Νεογέννητο γατάκι κινδυνεύει. Τι να κάνω;

• Thread starter Thread starter vasogard
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

vasogard

Νεοφερμένο μέλος

Η vasogard αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών και μας γράφει από Ιτέα (Φωκίδα). Έχει γράψει 12 μηνύματα.
χθες το βράδυ άκουσα ενα σκυλί να γαβγίζει ασταμάτητα και νιαουρίσματα απο γατάκια, βγήκα έξω και το σκυλί είχε είδη σκοτώσει ένα από τα γατάκια και το είχε στο στόμα του. ένα άλλο ήταν λίγο πιο εκεί, δίπλα απο ένα αυτοκίνητο. η μητέρα άφαντη. πήρα το μικρό το σπίτι το πολύ 3 ημερών (είχε ακόμη τον αφαλό του), το τάισα με μια σύριγγα και κοιμήθηκε ήσυχο. μετά απο λίγο άκουσα πάλι νιαουρίσματα, βγήκα έξω και κατάλαβα ότι υπάρχουν και άλλα γατάκια κάτω απο το αυτοκίνητο. Ήταν γύρω στις 11 το βράδυ, δεν μπορούσα ούτε να τα φτάσω ούτε και να τα δώ, αλλά μητέρα δεν ακουγόταν, μετά απο λίγο ησύχασαν, και αποφάσισα να το αφήσω για το πρωί. πρωί πρωί πήγα να δω και γατάκια πουθενά. βρήκα όμως τη μητέρα που τα φώναζε. φαντάστηκα ότι τα μετακίνησε σε καλύτερο σημείο. της πήγα το μικρό που είχα σπίτι μου και αυτή το ξαναπήγε κάτω απο το αυτοκίνητο. Το άκουσα να νιαουρίζει πάλι μετά απο λίγο και πήγα να δω τι γίνεται. η μαμά γάτα ήταν εκεί οπότε λέω οκ. εκείνη την ώρα περνάει μια κυρία απο τη γειτονιά και βλέπει τη γάτα και μου λέει ότι χθες το βράδυ πήρε 2 γατάκια απο εκεί. ρωτάω αν είναι καλά και μου είπε ότι τα σκότωσε γιατί είναι αδέσποτα και έχουμε γεμίσει. απο εκείνη την ώρα κοιτάω συνέχεια απο το παράθυρο για τυχών επιθέσεις σκύλων ή "άλλων ζώων" ή μήπως πάρει κανείς το αυτοκίνητο (δεν είναι εγκαταλελειμμένο). αν το πάρω φοβάμαι ότι δεν θα τα καταφέρει, είναι πολύ μικρό, χρειάζεται τη μάνα του. αν το αφήσω πάλι με τόσα ζώα εκεί έξω πάλι δεν το βλέπω καλά. πρέπει να μετακινηθεί οπωσδήποτε, είναι πολύ εκτεθειμένο, σχεδόν στο δρόμο. η μητέρα δεν είναι ήμερη. όσο ήμουν εκεί δεν ερχόταν καν να πάρει το γατάκι, μόλις απομακρύνθηκα πήγε. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πάρε το γατάκι αμέσως από εκεί! Αν μπορείς να πάρεις και τη μαμά του και να τα περιορίσεις σε ένα δωμάτιο, μια αποθήκη κτλ αυτό θα ήταν το ιδανικό. Αν όχι, πάρε μόνο το γατάκι και ξεκίνα άμεσα να το φροντίζεις. Αν δεν ξέρεις πως να το κάνεις, θα σου εξηγήσουμε εδώ. Αν δεν μπορείς να το φροντίσεις εσύ, κάποιος άλλος θα βρεθεί να το αναλάβει.
Η γειτόνισσα σου παραδέκτηκε πως τα σκότωσε τα άλλα. Το ίδιο θα κάνει και με αυτό. Έπρεπε ήδη να την είχατε καταγγείλει στην αστυνομία.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλά τα λες jejebel αλλά φοβάμαι ότι δεν θα επιβιώσει. ξέρω αρκετά για την φροντίδα νεογέννητων απο αυτά που έχω διαβάσει. δεν μου έχει τύχει ποτέ να βρω τόσο μικρό γατάκι βέβαια. την προηγούμενη την βρήκα 2 μηνών και όλα ήταν εύκολα(ζει ευτυχισμένη με τους γονείς μου). απλά απο όσα έχω ακούσει συνήθως δεν τα καταφέρνουν όταν είναι τόσο μικρά και δεν θέλω να πάρω λάθος απόφαση. σκέφτομαι να το αφήσω όλη μέρα να θηλάσει όσο γίνεται περισσότερο τουλάχιστον και το πάρω πάλι το βράδυ που δεν μπορώ να ελέγχω. όσο για τη μητέρα είναι απλησίαστη, άσε που μένω σε γκαρσονιέρα, και να έβρισκα τρόπο να την βάλω μέσα, μάλλον θα είχαμε νέα επίθεση απο γάτα σε άνθρωπο αυτη τη φορά και μάλιστα στον ύπνο. κάτι άλλο που σκέφτηκα είναι να το βάλω σε μια κούτα στο μπαλκόνι, μένω ισόγειο, και η γάτα μπορεί να έχει πρόσβαση, το πιο πιθανό είναι, να το μετακινήσει πάλι, αλλά ίσως καταλάβει ότι είναι πιο ασφαλές εκεί και το αφήσει. όπως και να χει σήμερα είναι όλα κλειστά. ούτε γάλα δεν μπορώ να βρω. χθες του έδωσα αγελαδινό γιατί μόνο αυτό είχα, και το μικρό πρέπει να θηλάσει. όσο για την κυρία, δεν έχει νόημα, καθώς της έλεγα ότι δεν έπρεπε να τα σκοτώσει κτλ έφευγε και κουνούσε το κεφάλι της. ούτε ξέρω πια είναι ούτε που μένει απλά είπε ότι έχουν γεμίσει τη γειτονιά και φαντάστηκα ότι μένει κάπου εδώ κοντά. τι μήνυση να κάνω? κατά αγνώστου?

Πολύ φοβάμαι ότι εάν παραμείνει έξω το γατάκι δεν θα επιβιώσει.
Κι αυτό είτε επειδή επιτίθενται τα σκυλιά είτε επιτίθενται κάποια άλλα ζώα, τα οποία είναι δίποδα... :(

τι απέγινε με το μωρό αυτό;;;;

Πάρα πολλά μωρα βρε παιδιά τελευταία..Τι θα γίνει με τις αστείρωτες γάτες..?Πόσες ποιά να στειρώσουμε από κάθε γειτονιά για να μην κινδυνεύουν ανήμπορα μωρά??:worry:
Τελικά τι απέγινε?

Μόνο αυτό.. Θα ήθελα να βρεθεί μπροστά μου, ένα τέτοιο ανθρωπόμορφο κ να μου παραδεχτεί ότι έχει κάνει κακό σε ζώο..

Η συνέχεια ... μπορεί κ στις οθόνες σας!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back