Οι δύο γάτες μου μαλώνουν!

Καλά κάνεις και αφήνεις το γάτο σου να "παίρνει τον αέρα του", αφού είναι ασφαλές το περιβάλλον τριγύρω ;). Νομίζω, όπως είπα και προηγουμένως, ότι η λύση είναι να δώσεις και στη γατούλα να καταλάβει ότι έχει χώρο και γι αυτήν πλέον εντός σπιτιού, κι ας είχε μάθει να είναι μόνιμα έξω μέχρι πρότινος..Τώρα με τον ..εισβολέα άλλαξαν τα δεδομένα βλέπεις..:eek:. Κι αφού όπως λες με τις άλλες γάτες που κυκλοφορούν στη γειτονιά δεν έχει πρόβλημα η συγκεκριμένη, έχω την αίσθηση ότι δεν χάθηκε το παιχνίδι, υπάρχει ακόμη ελπίδα να τα βρούνε οι δυό τους, κι αν όχι να γίνουν και φιλαράκια, τουλάχιστον να "ανέχεται" το ένα το άλλο χωρίς καθόλου.. εντάσεις :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χαιρετώ την γάτο παρέα !!! Εδώ κ πολλα χρονια με έχετε βοηθήσει πολλές φορές στα οποία προβλήματα είχα με τη Μαντούλα μου , ήρθε δυστυχώς η στιγμή που ζητάω απελπισμένα τη βοήθεια σας .... η Μάντυ μου ειναι 8,5 ετών , ειναι ας πουμε ένα καλομαθημένο γατάκι που ζει μόνο μεςα στο σπίτι , ειναι το παιδάκι μου και για να μη σας γράφω πολλα ειναι μια γλυκιά κυρία .... το σπίτι μου ειναι μικρό ειναι μόνο 50 τμ εχει ένα δωματιάκι κ έναν ενιαίο χώρο . Εδώ κ ενάμιση μήνα μετακόμισε η θεία μου στο σπίτι μας ( πρέπει να τη φιλοξενήσουμε για τουλάχιστον 1 χρόνο περίπου μέχρι να φτιαχτεί το σπίτι της ) και εχει μια γατούλα εξίσου καλομαθημένη και μαθημένη μεςα στο σπίτι με όλα της τα καλα 4,5 ετών , χάρηκα αρχικά που θα ερχόντουσαν σπίτι μας γιατι εγώ λόγω δουλειές πλέον λείπω αρκετά απο το σπίτι και την είχε βέβαια ο αδερφός μου ... τέλος παντων για να μη τα πολυλογώ ... της φέραμε σιγά-σιγά σε επαφή με αντικείμενα που είχανε τις μυρωδιές τους κοκ.... αρχικά η συμβίωση ήταν καλή , δε μάλωναν ... η Μάντυ μου απλά επειδή ήξερε τον χώρο ως δικό της κάποιες φορές έτρωγε κ απο τα δυο μπωλακια, πήγαινε κ τις δυο τουαλέτες , κοιμόταν στο κρεββάτι της αλλα ήταν όλα ανέλπιστα καλα .......μετα απο ένα μήνα ομως ... στο σκηνικό που ειδα εγώ δε ξέρω εάν είχε προηγηθεί κάτι αλλο , άρχισε το κακο .... ένα πρωί μόλις είχαμε ξυπνήσει πάει η δικιά μου τουαλέτα , την ακούει η Τοντικα , της θείας μου , και ορμάει μεςα στη τουαλέτα της ... ?????????????????? μια αναστάτωση ένα κακο μπορείτε να φανταστείτε ... απο τότε και εδώ και δυο εβδομάδες δε σταμάτησαν να μαλώνουν έντονα όλη την ώρα η Μάντυ όποτε τη βλέπει μουγκρίζει και τη κανει χου... η τοντικα τη κοιτάει με ένα ειρωνικό - προκλητικό ύφος ... και μόλις έρθουν κοντά τσακώνονται ... και όποτε πάει η Μάντυ τουαλέτα πάει κ τοντικα ...ευτυχώς δεν έχουμε πολλα αίματα , μόνο κάποιες γρατζουνιές στη μύτη ...ομως ο καιρός περνάει κ δε τα βρίσκουν , προσπαθούμε να τις χωρίζουμε αλλα μένουν κ ώρες μόνες τους ... πείτε μου σας παρακαλώ τις ιδέες σας πως μπορούμε να τους τα βρούμε .... ?????? περιμένω με ανυπομονησία απαντήσεις σας και θα σας διευκρινήσω ότι χρειαστεί !!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η λύση βέβαια θα ήταν εύκολη αν το σπίτι ήταν μεγαλύτερο.Να ρωτήσω όμως ,η θεία βρίσκεται συνέχεια στο σπιτι ή λείπει κι αυτή?Αν μένει πολλές ώρες μέσα καλό θα ήταν να τις προσέχει.Αν λείπει το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να την απομονώσετε την καινουριοφερμένη στην τουαλέτα.Θα φωνάζει αλλά προκειμένου να ξεσκίζονται...δύσκολη η κατάσταση .Τι να σου πω δεν το έχω αντιμετωπίσει .Εύχομαι μόνο κάποιος να σε βοηθήσει .

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δουλεύει και η θεία μου και λείπει τουλάχιστον 9 ώρες ...βέβαια έρχεται η μητέρα μου συνεχώς και βλέπει ι κάνουν ....το καλό ειναι ότι θα είμαι δυο βδομάδας τωρα συνέχεια εδώ και Γι αυτο ζήτησα βοήθεια για να δοκιμάσω ότι συμβουλές μου πείτε .... το κακο ειναι ότι η γάτα της θείας μου ειναι άγρια η ράτσα της είχε πει ο κτηνίατρος , να φανταστείτε ορμάει και εμάς , ακόμη κ τη θεία μου πολλές φορές ... σίγουρα ειναι η όλη αλλαγή του περιβάλλοντος , αλλα στενοχωριόμαστε παρά πολύ .... και πιο πολύ για το Μαντακι μου ... ειναι τόσο καλό γατί και τι του εμελε να πάθει ..... πλέον η καημένη δε πάει μεςα στο δωμάτιο καν στην αγαπημένη της καρέκλα στο σαλόνι τη βγάζει όλη μερα ... επίσης της απομονώνω πολλές φορές οταν δεν ηρεμούν μετα απο καβγά ή .... τις ταΐζω ....κακο κ αυτο γιατι κ οι δυο ήταν παχουλουλες ?????? Περιμένω πως κ πως να μου πείτε κ άλλες ιδέες ....

Καλησπερα καλη μου φιλη.Βασικα,θεωρω οτι εχεις προβλημα.Και η αληθεια ειναι οτι το θεωρω καπως χοντρο...σε 50 τμ,να ερχεται η θεια σου και να μενει με την γατα της,και απο οτι καταλαβα μενει και ο αδελφος σου εκει,σωστα;
Εγω θα ειμαι πιο σκληρη και θα σου πω οτι αν εξακολουθισει αυτο,η λυση εναι να φυγει η θεια σου.Αληθεια,αλλον συγγενη δεν εχει να παει;Και μιλαμε τωρα για εναν χρονο,δεν μιλαμε για κανενα μηνα.
Εγω,λυπαμαι που το λεω..αλλα αν ημουν στη θεση της θειας σου,ποτε δεν θα το εκανα αυτο.Θα νοικιαζα για εναν χρονο σπιτι,να μην επιβαρυνω κανεναν.
ΟΚ....σπιτι χτιζει.Που μπορει και να καθυστερισει.Αλλα και να μν καθυστερισει,ειναι δυνατον να κατσικονωμουν σε εναν αλλον...ποσο μαλλον που εχει τοσο μικρο σπιτι;Τα ενοικιαζομενα διαμερισματα για αυτο υπαρχουν.
Στη θεση σου..θα της το ελεγα.
Εσυ βεβαια θα αποφασισεις,εγω απλα σου λεω τι θα εκανα...εφοσον μας ζητας την γνωμη μας.:)

Έχεις δίκαιο σε αυτο που λες ..... ο αδερφός μου δε μένει εδώ ... και πλέον εγώ έρχομαι ανάλογα μια βδομάδα κ σε κάποιες περιπτώσεις δυο τον μήνα .... το σπίτι στην ουσία ήταν "άδειο " το τελευταίο διάστημα , ήταν όλο της μαντυς ... βέβαια δεν έμενε σχεδόν ποτε μόνη της οι γονείς μου κ ο αδερφός μου μένουν απο επάνω , τους οποίους τους γνωρίζει όσο καλα ας πουμε κ εμένα , ο αδερφός μου έμενε στο σπίτι μου για να κανει παρέα το μαντακι μου οταν έλειπα... και το βρήκαμε ως καλή ευκαιρία να έρθουν να μείνουν εδώ για να έχουν κ οι γάτες παρέα .., αλλα που να ξέραμε ! Εάν δε τα βρούμε το έχουμε σκεφτεί ηδη να μετακομίσει η θεία μου δυστυχώς ...απλά σας μιλάω απο ένα μικρό χωριό ενός νησιού που δεν υπάρχουν επιλογές για ενοικίαση σπιτιών γι αυτο βρήκαμε πιο σωστή αυτη τη λύση ... και δε σας κρύβω ότι στην αρχή είχα ενθουσιαστεί για να μην νιώθουν κ οι δυο μοναξιά ( που να ξερά !) . Έξω στην αυλή ταΐζουμε πολλές γάτες και πολλές φορές μπαίνουν κ μεςα στο σπίτι και η δικιά μου ποτε δεν είχε κάποιο πρόβλημα . Και η άλλη γατούλα κατέβαινε πολλές φορές στον κήπο κ είχε κ άλλες γάτες κ ποτε δεν έκανε επίθεση .., τι αλλο να πω δε ξέρω .... αχ !

Έχεις δίκαιο σε αυτο που λες ..... ο αδερφός μου δε μένει εδώ ... και πλέον εγώ έρχομαι ανάλογα μια βδομάδα κ σε κάποιες περιπτώσεις δυο τον μήνα .... το σπίτι στην ουσία ήταν "άδειο " το τελευταίο διάστημα , ήταν όλο της μαντυς ... βέβαια δεν έμενε σχεδόν ποτε μόνη της οι γονείς μου κ ο αδερφός μου μένουν απο επάνω , τους οποίους τους γνωρίζει όσο καλα ας πουμε κ εμένα , ο αδερφός μου έμενε στο σπίτι μου για να κανει παρέα το μαντακι μου οταν έλειπα... και το βρήκαμε ως καλή ευκαιρία να έρθουν να μείνουν εδώ για να έχουν κ οι γάτες παρέα .., αλλα που να ξέραμε ! Εάν δε τα βρούμε το έχουμε σκεφτεί ηδη να μετακομίσει η θεία μου δυστυχώς ...απλά σας μιλάω απο ένα μικρό χωριό ενός νησιού που δεν υπάρχουν επιλογές για ενοικίαση σπιτιών γι αυτο βρήκαμε πιο σωστή αυτη τη λύση ... και δε σας κρύβω ότι στην αρχή είχα ενθουσιαστεί για να μην νιώθουν κ οι δυο μοναξιά ( που να ξερά !) . Έξω στην αυλή ταΐζουμε πολλές γάτες και πολλές φορές μπαίνουν κ μεςα στο σπίτι και η δικιά μου ποτε δεν είχε κάποιο πρόβλημα . Και η άλλη γατούλα κατέβαινε πολλές φορές στον κήπο κ είχε κ άλλες γάτες κ ποτε δεν έκανε επίθεση .., τι αλλο να πω δε ξέρω .... αχ !
Παντως καλη μου φιλη να επσημανω κατι σε αυτα που ειπες.Το να ερχεται σε επαφη η γατουλα σου που ζει μεσα,με τις γατες που ζουν εξω,δεν ειναι καλη ιδεα...διοτι μπορει να κολλησει εκτος απο απλα πραγματα και πολυ επικινδυνες ασθενειες θανατηφορες,οπως λοιμωδη περιτονιτιδα,ειντς,λευχαιμια κλπ.Προσεξε το αυτο...φιλικη συμβουλη.:)

Σε ευχαριστω πολύ για τις πληροφορίες σου ?????? το προσπαθώ αλλα τρυπώνουν βρε παιδι μου μεςα στο σπίτι μ μόλις δουν ανοιχτή πόρτα .... ( μένω ισόγειο κ έχω αυλή ) αλλα πάντως την πηγαίνω τακτικά κτηνίατρο , επίσης ψιλοπεριποιουμαστε κ τις έξω γατούλες , στειρώσεις χάπια για παράσιτα , αμπούλες ... αλλα σίγουρα δεν αρκούν για τις παραπάνω ασθένειες .......

Αφού η μητέρα σου μένει επάνω ας πάρει τη Μάντι μαζί της ή την στριφνή της θείας.Να κένεις αυτό που σου είπα,βάλτην στην τουαλέτα και ας την να χτυπιέται,μπορεί να της κάνει και καλό.Κι αν η θεία θυμώσει υπάρχει και ξύδι:P

Ηδη άρχισα να τη κλείνω στο υπνοδωμάτιο ακόμη κ οταν είμαστε σπίτι . Πιστεύετε ότι οταν την κοιτάει επίμονα κ προκλητικά την Μάντυ η Τοντικα , να τη μαλώνω , να τη διώχνω κ να τη βρέχω λιγουλάκι ; θα τι κανει να πιστέψει ότι αυτο που κανει ειναι κακο ; :hmm:

Εντάξει μπορείς να τη μαλώσεις ,ίσως φοβηθεί.

Εγω παλι θεωρω οτι η γατα σου...ΕΙΝΑΙ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ...ΚΑΙ ΝΙΩΘΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ..ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ.
Δεν μπορει να μαλωνεις την δικια σου γατα.
Αλλοι ειναι οι εισβολεις...και αυτοι πρεπει ειτε να μαλονονται..ειτε απλα να φυγουν.
Δικαια πραγματα.Συγνωμην που θα το πω,αλλα εγω αυτο ΠΟΤΕ δεν θα τ εκανα στην γατα μου.
Να φιλοξενω...και να γινεται ο χαμος;Απλα..θα εφευγαν οι ξενοι.

Φυσικά και δε μαλώνω τη δίκη μου , για την άλλη γατούλα ειπα να μαλώνω ... απλά όπως καταλαβαίνετε είμαι σε δύσκολη θέση με τη φιλοξενία ..... :worry: προς το παρών δε τις φέρνουμε σε επαφή και αν σε λίγες μέρες δε διορθωθεί η κατάσταση είπαμε να ανεβεί στους γονείς μ η θεία με τη γάτα ........

Αυτό σου είπα από την αρχή,να πάει το γατί της θείας αλλού.Φυσικά δεν θα μαλώνεις τη δική σου,για την άλλη έλεγες την πονήρω:mad:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back