Νερό... Ποιο;

gourgourakos

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο gourgourakos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 48 ετών. Έχει γράψει 141 μηνύματα.
Γειά σας αγαπητοί γατογονείς!
Πρίν λίγες μέρες απέκτησα και γώ τον καινούριο μου μπέμπη και έχω γίνει ενας ευτυχισμένος χαζογατομπαμπάς..:lol:
Και όπως καταλαβαίνετε πάρα πολλές οι απορίες μου...
Και για να μην σας κουράζω, σας παραθέτω το ερώτημά μου.
Τι νερό δίνεται στα γατουλινάκια σας?
Επειδή στην περιοχή μου γνωρίζω οτι το νερό είναι αρκετά σκληρό, δηλαδή με πολλά άλατα και έχει μια έντονη μυρωδιά λόγω χλωρίου, αποφεύγω να το πιώ και πίνω μόνο εμφιαλωμένο. Προχθές, που έφερα στο σπίτι το μπεμπούλη μου είπα να βάλω και σ'αυτόν εμφιαλωμένο και όλα μια χαρά. Διάβασα όμως στο βιβλίο " Η γάτα- πλήρης οδηγός" πώς δεν είναι καλό να πίνουν εμφιαλωμένο νερό και αυτό με προβλημάτισε λίγο και κάποια στιγμή που θα άλλαζα το νερό του έβαλα απο τη βρύση.
Παρατήρησα όμως πώς αφού το μύρισε για αρκετά λεπτά, ήπιε ελάχιστα ενώ το εμφιαλωμένο το πίνει μια χαρά. Εσείς τι δίνετε, εμφιαλωμένο ή βρύσης??? Και ποιό τελικά είναι καλύτερο?
Ευχαριστώ αγαπητοί γατογονείς:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εμένα τα δικά μου δεν πίνουν εμφιαλωμένο. δεν τους αρέσει. αντιθέτως το νεράκι της αθήνας με το μπόλικο χλώριο το πίνουν με άνεση. η δέ μπουμπού το προτειμάει φρέσκο.. από τη βρύση σταγόνα σταγόνα. βλέπεις η ρέινα λόγω κατασκευής δεν βολεύεται να πιεί με άνεση νερό και πάει στο τηλεφωνάκι της μπανιέρας...

αν κάνει ή δεν κάνει δεν ξέρω το εμφιαλωμένο. τι να σου πώ. εμένα δεν το προτειμούν πάντως.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

δινε τους νερο απο τη βρυση κ θα ειναι μια χαρα, μην τα καλομαθαινουμε τοοοοσο πολυ πια ;);)

δινε τους νερο απο τη βρυση κ θα ειναι μια χαρα, μην τα καλομαθαινουμε τοοοοσο πολυ πια ;);)

Ναι ρε Ιωάννα μου, αλλά αν το νερό είναι ακατάλληλο για τους ανθρώπους, τι το κάνει κατάλληλο για τα ζωάκια. Αλλωστε υπάρχουν πολλών ειδών νερά με διαφορές στα στοιχεία που περιέχουν. Ουτε εμένα μ'αρέσουν όλα τα νερά. Τύπου αυρα λουτράκι και όλα όσα είναι τόσο γλυφά, το έχω καλύτερα να κορακιάσω παρά να τα πιώ.
Και σαν έξοδο πάλι δεν είναι και τόσο μεγάλο. τι να πώ;;;;

Ναι ρε Ιωάννα μου, αλλά αν το νερό είναι ακατάλληλο για τους ανθρώπους, τι το κάνει κατάλληλο για τα ζωάκια. Αλλωστε υπάρχουν πολλών ειδών νερά με διαφορές στα στοιχεία που περιέχουν. Ουτε εμένα μ'αρέσουν όλα τα νερά. Τύπου αυρα λουτράκι και όλα όσα είναι τόσο γλυφά, το έχω καλύτερα να κορακιάσω παρά να τα πιώ.
Και σαν έξοδο πάλι δεν είναι και τόσο μεγάλο. τι να πώ;;;;

Κατια μου, το παιδι μας ρωτησε κ ειπα την αποψη μου οτι το θεωρω υπερβολικο...απο κει και περα κρινει ο καθενας τι νερο θα πιει :):)

Γειά σας αγαπητοί γατογονείς!
Πρίν λίγες μέρες απέκτησα και γώ τον καινούριο μου μπέμπη και έχω γίνει ενας ευτυχισμένος χαζογατομπαμπάς..:lol:
Και όπως καταλαβαίνετε πάρα πολλές οι απορίες μου...
Και για να μην σας κουράζω, σας παραθέτω το ερώτημά μου.
Τι νερό δίνεται στα γατουλινάκια σας?
Επειδή στην περιοχή μου γνωρίζω οτι το νερό είναι αρκετά σκληρό, δηλαδή με πολλά άλατα και έχει μια έντονη μυρωδιά λόγω χλωρίου, αποφεύγω να το πιώ και πίνω μόνο εμφιαλωμένο. Προχθές, που έφερα στο σπίτι το μπεμπούλη μου είπα να βάλω και σ'αυτόν εμφιαλωμένο και όλα μια χαρά. Διάβασα όμως στο βιβλίο " Η γάτα- πλήρης οδηγός" πώς δεν είναι καλό να πίνουν εμφιαλωμένο νερό και αυτό με προβλημάτισε λίγο και κάποια στιγμή που θα άλλαζα το νερό του έβαλα απο τη βρύση.
Παρατήρησα όμως πώς αφού το μύρισε για αρκετά λεπτά, ήπιε ελάχιστα ενώ το εμφιαλωμένο το πίνει μια χαρά. Εσείς τι δίνετε, εμφιαλωμένο ή βρύσης??? Και ποιό τελικά είναι καλύτερο?
Ευχαριστώ αγαπητοί γατογονείς:)
Αν βάλεις φιλτρακι στην βρύση; :hmm::hmm::hmm:

Κατια μου, το παιδι μας ρωτησε κ ειπα την αποψη μου οτι το θεωρω υπερβολικο...απο κει και περα κρινει ο καθενας τι νερο θα πιει :):)

Α δεν θα διαφωνήσω σε αυτό, υπερβολικό είναι του κερατά! Και φαντάζεστε να προκείψει κανένα τρελά κολλημένο γατί και να θέλει μόνο ζαγόρι ας πούμε;:D:blink: Όντως το φιλτράκι ίσως να ήταν μια καλή λύση.:hmm:
Αλλιώς τι άλλο;;; Δεν μπορώ να σκεφτώ. Κάτι τέτοια νερά δεν δημιουργούν και πέτρες σε νεφρά και τα σχετικά;;;;:hmm:

Και φαντάζεστε να προκείψει κανένα τρελά κολλημένο γατί και να θέλει μόνο ζαγόρι ας πούμε;:D:blink:

:lol::lol::lol::up::up:

Νομίζω τα εμφιαλωμένα έχουν μαγνήσιο (αν θυμάμαι καλά) :redface: που είναι επικίνδυνος και ΣΟΣ, για τις γάτες.:|

Το ΚΟΡΠΗ έχει μαγνήσιο κάτω από 1% εγώ αυτό δίνω στα δικά μου γατάκια (κ εγώ από αυτό πίνω βέβαια). Γιατί πραγματικά αυτά που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε μαγνήσιο είναι επικίνδυνα για ουρολιθιάσεις στα αρσενικά γατάκια

Σας ευχαριστώ βρε κορίτσια για τη βοήθεια σας....
Ίσως να φαίνεται σε κάποιους λίγο υπερβολικό... αλλά επειδή και γώ δεν μπορώ με τίποτα να πιώ το νερό της βρύσης , θεώρησα πως το ίδιο θα ισχύει και για τον μπέμπη και γ'αυτό μου δημιουργήθηκε αυτή η απορία:confused: Τεσπα.. επειδή υπάρχουν διφορούμενες απόψεις, θα συνεχίσω να του δίνω εμφιαλωμένο μιας και το νερό εδώ που μένω είναι ψιλοχάλια...
Thnks girls!

Σας ευχαριστώ βρε κορίτσια για τη βοήθεια σας....
Ίσως να φαίνεται σε κάποιους λίγο υπερβολικό... αλλά επειδή και γώ δεν μπορώ με τίποτα να πιώ το νερό της βρύσης , θεώρησα πως το ίδιο θα ισχύει και για τον μπέμπη και γ'αυτό μου δημιουργήθηκε αυτή η απορία:confused: Τεσπα.. επειδή υπάρχουν διφορούμενες απόψεις, θα συνεχίσω να του δίνω εμφιαλωμένο μιας και το νερό εδώ που μένω είναι ψιλοχάλια...
Thnks girls!

βρε καλα εκανες κ ρωτησες...αφου δεν πινεται το νερο σας, να πινετε και οι 2 εμφιαλωμενο. να παιρνεις αυτο που σου ειπαν τα κοριτσια με χαμηλο μαγνησιο :)

Αν βάλεις φιλτρακι στην βρύση; :hmm::hmm::hmm:

Είναι μια καλή σκέψη αυτό ...:hmm:
Απ'ότι βλέπω είσαι και συντοπίτισσα :) οπότε αν γνωρίζεις και κάνα καλό κτηνίατρο, στείλε μου ενα π.μ. γιατί είμαι άσχετος απο κτηνιάτρους εδώ. Ευχαριστώ:)

βρε καλα εκανες κ ρωτησες...αφου δεν πινεται το νερο σας, να πινετε και οι 2 εμφιαλωμενο. να παιρνεις αυτο που σου ειπαν τα κοριτσια με χαμηλο μαγνησιο :)

Ναί, αυτό θα κάνω Ιβάνα και θα κοιτάξω αν αυτό που παίρνω έχει χαμηλό μαγνήσιο.
Thnks:)

Κι εγω φιλτραρισμενο δινω,απο αυτο που πινω κ εγω;)

εγω δινω απο την βρυση γιατι ειναι σαν το εμφιαλωμενο και σε λιγο καιρο με το καινουριο φιλτρο που θα βαλουν, θα ειναι καλυτερο απο το εμφιαλωμενο :P Δινε της οτι πινεις και εσυ, αν πινεις εμφιαλωμενο δινε εμφιαλωμενο :)

και τα δικά μου εμφιαλωμένο πίνουν πρέπει να προσέχω το μαγνήσιο για πείτε δεν το ήξερα αυτο. μην τους κάνω κακό με την άγνοια μου

thumb.php
αυτό εδώ λέει ότι έχει φίλτρο κ είναι κ αυτόματη [ποτήστρα

Το ΚΟΡΠΗ έχει μαγνήσιο κάτω από 1% εγώ αυτό δίνω στα δικά μου γατάκια (κ εγώ από αυτό πίνω βέβαια). Γιατί πραγματικά αυτά που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε μαγνήσιο είναι επικίνδυνα για ουρολιθιάσεις στα αρσενικά γατάκια
αμαν παιδια τρελαθηκα τωρα...αδυνατον να δωσω στις γατες μου νερο απο τη βρυση στη ζακυνθο ειναι ακαταλληλο,εκτος των αλλων εχει και παρα πολλα αλλατα....μεχρι τωρα τους εδινα αυρα..αλλα βλεπω οτι εχει πολυ μαγνησιο γμτ.../αρε μπουκακο τι εχεις πιει..αγχωθηκα πολυ τωρα..να του δινω και εγω κορπη??ειναι διαπιστωμενο οτι εχει λιγοτερο μαγνησιο??

και τα δικά μου εμφιαλωμένο πίνουν πρέπει να προσέχω το μαγνήσιο για πείτε δεν το ήξερα αυτο. μην τους κάνω κακό με την άγνοια μου
Το μαγνήσιο θέλει προσοχή για τα νεφρά κ τις ουρολιθιάσεις αλλά περισσότερο αυτό αφορά τα αρσενικά γατάκια κ κυρίως τα στειρωμένα αρσενικά πάντως επειδή γενικά με τα περσικά υπάρχει πρόβλημα στα νεφρά καλό είναι να προσέχουμε το μαγνήσιο. Εγώ απ όλα τα νερά που κυκλοφορούν κατέληξα στο ΚΟΡΠΗ που έχει κ το χαμηλότερο υπάρχει βέβαια κ το EVIAN αλλά είναι πανάκριβο οπότε το απορρίπτουμε

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back