Raktia
Πολύ δραστήριο μέλος
Τον τελευταίο ένα χρόνο όμως το σπίτι που μένω είναι στον 3ο όροφο. Το ευτύχημα είναι ότι έχει τεράστια βεράντα, την οποία και έχω γεμίσει με φυτά, και τα γατάκια μου απολαμβάνουν ιδιαίτερα την παρουσία τους τούς καλοκαιρινούς μήνες, από την άλλη πλευρά όμως, το σπίτι συνορεύει με ένα άλλο σπίτι και αυτο με άλλο κ.ο.κ.
Οι προβληματισμοί μου είναι οι ακόλουθοι:
-Ήμουν μάρτυρας μιας παρ'ολίγο τραγωδίας, όταν ο μεγάλος μου, κόβοντας βόλτες, με πολύ καμάρι, πάνω στα κάγκελα κόντεψε να βρεθεί στον δρόμο με άγνωστες συνέπειες. Γλίστρησε το βλαμμένο και από εκεί που το έπαιζε αρχηγός, πήρε ένα εντρομο ύφος και βρεθηκε κρεμασμένος απο την έξω πλευρά του μπαλκονιου, να κρατιέται κυριολεκτικά με νύχια και με δόντια για να μην πέσει. Έτρεξα και τον γράπωσα και όταν τον πήρα αγκαλιά για να τον ηρεμήσω και θα ορκιζόμουν ότι μπορούσε να μιλήσει εκεινη την ώρα. Είχε πάρει ένα περίλυπο ύφος και τα μάτια του με κοίταζαν με τέτοια ευγνωμοσύνη που νόμιζα πραγματικά ότι είχε μετανιώσει για τις χαζομάρες που έκανε.
Πολύ γρήγορα συνηδειτοποίησα ότι, ως άντρας και αυτός (και ωραίος κιόλας), ψευδονταν για μια ακόμα φορά. Την επόμενη μερα εθεάθη να βολτάρει πάνω στα κάγκελα πάλι. Ευτυχώς η Μελίνα μου, δεν κάνει τέτοιους ηρωισμούς. Κάνει όμως άλλα.
-Φανταστείτε λοιπόν να είστε στο σπίτι σας, στο οποίο δεν έχετε ζώα (και στο κάτω - κατω δεν θα σας πω εγω αν θα έχετε ή όχι) και ξαφνικά να βλέπετε δυο μεγάλες γατες, 5 κιλών έκαστη, να παρελαύνουν μπροστά σας. Ή ακόμα καλύτερα να τις βρίσκετε πάνω στο κρεβάτι σας ή -και αυτό το έχω δει να συμβαίνει- να ανακαλύπτετε ξαφνικά ότι το κοτόπουλο που είχατε αφήσει πάνω στο τραπέζι, μυστηριωδώς ξαναέβγαλε πούπουλα και πέταξε προς άγνωστη κατεύθυνση. Βρέθηκα λοιπόν κάποια στιγμή να απολογούμαι στον γείτονα του διπλανού σπιτιού για το θράσος του Χωσούλη και της Μελίνας.
-Και πόσα βράδια ακόμα έχουν ανέβει στον πάνω όροφο και προσπαθούν να πιάσουν το πουλι που κοιμάται ήσυχο και αμέριμνο μέσα στο κλουβάκι του στην βεράντα.
-Ή πόσες φορές έχω ακούω ένα νιαούρισμα να έρχεται από κάπου απροσδιόριστα και τελικά ανακαλύπτω ότι είναι από την ταράτσα όπου έχουν σκαρφαλώσει αλλά δεν μπορούν να κατέβουν.
Παρακαλώ, όποιος έχει μια ιδέα για το πώς μπορώ να τα περιορίσω χωρίς να τα φυλακίσω, να μου την πει. Φοβάμαι ότι κάποια στιγμή δεν θα είμαι εκεί για να τον πιάσω από τα κάγκελα, ή δεν θα είναι μόνο κοτόπουλο αυτό που θα φάνε, ή θα πάνε κάπου απ' όπου δεν θα ακούγεται το νιαούρισμά τους για να τους φέρω πίσω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
stellak
Διάσημο μέλος
να ανακαλύπτετε ξαφνικά ότι το κοτόπουλο που είχατε αφήσει πάνω στο τραπέζι, μυστηριωδώς ξαναέβγαλε πούπουλα και πέταξε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η εικόνα της γάτας με το κλεμμένο κοτόπουλο από το γείτονα με τρελαίνει!Δεν έχω να προτείνω τίποτε πέρα από τα γνωστά πλέγματα που μπαίνουν στα μπαλκόνια για τα παιδάκια (παρόλο που έχω κάνει το μπαλκόνι μου φρούριο, πρόσφατα έχασα μωρό γατί πάνω στο παιχνίδι του :cry:- ούτε χαραμάδα μην αφήσεις ανοιχτή!).
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vickymoon
Διάσημο μέλος

η λυση που προτεινω ειναι μονο πλεγμα. τι αλλο??
Raktia
Πολύ δραστήριο μέλος
Ηλεκτροφόρα συρματα λέτε να αποδίδουν; Όχι υψηλή τάση. Ίσα ίσα να τα τρομάξω λίγο.

vickymoon
Διάσημο μέλος
μπραβο πολυ καλη ιδεα. ταυτοχρονα θα τους γινεται κ το μαλι περμαναντ.Έχω σκεφτει τα πάντα. Μέχρι και plexiglass έχω σκεφτεί να βάλω. Ρώτησα και μηχανικό να μου πει καμια ιδέα ακόμα και αρχιτέκτονα. Τσαμπα μυαλα. Καμια ιδεα.
Ηλεκτροφόρα συρματα λέτε να αποδίδουν. Όχι υψηλή τάση. Ίσα ίσα να τα τρομάξω λίγο.
κ αν καποιος απο εσας εχει βηματοδοτη, παρτον κατω

γιατι δεν τους βαζεις καλυτερα μια μπαλα στο ποδι σαν τους νταλτον να εχεις το κεφαλι σου ησυχο

(συγνωμη δεν μπορουσα να μη γελασω μ αυτο που εγραψες)
Raktia
Πολύ δραστήριο μέλος
μπραβο πολυ καλη ιδεα. ταυτοχρονα θα τους γινεται κ το μαλι περμαναντ.
κ αν καποιος απο εσας εχει βηματοδοτη, παρτον κατω
γιατι δεν τους βαζεις καλυτερα μια μπαλα στο ποδι σαν τους νταλτον να εχεις το κεφαλι σου ησυχο
(συγνωμη δεν μπορουσα να μη γελασω μ αυτο που εγραψες)
Όχι μπάλα αλλά τώρα που το λές θα μπορούσα να τους βάλω μια αλυσίδα που να φτανει μέχρι την άκρη της βεραντας αλλα να μην ειναι αρκετα μεγαλη για να ανεβαινουν πανω στα καγκελα.
Αλήθεια έχετε ιδέα μεχρι τι ύψος μπορει να αντεξουν οι γάτες αν πέσουν;
vickymoon
Διάσημο μέλος
την πρωτη φορα την βρηκα, την δευτερη την εχασα.

konstans
Περιβόητο μέλος
Μου θυμίζουν την σισούκο μας στα νιάτα της που είχε σκαρφαλώσει από ένα δέντρο, είχε ανέβει στο μπαλκόνι του σπιτιού των απέναντι και είχε "τακτοποίησει"

το πουλάκι τους. Ξυπνήσαμε το πρωϊ με τους απέναντι να ψάχνουν τί έχει γίνει και τη τουαλέτα μας να είναι γεμάτη πούπουλα!!!Πιστεύω ότι μόνο με το πλέγμα θα σωθείς, ή αν κάνεις κάποια κατασκευή με πλεξιγκλάς που λες, η οποία όμως φαντάζομαι θα κοστίσει αρκετά.
Καλή τύχη και υπομονή!!!
stellak
Διάσημο μέλος
Όχι μπάλα αλλά τώρα που το λές θα μπορούσα να τους βάλω μια αλυσίδα που να φτανει μέχρι την άκρη της βεραντας αλλα να μην ειναι αρκετα μεγαλη για να ανεβαινουν πανω στα καγκελα.
Αλήθεια έχετε ιδέα μεχρι τι ύψος μπορει να αντεξουν οι γάτες αν πέσουν;
Όχι αλυσίδα βρε στα γατιά
Σαμαράκι λέγεται η λύση στο πρόβλημά σου, αλλά μάλλον θα σας πάρει λίγο χρόνο για να το συνηθίσετε...Κάποιο μέλος που χρησιμοποιεί σαμαράκι να δώσει τα φώτα του και καμιά φωτό στη φίλη Raktia με τις... extreme ιδέες

Raktia
Πολύ δραστήριο μέλος
Όχι αλυσίδα βρε στα γατιάΣαμαράκι λέγεται η λύση στο πρόβλημά σου, αλλά μάλλον θα σας πάρει λίγο χρόνο για να το συνηθίσετε...
Κάποιο μέλος που χρησιμοποιεί σαμαράκι να δώσει τα φώτα του και καμιά φωτό στη φίλη Raktia με τις... extreme ιδέες![]()
Ειναι πολύ ατιθασα και δεν νομίζω να δεχτουν σαμαράκι ή κάτι άλλο που θα περιορίζει την ελευθερια τους. Μαλλον θα γινει το σπίτι μου φυλακή.
Kristen
Πολύ δραστήριο μέλος

μαύρο απο άσπρο.τώρα με τα κρύα αναβάλω την εκπαίδευση του στο μπαλκόνι αλλά μόλις ανοίγω τη τζαμαρία κ αφήνω με τη σίτα του τρέχουν τα σάλια για να βγει, δυο φορές τρύπωσε την ώρα που άνοιγα.. λέω να βάλω πλέγμα, ή πλέξιγκλας.
Η γάτα της μαμάς μου από τον πρώτο έχει πηδήξει αρκετές φορές στον ακάλυπτο (μικρή αποσταση περίπου 1,5μέτρο) και μετά τρέχουμε να την μαζέψουμε. Στο παλιο μου σπίτι η ίδια γάτα πήγαινε κάτω από το διαχωριστικό τζάμι κ επισκεφτόταν τη διπλανή καρδιακιά κ κουφή γριά..

τελικά είχα βάλει ένα κόντρα πλακέ κ δεν μπορουσε, κ μια φορά την έκανε από την κυρία είσοδο, σε μια διακοπή ρεύματος που όλη η πολυκατοικία είχε ανοίξει τις πόρτες κ μπήκε στην αποπάνω η οποία μέσα στο σκοτάδι έβλεπε δύο κόκκινα μάτια να την κοιτάζουν κ άκουγε ένα κχχχχχχ 
Τέτοιες ιστορίες πολλές...
αλλά τώρα στον 4ο έχω προβληματιστεί πολύ περισσότερο.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Loukia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εγώ αυτό που θα έκανα στη θέση σου (αλλά δεν είναι ιδιαίτερα οικονομικό, δεν αξίζει να το κάνεις αν το σπίτι δεν είναι δικό σου και δεν ξέρω αν ταιριάζει με την αισθητική σου) θα ήτανε να βάλω τέντες από διαφανές πλαστικό να κατεβαίνουν κατακόρυφα και στην ουσία να την κλείσω τη βεράντα.
Έτσι και τα γατάκια σου θα είναι ασφαλή (αν ζητήσεις να σου το τοποθετήσουνε έτσι ώστε να μην αφήνει κενά) και θα έχεις κάνει μια επέκταση του σπιτιού σου. Χώρια που η βεράντα σου θα μένει πάντα καθαρή.
Όπως βάζουνε στις καφετερίες και κάνουνε το έξω μέσα.
stellak
Διάσημο μέλος
Δεν καταλαβαίνω σε τί θα βοηθούσε το πλέγμα, το plexi-glass ή οτιδήποτε άλλο όταν με ένα σάλτο η γάτα μπορεί να ανέβει (σχεδόν) όπου της καπνίσει.
Εγώ αυτό που θα έκανα στη θέση σου (αλλά δεν είναι ιδιαίτερα οικονομικό, δεν αξίζει να το κάνεις αν το σπίτι δεν είναι δικό σου και δεν ξέρω αν ταιριάζει με την αισθητική σου) θα ήτανε να βάλω τέντες από διαφανές πλαστικό να κατεβαίνουν κατακόρυφα και στην ουσία να την κλείσω τη βεράντα.
Έτσι και τα γατάκια σου θα είναι ασφαλή (αν ζητήσεις να σου το τοποθετήσουνε έτσι ώστε να μην αφήνει κενά) και θα έχεις κάνει μια επέκταση του σπιτιού σου. Χώρια που η βεράντα σου θα μένει πάντα καθαρή.
¨![]()
Όπως βάζουνε στις καφετερίες και κάνουνε το έξω μέσα.
Κι επειδή αυτού του είδους τη φρουριοποίηση της βεράντας την έχω κάνει εγώ, σας ενημερώνω ότι ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να μην έχει πουθενά κενά. Απλώς δεν γίνεται. Και το κενό των δέκα εκατοστών μπορεί, πιστέψτε με, να κάνει τη ζημιά. Από ένα τέτοιο διαβολεμένο έχασα τη Ραλλού:cry:
Loukia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Raktia, τί "ελεύθερη" περίμετρο έχει η βεράντα σου και πόσα χρήματα διαθέτεις;
Γιατί για όλα υπάρχουν λύσεις, αλλά πρέπει να ξέρουμε το budget!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool