Ξαφνικός θάνατος γατούλας

Sofia8710

Νεοφερμένο μέλος

Η Sofia8710 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Καλημερα σας... η γατουλα μου 4 ετων στειρωμενη και εμβολιασμενη, πεθανε ξαφνικα εχθες... Ητανε μεσα στο σπιτι, δεν εβγαινε ΠΟΤΕ εξω, την ταϊζα ΜΟΝΟ ξηρα τροφη, ηταν υγιεστατη και γεματη ενεργεια και αγαπη... Το βραδι της Τριτης ολα ηταν μια χαρα.. Χαρουμενη, επαιζε και τσακωνοταν με τον αδερφο της. Τις εβγαζα στο μπαλκονι οπου ειχαν ενα μικρο δωματιακι για να κοιμουνται. Την επομενη μερα την βρηκα ξαπλωμενη κοντα στο παραθυρο και δεν κουνιοταν. Ειχε κοκκαλωσει (το γραφω αυτο γιατι κατα πασα πιθανοτητα για να προλαβει να σκληρυνει το σωμα της ειχαν περασει ωρες) και δεν ειχε ουτε υγρα, ουτε αιμα, ουτε εμετο απο το στομα ή απο πισω.. Δεν μπορω να καταλαβω ακομη τι συνεβη. Ενα νεο υγιεστατο γατακι να φυγει τοσο ξαφνικα και χωρις λογο και αιτια.. Ο γιατρος μου ειπε οτι κατα 99% επαθε ανακοπη οπως μπορει να παθει ενας ανθρωπος νεος χωρις προβληματα καρδιας, ξαφνικα... Σας παρακαλω.. μηπως της εκανα κατι εν αγνοια μου? Την αγαπουσα και την φροντιζα σαν παιδι μου. Τι μπορει να επαθε το ζωακι? Υπαρχει περιπτωση οντως να επαθε ανακοπη στα ξαφνικα? Δεν ειχε κανενα συμπτωμα.
Σας ευχαριστω εκ των προτερων... :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

κριμα...να χανονται νεες ευτυχισμενες γατουλες....τι να πω...:(:(:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Ξαφνικος θανατος γατουλας

οπως το περιγραφεις καταλαβαινω οτι ηταν απροσμενο και ξαφνικο,σε σοκαρε,αλλα σκεψου οτι εφυγε ανωδυνα,αβασανιστα,ηρεμα σ ενα σπιτι που την αγαπουσε κι εζησε οσο εζησε καλα διπλα σε ανθρωπους και γατο,οτι καλλυτερο δλδ.δεν εκανες κατι,ηταν γραφτο να φυγει.πλεον (επειδη εχω περασει πολλα με γατες σ ενα χρονο)πιστευω οτι καθε πλασμα οπως κι οι ανθρωποι εχουν το γραμμενο τους,αλλο περιμενουμε,αλλο φευγει,αλλο μας παιδευει κι αλλο τελικα παιδευεται.να λες δοξα το θεο που πεθανε ετσι,φανταζεσαι να πονουσε και να μην μπορουσες να κανεις κατι;συλληπητηρια απο μενα και να μην νιωθεις ασκημα ηταν να γινει.

Σας ευχαριστω για ολα.. Λυπαμαι πολυ γιατι ηταν νεα γατουλα και δεν ειχε κανενα συμπτωμα. Ηταν υγιεστατη.. Τωρα φοβαμαι για τον αλλο γατο που εχω γιατι δεν εχει μεινει ποτε μονος του. Την ψαχνει αλλα σκεφτομαι μην παθει καμια καταθλιψη

Λυπάμαι πολύ για την γατούλα σου!!! μην ρίχνεις ευθύνες στον εαυτό σου δεν έκανες κάτι εσύ.. μέσα σε μια βδομάδα έμαθα κι εγώ για 2 γατάκια μιας φίλης μου και της νύφης πέθαναν ξαφνικά από ανακοπή..δεν χρειάζεται να έχει συμπτώματα όπως δεν έχουν και οι άνθρωποι..επίσης να σου πω ότι τα γατάκια και τα 2 ήταν 2-3 μηνών και ο κτηνίατρος τους είπε ότι ειδικά σε μικρές ηλικίες είναι πολύ συχνό το να παθαίνουν ανακοπή.. το μόνο που πρέπει να σκέφτεσαι είναι ότι δεν βασανίστηκε και δεν πόνεσε και έφυγε αυτυχισμένη γιατί είχε εσένα! όσο για τον γατούλι σου σιγά σιγά να φέρεις παρέα για να μην είναι μόνος του..καλή σου μέρα

Είναι τόσο κρίμα..μάλλον αυτό συνέβη όμως, που είπε ο κτηνίατρος, δηλαδή ανακοπή. Κρίμα για το γατάκι.Όμως ήταν τόσο τυχερό, που έζησε μαζί σου, το αγάπησες και το φρόντισες.
Θα κάνει κάποιον καιρό να συνηθίσει ο αδερφούλης της, αλλά δεν νομίζω να πάθει κατάθλιψη. Δείχνε του πόσο τον αγαπάς και όλα θα πάνε καλά.:)

Αχ καλή μου μου ήρθε να βάλω τα κλάματα μόλις διάβασα το μήνυμά σου, σου εύχομαι τον πιο ανώδυνη μετάβαση στη νέα κατάσταση. Πράγματα μπορεί να συνέβη οτιδήποτε ξαφνικό και όντως τουλάχιστον έφυγε ευτυχισμένη σε ένα ασφαλές μέρος. Δώσε πολλά χάδια στο γατούλη σου και κανε υπομονή με το θρήνο του κάπου είχα διαβάσει πως μερικές γάτες θρηνούν με κλάμα τον χαμό άλλων γατιών, οπότε υπομονή.
Όσο για την ανασφάλεια σου, σε καταλαβαίνω, επειδή κάπως έχει αλλάξει η συμπεριφορά του γάτου μου τελευταία νιώθω το ίδιο, και μόλις γυρίσω σπίτι καθώς λείπω σε ταξίδι θα τον πάω για γενικές εξετάσεις αίματος καρδιάς και ότι χρειαστεί, ίσως με αυτόν τον τρόπο ίσως νιώσεις λίγο καλύτερα για την κατάσταση του γατιού μου έμεινε σπίτι. Φαντάζομαι είναι ακριβές και στην εποχή μας είναι δύσκολο, αλλά θα κάνουμε ότι μπορούμε.
Κουράγιο, σιγουρα δεν φταις εσύ πάντως.

Κρίμα...φαντάζομαι τη στενοχώρια...
Το ότι όσο ήταν μαζί σου της πρόσφερες τόση αγάπη είναι το καλύτερο που έχεις να σκέφτεσαι

:(

Λυπάμαι πολύ για την απώλεια σου :(,
αν κατάλαβα καλά πέθαναι στο μπαλκόνι? Υπάρχει περιπτωση να πέθαναι από το κρύο?

Την καλησπερα μου.Μπηκα εδω για να βρω πιθανους λογους που μπορει μια γατα να "φυγει" ξαφνικα απο τη ζωη.Η Σπιθα μου 6 χρονων πεθανε ξαφνικα το πρωι της Κυριακης 26/2/17. Πρωην αδεσποτακι,εμβολιασμενη κ στειρωμενη ετρωγε μονο ξηρα τροφη.Καμια προσβαση σε αλλες τροφες ή καθαριστικα σπιτιου κλπ.Οι επισκεψεις στον Κτηνιατρο οποτε χρειαζοταν.Απο μωρο εδειχνε γεματη ορεξη.Δεν μπορω να πιστεψω πως δεν ειναι κοντα μας πια.. ..25/2 ολα καλα.Κυριακη πρωι ακουω εναν παραξενο ηχο, σηκωνομαι κ την βλεπω κατω στο πλαι.Γυρναμε στους δρομους για κτηνιατρο,ο δικος μας ελειπε εκτος Αθηνων λογω 3ημερου!Βρισκουμε 1 που ειναι ανοιχτο 24 ωρες!!Μας λεει :"μαλλον ανακοπη".Πως γινεται?Μεχρι το Σαββατο παιζαμε μαζι!!Πως!??Ηταν μια χαρα!!Τι να ενιωσε??Ακουσα μονο την τελευταια της πνοουλα..Εμαθα πριν λιγο οτι αν ειχαμε ατροπινη πιθανον να ειχε σωθει!Δεν ξεραμε,δεν μας ειπε ο κτ. τι σοβαρο μπορει να συμβει σε ενα γατι ενηλικο ή μη.Ρωτουσαμε οτι μπορουσαμε να σκεφτουμε.Που να ξεραμε για ανακοπη?
Σας ευχαριστω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα καλη μου φιλη.Καταρχην..τι εννοεις ατροπινη;Η ατροπινη,αν θυμαμαι καλα..ειναι για φολες .Αντιδοτο για φολες.Η γατα σου ζουσε εξω;
Δεν φαινεται αυτο απο τα γραφομενα σου.Αλλα ατροπινη γιατι;Αν η γατα ζει αποκλειστικα μεσα στο σπιτι;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα Πουπουλινα και δακρυσα πολυ με το κειμενο σου για την Πουπι σου.... Λυπαμαι για την απωλεια σου.....Μου θυμισε την Σπιθα μου που πεθανε την Κυριακη..Μας ειπε λοιπον ο κτηνιατρος οτι αν ειχαμε τσεκαρει τα αυτια της και ηταν ζεστα με μια ατροπινη θα μπορουσαμε να την επαναφερουμε..Δεν ζουσε εξω οχι..μονο μεσα ουτε καν στο μπαλκονι...καμια σχεση με φολα..Ετσι ηξερα και γω οτι ειναι μονο αντιδοτο για φολα..

Τελευταία επεξεργασία:
Λυπαμαι καλη μου φιλη...αλλα πραγματικα δεν καταλαν=βαινω τι γραφεις.Απο τι πεθανε η γατα σου;και τι σχεση εχει η ατροπινη..που σου εξηγισα οτι την ατροπινη την δινουν σαν αντιδοτο σε φολα.Τι σχεση εχουν τα αυτια;

Εχω χασει το μυαλο μου αυτες τις μερες..και μου φαινεται αδυνατο να το ξαναβρω!Δεν ημουν σαφεις οντως..Ο κτηνιατρος μας ειπε οτι επαθε μαλλον ανακοπη και πιθανον να την ειχαμε προλαβει αν της καναμε ενεση με ατροπινη.Αν η γατα εκεινη τη στιγμη που τη βρηκαμε ειχε ζεστα αυτακια, ειναι ενδειξη οτι μπορουσαμε να της κανουμε την ατροπινη και να την προλαβαιναμε..Μεταφερω τα λογια του και δεν ειναι η δικη μου αποψη.Πρωτη φορα το ακουσα γιατι και γω μεχρι εκεινη τη στιγμη ηξερα οτι η ατροπινη ειναι αντιδοτο της φολας.Μας ειπε ομως οτι η φολα γενικα "χτυπαει" στην καρδια γι' αυτο και γινεται ενεση με ατροπινη. Ετσι και με την ανακοπη, επειδη εχει να κανει με την καρδια ειναι ενας τροπος μηπως και γλυτωσει το γατακι......Επιπλεον τυψεις και τα βαζω με τον εαυτο μου!Δεν ξυπνησα πιο νωρις,δεν ακουσα αν μου μιλησε πιο πριν,δεν ειχα τηλεφωνο κλινικης για εκτακτα και τωρα αυτο!Η γατουλα μου πεθανε και νιωθω μιση αυτο μονο....

Τελευταία επεξεργασία:
Με καιει ενα γιατι....ΓΙΑΤΙ τοσο νωρις??Μολις 6 χρονων η Σπιθα μου..το κοριτσακι μου... :'( Ενα μουδιασμα ενα γιατι και ενα τεραστιο κενο..!!!Οταν μπηκα πρωτη φορα εδω και εφτιαξα το προφιλ εβαλα αυτη τη φωτογραφια και η Σπιθα μου ειναι η ασπρουλα..τα ειχαμε βρει σε εναν αγωγο με τη μαμα τους.Δεν βρεθηκε κανεις να τα υιοθετησει τοτε και τα κρατησαμε εμεις.Ειχαμε ηδη μια και με εκεινες ειχαμε πια 4. Αργοτερα, βρηκαμε μια νυχτα, 3 το πρωι, στην Εθνικη (αριστερη λωριδα) ενα μωρο αρσενικο και τον κρατησαμε φυσικα και εκεινον.Ειχαμε 5..η ζωη μας γεματη..Η τρεχαντηρο μου, η αδυναμια μου ηταν η Σπιθα μου..και το σπιτι πια αδειασε..Δεν ακουω πια τη φωνουλα της..Εχω τις υπολοιπες 4 αλλα δεν καλυπτεται το κενο..δεν μπορω να το πιστεψω οτι δεν ειναι πια εδω μαζι μου να την χαιδευω..μου λειπει η μυρωδια της..ολα.... :'( Τοσος πονος....

Το ερωτημα μου ειναι πως γινεται μια γατουλα 6 μολις χρονων να "φυγει" ετσι ξαφνικα??? Οι εξετασεις της ηταν καλες..Η μαμα της εχει λοιμωδη περιτονιτιδα και ξεραμε απο τον κτηνιατρο οτι μπορει καποια στιγμη να νοσησουν και αυτες.Κατα τα αλλα ηταν μια χαρα..Πως ξαφνικα λοιπον..ανακοπη...??? :'( Μεχρι και τη προηγουμενη μερα ηταν ζωηρη οπως καθε φορα..εφαγε κανονικα,παιξαμε..ξυπνησα και την ειδα ετσι..δεν μπορω....... :'(

Σμαράγδα λυπάμαι για την απώλειά σου. Κουράγιο και δύναμη σου εύχομαι. :(

Και μη τα βάζεις με τον εαυτό σου, μη μπλέκεις στον κυκεώνα των "Αν".
Η μικρούλα βιάστηκε να φύγει νωρίς, αφήνοντας την αγκαλιά και την καρδιά σου άδεια και απαρηγόρητη, δίχως εκείνη.
Μόνο ο χρόνος τώρα θα γλυκάνει λίγο τον πόνο σου.

Η ανάμνησή της θα μένει πάντα στην καρδιά σου, κι ας έρχεται πότε-πότε να σε βλέπει στα όνειρά σου.
Τώρα που η ψυχούλα της -μια μικρή Σπίθα κι εκείνη- πήγε να συναντήσει και να δώσει λίγο από το φως της στ'αστέρια.

2015_02_02_225802.jpg

Πολυ γλυκα τα λογια σου Alcyone μου και σε ευχαριστω πολυ....ποσα "αν" μας εχουν πνιξει σε τετοιες στιγμες..?? Δεν εχω σταματησει να κλαιω λεπτο..Ειναι τοσο αδικο...Μας εδειξε τοση πολλη αγαπη και ενιωσα τοσο μικρη για να την προστατεψω...δεν προλαβα...δεν την προστατεψα...Δεν καταλαβαμε καν πως εγινε!Ξαφνικα χαθηκε απο την αγκαλια μας...αυτο..!Δεν θα την ξαναδω πια......... :'(

Καλημερα καλη μου φιλη και λυπαμαι παρα πολυ για την απωλεια σου.:(
Ειναι παρα πολυ πιθανο η γατα σου να ειχε εκ γενετης καποιο καρδιακο νοσημα.Καποιο προβλημα στην καρδια.Για αυτο και πεθανε ξαφνικα ετσι.Συνηθως γατες με καρδιακο προβλημα εκ γενετης...σε αυτην την ηλικια πεθαινουν.6 με 8 χρονων.:/:

Καλη σου μερα.. σε ευχαριστω..Παρ' ολο που ηταν ετσι ζωηρουλα...?Δεν εδειξε ποτε κατι παραξενο ή κατι να την ενοχλει..οι εξετασεις της ηταν καλες..Η πιο υπερκινητικη απο ολες...Γιατι δεν φανηκε κατι?Ειναι ειδικη εξεταση?Με υπερηχο ας πουμε φαινεται αν εχουν κατι στην καρδουλα τους?Αυτο δεν το ειχε κανει ποτε..Αν καποιες γατες εχουν τετοια προδιαθεση δεν επρεπε να μας το πει ο κτηνιατρος? Πως θα μπορουσα να το ξερω?Με οσους μιλουσα για να μαθω για τη ζωη τους (ακομα ημουν νεα γατομαμα) δεν ειπε ποτε κανεις κατι τετοιο!Μετα απο αυτο που εγινε εμαθα φαντασου και για το σκουληκι καρδιας (ουτε αυτο ηξερα) και φοβηθηκα μηπως ηταν αυτο!!

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back