Νεκρώνεται η ουρά της γάτας

mariasar

Νεοφερμένο μέλος

Ο mariasar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 49 ετών. Έχει γράψει 35 μηνύματα.
Πρόσφατα βρήκα 2 μικρά γατακια 2 εβδομάδων και τα εβαλα να τα φροντίσει η γατα μου που ήδη είχε 3 δικά της.
Το ενα γατακι παρουσιασε ενα πρόβλημα στην ουρά του, αρχικά ενα κομπο πριέργο (ενω πριν δεν είχε κατι) και μετα η ουρά αρχισε να νεκρώνεται να τελικά επεσε (όχι ολοκληρη αλλα ενα μέρος προς την άκρη).
Το δευτερο γατάκι άρχισε να παρουσιάζει κι αυτο το ίδιο πρόβλημα, ενα κομπο στην ουρά και φοβάμαι πως και αυτό θα το παθει.
Τα ετρεξα στον γιατρό γιατι φοβήθηκα πάρα πολύ, και ο γιατρος δεν ξερει για πιο λόγο εχει γίνει αυτό.
Μήπως γνωρίζεται εσεις?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ωχ!Τι περιεργο!Πρωτη φορα ακουω κατι τετοιο..:(Μα πως γινεται ο γιατρος να μην εχει ιδεα;Τοτε ποιος μπορει να ξερει;:|Μηπως να ρωταγες κι αλλου;Στον Αιλουρο που ειδικευεται στις γατες;:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και εγώ πρώτη φορά το ακούω αυτό! Θα έλεγα ότι ίσως να χτύπησε κάπου και να νέκρωσε η ουρά αλλά εδώ παρουσιάζει και το δεύτερο γατάκι το ίδιο σύμπτωμα.. Πολύ περίεργο! Καλύτερα να ρωτήσεις και κάποιον άλλο γιατρό. Μήπως είναι πάθηση κληρονομική του DNA τους?? :hmm:

Το έχω ξαναδεί...
Συνήθως οφείλετε αν μπλεχτεί ο ομφάλιος λώρος σε ποδαράκι.. αν δεν το προλάβεις έγκαιρα.. θα πέσει και θα μείνει με 3 πόδια...

Μάλλον έτσι ή κατι παρόμοιο θα έγινε και με την ουρά. Δεν έχει κανένα πρόβλημα.. θα γίνει ενα κανονικό γατακι!!!:)

Τώρα διάβασα το τόπικ αυτό, μιας και το ανέφερες στο άλλο θέμα που άνοιξες.
Θα σου συνιστούσα να συμβουλευτείς τον Αίλουρο (www.ailouros.gr), έστω και τηλεφωνικά. Δεν μου ακούγεται καλό πάντως αυτό.
Ίσως να είναι πιο πολύπλοκο απ' ό,τι ακούγεται... :/:

Είχε πάθει κάτι παρόμοιο μία από τις γάτες μου, μαδούσε η ουρά και κόπηκε στην άκρη μόνη της. Μπορεί να μην είναι ίδια περίπτωση.. Πάντως το αντιμετώπισε με καλή τροφή και βιταμίνες.
Μήπως είναι κάποια μόλυνση;
Ο αίλουρος είναι έμπιστος γιατρός. Συμβουλεύσου τον για μια δεύτερη γνώμη :/:
Περαστικά τους!

Στον αιλουρο κατευθειαν

σας ευχαριστώ πολύ, θα παρω τηλέφωνο στον αίλουρο.

αφου ξεκινησε με φουσκωμα μαλλον εχει να κανει ειτε με καποια μολυνση η προβλημα στο κυκλοφορικο συστημα της ουρας , δεν αιματωνοταν κανονικα με αποτελεσμα να ξεραθει (λογω ισχαιμιας) και να πεσει εαν δεν εχει καποια αλλα συμπτωματα , ανορεξια καταπτωση, πονο τοτε δεν ειναι κατι σοβαρο μπορειςνα του βαζεις μια αντιβιοτκη αλοιφη προληπτικα για να μην επιμολυνθει το τραυμα:)

Και εγώ έτσι έκανα... και τροφούλα καλή και βιταμίνες!!!:)

H Γκριζέλα (μια από τις αδεσποτούλες μου) εμφανίσθηκε ξαφνικά χωρίς ουρά & πλήρως ακομπλάριστη, εδώ και 2 περίπου χρόνια. Χαίρει άκρας υγείας & συμμετέχει πλήρως στην ζαβολιά. Οπότε μην ανησυχείς, οι γάτες είναι (σχεδόν) παντός καιρού

σας ευχαριστώ όλους σας για τις απαντήσεις σας! :)

..καλησπέρα!! Πρόσφατα υιοθέτησα ένα πανέμορφο γατάκι που έχει παρόμοιο πρόβλημα: η ουρά του κάνει ένα ισοσκελές "Γ" με ένα μικρό κόμπο στην γωνία. Η κυρία απο που το που το πήρα μου είπε ότι έτσι γεννήθηκε. Τι έγινε τελικά? Μπορώ/ πρέπει να κάνω κάτι?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ένα από τα γατιά μου ο Ορφέας, έχει ουρά σε σχήμα Γ, η οποία δεν λυγίζει. Η γιατρός μας είπε ότι έτσι γεννήθηκε.
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Επίσης αρκετούς μήνες πριν, βρήκαμε ένα γατάκι 2 μηνών κτυπημένο. Η γιατρός αναγκάστηκε να ακρωτηριάσει την ουρά τελείως. Ο γατούλης αυτός 9 μήνες μετά επίσης δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα.
Τι σε προβληματίζει ?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα πρέπει να την δεί γιατρός και να πεί....:redface:
Μπορεί να φτιάχνει μπορεί όχι, μπορεί να πρέπει να κοπεί για να μην πάθει ζημιά η γάτα μπορεί και όχι...

Μπορει να ειναι η ουρα του ετσι εκ γενετης,θα πρεπει να το δει γιατρος και να σου πει με σιγουρια.Εχει καμια σιαμεζα στη γραμμη του;

..απλά αναρωτιόμουν μήπως υπάρχει περίπτωση μεγαλώνοντας να του κάνει κάποιο πρόβλημα (μόλυνση, δυσκολία στην κίνηση κτλ). Πήρα τηλ. στην Φιλοζωική πάντως και μου είπε ότι εφόσον είναι εκ γενετης, δεν υπάρχει πρόβλημα. Φαντάζομαι θα μου πει κι ο κτηνίατρος όταν το πάω για εμβόλια. Ευχάριστω για τις απαντήσεις και θα ρωτήσω μήπως έχει σιαμέζα στην γραμμή του, απ ότι κατάλαβα έχουν κάποιο σχετικο γονίδιο

Αν δεν ξερεις απο που προερχεται δε μπορεις δυστυχως να το ξερεις αυτο...Ειναι χαρακτηριστικο τους ομως,που εχει εξαλειφθει λογω της επιλεκτικης εκτροφης.Αν δεν εχει πληγη και δεν τον ποναει δε νομιζω να του δημιουργησει καποιο προβλημα παντως.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back