Ξύσιμο

Athens_K

Νεοφερμένο μέλος

Η Athens_K αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 36 ετών και μας γράφει από Αγία Βαρβάρα (Αττική). Έχει γράψει 38 μηνύματα.
Γεια σας !

Λοιπόν η jessy 2-3 μέρες αφού την πήραμε , ξύνετε πολύ έντονα στα αυτάκια της. Στο ένα του έχει κάνει και πληγούλα από το πολύ ξίσιμο.
Τι μπορεί να είναι και πως θεραπεύεται?

Ευχαριστώ! :hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αποπαρασίτωση της έχετε κάνει;
Καλύτερα να την πάτε στον κτηνίατρο, να την εξετάσει, να κάνει διάγνωση και να προτείνει θεραπεία. Μπορεί να οφείλεται σε πάρα πολλά πράγματα η φαγούρα: παράσιτα, μύκητες, ψώρα, ωτίτιδα, κ.λπ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα!
Μπορει να ειναι ψυλλοι,μυκητες,ωτιτιδα,ψωρα...Αλλα καθως δεν ειμαστε γιατροι και τα αυτακια τους ειναι ευαισθητα,θα πρεπει να τη δει άμεσα ενας κτηνιατρος,μην το καθυστερεις!Περαστικα της ό,τι κι αν ειναι!

Αποπαρασίτωση της έχετε κάνει;
Καλύτερα να την πάτε στον κτηνίατρο, να την εξετάσει, να κάνει διάγνωση και να προτείνει θεραπεία. Μπορεί να οφείλεται σε πάρα πολλά πράγματα η φαγούρα: παράσιτα, μύκητες, ψώρα, ωτίτιδα, κ.λπ.
Αλικη παιδι μου δεν ειπαμε να το κοψεις αυτο;;;;;;;;;;;;;;;:PΠαλι καλα που δεν αναφεραμε τα πιθανα αιτια και με την ιδια σειρα...:lol:

πάντως μέσα στα αυτάκια της έχει κάτι μικρά μαυράκια. Εννοείται ότι θα την πάω στον κτηνίατρο απλά το συζητάω μήπως ξέρετε κάτι !

Αλικη παιδι μου δεν ειπαμε να το κοψεις αυτο;;;;;;;;;;;;;;;:PΠαλι καλα που δεν αναφεραμε τα πιθανα αιτια και με την ιδια σειρα...:lol:
:bleh: :bleh: :bleh: :bleh:
πάντως μέσα στα αυτάκια της έχει κάτι μικρά μαυράκια.
Μπορεί να είναι απλώς βρωμίτσες, μπορεί και ψώρα... Και πάλι, πρέπει να τα δει ο γιατρός από κοντά για να καταλάβει τι είναι.

πάντως μέσα στα αυτάκια της έχει κάτι μικρά μαυράκια. Εννοείται ότι θα την πάω στον κτηνίατρο απλά το συζητάω μήπως ξέρετε κάτι !
Αν ειναι σαν κοκκοι καφε,ειναι ψωρα.Αν ειναι κηλιδες μπορει να ειναι και ωτιτιδα,να μπηκε νερο στο αυτακι της απο το πλυσιμο.Και τα δυο με επιμονη και σωστη θεραπεια ειναι πληρως αντιμετωπισιμα.:)

Μπορεί να είναι βρωμίτσα, ή ψώρα. :)
Καλύτερα να το δεί Κτηνίατρος, γιατί εμείς και δεν είμαστε Κτηνίατροι, και δεν μπορούμε να κάνουμε διάγνωση απο μακριά. Κάθε περίπτωση θέλει διαφορετική αντιμετώπιση.

Δεν είναι κάτι ανησυχητικό πάντως, συμβαίνει συχνά στα γατάκια του δρόμου. Καλό είναι να παει σύντομα στον γιατρό, για να αρχίσει θεραπεία και μην ταλαιπωρείτε άδικα το γατάκι.

Θα της καθαρίσει τα αυτάκια και μάλλον θα σου δώσει σταγόνες να της βάζεις, δεν είναι τίποτα.:)

οκ ευχαριστώ για τις απαντήσεις γατόφιλοι!

συμβαίνει και στα γατάκια που δεν έχουν βγεί ποτέ τους στο δρόμο και αν είναι ωτίτιδα είναι και επίμονη... 2 φορές έκανα θεραπία στον πρίνς, που μου κόλλησε και τη ρέινα και της έκανα και αυτής... τώρα τα βλέπω καθαρά δεκαπέντε μέρες σχεδόν... μακάρι...

Συμφωνώ με τις κοπέλες παραπάνω!
Αν η γατούλα σου συναναστρέφεται με άλλες,είναι πολύ πιθανό να κόλλησε ζωύφια στο τρίχωμά της!Αλλά αν πάλι όχι,μπορεί ακόμα κι απ'τα φυτά στον κήπο ή το μπαλκόνι!Σίγουρα μα σίγουρα επίσκεψη στο γιατρούλη!Και πρόσεξε μην κολλήσεις και εσύ!Έχει συμβεί στη μητέρα μου!

Τελικά ήταν ψώρα-ωτίτιδα! :( για μια βδομάδα θα πρέπει να καθαρίζω τα αυτάκια της και να της βάζω ένα φαρμακάκι που μ έδωσε η γιατρίνα :P αχου το καλό μου!

Περαστικα του!

όχου το! ελπίζω να σου κάτσει... εμένα τα δικά μου λυσάνε (στον πρίν μου έκανα δύο φορές θεραπία... στη ρέινα μια...)

ελπίζω να κάθεται.. αν όχι ζήτα συμβουλες για το πως θα την πιάνεις...

την πρώτη φορά και ενώ την τύλιξα με μια κουβερτούλα δεν καθόταν με τίποτα.Σήμερα και εχθές κάθισε ναι μεν με την κουβέρτα πάλι απλά δεν λύσαξε να ξεφύγει.Μόνο νιαούριζε παραπονεμένα, σπάραζε η καρδιά μου που την άκουγα έτσι :(

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back