Οι δήθεν φιλόζωοι γατόφιλοι...

Tetra

Νεοφερμένο μέλος

Η Tetra αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Δεν ξερω πως νοιωθετε για τους υποκριτες ζωοφιλους,εμενα παντως με εξοργιζουν.
Εχω διπλα μου μια κυρια η οποια εχει στην πυλωτη της μονοκατοικιας της 10 πιατακια για νερο και γατοτροφη...και μεχρι εκει.
Ενω μεχρι το 2010 ειχαμε 3-4 γατια στο δρομο μας ,τωρα εχουμε 45.Τα ξεραμε με το ονομα τους,ηταν ημερα ,καθαρα, διωχναν τα ποντικια και τα ερποντα,εκαναν τις βολτες τους.Το βραδυ πηγαιναν στο οικοπεδο της κυριας ,ετρωγαν επιναν και κοιμοντουσαν στο υπογειο της.Δεν ξερω τι συνεβει και απο εκει που ηταν στειρωμενα ,εχουν καταληξει να κανουν 5 γεννες το χρονο,με την συγκεκριμενη φιλοζωη να τα ταιζει,να τα ποτιζει,να τα κοιμιζει.Αλλα να μην τα πηγαινει κτηνιατρο,να μην τους βαζει fronline,να εχει ανοιξει τρυπες στους διπλανους φραχτες[για να περνανε παντου τα γατακια].Αρρωστα,με δεκαδες ψυλλους και κατι σαν τριχοφαγο.Εχουν καψει ολα τα φυτα της γειτονιας [τα τσισα της γατας οπως ξερετε ειναι τοξικο και ξεραινει τα παντα],εχουν σκαψει ολα τα δεντρα,αρχιζουν να βγαινουν οι ριζες εξω της μανταρινιας μου,κυνηγανε τα σκυλακια και τα γατακια που εχουνε σπιτι,γρατζουνανε τα αμαξια,τωρα που κρυωνει ο καιρος και θελουνε ζεστη...Βρεχει και απο το χωμα αναδυεται μια βρωμα δημοσιου αποχωρητηριου.
Ισως ακουγομαι τραγικη και καθολου φιλοζωη,αλλα δεν ειναι ετσι ,πιστεψτε με.Στεναχωριεμαι αν ενα μηνα δεν μπορω να παω απλως για check-up το κατοικιδιο μου,γιατι πιστευω οτι αξιζουν το καλυτερο..Δεν ειναι φιλοζωια απλως να ταιζω τα αδεσποτα και να δημιουργω και αλλα δυστυχισμενα ζωακια.Θα μου πεις αυτα καλα περνανε..Και ο πολιτισμος μας,που ειναι?
Αυτα τα ζωα δεν εχουν δικαιωμα να ειναι υγειη? Δεν εχουν δικαιωμα να μην τα τρωνε οι ψυλλοι και αργοπεθαινουν απο δεκαδες αρρωστιες? Δικαιωμα σε ενα ζεστο σπιτακι το χειμωνα?Γιατι να γεννανε 2 φορες το χρονο και τα αρσενικα να τους πνιγουν τα μικρα, επιδη στη φυση ετσι γινεται..
Δεν ξερω,δεν ξερω
Πειτε μου την γνωμη σας

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Οι δηθεν φιλοζωοι γατοφιλοι...

να συζητήσεις μαζί της και να βάλεις ένα χεράκι να φτιάξετε την μεριά εκείνη που ζούνε και να τα πάτε στον κτηνίατρο το έχεις σκεφτεί αφού μόνη δεν κάνει κάτι?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εχεις σκεφτει την πιθανοτητα να καταλαβαν καποιοι οτι η κυρια ταιζει τα αδεσποτα και αφησαν εκει κι αλλα που ειχαν για πεταμα; Δεν γινεται γατια που ειχαν στειρωθει οπως λες, να γεννανε ξαφνικα, αυτο ειναι επιστημονικη φαντασια. Και για να ξερεις, τα ουρα της γατας, δεν ειναι τοξικα και η γατα ειναι απο τα λιγα ζωακια που οτι κανει το σκεπαζει, επομενως δεν μπορει να μυριζει σαν δημοσιο αποχωρητηριο απο τα γατια, το πιθανοτερο ειναι καποιοι αλλοι "φιλοζωοι", να βγαζουν βολτα τα σκυλια τους και να τα αφηνουν να τα κανουν οπου ναναι.
Πιστευω, πως η κυρια που αναφερεις, κανει οτι μπορει για να ταισει, τουλαχιστον, αυτα τα αδεσποτα, μπορει να μην εχει την οικονομικη δυνατοτητα για να κανει περισσοτερα. Αν εσυ οπως και αλλοι απο την γειτονια σας ενδιαφερεστε για την καλοζωια των γατιων, γιατι δεν προσφερετε αυτο που μπορειτε για να πανε τα ζωντανα στον κτηνιατρο, εκεινη εχει αναλαβει την διατροφη τους, ειναι ανεδαφικο να ζηταμε απο εναν ανθρωπο να φροντιζει επαρκως τοσα ζωακια και μαλιστα στην δυσκολη οικονομικα εποχη που ζουμε.

Συμφωνώ με τη Βάσω. Τα είπε όλα και σωστά.:yes:

Καταρχην,δεν ειναι κανενας υποχρεωμενος να ειναι φιλοζωος,με την εννοια να μπορει να στειρωνει 10 γατια στην καθησια του και να τα πηγαινει στον γιατρο.
Αν ο καθενας απο εμας που εχει γατα,την στειρωνει και δεν ψαχνει να την ζευγαρωσει,και καλα με το σκεπτικο οτι θελει να γινει μανα και παραβαινει την φυση,δεν θα υπηρχαν τα αδεσποτα.
Το προβλημα δεν ειναι η καλη αυτη γυναικα που τους παρεχει τροφη.Το προβλημα ειναι με τους ανεγκεφαλους ιδιοκτητες που δεν στειρωνουν τα γατια τους,οταν γεννησουν ειτε τα δινουν πολυ προχειρα σε μη συνειδητοποιημενους ιδιοκτητες,οποτε με την πρωτη δυσκολια τα πετανε,και γεμιζει το συμπαν αδεσποτα.
Ναι..οποιος μπορει στειρωνει αυτο που βρισκει,ομως δεν μπορουν ολοι.

Παρολα αυτα,το να τους παρεχει τροφη ειναι πολυ σημαντικο.
Εσυ καρδουλα μου που κρινεις αυτην την γυναικα,τι κανεις για να σταματησει αυτο;
Γιατι ειναι πολυ ευκολο να κρινουμε τους αλλους.
Ο καθενας κανει οτι μπορει.Εγκλημα ειναι να μην στειρωνουμε τη γατα μας ,οχι να φροντιζουμε ,εστω και μονο με να ταιζουμε τα αδεσποτα.

Tetra με όλο το θάρρος νομίζω ότι είσαι υπερβολική..Δεν είναι δυνατόν μερικές γάτες να ξεριζώνουν δέντρα και να καταστρέφουν αυτοκίνητα. Αυτά που μας περιγράφεις δεν είναι γατιά αλλά τέρατα!Άν πραγματικά ενδιαφέρεσαι για την τύχη τους καλό θα ήταν να μιλήσεις με τους φιλόζωους της γειτονιάς ώστε να βρεθεί κάποια λύση.. Δε μπορούμε να κατηγορούμε έναν άνθρωπο επειδή δίνει φαγητό σε αδέσποτα, ούτε να έχουμε την απαίτηση μόνος του να στειρώσει όλα αυτά τα ζώα σε τέτοιες δύσκολες εποχές.. Θα ήταν καλύτερο να πέθαιναν από ασιτία ή να τους ρίξει φόλες για να μην αυξηθούν; Για όνομα του Θεού..

Παιδιά καταλαβαίνω την πρόθεση και την λογική σας αλλά και εμένα με προβληματίζει πολύ αυτό το θέμα.
Μια από τις βασικές αρχές της προσπάθειας μείωσης των αδεσπότων είναι το γνωστό σε όλους μας "ταίζω ότι μπορώ να στειρώσω".
Το καλοκαίρι είχα πάει διακοπές σε ένα πολύ φιλόζωο camping. Έίχαν υιοθετήσει 3 γατάκια που τα είχαν βρει παρατημένα τα είχαν εμβολιάσει, στειρώσει και τα είχαν να σουλατσάρουν εντός. Μοίραζαν διάφορα φυλλάδια τα οποία σε γενικές γραμμές επικεντρώνονταν στο πρόβλημα των αδεσπότων, το οποίο είχε ως εξής: Τα γατιά υπερταίζονταν το καλοκαίρι, από ευαισθητοποιημένους τουρίστες, δυνάμωναν και φυσικά γεννούσαν ασύστολα. Οι τουρίστες όμως έφευγαν, ο τόπος ερήμωνε, τα γατιά γεννούσαν και τα μωρά αλλά και τα υπόλοιπα γατιά έβρισκαν φρικτό θάνατο κατά την διάρκεια του χειμώνα από φρικτή ασιτία, ασθένειες, φόλες ανεγκέφαλων κατοίκων καθώς λόγω της πείνας άρχιζαν να πλησιάζουν πολύ τα σπίτια και φυσικά λόγω αυτοκινήτων, καθώς επειδή πεινούσαν πολύ μετακινούνταν αρκετά.
Την πρόθεση κάποιου του να βλέπει ενα πεινασμένο γατάκι και να θέλει να το ταίσει δεν την αμφισβητώ. Το αν όμως αυτό είναι ορθό είναι κάτι που και εμένα με βασανίζει.
Η μαμά μου έχει ένα διαμέρισμα στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας στο κέντρο. Εκεί κατοικοεδρεύουν φυσικά πολλές πεινασμένες γάτες (από αυτές πήρα και την γκριζούλα που είχα δώσει σε εκείνη την κοπέλα). Αυτήν την στιγμή υπάρχουν 8 μικρά και 6 μεγάλα. Οι γείτονες παραπονιούνται, ένας ακόμη εκτός από εμάς ταίζει, εμείς απειλουμε με μηνύσεις αν τα πειράξει κανείς και όσον αφορά τις στειρώσεις δυστυχώς τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Το αποτέλεσμα ποιο είναι??Όταν θα γεννήσουν πάλι, θα γίνουν από 14 που είναι σήμερα τουλάχιστον 25. Ποιός θα καταφέρει να τα ταίσει τότε?Διότι εμείς ήδη δυσκολευόμαστε. Και θα μου πεις και τι να κάνω?Να σττειρώσω δύο και να ταίζω μόνο αυτά αφήνοντας τα άλλα να υποφέρουν?
Δεν έχω απαντήσεις...το μόνο που ξέρω με σιγουριά είναι ότι το πρόβλημα των αδεσπότων δεν λύνεται έτσι.
Επίσης ξέρω ότι δεν μπορείς σε καμία περίπτωση να πεις "δήθεν" φιλόζωη, μια γυναίκα που δαπανά χρόνο και χρήμα, προκειμένου να ανακουφίσει έστω και λίγο την δυστυχία αυτών των ταλαίπωρων ψυχών. Ίσως να κάνει λάθος, ίσως να μην χειρίζεται σωστά το θέμα, αλλά σίγουρα είναι πιο φιλόζωη από όσους απλά το συζητάνε, χωρίς να κάνουν κάτι προκειμένου να βοηθήσουν ενεργά στο μείζον ζήτημα των αδεσπότων.

Είναι αδικία και ένα δείγμα ανωριμότητας να χαρακτηρίζεις μια γυναίκα που ταίζει τις γάτες της γειτονιάς μη φιλόζωη, τουλάχιστον κατά τη γνώμη μου!
Εχεις σκεφτεί ποτέ ότι οι δυνατότητες της οι οικονομικές μπορεί να φτάνουν ως εκεί? Δεν είναι καθόλου λίγα τα έξοδα να ταιζει τόσο πολλά γατάκια!
Και ποτέ μα ποτέ μια στειρωμένη γάτα δεν γεννάει!! Δεν υπάρχουν οι προυποθέσεις μετά την στείρωση!
Το πιο πιθανό είναι να βρήκαν φωλιά νεες γάτες!
Από το να την κατηγορείς έχεις σκεφτεί τι θα μπορούσες εσύ να κάνεις για αυτό? Εχεις ψάξει ποτέ για τις στειρώσεις που γίνονται από συλλόγους δωρε'αν αφού σε απασχολεί τόσο πολύ το ζήτημα? Δεν νομίζω να το έχεις κάνει γιατ'ι τα γατάκια αυτήν την στιγμή θα είχαν στειρωθεί, μιας και πειτουργούσε πρόγραμμα το μήνα που μας πέρασε αν δεν κάνω λάθος!!!
Εσύ γιατί δεν έχεις αγοράσει ποτε αντι παρασιτικό φάρμακο ως φιλοζωή που είσαι και κατηγορείς μια γυναίκα που αποφάσισε να φροντίζει τα γατάκια όλης της γειτονιάς? Και λέω ότι είναι της γειτονιάς , μιας και από ότι διάβασα τους είχατε δώσει και ονόματα!!
Αυτά τα τσίσα που πιθανώς μυρίζουν δεν είναι των γατών, αλλά μάλλον αδέσποτων σκύλων, ή και κατοικιδίων....
Οκ για τα αμάξια μπορεί όντως να υπάρχει ένα θέμα. αλλά και πάλι αυτό δεν είναι θέμα της κυρίας που τα ταίζει, αλλά των ιδιοκτητών!
Ελα μου ντε ο πολιτισμός σου που είναι? Εκτος από την κριτικη που ασκησες και την γκρινια σου που επειδη η κυρια δεν κανει οσα θα θελατε για να σας βγαλει απο την δυσκολη θεση, δεν εχω διαβασει καποια πραξη σου που θα τα βοηθησει!

Δυστυχως οταν βαζουμε τροφη για καποια αδεσποτα που θεωρουμεοτι τα προστατευουμε ειναι λογικο να το ανακαλυωουν κι αλλα αδεσποτα οποτε αν δεν θελουμε να ξεφεύγει το θεμα θα πρεπει να κανουμε κατι που κανενας φιλοζωος δεν μπορει να κανει να ταϊζει μονο τα προστατευομενα μελη κ να διωχνει τα υπολοιπα..οποτε η κυρια ειναι πολυ καλοψυχη..κ πολυ φιλοζωη θα πρεπειη να βοηθησετε στειρωνοντας οσα,μπορειτε κ να συννενοηθείται με φιλοζωικη για βοηθεια αν γινεται..

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back