marigo173
Δραστήριο μέλος

Φέτος το καλοκαίρι όμως επισκεφθήκαμε με τη Λουκρητία την αδερφή μου (φοιτήτρια Κτηνιατρικής) στη Θεσσαλονίκη και μας είπε ότι αν δεν αρχίσουμε να φροντίζουμε τα κίτρινα δόντακια μας σε μερικά χρόνια θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα
Ζήτησα λοιπόν από μια φίλη μου που θα ερχόταν από το Λονδίνο να μας φέρει μια οδοντόβουρτσα και μια οδοντόκρεμα για το Λουκρητάκι κι έτσι αποκτήσαμε την Sherley's Dual Action Toothpaste and Brush.Η πρώτη μου αντίδραση μόλις την έβγαλα από το κουτί ήταν "Ναι, σιγά..!". Επείδη είναι φτιαγμένη και για σκύλους η οδοντόβουρτσα είναι τεράαστια
. Το χερούλι της είναι πιο μακρύ από το χερούλι της δικής μου οδοντόβουρτσας και έχει διπλή κεφαλή (ευτυχώς αυτή πιο μικρή) για να βουρτσίζονται ταυτόχρονα και οι δύο πλευρές των δοντιών. Στο κουτί έγραφε ότι η οδοντόκρεμα έχει γεύση που αρέσει στα ζώα και ο καλύτερος τρόπος να ξεκίνησει η εξοικείωση είναι να δοκιμάσουν λίγη οδοντόκρεμα. Η Λουκρητία φυσικά είχε διαφορετική άποψη... έγλειψε λίγη οδοντόκρεμα από το δάχτυλο μου, έκανε μια φοβερή γκριμάτσα αηδίας και έτρεξε στο κουπάκι με το νερό της..
Για μια στιγμή πίστεψα ότι η επιχείρηση βούρτσισμα δοντιών σταμάτησε εκεί
αλλά δεν μπορούσα να δεχτώ ότι μπήκα σε τέτοια φασαρία άδικα!Έτσι το μεσημέρι όταν η Λουκρητία βρισκόταν στα βαθύτερα στάδια ύπνου, έβαλα λίγη οδοντόκρεμα στην οδοντόβουρτσα, της άνοιξα το στόμα και μέσα σε 10 δευτερόλεπτα το πρώτο μας βούρτσισμα ήταν γεγονός! Η οδοντόβουρτσα μπορεί να μοιάζει τεράστια αλλά βουρτσίζει ταχύτατα και αποτελεσματικά, με δύο κινήσεις για την κάτω σιαγόνα και δύο για την πάνω, τα δοντάκια γίνονται καινούρια!

Δεν χρειάζεται να υπογραμμίσω ότι έκτοτε το βούρτσισμα γίνεται πάντα όταν η Λουκρητία δεν μπορεί να ανοίξει τα μάτια της από τη νύστα, αλλά παρόλαυτα δεν μοιάζει να ενοχλείται ιδιαίτερα και τελικά η γεύση της οδοντόκρεμας μάλλον της αρέσει. Ακόμη και όταν είναι ξύπνια και της δώσω την οδοντόβουρτσα, ανοίγει το στόμα της και την μασουλάει!

Απίστευτο....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
που μπορω να βρω την οδοντοβουρτα και την οδοντοκρεμα, μηπως κανω κ εγω μια προσπαθεια με την σαρδελα?
marigo173
Δραστήριο μέλος
Καλή τύχη!
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
marigo173
Δραστήριο μέλος
νομίζω πως αν τρώει μόνο μια καλή ξηρά τροφή (κάποιες premium γατοτροφές είναι ειδικά σχεδιασμένες ή έχουν κάποιο συστατικό για τα δόντια) μάλλον είναι πιθανότερο να μην έχει πολλά προβλήματα με τα δόντια. Αλλά σίγουρα εξαρτάται από την κατάσταση των δοντιών της. Αν δεις και κιτρινίσουν πολύ ή έχει μαζευτεί πέτρα σαν αυτή που μαζεύουν τα δικά μας δόντια, ίσως είναι καιρός να κάνεις κάτι γι αυτό...
Σ' αυτό το site έχει ένα βίντεο σχετικά με τα πιθανά προβλήματα δοντιών της γάτας και μια μέθοδο εκπαίδευσης στο βούρτσισμα:
[SIZE=-1]www.felinevideos.vet.cornell.edu[/SIZE]
Γωγω
Δραστήριο μέλος
mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
toulis
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Fotini
Διάσημο μέλος
Ξέρει κανείς αν υπάρχουν προϊόντα αυτής της εταιρίας στην Ελλάδα? Παρήγγειλα το hairball paste τους (επειδή το defurr-um σε εμάς δεν "δούλεψε") και είναι πολύ καλό!
Κατερίνα, τι ρωτάς τώρα;
Ψάξε εκεί που ξέρεις καλύτερα...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
z1na
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool