Νομοθεσία

Υακίνθη

Νεοφερμένο μέλος

Η Υακίνθη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 64 ετών και μας γράφει από Αίγιο (Αχαΐα). Έχει γράψει 103 μηνύματα.
γεια σας ,
ξερω οτι σε ενα διαμερισμα μπορει κανεις να κρατησει ειτε 1 σκυλο και μια γατα ειτε δυο απο το καθε ειδος , τουλαχιστον ετσι καταλαβα
μηπως ξερει κανεις αν ισχυει το ιδιο οταν προκειται για μονοκατοικια σε ιδιοκτητο οικοπεδο 1 στρεμματος ??
εξακολουθει να ισχυει το ιδιο δηλαδη το 1 + 1 ?
εννοειτε οτι μιλαμε για ζωα που δεν διαμενουν εξω , μενουν μεσα στο σπιτι αλλα την ημερα η πορτα ειναι ανοιχτη και κανουν την βολτα τους μεσα στο ενα στρεμμα , αψογα περιφραγμενο , δηλαδη δεν βγαινουν ασυνοδευτα και χωρις λουρι εκτος στρεμματος , επισης δεν βγαινουν καθολου ουτε στον κηπο τις ωρες κοινης ησυχιας προς αποφυγη γαυγισματος
ενταξει ποτε δεν ειναι αναποφευκτο , ενα γαβ θα ακουστει αλλα δεν ειμαστε και νεκροταφειο , ζωντανο σπιτι ειμαστε και ειμαστε σε μια ερημια που απο 15 /9 εως και 1/6 ειμαι το μονο σπιτι σε ακτινα χιλιομετρων.. οσο για πληθυσμο ειμαστε 4 νιαου και 5 γαβ
για οποιον δεν καταλαβε για μενα μιλαω
καθε πληροφορια ευπροσδεκτη

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν είμαι δικηγόρος... αλλά απο ότι ακούω είσαι ΟΚ απο άποψη νομοθεσίας... εδώ ο Νόμος αν δεν τον έχεις διαβάσει.
https://www.mypetz.gr/threads/Γάτα-και-νόμος.219029/
Το 1 και 1 ισχύει, σε περίπτωση ενοικίου... σε ιδιόκτητο είναι λίγο "αόριστο" ακόμα.. το πώς θα με υποχρεώσει να έχω μόνο 1 και 1....:hmm:
Εσύ είσαι σε δική σου ιδιοκτησία????

φυσικά και αλλά,

στην Ελλάδα ζούμε, ο κάθε μπιπ μπορεί και θα το κάνει, να σου ρίξει φόλα μέσα στο κτήμα εάν τον στραβοκοιτάξει ο σκύλος ή του νιαουρίσει καμία γάτα.... αυτό δεν μπορείς να το αποφύγεις εάν ο άλλος έχει όποιο πρόβλημα....:(

Φυσικά και θα γαβγίσουν τα σκυλιά, και θα νιαουρήσουν τα γατιά... και ΝΑΙ, έχει δικαίωμα ο άλλος να ενοχληθεί, και να καλέσει την αστυνομία....Το καλό με μένα είναι ότι είμαι επαρχεία και είναι πιο ανεκτά κάποια πράγματα...

Τα πάντα εξαρτώνται απο την γειτονιά σου και τους γείτονες.. πόσο ανεκτικοί είναι, και πόσο πολιτισμένοι, αν έχουν παιδιά κλπ κλπ....Το πώς θα την δούν την όλη φάση.. μήν νομίσουν ότι μαζεύεις ζώα, και θα το κάνεις φάρμα.. δηλ, αρρώστιες, ψύλλους κλπ κλπ (τα κλασσικά προκατειλημμένα κολλήματα ) Ή το ανάποδο, σε δούν φιλόζωη, και κορόιδο και βρίσκεις στην πόστα του πεταμένα διάφορα μωρά και δωράκια....:down:

Αφού το ψάχνεις, λογικά θα έχεις κάποια "προβληματάκια" ήδη...
Το μόνο σίγουρο και ασφαλές για τα ζώα σου, πέρα απο το τί λέει ο Νόμος και ότι άλλο.... (γιατί στην Ελλάδα ειδικά αυτά τα παραβλέπουμε εύκολα, και ο καθένας τον παίρνει στα χέρια του...) είναι να τα έχεις μέσα στο σπίτι μόνο... και όταν βγάζεις βόλτα τα σκυλιά να είναι πάντα κάποιος μαζί.

Τα σκυλιά μπορείς ενδεχόμενα να τα εκπαιδεύεις να ΜΗΝ τρώνε απο άλλους τίποτα... τις γάτες όμως όχι... ούτε φυσικά μπορείς να αποφύγεις τις βολές απο αεροβόλα ή ότι αρρωστημένη ιδέα έχει ο καθένας...

Η στείρωση θα βοηθήσει κάπως... και στο να μήν μαλώνουν τα γατιά και τα σκυλιά, να μην φεύγουν μακριά.. τα θηλυκά να μην φωνάζουν και να μην κλαίνε... κλπ κλπ.

Δύσκολη κατάσταση, σε καταλαβαίνω απόλυτα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οπως καθε ελληνικος νομος ετσι και ο 3170/2003 ειναι γεματος τρυπες:lol::redface::blink:, το τοπιο ειναι θολο οσο αφορα το ποσα ζωα μπορει να εχει καποιος σε μονοκατοικια με κηπο κλπ εκτος σχεδιου:hmm:. Αν εχεις παντως μεγαλο οικοπεδο και 300 μετρα απο το πλησιεστερο σπιτι μπορεις να κατασκευασεις καποια κλουβια και να παρεις αδεια ενδιαιτηματος ζωων απο την νομαρχια οποτε δεν μπορει να σου πει κανεις τιποτα:)

Δεν μπορεί να σου πεί ναι....
αλλά το θέμα είναι μην σου πετάξει. και εσύ μαζεύεις.. :(

εχω ενα στρεμμα , με ενα σπιτι 200 τμ , θα μπορουσα να χτισω μεχρι 450 , εχω 5 σκυλια , 4 γατες , ολα στειρωμενα , κανενα δεν τσακωνεται με κανενα, κατοικουν μεσα στο σπιτι , δεν εχουμε σκυλοσπιτα ουτε κλουβες κλπ, το χειμωνα δεν ειναι καμια πορτα ανοιχτη , μου ζητανε οποτε θελουνε να βγουνε εξω για να λερωσουν , καμια φορα εχουμε και ατυχηματα καταλαβαινετε , βγαινουμε μαζι και ξαναμπαινουμε μεσα , οι γατες ακομα και το καλοκαιρι εχουνε αμμο και πανε και λερωνουν μονο εκει , το καλοκαιρι επειδη οι πορτες ειναι ανοιχτες λογω ζεστης ειναι μεσα εξω , οταν λειπω το καλοκαιρι τα σκυλια ειναι μεσα αλλα λογω παραθυρων ανοιχτων οι γατες ειναι μεσα εξω , η περιοχη ειναι παραθεριστικη και κατοικειται μονο 2,3 μηνες το καλοκαιρι ,και παλι παραμενει αραιοκατοικημενη , ολοι εχουν 2,3 σκυλια , δυστυχως ο αναποδος βρεθηκε διπλα μου
εκανα το εξεις
1) θυμηθηκα τις παρανομιες του
2) του τις θυμησα
3 ) του ειπα οτι αν θελει εμπολεμο κατασταση ειμαι στην διαθεση του
και επειδη κινδυνευει να μεινη με το μισο οικοπεδο απο αυτο που εχει περιφραξει και κατα συμπτωση το σπιτι του βρισκεται ακριβως πανω στον καταπατημενο γυαλο , και επειδη ο διευθυντης της πολεοδομιας ειναι γνωστος ζωοφιλος ( εχει 18 σκυλια ) καταλαβαινετε κρυφτηκε σαν ποντικακι σημερα και ακομα τον ψαχνω...
τωρα για να λεμε την αληθεια καπου και εγω υπηρξα υπερβολικη , ειχα φθασει καποια στιγμη απο τις φιλοξενιες τα 14 , οποια πορτα και αν ανοιγες εβρισκες ζωο
ελπιζω το εμπολεμο λοιπον να τελειωσε ετσι σας ευχαριστω για το αμεσο ενδιαφερον σας αν προκυψει νεοτερο θα ενημερωσω αμεσα

Έχεις κάνει το καλύτερο δυνατόν, και αφού βρήκες τα "κουμπιά" του.. και έχεις και υποστήριξη λογικά είσαι ΟΚ.

Απλά μόνο μην αρχίσει τον ύπουλο πόλεμο, αυτό, και σου πετάει φόλες στον κήπο, ή γύρω γύρω...:(

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back