Raktia
Πολύ δραστήριο μέλος
Τι μπορώ να κάνω για να την βοηθήσω. Κόβονται τα νύχια στα γατιά ή θα την φρικάρω περισσότερο;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Havana
Διάσημο μέλος
Μερικά γατακια δεν τα ξυνουν επαρκως ακι γυρνανε προς τα μεσα και πονανε τα κακομοιρα, ,
καλυτερα για πρωτη φορα να σου δειξει καποιος, πως τα κοβουν και μετα θα το κανετε μονες σας,
ομως αν δεν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα, κοβεις λιγο τη μυτουλα του νυχιου που ειναι καιη κωνικη(παυλα κοφερη απολιξη) και σε καμια περιπτωση δεν προσεγγιζεις το ροζ σημειο του νυχιου γιατιε κει ξεκιναει το κρεας και τα νευρα και το γατια θα σπαραξει απο τρομο και πονο...
ομως κοιτα μηπως μπορει η κτηνιατρος η καμια φιλη σου γατομαμα να σε βοηθησει, ακομη και σε πετ σοπ τα κοβουν καποες φορες.
tsitsini1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πάντως καλό θα είναι να μην την αφήνεις να γρατζουνάει ούτε εσένα. Υπάρχει ένα σχετικό άρθρο στο site που ίσως σε βοηθήσεις να δαμάσεις την τίγρη σου! Εγώ είμαι σε αυτή την προσπάθεια!!!
Φιλάκια!!
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος

Τυλίγεις το γατάκι καλά καλά με μια μεγάλη πετσέτα, βγάζεις το ένα ποδαράκι, πιέζεις την πατούσα κάτω από ένα ένα νύχι, ούτως ώστε να βγει ολόκληρο έξω. Έχεις τον ειδικό νυχοκόπτη και κόβεις την άκρη του νυχιού, όχι εκεί που αρχίζει η φλέβα, γιατί θα ματώσει και θα πονάει. Το ίδιο θα κάνεις και με το άλλο ποδαράκι. Τα νύχια στα πίσω πόδια τα κόβουμε σπάνια. Θα δεις, που δεν θα γρατζουνιέσαι πια, γιατί στην ουσία όταν παίζουν δεν βγάζουν νύχια, απλά είναι τόσο μεγάλα και γυριστά, που περισσεύουν από τα μαξιλαράκια και μας γδέρνουν και αγκυλώνουν, όπως λες κι εσύ παντού!!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος

ιβανα
Επιφανές μέλος

Raktia
Πολύ δραστήριο μέλος

δεν το επιχείρησα ακόμα αλλά σκοπεύω μια από αυτές τις μέρες να την πάω στον γιατρό της και να με εκπαιδεύσει μέχρι να προμηθευτώ τα κατάλληλα σύνεργα. δεν ακουγεται τόσο δύσκολο πάντως. με ξεαγχώσατε πάρα πολύ. σας ευχαριστώ!!!

moukelis
Επιφανές μέλος

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Δεν του τα κοβω ομως τοσο οσο δειχνει η εικονα. Λιγακι του τα παιρνω ισα ισα για να μη μαγκωνουν στο χαλι, σε κουρτινες κτλ. Του κοβω και τα πισω συνηθως μια φορα τον μηνα ή οποτε δω οτι εχουν μεγαλωσει παρα πολυ. Απλα φροντισε να ειναι ηρεμη η γατουλα. Σε μενα καθεται αλλα καποιες φορες θελει να παιζει με τον νυχοκοπτη, οποτε με βολευει περισσοτερο να του τα κοβω οταν κοιμαται 
Ααααα!! Κατι σημαντικο! Μια φορα του τα ειχα κοψει οπως στις εικονες που εδειξε η moukelis και ο καημενουλης δεν μπορουσε να σκαρφαλωνει στο δεντρο του. Κατα την γνωμη μου καλο ειναι να μην τα κοψεις πολυ για να μπορει να σκαρφαλωνει ανετα.
Ευχομαι να τα κοψεις συντομα και να διαπιστωσεις ποσο ευκολη διαδικασια ειναι!! Θα εκπλαγεις

chryssa
Διάσημο μέλος
Έχω να σχολιάσω ότι το γατί στο βίντεο παραείναι ήρεμο! Υπάρχουν και τέτοια, ε? Η γάτα μου αρχίζει την επανάσταση μόλις σκεφτώ τη λέξη νυχοκόπτης, δε χρειάζεται καν να τον δει!
Raktia
Πολύ δραστήριο μέλος
Που θέλω να καταλήξω;
Προσπαθώντας να τους χωρίσω έβγαλαν όλα τα νεύρα τους στα χέρια μου που κατέληξαν να γίνουν κιμάς περασμένος 2 φορές από την μηχανή!

Ξαφνικά έγιναν μία μπάλα από τρίχες και νύχια και πραγματικά ορκίστηκα ότι θα τους τα βγάλω με την τανάλια όταν επιτέλους τελειώσουν.
Fotini
Διάσημο μέλος
και πραγματικά ορκίστηκα ότι θα τους τα βγάλω με την τανάλια όταν επιτέλους τελειώσουν.
Ούτε για αστείο!!
Νύχια είναι και γρατσουνάνε και "πιάνονται" σε πράγματα...καλύτερα να τα συνηθίσεις στο κόψιμο με τον ειδικό νυχοκόπτη. Η ονυχεκτομή είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να κάνεις στα ζώα σου!
Raktia
Πολύ δραστήριο μέλος
Ούτε για αστείο!!
Νύχια είναι και γρατσουνάνε και "πιάνονται" σε πράγματα...καλύτερα να τα συνηθίσεις στο κόψιμο με τον ειδικό νυχοκόπτη. Η ονυχεκτομή είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να κάνεις στα ζώα σου!
Δεν υπήρχε περίπτωση να το κάνω ακόμα και αν μου έγδερναν τα χέρια κάθε μέρα. Αστιευόμουν ασφαλώς.
Σε όσα γατιά είχα στο παρελθόν δεν τους είχα κόψει ποτέ τα νύχια και δεν ξέρω πως θα το πάρουν. Θα το δοκιμάσω άμεσα όμως γιατί πλέον επιβάλεται!!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΑΓΝΗΓΙΩΡΓΟΣ
Διάσημο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool