Ογκίδια στην κοιλίτσα

• Thread starter Thread starter AGG14638
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

AGG14638

Νεοφερμένο μέλος

Ο AGG14638 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 47 ετών. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
καλημέρα,
η γατούλα μου είναι 3 χρόνων στειρωμένη και χθες παρατήρησα 3 ογκίδια στη κοιλίτσα της .Η κτηνίατρος μου είπε να τα παρακολουθήσουμε για λίγο και αν μεγαλώσουν να τα αφαιρέσουμε.Γνωρίζει κανείς τίποτα για αυτά γιατί ανησυχώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπορεί να είναι απλά λιπίδια....
Το βασικό είναι αν αρχίζουν να μεγαλώνουν.... τότε θα πρέπει να γίνει βιοψία. και αν είναι κακοήθεις να αφαιρεθούν.

Μην ανησυχείς πάντως είναι πολύ συχνό. Απλά να την ψηλαφίζεις τακτικά και αν παρατηρήσεις αλλαγή το λες στην γιατρό σου.;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γεια σου!! Ειχε και μια γατουλα μιας φιλης μου, δυο γρουμπαλακια στη κοιλιτσα, αλλα ο κτηνιατρος της εδωσε μια αντιβιωση να παρει για μια εβδομαδα, και αφου δεν θα υποχωρουσαν θα εκαβε βιοψια. Ο κτηνιατρος σου τι σου συστησε? Μετα τη φαρμακευτικη αγωγη, υποχωρησαν τα γρουμπαλακια ...και ετσι δεν χρειαστηκε κατι παραπανω.:)

ευχαριστώ

ελπίζω τελικά να υποχωρήσουν γιατί έχω στεναχωρηθεί πολύ

καλημέρα,
η γατούλα μου είναι 3 χρόνων στειρωμένη και χθες παρατήρησα 3 ογκίδια στη κοιλίτσα της .Η κτηνίατρος μου είπε να τα παρακολουθήσουμε για λίγο και αν μεγαλώσουν να τα αφαιρέσουμε.Γνωρίζει κανείς τίποτα για αυτά γιατί ανησυχώ.
Agg, μιλώ εκ πείρας και μάλιστα πολύ πρόσφατης. :) Καλό είναι να ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες της κτηνιάτρου σου. Έτσι γίνεται. Αν δεν υποχωρήσουν ή αν μεγαλώσουν, αφαιρούνται με εγχείρηση και έπειτα στέλνονται ολόκληρα όπως είναι για βιοψία. Να μην ανησυχείς. Αφού το αντιλήφθηκες νωρίς, έχεις όλο τον χρόνο να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα, ό,τι και να 'ναι.
Εύχομαι στην ψιψίνα σου περαστικά και ποτέ πια να μην ξαναβγάλει τέτοιο πράγμα στην κοιλίτσα της! :)

ΥΓ Η Άσπρη μου έκανε ακριβώς τέτοια εγχείρηση την Παρασκευή που μας πέρασε.

περαστικά

περαστικά στη γατούλα σου,τι σου είπαν εσένα θα γίνει καλά ?

περαστικά στη γατούλα σου,τι σου είπαν εσένα θα γίνει καλά ?
Είναι η δεύτερη φορά που κάνει τέτοια εγχείρηση. Η πρώτη ήταν 28.12.07. Υπ' όψη ότι η Άσπρη μου σε 10-12 μέρες κλείνει τα 10, ε;
Αυτά που βγάλαμε την Παρασκευή ήταν ογκίδια που μόλις τώρα έγινε δυνατό να τα ανακαλύψουμε με την ψηλάφηση, και τα δικά μας τα ογκίδια είναι σίγουρα "κακά" ογκίδια. Όμως δεν είναι κάτι τόσο τρομερό. Απλώς θέλει παρακολούθηση και φροντίδα. Σε πληροφορώ ότι εγώ φοβόμουν την εγχείρηση περισσότερο απ' την ψιψίνα μου! :redface:
Η ψιψίνα έγινε καλά για την ώρα και, όπως έδειξε και η βιοψία της, πιθανόν και για την υπόλοιπη ζωή της! :D Σε ευχαριστούμε και οι δύο για το ενδιαφέρον! :)
Φυσικά, από τις 28.12 κι έπειτα έχω αναλάβει τις εξής δύο υποχρεώσεις: 1. να της ψάχνω τακτικά την ωραία, αφράτη κοιλιά της για τυχόν νέα ογκίδια και 2. να την πηγαίνω κάθε 3 μήνες στον γιατρό της για να την ψαχουλεύει κι εκείνος "επιστημονικά". Στην περίπτωσή μας, το τελευταίο μας τσεκάπ απέβη σωτήριο!
Ελπίζω τα δικά σας ογκίδια να είναι "καλά" κι όχι σαν τα δικά μας. Είναι πολύ θετικό πάντως ότι τα βρήκες νωρίς! :) Όμως σε καμία περίπτωση μην παραμελήσεις το θέμα. Πάλι θα σου πω, κάνε ό,τι σου λέει η κτηνίατρος και να είσαι προετοιμασμένη ότι, αν τα ογκίδια παραμείνουν ή αν μεγαλώσουν, πιθανότατα θα χρειαστεί και εγχείρηση... για το καλό της ψιψίνας σου.
Εμείς πάντως (εγώ κι η Άσπρη μου) σας ευχόμαστε τα καλύτερα! :)

Στη δική μας περίπτωση, ναι... :| Αλλά αντιμετωπίζεται! :) Απλώς θέλει στενή παρακολούθηση και καλή συνεργασία με τον κτηνίατρο.
Και γενικά, απ' όσο έμαθα, τέτοια ογκίδια στις γάτες θέλουν πάντα προσοχή, όπως και στους ανθρώπους εξ άλλου. Να μην τα παραμελούμε σε καμμία περίπτωση και να μην κάνουμε σκέψεις του τύπου "έλα μωρέ, θα φύγει μόνο του". Την αλήθεια μας την δείχνει μόνο η βιοψία.

εαν τα ογκιδια ειναι περιορισμενα και ευκινητα τοτε κατα πασα πιθανοτητα ειναι κατι καλοηθες:), μπορει με μια αντιβιοσουλα για μερικες μερες να υποχωρησουν :) σε ποιο σημειο ειναι ακριβως τα μπαλακια?

Και η δικιά μου έβγαλε στην πλάτη της ενα που μεγάλωσε, το οποίο με παρακέντηση μου είπαν ότι είναι λίπωμα και δεν χρειάζεται εγχείρηση. Άλλα τώρα τελευταία έβγαλε άλλα δύο στην πλάτη. Είναι 10 χρονών και έχω μεγάλη αγωνία αυτή τη φορά τι θα μου πουνε. Και το παλιό το παρακολουθώ αλλά δεν καταλαβαίνω αν μεγαλώνει.:confused:

Και η δικιά μου έβγαλε στην πλάτη της ενα που μεγάλωσε, το οποίο με παρακέντηση μου είπαν ότι είναι λίπωμα και δεν χρειάζεται εγχείρηση. Άλλα τώρα τελευταία έβγαλε άλλα δύο στην πλάτη. Είναι 10 χρονών και έχω μεγάλη αγωνία αυτή τη φορά τι θα μου πουνε. Και το παλιό το παρακολουθώ αλλά δεν καταλαβαίνω αν μεγαλώνει.:confused:
Εγώ θα σου έλεγα ότι καλύτερα είναι να παρακολουθείς τέτοια πράγματα σε συνεργασία με τον κτηνίατρο. Προς Θεού, δεν θέλω να σε τρομάξω, όμως εμείς οι "λαϊκοί" καμιά φορά δεν ξέρουμε τι ακριβώς πρέπει να προσέξουμε ή έχουμε την τάση να παρασυρόμαστε από τους ευσεβείς μας πόθους.
Εξ άλλου κι εμείς οι άνθρωποι, αν τυχόν και βγάλουμε κανένα παράξενο καρουμπαλάκι, ίσα στον γιατρό δεν πάμε;;; :)
Γι' αυτό και σου προτείνω να την πας μια βόλτα απ' τον γιατρό της.

Agg και beatrix, έχουμε κανένα νέο για τα ψιψίνια σας;

Η γιατρός είπε ότι πιθανώς είναι και πάλι λιπώματα. Χρειάζονται παρακολούθηση για το αν μεγαλώνουν και αλλάζουν. Και φυσικά να χάσει βάρος.

Συνημμένα

• DSC00002.jpg
    DSC00002.jpg
    244,5 KB · Εμφανίσεις: 45
τι κούκλα τρίχρωμη ειναι αυτή??? να σου ζήσει!

Η γιατρός είπε ότι πιθανώς είναι και πάλι λιπώματα. Χρειάζονται παρακολούθηση για το αν μεγαλώνουν και αλλάζουν. Και φυσικά να χάσει βάρος.
Κι η Άσπρη μου είναι στη δίαιτα γιατί από εκεί που ήταν 3,5-3,7 κιλά, έφτασε... 4,9! Όχι ότι είναι χοντρή, αλλά καλύτερα να χάσει λίγο βάρος!
Όσο για τα ογκίδια, αν τα παρακολουθεί και η γιατρός σου μαζί, μην ανησυχείς καθόλου.
Όντως, κούκλα η γάτα σου! :) Φτου, σκόρδα, να μη σου τη ματιάσουν!! :D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back