Νησιά, φόλες και στειρώσεις

Ελένη Άνση

Διακεκριμένο μέλος

Η Ελένη Άνση αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Χαλάνδρι (Αττική). Έχει γράψει 7.556 μηνύματα.
Α, βρε γατούλες, ο Παράδεισος δεν είναι πια εδώ:(:(
https://www.symigreece.com/faros170808gr.htm

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελικά μάλλον οι γάτες θα "εκλείψουν" απο τις φόλες ευκολότερα.. και όχι επειδή κάποιοι στειρώνουν το 1% και αν, του συνολικού πληθυσμού.....:(:hmm:

Εδω, στην γειτονιά μου στην Αθήνα προ εβδομάδας που πήγα... δεν βρήκα καμία γνωστή μου.. που τάιζα...:(
Και μία στειρωμένη... την είδα με να περπατάει περίεργα... μάλλον απο χτύπημα....:(
Τώρα περιμένω με μάυρη καρδιά.. τα διάφορα γεννητούρια των σακουλιών και των σκουπιδιών της Ανοιξιάτικης σεζόν....

Αχ, να δώ ποτε θα ξυπνήσουμε επιτέλους.. και θα ανοίξουμε τα μάτια, πέρα απο τον εγωισμό μας.. και θα δούμε την πραγματικότητα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μια κυρια στο γραφειο μενει σε ενα κοντινο νησακι,την Τελενδο.Εχει γατουλες στην αυλη,και παρολο που ειναι μικρο νησακι και δεν εχουν πολλα αμαξια κτλ,στειρωνει τις θηλυκες της σε συνεργασια με τη Φιλοζωϊκη.Προχτες βρηκε τις τρεις απο τις πεντε θηλυκες της νεκρες απο φολες και κυνηγους.Δυστυχως μου ειπε οτι δεν θα ξαναστειρωσει,αφενος γιατι δεν της εχουν μεινει γατουλες,αφετερου γιατι το βρισκει ανουσιο να στειρωνει και να εμβολιαζει και ενα δυο μηνες μετα να τα βρισκει νεκρα.Και μιλαμε για κυρια καποιας ηλικιας,που δυσκολευτηκε να δεχτει την ιδεα της στειρωσης κι του εμβολιασμου.Ετσι προαγουμε τη φιλοζωϊα σε αυτη τη χωρα.:down:Δεν ειχα επιχειρημα να την αντικρουσω.:(

Εμένα μου κάνει εντύπωση, που σε ένα τόσο μικρό νησί "δεν ξέρουν" ποιός βάζει φόλες:down:Θα μου πείτε και να ξέρουν, τρεις άνθρωποι είναι, να τσακωθούν, με ποιόν θα μιλάνε; Ναι, να τσακωθούν, αν χρειαστεί, αν και νομίζω ότι γίνονται πολλά αν μιλήσεις με σοβαρό και αυστηρό ύφος, χωρίς τσακωμούς. Πάντως,το βλέπω, σ'αυτή την αλλοπρόσαλλη χώρα, σε λίγο, φόλες και στειρώσεις θα μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι σαν αίτιο εξάλειψης των γάτων:down::down:. Το θέμα είναι στη συγκεκριμμένη περίπτωση της Σύμης, γιατί τόσα χρόνια δεν έμπαιναν φόλες, τί άλλαξε , είναι τόοοοοσο δύσκολο να ψάξουν να το βρουν; αφού φαίνεται να τους απασχολεί το ζήτημα:mad:

Γιατί να μην αρχίσουν τα ποντίκια να μπαίνουν στα σπίτια τους και να τους τρώνε τ'αυτιά το βράδυ; Τα δάχτυλα, ό,τι βρίσκουν.:mad:
Πότε θα υπάρξει η δικαιοσύνη που πρέπει να υπάρξει; ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;:mad:

Έτσι ΑΚΡΙΒΩΣ θα γίνει. Και στο νησί του άντρα μου, μια χρονιά, που ένας χαμένος έβαλε φόλες και ξεπάστρεψε το 90% των γατιών της περιοχής, γιατί του έφαγαν, λέει, κάτι περιστέρια, τα ποντίκια μπήκαν και σεργιανούσαν στις κουζίνες, στα μπάνια μας, παντού. Τον βρήκαν και τον στοίχισαν κανονικά, κι από τότε, δεν ξαναείχαμε τέτοιο κρούσμα.

Αν ξέρετε κάποιον που σκωτώνει γάτες, παρακαλούμε να του πείτε να σταματήσει.
:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Κατά τ' άλλα, εμένα μου γεννήθηκαν δύο απορίες:

Οι στειρωμένες (αδέσποτες και δεσποζόμενες) δεν κυνηγούν ποντίκια και φίδια;

Θα ήταν πρόβλημα οι "ανεξέλεγκτες στειρώσεις", αν αυτός που τις έκανε δεν ήταν Άγγλος, αλλά Έλληνας; Γιατί έχω ξανακούσει για τοπικούς φορείς που προσπαθούν να εμποδίσουν εκστρατείες στειρώσεων από ξένους κτηνιάτρους.:hmm:

ρε το φάρο και τη γνώμη του, πολύ γέλασα.
οποίος δηλητηριάζει εσκεμμένα να σταματήσει αμέσως!
Ναι μαμά θα σταματήσει.!
Λέτε να έχει νετ αυτός που δηλητηριάζει?:hmm::lol:
φοβού τους Ελληνάρες!

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Κατά τ' άλλα, εμένα μου γεννήθηκαν δύο απορίες:

Οι στειρωμένες (αδέσποτες και δεσποζόμενες) δεν κυνηγούν ποντίκια και φίδια;.:hmm:

Μπορώ να δηλώσω με ΣΙΓΟΥΡΙΑ.. ότι οι στειρωμένες γάτες μου έχουν εξαφανίσει σε ακτίνα 50μέτρων ποντίκια, σαύρες, φίδια, κατσαρίδες.:rolleyes: Βρίσκω αποδείξεις κάθε πρωί στην πόρτα μου.....

Τώρα άρχισαν τα σπουργίτια.. και μια φορά μου έφεραν και ένα περιστεράκι...:/:

οι διπλανοι μου στην ελλαδα ειναι κτηνη. Δεν μπορειτε να φανταστειτε ποσες γατες εχουν σκοτωσει μονο και μονο επειδη ειτε ξαπλωναν στο καινουριο hyundai ενος μλκα ειτε εμπαιναν στην αυλη ενος αλλου μλκα. Παλια ο ενας ειχε ενα γαιδουρι, γερασε και το εδωσε ζωντανο σε ενα τσιρκο να το ταισουν στα λιονταρια. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ. Μετα πηρε ενα μουλαρι, το χτυπουσε και το εδερνε συνεχεια μεχρι που πεθανε. Τι μου ειπε μια φορα αυτος ο τυπος; Μαζεψε την γατα σου γιατι τρωει το χορτο που ταιζω το μουλαρι και το βρωμιζει και το μουλαρι δεν τρωει. Η δικια μου ηταν εξυπνη και ποτε δεν καταφερε να την δηλητηριασει, μονο μια φορα που της πεταξαν ενα τουβλο στο ποδι και της το εσπασαν επειδη ξαπλωνε στο αυτοκινητο του αλλου μλκα. Τις υπολοιπες γατες της γειτονιας της ειχε αφανισει (κατι ειχε ακουστει οτι και ο δημος εριχνε φολες).
Σε μια αλλη περιπτωση, ειχαμε βρει ενα περιστερι που δεν μπορουσε να πεταξει. Σε μια φαση το αφηνουμε στο πεζοδρομιο να δουμε αν τελικα μπορει να πεταξει η οχι και ερχεται ενας ανθρωπος-τερας το αρπαζει με το ετσι θελω και το παιρνει σπιτι του να το φαει. Παιδια το εφαγε. Αυτος μετα μετακομισε σε μια διπλανη μονοκατοικια. Μια μερα (ηταν πασχα) ακουσα να βελαζει ενα προβατο, παω στο πισω μπαλκονι και τι βλεπω; Ενα προβατακι κρεμασμενο αναποδα και αυτον με ενα τεραστιο μαχαιρι να του κοβει αργα και βασανιστικα τον λαιμο και πριν ακομα καλα καλα ξεψυχει το ζωο να το γδερνει. Αργοτερα εφτιαξε περιστερωνα και ταιζε κουνελια (για να τα τρωει προφανως). Ηταν και κυνηγος. Ευτυχως ξεκουμπιστηκε αυτος, αλλα οι φολες παραμενουν.
Πιστευω πως πρεπει να γινουν μεγαλες αλλαγες στον νομο για την κακοποιηση και τον θανατο κατοικιδιων και ζωων. Αν εφαρμοζονταν οι ποινες και επεφταν μεγαλα προστιμα και φυλακιση, ισως να ηταν καλυτερα τα πραγματα.
Ποσο πολυ θελω να τιμωρηθουν τετοια ατομα, ωρες ωρες μου ερχεται να τους ριξω φολα στο φαι τους να δουν τι ωραια που ειναι. :mad:

Δεν είναι χώρα αυτή να εφαρμοστεί κανένας νόμος!:down:Έβλεπα στην τηλ μια εκπομπή, όπου ο Ράσελ Κρόου, επειδή πέταξε ένα τηλέφωνο στο κεφάλι ενός ρεσεψιονίστα, με ένα τηλεφωνηματάκι που έκανε ο υπάλληλος, τον συνέλαβαν και πήγε σιδηροδέσμιος στο δικαστήριο και καταδικάστηκε. Εδώ, μουσικάντηδες και τβιπερσόνες της πλάκας, ,αφού κινητοποιούν όλη την αστυνομία με καταδίωξη τύπου μαφία, μόλις τους ακινητοποιούν, για να συλληφθούν ,κουβαλάνε τον προσωπικό τους εισαγγελέα και ,όταν την άλλη μέρα τους πάνε με χειροπέδες στο δικαστήριο ,τα παπαγαλάκια οι δημοσιογραφίσκοι διαρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι η αστυνομία υπερβάλλει:mad::mad::mad:Και το απίθανο είναι, ότι η πλειοψηφία συμφωνεί, διότι κάνει τα ίδια!! Ήθελα νάξερα, τί έγινε με αυτόν στην Κρήτη, που σούβλισε το σκυλί;

Και αν μάθεις... ποτέ, να μου πείτε και μένα εκείνος ο φοιτητής με το λάδι....:mad:

Και το απίθανο είναι, ότι η πλειοψηφία συμφωνεί, διότι κάνει τα ίδια!!

Είναι ακριβώς όπως τα λές.:( Θυμάμαι που όταν, πριν από αρκετό καιρό, είχαν επιβάλλει πρόστιμο στον Ψωμιάδη για ένα αυθαίρετο που είχε φτιάξει στη Χαλκιδική, αυτός είπε μια δικαιολογία του στυλ: "Ήταν αυθαίρετο το σπίτι, αλλά το έφτιαξα για τη μάνα μου και όποιος δεν θα 'κανε το ίδιο για τη μάνα του είναι παλιόπαιδο".:| Και η πλάκα είναι πως αυτό στην ελληνική κοινωνία δεν θεωρείται θρασύτητα, αλλά ντομπροσύνη. :blink: Άντε να βγάλεις άκρη.

Όσο για το νόμο της σιωπής, γνωστός κι αυτός...

η γνωμη μου για οσους χτιζουν αυθαιρετα (ειδικα σε δασικες εκτασεις) ειναι να τα γκρεμιζουν, τι προστιμα και μλκιες; Ποιον κοροιδευουν;
εδω πριν κατι μηνες κατι παιδια ειχαν βαλει μια γατα στον φουρνο μικροκυμματων, τα παιδια παρολο που ηταν ανηλικα τα συνελαβε η αστυνομια και εγινε το εξης:
"Each of the teens has been charged with unlawfully killing an animal, causing unnecessary pain and suffering to an animal, breaking and entering, theft, and possession of stolen property. The teens are scheduled to appear in court in Camrose on Feb. 7. " (ctv.ca)

Ενας αλλος προσφατα πυροβολησε ενα κουταβι, μετα απο λιγες μερες παραδοθηκε στην αστυνομια, προς το παρον του απαγορεψαν να βρισκεται στο νησι που ηταν το σκυλακι, του πηραν την κυνηγετικη αδεια, του απαγορεψαν να εχει οποιοδηποτε ζωο για το υπολοιπο της ζωης του και επισης αντιμετωπιζει προστιμο $10,000 και φυλακιση μεχρι 18 μηνες. Εννοειται πως και στις 2 περιπτωσεις η κοινωνια ξεσηκωθηκε εναντιων τους. Κατι ακουγεται οτι θα κανουν τον νομο πιο αυστηρο σε τετοιες περιπτωσεις. Παντως αν σε πιασουν δεν σε χαριζουν.

Μια γυναικα πριν κατι χρονια, πηγε και εκανε τρυπες σε 5-6 δεντρα σε ενα παρκο απεναντι απο το σπιτι της επειδη της εκοβαν την θεα. Τα δεντρα εννοειται πως πεθαναν. Την επιασαν λοιπον και η ποινη της ηταν $30,000 και αγορα και φυτευση καινουριων δεντρων, την φυλακιση την γλιτωσε. Συνολικα η ολη ιστορια πρεπει να της κοστισε πανω απο $50,000.

Εγώ θέλω να πω κ να ρωτήσω το εξής, επειδή περνάμε οικογενειακό εφιάλτη: Δεν υπάρχει στην Ελλάδα ένα αναθεματισμένο εργαστήριο για αναλύσεις σε φυσιολογική τιμή;;; Έχω έρθει σ'επαφή με φιλοζωικές οργανώσεις σ'όλη την Ελλάδα κ όλοι απαντούν πως δεν υπάρχει κάποιο που να μπορώ να στείλω δείγματα για να εντοπίσω πού μπήκανε φόλες χωρίς να πληρώσω 300-400 ευρώ.Το Γενικό Χημείο του Κράτους δεν τα δέχεται λέει...Κ πώς θα βρώ τώρα τον αντίχριστο δλδ;;;; Στην αστυνομία πήγαμε, να μη πω πού μας γράψανε. Μήνυση κάναμε (κατ'αγνώστου φυσικά), ξεσκιστήκανε να ψάχνουνε...Κ να μην ήτανε κατ'αγνώστου, μπούρδες θα ειπώνονταν στο δικαστήριο, είμαι του σιναφιού κ ξέρω.Οκ το δέχομαι, να "αυτοδικήσω", αλλά πώς θα τον/την βρώ τον/την υπαίτιο;;;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back