Πριν 2 μέρες γύρισα από 7ήμερο ταξίδι μου στην Πόλη του Κόσμου - Κωνσταντινούπολη - και ένα από τα πολλά μου με εξέπληξαν εκεί είναι το γεγονός ότι οι αδέσποτες γάτες εκεί είναι πολύ πιο λίγες από εδώ, και όσες υπάρχουν είναι απίστευτα ήρεμες και φιλικές... Σχεδόν κάθε μαγαζί - στα bazaars, σε καφέ, εστιατόρια κλπ - έχει αναλάβει τη φροντίδα γατιών. Τα περισσότερα από αυτά έχουν κουδουνάκια στο λαιμό, είναι πολύ καθαρά και τρυφερά και όσους ιδιοκτήτες ρώτησα περί στείρωσης μου απάντησαν πως είτε τις έχουν στειρώσει είτε σκοπεύουν να το κάνουν (για τα πιο μικρά γατάκια, όταν μεγαλώσουν).
Ο πιο διαδεδομένος χρωματισμός γούνας είναι ο λεγόμενος "calico". Ακόμη και οι τουρίστες που έβρισκαν μια τέτοια όμορφη κατάσταση (με γάτες να τους περιτρυγιρίζουν κανονικά, να παίζουν μαζί τους ή γύρω τους, πχ. σε μαγαζιά με χαλιά να σκαρφαλώνουν στα χαλιά που ήταν κρεμασμένα στους τοίχους και άλλα τέτοια!) έδειχναν ότι τους αρέσει και δεν αντιδρούσαν με τον απαίσιο τρόπο του Ελληναρά εδώ.
Σε συγκεκριμένο εστιατόριο-καφέ που σύχναζα, ο ιδιοκτήτης είχε υιοθετήσει μια γάτα όταν ήταν έγκυος, την άφησε να γεννήσει κράτησε τα γατάκια εκεί μαζί, στείρωσε τη μαμά και η γατο-οικογένεια τριγυρνούσε όλη μέρα εκεί κοντά, μέσα έξω στο μαγαζί και το βράδυ πριν κλείσει τα έβαζε μέσα στο μαγαζί. Κανένας δεν έδειξε να ενοχλείται ή να σιχαίνεται πχ. να φάει εκεί! Απεναντίας, ήταν λόγος για να έρθει κάποιος το γεγονός ότι υπήρχαν τόσο όμορφες και φιλικές γατούλες...

Ήταν δυνατόν να φανταστεί κανείς ότι οι Τούρκοι μας βάζουν τα γυαλιά στο θέμα "κατοικίδια" και ειδικά στο θέμα "γάτες";;;
Κι όμως ναι! Και μπράβο τους γι'αυτό!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Δε θα το πίστευα αν δεν το έβλεπα με τα ίδια μου τα μάτια!
Δεν καταλαβαίνω γιατί τόση έκπληξη...Ήταν δυνατόν να φανταστεί κανείς ότι οι Τούρκοι μας βάζουν τα γυαλιά στο θέμα "κατοικίδια" και ειδικά στο θέμα "γάτες";;;
Κι όμως ναι! Και μπράβο τους γι'αυτό!
Υπάρχει δηλαδή κάποιος λόγος για τον οποίο δεν θα έπρεπε να επιδεικνύουν πολιτισμένη συμπεριφορά οι κάτοικοι μιας συγκεκριμένης χώρας; 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
3lbereth
Νεοφερμένο μέλος
Έβλεπα το Lonely Planet που είχε αφιέρωμα στην Ελλάδα. Έδειξαν όλες τις ομορφιές της απ'άκρη σ'άκρη, μέχρι που έφτασαν βόρεια και η Γιαπωνεζούλα που το παρουσίαζε έπεσε σε πανηγύρι που έσφαζαν αρνάκια δημοσίως και μάζευαν το αίμα τους σε μπωλ. Είχε μαυρίσει στο κλάμα...]
Και, ναι, οι Τούρκοι αγαπάνε τις γάτες. Είχα πάει Κωνσταντινούπολη όταν ήμουν μικρή. Αυτό που λες, το είχα προσέξει κι εγώ. Άσε που μου'ρχόταν να τα μαζέψω όλα στη βαλίτσα μου και να τα πάρω σπίτι! Ήταν πανέμορφα! Ζουμπουρλά, μακρύτριχα και καλοζωισμένα. Έκει που έπαθα παράκρουση, ήταν όταν πήγαμε Πριγκηπόννησα: τα αυτοκίνητα απαγορεύονταν και τα γατιά ήταν άρχοντες!
roulis
Εκκολαπτόμενο μέλος
ruko
Διάσημο μέλος
Ρούλη και όποιος άλλος έχει τέτοιες θετικές εμπειρίες από εστιατόρια/καφετέριες κ.λπ, μπορείτε να γράψετε τα στοιχεία τους στο θέμα Μαγαζιά που φέρονται καλά σε γάτες.

Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Οπως επίσης έχω δεί σε ντοκιμαντέρ ότι και στην Αίγυπτο( και συγκεκριμένα Καίρο) οι αδέσποτες γάτες χαίρουν φροντίδας και προστασίας από πολλούς κατοίκους.
Πάντος νομίζω ότι τόσο η Εγγυς Ανατολή όσο και η Μέση Ανατολή από ανέκαθεν είχαν ξεχωριστή "αγάπη" για τα μικρά μας αιλουροειδή.

Σκεφτείτε μόνο, πόσες ράτσες κατάγονται από αυτές τις περιοχές.

Nonika
Διακεκριμένο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum