κατανιδου ιωαννα
Νεοφερμένο μέλος
ο λογος ειναι οτι οι ανδρογονες ορμονες ειναι υπευθυνες για την αναπτυξη των δευτερογενων χαρακτηριστικων του αρσενικου φυλου,δρουν αναβολικα στην συνθεση των πρωτεινων ,δηλαδη εχουμε αυξηση της μυικης μαζας του σωματος.επισης η τεστοστερονη προαγει την αναπτυξη των οστων και την οστεωση των συζευτικων χονδρων,δηλαδη βοηθαει στην αναπτυξη τους.επισης επηρεαζει την αναπτυξη του τριχωματος και πολλα αλλα .με λιγα λογια θα πρεπει να αναπτυχθει πληρως υπο την επιδραση των ανδρογονων ορμονων και αφου ολοκληρωθει η αναπτυξη του ,τοτε να στειρωθει.το βρηκα λογικο κα συμφωνησα ,μιας και μεχρι προσφατα δεν ειχαμε κανενα προβλημα συμπεριφορας...τα "προβληματα "αρχισαν οταν βρεθηκε στο δρομο μας κυριολεκτικα η Μιτση ,μια περσικογατουλα που περιθαλψαμε και φιλοξενουμε προσωρινα μεχρι να βρεθει ενα καινουριο σπιτι για αυτην.παρολο που η Μιτση δεν παρουσιαζει οιστρο και μονο στην παρουσια της στον Μιου ξυπναει μεσα του το ζωο!καβγαδες,μαλλιοτραβηγματα,χαστουκια αμετρητα και απο τις δυο μεριες..μια φορα πηγα να τους χωρισω και αγριεψανε πιο πολυ!
ευτυχως ο Μιου εχει κρυψορχια και δεν υπαρχει περιπτωση να μεινει εγκυος η Μιτση,αλλα παρολαυτα ,δεν θελω καν να την πειραζει!και απο την αλλη και ο Μιου ειναι ταραγμενος,,,δεν ηθελα να στειρωσω τοσο νωρις τον Μιου για τους παραπανω λογους ,αλλα δεν ξερω ποσο ακομα θα φιλοξενησω την Μιτση.μπορει μια μερα ακομα ,αλλα και εναν μηνα και εναν χρονο!!σε καμια περιπτωση δεν θελω να βασανιζεται και η Μιτση .μενω σε γκαρσονιερα και δεν μπορω να τους περιορησω.ασε που μολις δει ο Μιου να κλεινει μια πορτα κανει σαν τρελος να την ανοιξουμε.δεν ειχα ποτε αρσενικο και θηλυκο μαζι και δεν ξερω πως να χειριστω το θεμα!η μονη λυση που μου περναει απο το μυαλο ειναι να στειρωσω τον Μιου προωρα.Αν καποιος εχει στειρωσει τον γατουλη του πριν τον ενα χρονο ζωης του ας μου γραψει τις εντυπωσεις του για το πως αναπτυχθηκε ο γατουλης μετα.και αν συνβιωνει καλυτερα τωρα μ αλλες θηλυκιες...ουφ τα ειπα πολλα και σας κουρασα...αλλα ειμαι σε υπερενταση και στενοχωριεμαι για την ηδη υπαρχουσα κατασταση και νιωθω εγω υπευθυνη ..σημερα κιολας θα κλεισω ραντεβου για "την μεγαλη στιγμη"΅!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evi27
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εμένα 2 κτηνίατροι μου είπαν να τον στειρώσω ο ένας στους 8 και ο άλλος στους 10 μήνες. Απ'όσο ξέρω πολλοί απο εδώ τα στειρώνουν και νωρίτερα τώρα δεν ξέρω αν παίζει ρόλο που η γάτα είναι περσίας... Πόσο καιρό μαλώνουν? Μήπως θέλει λίγο χρόνο να την συνηθίσει? Κ εγώ είναι να φιλοξενήσω αρσενικό γατάκι στο τέλος του μήνα και ο δικός μου είναι αρσενικός και αστείρωτος....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
κατανιδου ιωαννα
Νεοφερμένο μέλος
ειναι πανω απο δυο μηνες μαζι...δεν μπορω να πω οτι τα πηγαιναν καλα απο την αρχη...αλλα τωρα επιπλεον την ακινητοποιει απο το σβερκο και τους βλεπεις σε σταση ...συζευξης.αλλα αυτη δειχνει να μην το θελει,προσπαθει να κρυβεται και οταν τον βλεπει παει τα αυτια προς τα πισω και σηκωνεται η τριχα της και γενικοτερα ειναι το σωμα της σε μια σταση ετοιμοτητας..
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλημερα.

Στην ερωτηση σου "αν καποιος απο εδω..εχει στειρωσει το γατο του τοσο νωρις",μπορει να σου απαντησει σχεδον ολο το forum ΝΑΙ..και μαλιστα αρκετα πιο πριν.Στην ελλαδα στειρωνουν τις γατες απο 6 μηνων(ακομα και 5μιση καμια φορα) τα θηλυκα.Τα αρσενικα λιγο αργοτερα.Απο οτι εχω δει..οι περισσοτεροι γυρω στους 7 μηνες τα στειρωνουν.Ναι..υπαρχει και αυτη η θεωρια οτι αφηνουμε λιγο τα αρσενικα για να ολοκληρωθει η αναπτυξη τους..αλλα αυτο αποτελει παλια πρακτικη των γιατρων.Ολοι οι γιατροι που εχω ρωτησει..γυρω στον 7ο μηνα μου λενε..μαλιστα,οταν πηγα τον δικο μου..μου ειπαν οτι αργησα κιολας.Μια χαρα ειναι για στειρωση ο γατος σου..μην εχεις κανενα προβλημα.Ανθελεις..διαβασε και αυτο το αρθρο..γραφει για την ηλικια στειρωσης στα αρσενικα..

κατανιδου ιωαννα
Νεοφερμένο μέλος
μολις εκλεισα το ραντεβου για την στειρωση....την Δευτερα το μεσημερι...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
εδω τα στειρωνουν και απο 8 εβδομαδων αλλα καταλαβαινω απολυτα το οτι θελεις να περιμενεις. Και εγω περιμενα και τολμω να πω οτι αξιζε η αναμονη γιατι εγινε μυωδης με ωραια μαγουλα για τσιμπημα
Η γατουλα ποσο μηνων ειναι; Θα πρεπει να την στειρωσεις και αυτην συντομα αλλιως το βλεπω λιγο χλωμο να τα πηγαινουν καλα. Δοκιμασε να βαλεις πουδρα και στα 2 για να μυριζουν το ιδιο και να πιτσιλας το πιο επιθετικο με νερο. Ευχομαι να ηρεμησουν 
κατανιδου ιωαννα
Νεοφερμένο μέλος
.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλα...ποσα κιλα ειναι η γατα;;; Να ξερεις παντως οτι στις θηλυκες γατες,που δεν εχουν στειρωθει και δεν ερχονται σε επαφη με γατο,υπαρχει πολυ μεγαλος κινδυνος για εμφανιση πυομητρας(μπορει να οδηγησει ακομη και στο θανατο..) και καρκινο της μητρας και γενικοτερα..δες εδω
κατανιδου ιωαννα
Νεοφερμένο μέλος
οταν την βρηκα ηταν ενα κιλο και κατι....δερμα και κοκκαλα.τωρα ειναι στα δυο κιλα και κατι.ο γιατρος ειπε οτι καλο ειναι να φτασει στα τρια κιλα.και υπενθυμιζω μιλαμε για ενηλικη γατα.δεν ειναι μονο το βαρος ,γενικοτερα η υγεια της ηταν πολυ βεβαρυμενη.το πουλακι μου ηταν πολυ χαλια.φυσικα και θα στειρωθει ,αλλα ειπαμε πρωτα να παρει λιγο τα πανω της.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
ω ναι...εχεις δικιο...εσυ θα ακουσεις αυτο που θα σου πει ο γιατρος σου.Πωπω...τοσο αδυνατη ηταν η καημενουλα..σπαραζει η ψυχη μου που το σκεφτομαι...

speri
Διάσημο μέλος
Μολις διαβασα το θεμα σου και ευχομαι να πανε ολα καλα!!!
Θα περιμενουμε νεα σας!!!
κατανιδου ιωαννα
Νεοφερμένο μέλος
εχθες εγινε η επεμβαση...ηταν λιγο δυσκολη γιατι ο Μιου ηταν κρυψορχης,δηλαδη οι ορχεις δεν κατεβηκαν ποτε στο οσχεο.εγινε μια τομη στην κοιλια και αφου βρηκαμε εκει τους ορχεις τους αφαιρεσαμε..γυρω στις 5 το απογευμα γυρισαμε σπιτι,ο Μιου ακομα ηταν ναρκωμενος το πουλακι μου..
τον εβαλα στο κρεβατακι του και τον αφησα να κοιμηθει οσο θελει..καποια στιγμη το βραδυ ξυπνησε και βγηκε προς το σαλονι...η Μιτση με τον που το ειδε εξαφανιστηκε κατω απο τον καναπε,σου λεει...παλι θα με παρει στο κυνηγι..αλλα τιποτε ,ο Μιου ζαλισμενος ακομα απο την ναρκωση ειχε κουρνιαση πανω στο χαλι και κοιτουσε το κενο..μετα απο λιγο η Μιτση εβγαλε το κεφαλι της να ελεγξει τι γινεται ,γιατι τοση ησυχια???ο Μιου εκει,αλλα ουτε που την εδινε σημασια.Το βραδυ περασε πολυ ησυχα,,το πρωι ξυπνησα και βρηκα τον Μιου διπλα μου στο κρεβατι να κοιμαται.ε,αφου ανεβηκε και στο κρεβατι καλα παει ,σκεφτηκα!σημερα ολη μερα ησυχια επικρατουσε.Ο Μιου εχει ξυπνησει για τα καλα και δεν δειχνει να ποναει καθολου.τελος καλο ολα καλα!Μονο η Μιτση φαινεται να μην εχει καταλαβει ακομα την αλλαγη του και αυτη την ησυχια πιο πολυ την τρομαζει παρα την ηρεμει...απο εδω και περα ομως νομιζω οτι μονο καλα θα πανε τα πραγματα.

Συνημμένα
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Χαιρομαι που πηγαν ολα καλα
Σημερα...εχει φαει τιποτα;; νερακι εχει πιει;;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
κατανιδου ιωαννα
Νεοφερμένο μέλος
απο εχθες το βραδυ τρωει-πινει!ολα καλα!!!!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
speri
Διάσημο μέλος
Μπραβο πολυ χαιρομαι που πηγαν ολα καλα!!! Αντε και στα δικα μας...
κατανιδου ιωαννα
Νεοφερμένο μέλος
νομιζω οτι δεν σταματαει ακριβως ,αλλα δεν αναπτυσεται το ζωο στο 100 τα εκατο .σου απαντω με βαση αυτα που διαβασα και μου ειπαν κτηνιατροι.παρολαυτα ειμαι πολυ περιεργη να δω στην πραξη τι ακριβως θα συμβει στον Μιου.παντως αν δεν φιλοξενουσα την Μιτση ,δεν θε στειρωνα τον Μιου πριν τον ενα χρονο ζωης του..
marina289
Περιβόητο μέλος
...εγώ πάντως πολύ άγχος το έχω....
Σαν μωρούλι είναι στη φώτο!
...εννοώ ανθρωπομωρούλι...
Οκ βρε παιδιά!Τί να κάνουμε;;;Όπως λέει και το τραγούδι...είναι κάτι παιδιά -γατιά-, που δεν γίνονται άντρες!

Και στα δικά μας....
κατανιδου ιωαννα
Νεοφερμένο μέλος

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
με την στείρωση σταματά η ανάπτυξη του γάτου?
δεν σταματα, απλα δεν αναπτυσσει τα δευτερευοντα φυλετικα χαρακτηριστικα (μαγουλα, μυωδες σωμα). Επισης αργουν να κλεισουν τα epiphyseal plates.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool