση με αυτό. Σκέφτομαι πάντα όμως, οτι αν όλοι μας κάναμε έστω και λίγα ο κόσμος θα ήταν καλύτερος. Θα ρωτήσω αύριο κιόλας στο pet shop για το ORMILAK,να`σαι καλά ladycat. Εύχομαι μόνο να είναι καλά τα γατάκια της.

Adria καταρχην καλωσήρθες στο mycat. Μην στεναχωριέσαι που λείπεις από τη γατούλα και που δεν μπορείς να την πάρεις μαζί σου. Σκέψου ότι αυτό που κάνεις (να την φροντίζεις έστω κι αν τη βλέπεις κάθε σαβ/κο) είναι πολύ καλό γι'αυτή και για τα γατάκια της! Είναι πολύ τυχερή που τη βρήκες! Στο χωριό έχουμε κι εμείς γατάκια που όποτε πάμε τα φροντίζουμε! Έχουμε πείσει ακόμα και τον παππού μου να τους αγοράζει φαγητό και να τα ταΐζει που δεν είναι ιδιαίτερα φιλόζωος! Το ένα μάλιστα γέννησε στον κήπο το γατάκι του πρόσφατα!

Kαλωσήρθες Andria στην παρέα μας!
H αγάπη σου για τα ζώα είναι ολοφάνερη, όπως επίσης και η ευγενική σου ψυχή. Kαι αυτό σίγουρα το έχει καταλάβει η Kοψονούρα (τί περίεργο όνομα!) και γι'αυτό μάλλον σε έχει διαλέξει.
H προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν πρέπει να αισθάνεσαι άσχημα που δεν μπορείς να την πάρεις μαζί σου στο σπίτι. Eίμαι σχεδόν απόλυτα σίγουρη ότι η γατούλα είναι πολύ πιο ευτυχισμένη έτσι. Έχει μάθει στο έξω, έχει γεννηθεί ελεύθερη και αν την περιορίσεις σε ένα διαμέρισμα, πολύ πιθανόν να νοιώσει φυλακισμένη. Eκτός αν έχεις κήπο και στην Aθήνα. Kαι απ'τη στιγμή που μας λες ότι τα σκυλιά σου πιθανόν να μην την δεχτούν εύκολα, τότε καλύτερα να αφήσεις τα πράγματα όπως είναι.
Aλλά απ'τα λόγια σου έχω καταλάβει ότι πηγαίνεις πολύ συχνά εκεί, άρα την φροντίζεις καλά. Aν μπορούσες να την πας και σε ένα κτηνίατρο να της κάνεις κάποια εμβόλια, αυτό θα ήταν το τέλειο. Kαι μελλοντικά μια στείρωση θα έκανε επίσης πολύ καλό στη γατούλα.
Kατά τ'αλλα, νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά και έχεις μπροστά σου να ζήσεις πολλές όμορφες στιγμές μαζί της.
H Kοψονούρα είναι πάρα πολύ τυχερή γατούλα που σε βρήκε και σε έχει στη ζωή της!

Νομίζω ότι αυτό που πρέπει σίγουρα να κάνεις, είναι να της κάνει στείρωση να μην υποφέρει άλλο από τις γέννες!

Να`στε καλά παιδιά για τα καλά σας λόγια! Η Κοψονούρα μου τώρα περιβάλλεται κι από τη δική σας αγάπη!Και της αξίζει πραγματικά. Έψαξα για γάλα ειδικό για λεχώνες αλλά δε βρήκα, το ormilak που είχαν ήταν μόνο για γατάκια. Σήμερα επισκέφθηκα το εξοχικό και παίξαμε για ώρες! Είναι απίστευτη..τη χαζεύω και γαλάω πολύ με τις τουμπίτσες και τα κατορθώματά της. Σήμερα ενώ ήταν δίπλα μου, ξαφνικά αγκάλιασε τη μέση μου με τα ποδαράκια της κι άρχισε να μου μασουλίζει τη μπλούζα. Σαν να`θελε να σκαρφαλώσει πάνω μου. Πραγματική αγκαλίτσα..!Παρέμεινε έτσι ευχαριστημένη γουργουρίζοντας για πολλή ώρα. Είναι αλήθεια τελικά οτι φέρονται σαν μωράκια.. Μόνο που η σημερινή ψύχρα με προβλημάτισε πολύ..Τι θα συμβεί όταν θα πιάσει το κρύο του Χειμώνα? πώς θα την προστατεύσω? Εκεί χιονίζει σχεδόν κάθε χρονιά. Θα της πάω ένα σπιτάκι γούνινο που έχω αγοράσει, αλλά έστω κι αυτό δε νομίζω οτι θα το προτιμήσει, αφού κάπου εκεί πιο μακριά έχει τη δική της φωλίτσα..

Τι κάνεις Adria ? Να μην φοβάσε τίποτα.:) Ειμαι η ζωντανη υγειης απόδειξη οτι όσες γρατζουνιες κι αν σου κάνει μια γάτα, όσο αίμα και να βγάλεις δεν παθαίνεις τίποτα.:up: Εγω τις δικές μου που έχω στο κήπο ( δεν έχουν κάνει εμβόλια για οικονομικούς λόγους....ειναι 14!!!!) τις φιλάω στο στόμα!!:confused:! Μου άρεσει πολύ η μυρωδια που έχει το στόμα της γάτας!!!!:rolleyes:

Ναι... μμμ... κονσέρβα... χαχα LoL
(Πρέπει μα να έχω αρχίσει να σπάω τα νεύρα του κόσμου :P)

Μόνο που η σημερινή ψύχρα με προβλημάτισε πολύ..Τι θα συμβεί όταν θα πιάσει το κρύο του Χειμώνα? πώς θα την προστατεύσω? Εκεί χιονίζει σχεδόν κάθε χρονιά. Θα της πάω ένα σπιτάκι γούνινο που έχω αγοράσει, αλλά έστω κι αυτό δε νομίζω οτι θα το προτιμήσει, αφού κάπου εκεί πιο μακριά έχει τη δική της φωλίτσα..

Πρώτα απ' όλα να σε καλοσωρίσω και εγω στην παρέα μας.
'Οσο για το κρύο του χειμώνα, πιστεύω ότι αφού ζεί εξω, έχει μάθει και να προστατεύεται απο το κρύο. Το ίδιο θα κάνει και φέτος και για αυτήν και για τα γατάκια της...
'Ετσι λοιπόν νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος για να ανησυχείς τόσο πολύ... αν και δεν σε παρεξηγώ γιατί το ίδιο θα αισθανόμουν και εγώ αν είχα μια γατούλα που ζούσε έξω... αλλά απο έξω απο τον χορό λέω αυτά που λέω....:redface: :redface:

Οκ δεν ανησυχώ πια!:) Την πιάνω τη ζουλάω την αφήνω να με μασουλάει και παίζουμε ακόμα πιο πολύ!Μια χαρά είναι η γατούλα μου! kai paizoume akoma pio polu. Στο avatar και στην υπογραφή μου έχω φωτογραφίες της. Ετοιμάζω και για το my gallery. Είναι απίστευτο το πόσο εξοικειώθηκε μαζί μας. Πρέπει να νιώθουμε ευγνωμοσύνη και να δείχνουμε απόλυτη τρυφερότητα στα ζωάκια που μας τιμάνε με την εμπιστοσύνη τους. Είναι τόσο μικρά και ρισκάρουν τόσα πολλά με το να μας πλησιάζουν..Αν και θέλω να πιστεύω οτι το ένστικτό τους τα οδηγεί σωστά..Τοποθέτησα στη βεράντα το σπιτάκι της και όσο είμαστε εκεί κάθεται μέσα. Είναι γούνινο κι έτσι χουζουρεύει χαρούμενη για πολλές ώρες. Το βράδυ προτιμά τη φωλίτσα της. Ελπίζω το Χειμώνα να τη βοηθήσει κάπως το σπιτάκι. Και τώρα άλλη μια απορία μου..Τα γατάκια- αν υποθέσουμε οτι γεννήθηκαν υγιή και μεγαλώνουν, πότε μπορώ να ελπίζω πως θα τα δω? Γέννησε πριν 1 μήνα περίπου.Θα χαρώ τόσο πολύ να τα φροντίζω κι εκείνα..!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back