Οι Τούρκοι αγαπάνε τις γάτες πιο πολύ από εμάς;

Julian

Δραστήριο μέλος

Η Julian αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 474 μηνύματα.
Δε θα το πίστευα αν δεν το έβλεπα με τα ίδια μου τα μάτια!
Πριν 2 μέρες γύρισα από 7ήμερο ταξίδι μου στην Πόλη του Κόσμου - Κωνσταντινούπολη - και ένα από τα πολλά μου με εξέπληξαν εκεί είναι το γεγονός ότι οι αδέσποτες γάτες εκεί είναι πολύ πιο λίγες από εδώ, και όσες υπάρχουν είναι απίστευτα ήρεμες και φιλικές... Σχεδόν κάθε μαγαζί - στα bazaars, σε καφέ, εστιατόρια κλπ - έχει αναλάβει τη φροντίδα γατιών. Τα περισσότερα από αυτά έχουν κουδουνάκια στο λαιμό, είναι πολύ καθαρά και τρυφερά και όσους ιδιοκτήτες ρώτησα περί στείρωσης μου απάντησαν πως είτε τις έχουν στειρώσει είτε σκοπεύουν να το κάνουν (για τα πιο μικρά γατάκια, όταν μεγαλώσουν).
Ο πιο διαδεδομένος χρωματισμός γούνας είναι ο λεγόμενος "calico". Ακόμη και οι τουρίστες που έβρισκαν μια τέτοια όμορφη κατάσταση (με γάτες να τους περιτρυγιρίζουν κανονικά, να παίζουν μαζί τους ή γύρω τους, πχ. σε μαγαζιά με χαλιά να σκαρφαλώνουν στα χαλιά που ήταν κρεμασμένα στους τοίχους και άλλα τέτοια!) έδειχναν ότι τους αρέσει και δεν αντιδρούσαν με τον απαίσιο τρόπο του Ελληναρά εδώ.
Σε συγκεκριμένο εστιατόριο-καφέ που σύχναζα, ο ιδιοκτήτης είχε υιοθετήσει μια γάτα όταν ήταν έγκυος, την άφησε να γεννήσει κράτησε τα γατάκια εκεί μαζί, στείρωσε τη μαμά και η γατο-οικογένεια τριγυρνούσε όλη μέρα εκεί κοντά, μέσα έξω στο μαγαζί και το βράδυ πριν κλείσει τα έβαζε μέσα στο μαγαζί. Κανένας δεν έδειξε να ενοχλείται ή να σιχαίνεται πχ. να φάει εκεί! Απεναντίας, ήταν λόγος για να έρθει κάποιος το γεγονός ότι υπήρχαν τόσο όμορφες και φιλικές γατούλες... :)

Ήταν δυνατόν να φανταστεί κανείς ότι οι Τούρκοι μας βάζουν τα γυαλιά στο θέμα "κατοικίδια" και ειδικά στο θέμα "γάτες";;;
Κι όμως ναι! Και μπράβο τους γι'αυτό!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δε θα το πίστευα αν δεν το έβλεπα με τα ίδια μου τα μάτια!

Ήταν δυνατόν να φανταστεί κανείς ότι οι Τούρκοι μας βάζουν τα γυαλιά στο θέμα "κατοικίδια" και ειδικά στο θέμα "γάτες";;;
Κι όμως ναι! Και μπράβο τους γι'αυτό!
Δεν καταλαβαίνω γιατί τόση έκπληξη...:blink: Υπάρχει δηλαδή κάποιος λόγος για τον οποίο δεν θα έπρεπε να επιδεικνύουν πολιτισμένη συμπεριφορά οι κάτοικοι μιας συγκεκριμένης χώρας; :blink::blink:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Στην τουρκια δεν ειναι παντου τα πραγματα τοσο καλα δες εδω. Στην πολη ομως οντως ειναι ετσι. Τα ενωμενα φιλοζωικά σωματεια και ομάδες ( γκρουπ καρδίτσας) εχουμε ξεκινησει κοινή δράση με το τουρκικο haytap. Πλεον θα εχουμε κοινες καμπανιες στις δυο χωρες.

[Να θυμίσω τί κάνουμε εμείς εδώ το Πάσχα? Τέτοια σφαγή στο όνομα του Χριστού?
Έβλεπα το Lonely Planet που είχε αφιέρωμα στην Ελλάδα. Έδειξαν όλες τις ομορφιές της απ'άκρη σ'άκρη, μέχρι που έφτασαν βόρεια και η Γιαπωνεζούλα που το παρουσίαζε έπεσε σε πανηγύρι που έσφαζαν αρνάκια δημοσίως και μάζευαν το αίμα τους σε μπωλ. Είχε μαυρίσει στο κλάμα...]

Και, ναι, οι Τούρκοι αγαπάνε τις γάτες. Είχα πάει Κωνσταντινούπολη όταν ήμουν μικρή. Αυτό που λες, το είχα προσέξει κι εγώ. Άσε που μου'ρχόταν να τα μαζέψω όλα στη βαλίτσα μου και να τα πάρω σπίτι! Ήταν πανέμορφα! Ζουμπουρλά, μακρύτριχα και καλοζωισμένα. Έκει που έπαθα παράκρουση, ήταν όταν πήγαμε Πριγκηπόννησα: τα αυτοκίνητα απαγορεύονταν και τα γατιά ήταν άρχοντες!

πειστευω οτι παρομια περιστατηκα καλης συμπεριφωρας σε γατες υπαρχουν και εδω. πριν 7 ημερες ειχα παει για καφε στο ΧΑΛΑΝΔΡΙ στην πλατεια σε μια καφετερια που λεγετε ΠΡΑΛΙΝΑ. εκει ειδα 3 πανεμορφες γατουλες red tamby που κυκλοφορουσαν αναμεσα στα τραπεζια και στους θαμονες, οι οποιοι τα αντιμετοπειζαν με πολυ αγαπη και χαδια. προσωπικα σε εμενα ειρθε μια γατουλα η οποια αφου μιραστεικα μαζι της το τοστ μου, και αφου μου φιλησε και τα χερια, ξαπλωσε στα ποδια μου μπροστα και γουργουριζε μεχρι που τελικα κοιμηθεικε.ρωτησα μια σερβητορα πως και ετσει τα αφεινουν και κοικλοφωρουν στον κοσμο τα γατακια αυτα, και μου απαντησε πως ολο το προσωπικο του καταστηματος τα αγαπουν και τα φροντιζουν.αυτη ειναι η καλη οψη του νομισματος γιατι την κακη οψη την εζεισα προχθες σε μια αλλη καφετερια που ο σερβιτορος κλωτσησε ενα γατακι που ΠΡΟΣΕΧΤΕ χαιδευε ενα μικρο κοριτσακι γυρο στα 5 ετων. εντυποση ομως μου εκανε οτι ολοι οι θαμωνες σχεδων του καναμε παρατηριση

(Ολίγον off-topic)
Ρούλη και όποιος άλλος έχει τέτοιες θετικές εμπειρίες από εστιατόρια/καφετέριες κ.λπ, μπορείτε να γράψετε τα στοιχεία τους στο θέμα Μαγαζιά που φέρονται καλά σε γάτες.:)

Εχω διαβάσει κατα καιρούς ότι οι Τούρκοι ήταν ανέκαθεν "πιό φιλόζωοι" από εμάς τους Ελληνες.:)Οπως επίσης έχω δεί σε ντοκιμαντέρ ότι και στην Αίγυπτο( και συγκεκριμένα Καίρο) οι αδέσποτες γάτες χαίρουν φροντίδας και προστασίας από πολλούς κατοίκους.:)
Πάντος νομίζω ότι τόσο η Εγγυς Ανατολή όσο και η Μέση Ανατολή από ανέκαθεν είχαν ξεχωριστή "αγάπη" για τα μικρά μας αιλουροειδή.:)
Σκεφτείτε μόνο, πόσες ράτσες κατάγονται από αυτές τις περιοχές.;)

Το ειδα κι εγω το ντοκιμαντερ,τιγκα στη γατα στο Καιρο κι φαινονταν να καλοπερνανε!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back