Νεοπλασία μαστού και εγχείρηση

Δημήτρη, είναι λογικό να μην έχει την ίδια όρεξη ακόμα.
Με τον καιρό, όμως, θα επανέλθει αφού θα μπορεί να παίξει, να κινηθεί πιο άνετα, να τρέξει και να κάνει ό,τι έκανε πριν. :)
Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να μην περάσετε ξανά τέτοια περιπέτεια και να είναι πάντα καλά! :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ παιδιά εύχομαι και σε εσας και τις γατούλες σας τα καλύτερα :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δημήτρη μου, είναι λογικό να αισθάνεται ακόμα και ψυχολογικά καταπονεμένη, μετά από τέτοια περιπέτεια. Θα συνέλθει σύντομα η γατούλα σου και όλα θα είναι όπως πριν :)

καλησπερα. η γατα μου αντιμετωπιζει περιπου την ιδια κατασταση με τη γατα της lioannaki. ειναι 12,5 ετων και προσφατα εκανε το τεταρτο χειρουργειο στους μαστους. ειχα ζητησει απο τον γιατρο της να αφαιρεσει ολη τη σειρα αλλά ειχε αρνηθει κι ετσι ταλαιπωρειται ακομα. αμεσως μετα το τελευταιο χειρουργειο εμφανισε προβλημα στην καρδια και ακολουθει φαρμακευτικη αγωγη. πριν 2 ημερες παρατηρησα εναν ακομη ογκο, οχι ομως στους μαστους, αλλά στον πρωκτο της. σημερα επισκεφθηκαμε τον γιατρο κι εκεινος με ενημερωσε πως δεν ειναι δυνατη η εγχειρηση στο σημειο και πιθανον να εχει κανει μετασταση. τι πιστευετε οτι πρεπει να κανω? δεν θελω να ταλαιπωρειται η γατα μου, ομως δεν θελω να της κανω ευθανασια. ωστοσο δεν φαινεται ιδιαιτερα καταπονημενη, ουτε φαινεται να ενοχλειται.

Φιλε tinman, σαν αρχη θα σου προτεινα να παρεις μια δευτερη και αν ειναι δυνατον και μια τριτη γνωμη. Με θεματα ζωης και θανατου, δεν παιζουμε και μπορει να υπαρχει καποιος αλλος κτηνιατρος που να δωσει καποια ελπιδα. Η γατουλα σου, στα 12,5 χρονια της δεν ειναι και τοσο μεγαλη, το προβλημα βεβαια της καρδιας ειναι ενα θεμα. Γι' αυτο θα πρεπει να εισαι σιγουρος 100% για ολες τις εναλλακτικες, προτου παρεις καποια αποφαση για το τι θα κανεις. Οσον αφορα το θεμα της ευθανασιας που θιγεις, αν τελικα δεν μπορει να γινει τιποτα για επεμβαση, οσο η γατουλα σου δειχνει να ειναι καλα, η το πραγμα παλευεται με καποια θεραπεια φυσικα και δεν πρεπει να κανεις ευθανασια. Αν ομως δεις οτι το ζωακι σου υποφερει και δεν εχει ποιοτητα ζωης, οσο δυσκολο και να ειναι για σενα, πιστευω πως θα πρεπει να το κανεις. Εχω βρεθει στη θεση σου και ξερω ποσο δυσκολη αποφαση ειναι, οταν ομως ειναι να γλυτωσουμε ενα πλασμα που αγαπαμε απο φριχτους πονους και υποβαθμισμενη ποιοτητα ζωης, πρεπει να κανουμε την καρδια μας πετρα.
Ευχομαι να μην χρειαστεις τιποτα απο ολα αυτα και να γινει κατι θετικο με τη γατουλα σου.

συμφωνώ απόλυτα με την Βάσω. όσο περίεργο και να ακούγεται δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το μετά. ζήσε το τώρα, απόλαυσέ την γατούλα σου όσο περισσότερο γίνεται και όλα θα πάνε καλά. εάν και όταν θα έρθει αυτή η ώρα θα το καταλάβεις απο μόνος σου, απο το βλέμμα της και μόνο, προς το παρόν, όπως μας λες, είναι καλά. εμείς πάντως είμαστε εδώ εαν μπορούμε να βοηθήσουμε σε κάτι.

ευχαριστω πολυ Βασω και Τονια. Θα προσπαθησω να παρω οσο πιο πολλες γνωμες μπορω απο ειδικους. ευχομαι τα καλυτερα για τα δικα σας γατακια. κι ελπιζω να μπορεσω να κανω το καλυτερο που μπορω για τη δικη μου.

Καλησπέρα tinman. Η γάτα σου όταν εμφάνιζε τους όγκους φαινόταν να υποφέρει; Η δική μου ήταν μια χαρά. Έπαιζε, έτρεχε και είχε μεγάλη όρεξη για φαγητό. Η κτηνίατρος μας είπε ότι ίσως οι όγκοι είναι καλοήθεις. Βέβαια και έτσι να είναι δε γινόταν να μη χειρουργηθεί γιατί οι όγκοι μεγάλωναν και στη συνέχεια άνοιγαν..
Ελπίζω να μην εμφανίσει καινούργιο γιατί πραγματικά δε θα ξέρω τι να κάνω..πόσα χειρουργεία να αντέξει σε αυτή την ηλικία..Πάντως μετά από 3 επεμβάσεις δεν είναι καθόλου καταπονημένη.
Η γάτα σου έκανε νάρκωση με αέριο ή ένεση; Με αέριο ξέρω ότι επιβαρύνεται λιγότερο ο οργανισμός. Εύχομαι το πρόβλημα στην καρδιά να είναι κάτι παροδικό λόγω νάρκωσης ώστε αν είναι δυνατό να χειρουργηθεί ξανά.

καλησπερα! οχι, κι η δικια μου μια χαρα ηταν. και τις πρωτες φορες ηταν καλοηθεις οι ογκοι. ο τελευταιος μονο ηταν κακοηθης. ναρκωση της εκανε με ενεση.. οντως υπολογιζουν οτι με καθε ναρκωση, η γατα χανει μερικους μηνες ζωης..

Καλησπέρα! Άστα να πάνε tinman..σήμερα ψαχούλεψα τη Νταίζη και έπιασα νέο όγκο κάτω από το μπροστινό της ποδαράκι,στη μασχάλη..20 μέρες μόνο πέρασαν από το τελευταίο χειρουργείο.Τη Δευτέρα θα τη δεί και η κτηνιάτρος..Εσύ είχες καμιά εξέλιξη με τη δική σου;

καλησπερα lioannaki. εχει και η δικη μου ενα γλομπαλακι κατω απο την μασχαλη.. επισκεφτηκα δευτερο γιατρο, το γλομπαλακι χειρουργειται, αλλά μου ειπε οτι δεν εχει νοημα να την βαλω σε τετοια διαδικασια εφοσον υπαρχει ο αλλος ογκος. μου εδωσε ενεσεις αντιβιωση και αλοιφη κορτιζονη(δεν κανει να παρει κορτιζονη απο το στομα λογω της καρδιας). ωστοσο ο ογκος φαινεται μικροτερος τωρα,ομως εχει λιγο αιμα.. κατα τα αλλα η διαθεση και ορεξη της ειναι μια χαρα. πιστευω πως η δικη σου με λιγη προσοχη και αν εντοπιζεις εγκαιρα το προβλημα, θα ειναι μια χαρα. αν νομιζεις οτι δεν μπορεις να εισαι σιγουρη με το ψαχουλεμα, νομιζω μπορεις να της κανεις ακτινογραφια. στειλε να μου πεις τι εγινε..

Καλησπέρα! Την είδε η κτηνίατρος και είναι όγκος σαν τους άλλους που ακόμα είναι μικρός. Άμεσα δεν μπορεί να χειρουργηθεί γιατί πρέπει να περάσει λίγος καιρός από την προηγούμενη νάρκωση. Πιστεύαμε ότι αφού αφαιρέθηκε όλη η σειρά μαστών ίσως να μην εμφάνιζε ξανά ή τουλάχιστον να αργούσε..από ότι φαίνεται γεννάει συνέχεια καινούργιους..Δεν ξέρω τι να κάνω, πόσα χειρουργεία να κάνει αν βγάζει συνέχεια..είναι μια ταλαιπωρία για την καημένη τη γατούλα αλλά πάλι πως να την αφήσω έτσι..:( Εσύ βλέπεις κάποιο αποτέλεσμα με την κορτιζόνη και τις ενέσεις? Καθυστερούν τον όγκο να μεγαλώσει? Και της δικής μου κάποιοι προηγούμενοι όγκοι είχαν ανοίξει και δε γινόταν να μένουν έτσι γιατί με το πέρασμα των ημερών η αιμοραγία θα χειροτέρευε..

Η δικιά μου πάντως μετα την εγχείηρηση της έχει ανοίξη η όρεξη δεν την προλαβαίνουμε :P ουτε πρίν δεν έτρωγε τοσο

Η δικιά μου πάντως μετα την εγχείηρηση της έχει ανοίξη η όρεξη δεν την προλαβαίνουμε :P ουτε πρίν δεν έτρωγε τοσο
Καλο ειναι αυτο,θετικο σημαδι.:D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back