Νυχάκια!!! Μεγάλα νυχάκια!!!!!

Raktia

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Κάτια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 1.814 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους. Η Χαρά μου μέγάλωσε και έχει πλέον γίνει ένα όμορφο γατάκι με παιχνιδιάρικες διαθέσεις και μεγάλα νυχάκια. Και καλά, τα δικά μου χέρια δεν τα υπολογίζω καθόλου που μου τα έχει κάνει ριγέ από τις γρατζουνιές. Αυτό που με ανησυχεί όμως είναι ότι τα νύχια της μπλέκονται συνέχεια παντού! Σε χαλιά, σε κουρτίνες, σε κουβέρτες, παντού!!!! Και το πρόβλημα είναι ότι δεν καταφέρνει πάντα να τα ξεμπλέξει μόνη της, αλλά κάθεται και νιαουρίζει και κλαίει και ζητάει βοήθεια για να πάει κάποιος να την απεγγλοβίσει. Και καλά όταν είμαι σπίτι και την βλέπω. Την άλλη φορά πήγα και την βρήκα να κρέμεται από μια κουρτίνα, ένας θεός ξέρει πόση ώρα, και να τσιρίζει για να την κατεβάσω.
Τι μπορώ να κάνω για να την βοηθήσω. Κόβονται τα νύχια στα γατιά ή θα την φρικάρω περισσότερο;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κοβονται τα νυχια στα γατακια,την πρωτη φορα καλο θα ηταν να σου δειξει ο γιατρος σου.Χρειαζεσαι ενα ειδικο ψαλιδι,και ηρεμια και υπομονη,για να μην κοψεις μεσα μεσα που ειναι η φλεβα.Αν σου δειξει μια φορα θα μπορεις και μονη σου νομιζω,εγω και στα δυο μονη μου τα κοβω.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

κοβονται φυσικά!
Μερικά γατακια δεν τα ξυνουν επαρκως ακι γυρνανε προς τα μεσα και πονανε τα κακομοιρα, ,
καλυτερα για πρωτη φορα να σου δειξει καποιος, πως τα κοβουν και μετα θα το κανετε μονες σας,
ομως αν δεν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα, κοβεις λιγο τη μυτουλα του νυχιου που ειναι καιη κωνικη(παυλα κοφερη απολιξη) και σε καμια περιπτωση δεν προσεγγιζεις το ροζ σημειο του νυχιου γιατιε κει ξεκιναει το κρεας και τα νευρα και το γατια θα σπαραξει απο τρομο και πονο...
ομως κοιτα μηπως μπορει η κτηνιατρος η καμια φιλη σου γατομαμα να σε βοηθησει, ακομη και σε πετ σοπ τα κοβουν καποες φορες.

Καλησπέρα Ractia! Κόβονται και μάλιστα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα!! Μ αυτόν τον τρόπο θα σώσεις και τα χέρια σου, και τις κουρτίνες σου και τους καναπέδες σου! Την πρώτη φορά είναι καλύτερα να πας στον κτηνίατρό σου ο οποίος θα σου δείξει ακριβώς πως να κόβεις τα νύχια της γατούλας σου. Μετά αν θές πάρε τον ειδικό γατονυχοκόπτη για να της τα κόβεις εσύ. Εγώ επειδή φοβάμαι την πάω και της τα κόβει ο κτηνίατρος!!
Πάντως καλό θα είναι να μην την αφήνεις να γρατζουνάει ούτε εσένα. Υπάρχει ένα σχετικό άρθρο στο site που ίσως σε βοηθήσεις να δαμάσεις την τίγρη σου! Εγώ είμαι σε αυτή την προσπάθεια!!!
Φιλάκια!!

Βέβαια, βέβαια, κάνουμε πεντικιούρ, δεν το ήξερες;:D:D:DΤυλίγεις το γατάκι καλά καλά με μια μεγάλη πετσέτα, βγάζεις το ένα ποδαράκι, πιέζεις την πατούσα κάτω από ένα ένα νύχι, ούτως ώστε να βγει ολόκληρο έξω. Έχεις τον ειδικό νυχοκόπτη και κόβεις την άκρη του νυχιού, όχι εκεί που αρχίζει η φλέβα, γιατί θα ματώσει και θα πονάει. Το ίδιο θα κάνεις και με το άλλο ποδαράκι. Τα νύχια στα πίσω πόδια τα κόβουμε σπάνια. Θα δεις, που δεν θα γρατζουνιέσαι πια, γιατί στην ουσία όταν παίζουν δεν βγάζουν νύχια, απλά είναι τόσο μεγάλα και γυριστά, που περισσεύουν από τα μαξιλαράκια και μας γδέρνουν και αγκυλώνουν, όπως λες κι εσύ παντού!!!

Περισσοτερες λεπτομερειες μπορεις να δεις εδω,κι αυτο ειναι ενα βιντεακι που βοηθα πολυ.

για να μη παλευεις με τα νυχια του οταν προσπαθεις να του τα κοψεις, δοκιμασε να τα κοβεις οταν κοιμαται, ειναι πολυ πιο ανωδυνη εμπειρια :P

εγω της τα κοβω μονη μου, κ θελει υπομονη κ να κανεις γρηγορα, για να μην εκνευριστει το ζωο. οπως σου ειπαν τα κοριτσια, τις 2 πρωτες φορες καλο ειναι να δεις ο γιατρος πως τα κοβει. θα ελεγα να μην το επιχειρησεις μονη...κ μια συμβουλη. μην κοψεις τα πισω. εγω μια φορα τα εκοψα κ το μετανιωσα οικτρα. εκτοτε κοβουν σαν ξυραφια. πριν τα κοψω εκοβαν αλλα οχι τοσο οσο τωρα. οχι τα πισω !!!!!!!!!!!!! :)

σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ!:D
δεν το επιχείρησα ακόμα αλλά σκοπεύω μια από αυτές τις μέρες να την πάω στον γιατρό της και να με εκπαιδεύσει μέχρι να προμηθευτώ τα κατάλληλα σύνεργα. δεν ακουγεται τόσο δύσκολο πάντως. με ξεαγχώσατε πάρα πολύ. σας ευχαριστώ!!!:up::up:

Το μονο που χρειαζεσαι ειναι το ειδικο ψαλιδακι.Αν στο δειξει μια φορα και εισαι γρηγορη θα δεις,δεν ειναι τιποτα.:)

δεν ειναι καθολου μα καθολου δυσκολο, εγω το εμαθα χωρις να μου το δειξει κτηνιατρος και δεν ειχαμε κανενα προβλημα ή τραυματισμο ως τωρα :) Δεν του τα κοβω ομως τοσο οσο δειχνει η εικονα. Λιγακι του τα παιρνω ισα ισα για να μη μαγκωνουν στο χαλι, σε κουρτινες κτλ. Του κοβω και τα πισω συνηθως μια φορα τον μηνα ή οποτε δω οτι εχουν μεγαλωσει παρα πολυ. Απλα φροντισε να ειναι ηρεμη η γατουλα. Σε μενα καθεται αλλα καποιες φορες θελει να παιζει με τον νυχοκοπτη, οποτε με βολευει περισσοτερο να του τα κοβω οταν κοιμαται :lol:

Ααααα!! Κατι σημαντικο! Μια φορα του τα ειχα κοψει οπως στις εικονες που εδειξε η moukelis και ο καημενουλης δεν μπορουσε να σκαρφαλωνει στο δεντρο του. Κατα την γνωμη μου καλο ειναι να μην τα κοψεις πολυ για να μπορει να σκαρφαλωνει ανετα.

Ευχομαι να τα κοψεις συντομα και να διαπιστωσεις ποσο ευκολη διαδικασια ειναι!! Θα εκπλαγεις :P

Εγώ θα συμφωνήσω με την Ιβάνα για τα πίσω νύχια, τα έκοψα στη δικιά μου και από τότε κόβουν πολύ και μεγαλώνουν πιο γρήγορα. Καλύτερα μόνο τα μπροστινά.
Έχω να σχολιάσω ότι το γατί στο βίντεο παραείναι ήρεμο! Υπάρχουν και τέτοια, ε? Η γάτα μου αρχίζει την επανάσταση μόλις σκεφτώ τη λέξη νυχοκόπτης, δε χρειάζεται καν να τον δει!

Χθες το βράδυ από το πουθενα και για το τίποτα, άρχισε ο Χωσούλης (φωτο στο avatar) να επιτιθεται στην καημένη την ανυποψίαστη Χαρά (φώτο κάτω) χωρις να υπάρχει κάποιος λόγος. Υποψιάζομαι μόνο ότι μπορεί να τρόμαξε με το πιστολάκι, που είναι και ο μεγαλύτερος εχθρός του μετά την ηλεκτρική σκούπα, και να βρέθηκε η Χαρούλα μου, στον δρόμο του και να ξέσπασε πανω της. Της επιτέθηκε άσχημα όμως της κακομοίρας και τρόμαξε πάρα πολύ το μικρούλι μου. Μέσα σέ όλο τον χαμό βρέθηκε και η Μελίνα που δεν καταλάβαινε τι έχει συμβεί και φρίκαρε και εκείνη.
Που θέλω να καταλήξω;

Προσπαθώντας να τους χωρίσω έβγαλαν όλα τα νεύρα τους στα χέρια μου που κατέληξαν να γίνουν κιμάς περασμένος 2 φορές από την μηχανή!:mad:
Ξαφνικά έγιναν μία μπάλα από τρίχες και νύχια και πραγματικά ορκίστηκα ότι θα τους τα βγάλω με την τανάλια όταν επιτέλους τελειώσουν.

και πραγματικά ορκίστηκα ότι θα τους τα βγάλω με την τανάλια όταν επιτέλους τελειώσουν.

Ούτε για αστείο!!
Νύχια είναι και γρατσουνάνε και "πιάνονται" σε πράγματα...καλύτερα να τα συνηθίσεις στο κόψιμο με τον ειδικό νυχοκόπτη. Η ονυχεκτομή είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να κάνεις στα ζώα σου!

Ούτε για αστείο!!
Νύχια είναι και γρατσουνάνε και "πιάνονται" σε πράγματα...καλύτερα να τα συνηθίσεις στο κόψιμο με τον ειδικό νυχοκόπτη. Η ονυχεκτομή είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να κάνεις στα ζώα σου!

Δεν υπήρχε περίπτωση να το κάνω ακόμα και αν μου έγδερναν τα χέρια κάθε μέρα. Αστιευόμουν ασφαλώς. ;) Σε όσα γατιά είχα στο παρελθόν δεν τους είχα κόψει ποτέ τα νύχια και δεν ξέρω πως θα το πάρουν. Θα το δοκιμάσω άμεσα όμως γιατί πλέον επιβάλεται!!!

Και της δικιάς μου της γάτας τα νύχια γυρνάνε και μπαίνουν στο δέρμα της.Γι' αυτό της τα κόβουμε τακτικά.Το πρόβλημα με τα νύχια της το απέκτησε όταν ήταν μικρή (έσπασε το πόδι της) μήπως συνέβει και στη γατούλα σου κάτι παρόμοιο;;;;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back