Ο γείτονάς μου, είχε δυο γατούλες, πολύ ήρεμες, φιλικές και χαδιάρες (η μία μάλιστα ολόλευκη σαν να πήδηξε απο πίνακα ζωγραφικής) στειρωμένες (χωρίς ταμπελάκι όμως). Στην γειτονιά μας υπήρχε μια αλλοδαπή ηλικιωμένη και αλκοολική κυρία που είχε περίπου 10 γάτες μέσα στο σπίτι της. Οι γάτες αυτές δεν είχαν στειρωθεί, εμβολιαστεί. Η κυρία αυτή, με πραγματικό πρόβλημα αλκοολισμού, χωρίς κανένα συγγενή (τουλάχιστον στην Ελλάδα) και με πρόβλημα οικονομικό, δυστυχώς απεβίωσε πριν περίπου 1,5 χρόνο. Μάλιστα επειδή δεν είχε καμία σχέση με κανέναν γείτονα και κανέναν συγγενή, έπεσε σε κώμα μέσα στο σπίτι της, πέθανε και βρέθηκε απο την αστυνομία μετά απο πέντε ημέρες (ειδοποίησε ο απέναντι γείτονας γιατί δεν την έβλεπε αυτές τις μέρες και τα φώτα ήταν αναμένα μέρα - νύχτα) με πληγές απο δαγκώματα γάτας (προφανώς οι γατούλες ήταν χωρίς φαγητό τόσες ημέρες). Οι γάτες αφέθηκαν ελεύθερες και αλώνιζαν στην γειτονιά. Αρχικά, ο κάδος του κρεοπώλη μας ήταν πάντα άδειος και οι αυλές γεμάτες απομεινάρια (λίπος, δέρματα, κόκκαλα και ότι άλλο μπορεί να πετάει ένα κρεοπωλείο). Λίγες ημέρες αργότερα, άρχισε ο γείτονας να τις ταΐζει. Μάλιστα πρόσφατα, έβαλε και πορτάκι στην πόρτα του σπιτιού του για να μπορούν όλες οι γάτες να μπαινοβγαίνουν ελεύθερα στο σπίτι του. Οι γάτες τρώνε όλες απο πέντε - έξι πιατάκια που βάζει στο κεφαλόσκαλο του σπιτιού του και μπαίνουν στο σπίτι του όποτε θέλουν. Μέχρι εδώ, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Του αρέσουν τα γατάκια, τα λυπάται (όπως κι εγώ) και τα φροντίζει. Το πρόβλημα μου αρχίζει όταν οι γάτες, δεν μένουν στην αυλή του αλλά μπαίνουν και στο υπόγειό μου, κάνουν την ανάγκη τους εκεί, ξαπλώνουν σε καναπέδες, κοιμούνται στο καρότσι του μωρού (που περιμένουμε σε 20 μέρες) κοιμούνται στον ξυλόφουρνο (μάλιστα μια γάτα έκανε εμετό εκεί). Καταλαβαίνω την αγάπη που μπορεί να έχει ο καθένας για τα ζώα, ιδίως για τα αδέσποτα (μπορεί να σας φανεί περίεργο αλλά έχω μαζέψει ένα αδέσποτο ζώο, έναν σκύλο, του έκανα εμβόλια και τον έχω σπίτι εδώ και 11 χρόνια πλέον). Δυστυχώς δεν έχω την οικονομική δυνατότητα ούτε να πάρω κι άλλο αδέσποτο, ούτε να κάνω στειρώσεις σε αδέσποτα ζώα (τα έξοδα με ένα παιδί και δεύτερο που έρχεται, δεν μου το επιτρέπουν). Μίλησα με τον γείτονα για το θέμα που δημιουργήθηκε και η απάντησή του ήταν "οι δικές μου γάτες δεν προκαλούν πρόβλημα, για τις άλλες δεν με νοιάζει" και προφανώς δικές μου εννοεί τις δυο αρχικές. Τί μπορώ να κάνω για να αντιμετοπίσω το πρόβλημα αυτό;
Το εύκολο θα ήταν να πάρω ένα αεροβόλο, φόλες και λοιπά "ευγενή" υλικά που χρησιμοποιούν κατα καιρούς ΤΕΡΑΤΑ στην χώρα μας για να "συνετίσουν" ζώα που δεν έχουν την λογική ή και την αίσθηση οτι ενοχλούν κάποιον με κάποια τους συνήθεια και να μου λυθούν όλα τα προβλήματα. Δεν μου φταίει όμως μια γάτα που δεν καταλαβαίνει οτι έχει περάσει σε άλλη κατοικία, απλά περιφέρεται. Και δεν έχω κανένα δικαίωμα αφαίρεσης ζωής κανενός ζώου (τεράποδου ή δίποδου). Και όπως δεν έχω κάνει κακό 35 χρόνια τώρα, δεν θα κάνω και τώρα, δεν μου το επιτρέπει η παιδεία μου, η ανατροφή μου και η ψυχή μου.
Τί μπορώ να κάνω; Ειλικρινά, μου έρχεται να χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο. Βοηθήστε με σας παρακαλώ...
Παναγιώτης
edit Ξέχασα να αναφέρω οτι στο υπόγειο μπήκαν σκίζοντας την σίτα του μπάνιου.
Επίσης να ζητήσω συγνώμη αν έβαλα τ πόστ αυτό σε λάθος ενότητα. Αν είναι όντως σε λάθος ενότητα, παρακαλώ μεταφέρτε το στην σωστή.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Νομίζω πως η λύση είναι η περίφραξη του υπογείου, να μην έχουν δυνατότητα πρόσβασης εκεί, εφόσον δεν το θέλετε. Όσον αφορά τις στειρώσεις μπορείτε να απευθυνθείτε στο δήμο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Προφανώς, γιατί κι εγώ δεν μπορώ να ξέρω πως είναι το υπόγειό σας. Θεώρησα πως για να έχουν πρόσβαση θα ήταν ανοιχτό. Τα παράθυρα πως τα παραβιάζουν; Μπορείτε ενδεχομένως να βάλετε σίτες. Όσο για τον ξυλόφουρνο, να υποθέσω πως είναι έξω από το κτίσμα; Για αυτό μάλλον δεν μπορείτε να κάνετε και πολλά.
Ο ξυλόφουρνος πράγματι είναι στην πίσω αυλή, κάτω απο κεραμοσκεπή.
kat-cats
Διάσημο μέλος
Αγαπητέ φίλε κατανοώ την απόγνωσή σου...όμως η λύση σου είναι απλή! θα φροντίσεις να "περιφράξεις" το σημείο όπου μπορούν να μπαίνουν οι γατούλες έτσι ώστε να μην μπορούν να μπαίνουν, ούτε να το σκίσουν κλπ. Εμείς σητν πολυκατοικία που είχαμε παρόμοιο πρόβλημα, βάλαμε σίτα συρμάτινη χοντρή, κατασκευή σε τελάρο τη βάλαμε και από τότε ηρεμήσαμε! Δεν χρειάζεται να πελαγώνεις, το ζώο δεν έχει τη λογική να προστατέψει ή να περιφρουρίσει αυτό που εμείς νομίζουμε. Εμείς όμως μπορούμε! και χαίρομαι που δεν είσαι μεταξύ αυτών των τεράτων και που προσπαθείς να βρεις λύση! πιστεύω ότι αν το δεις με ηρεμία θα βρεις και τη λύση που αρμόζει στην περίπτωσή σου και όλα θα πάρουν το δρόμο τους!
Υ.Γ. για κάποιο λόγο δεν έβλεπα την προηγούμενη αλληλογραφία...τέσπα όπως και να χει θεωρώ ότι κάποια λύση θα μπορεί να βρεθεί για να μην στενοχωριέστε και εσείς! εμείς δεν έχουμε εικόνα του χώρου αλλά πιστεύω εσείς που την έχετε θα βρείτε την καλύτερη δυνατή λύση!
Αγαπητέ φίλε κατανοώ την απόγνωσή σου...όμως η λύση σου είναι απλή! θα φροντίσεις να "περιφράξεις" το σημείο όπου μπορούν να μπαίνουν οι γατούλες έτσι ώστε να μην μπορούν να μπαίνουν, ούτε να το σκίσουν κλπ. Εμείς σητν πολυκατοικία που είχαμε παρόμοιο πρόβλημα, βάλαμε σίτα συρμάτινη χοντρή, κατασκευή σε τελάρο τη βάλαμε και από τότε ηρεμήσαμε! Δεν χρειάζεται να πελαγώνεις, το ζώο δεν έχει τη λογική να προστατέψει ή να περιφρουρίσει αυτό που εμείς νομίζουμε. Εμείς όμως μπορούμε! και χαίρομαι που δεν είσαι μεταξύ αυτών των τεράτων και που προσπαθείς να βρεις λύση! πιστεύω ότι αν το δεις με ηρεμία θα βρεις και τη λύση που αρμόζει στην περίπτωσή σου και όλα θα πάρουν το δρόμο τους!
Υ.Γ. για κάποιο λόγο δεν έβλεπα την προηγούμενη αλληλογραφία...τέσπα όπως και να χει θεωρώ ότι κάποια λύση θα μπορεί να βρεθεί για να μην στενοχωριέστε και εσείς! εμείς δεν έχουμε εικόνα του χώρου αλλά πιστεύω εσείς που την έχετε θα βρείτε την καλύτερη δυνατή λύση!
Τα τετράποδα ζώα, δεν έχουν όπως είπατε κι εσείς κατανόηση σε θέματα που αφορούν σε ιδιοκτησίες με την μορφή κτισμάτων, δεν ξέρουν απο τίτλους ιδιοκτησίας ή κώδικα οδικής κυκλοφορίας κλπ. Εμείς που τα δημιουργήσαμε και "έχουμε περισσότερο μυαλό" είμαστε που πρέπει να προστατέψουμε τα ζωάκια απο κινδύνους. εμείς που πρέπει να οριοθετήσουμε τα σύνορά τους. Αυτά δεν έχουν τον ίδιο νου με εμάς. Αν ήταν αλλιώς, θα κυριαρχούσαν αυτά στον πλανήτη (ίσως να ήταν καλύτερα για την Γή μας).
Επίσης, μια φράση που μου αρέσει να λέω και φέρνω συχνά στο μυαλό μου πριν κάνω κάτι λέει "Μην χαλάσεις κάτι που δεν μπορείς να φτιάξεις" και σίγουρα δεν μπορώ να δώσω ζωή (εντάξει παιδιά μπορώ να κάνω αλλά γατάκια - σκυλάκια κλπ οχι)
Μεγάλωσα έχοντας κοντά μου ζώα, κυρίως σκύλους. Δεν μου πάει να τα πειράξω
Τέλος, την μικρή μου κόρη (3 ετών) την πηγαίνω στον κήπο και βλέπει τα ζώα που φιλοξενεί, στον παιδικό της σταθμό μαθαίνει οτι πρέπει να προστατεύουμε τα ζώα και να τα φροντίζουμε, εγώ της μαθαίνω ότι ξέρω για αυτά, πως μπορώ να τα βλάψω; Και αύριο-μεθαύριο που θα μεγαλώσει, πως θα της απαντήσω αν με ρωτήσει τι εγιναν οι γατούλες της γειτονιάς, με τί μουτρα;
Άρα, δεν μπορώ και δεν ΘΕΛω να πειράξω τα ζωάκια αυτά.
Τις σίτες θα τις αντικαταστήσω, βολεύουν κι εμένα.
Αλλά με τον γείτονα τι μπορώ να κάνω για να τις περιορίσει στον δικό του χώρο; Να σημειώσω οτι κανένα γατί δεν έχει ταμπελάκι, τα "νέα" γατάκια δεν είναι εμβολιασμένα, δεν είναι στειρωμένα (πρόσφατα γέννησαν δυο θυληκες) και σίγουρα δεν είναι αδέσποτα αφού μπαινοβγαίνουν στο σπίτι του όποτε αυτά θέλουν και αυτός τις ταϊζει στο κεφαλόσκαλο του. Μπορώ να τον απειλήσω με κάποια μήνυση;
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Θα μπορούσατε να συνεργαστείτε.. τα γατάκια καταρχήν πρέπει να στειρωθούν γιατί θα πολλαπλασιαστούν!! Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις κοινό έδαφος με αυτό τον άνθρωπο. Καταρχήν είστε και οι δύο καλόψυχοι, γιατί δεν θα κάνατε ποτέ κακό σε ζώο. Όμως υπάρχει πρόβλημα, γιατί οι γάτες αυτές θα πολλαπλασιαστούν. Πρέπει λοιπόν να κάνεις μια όμορφη συζήτηση μαζί του. Τι θα γίνει άμα αρχίσουν να γεννοβολούν;
Πρέπει να αποφασίσετε καταρχήν από κοινού πως μπορούν αυτές οι γάτες να στειρωθούν. Με ποιο κόστος, αν δεν αναλαμβάνει κανείς σας τις στειρώσεις, τότε πρέπει να επικοινωνήσετε με το δήμο
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

kat-cats
Διάσημο μέλος
H αλήθεια είναι ότι το πράγμα συνήθως χωλένει όσον αφορά στους ανθρώπους.....όπως λένε και τα παιδιά με λίγο καλή διάθεση θέλω να πιστεύω ότι θα τα βρείτε!!! Προσπάθησε να διορθώσεις και τις σίτες ώστε να μην έχουν πρόσβαση εσωτερικά στο σπίτι σου και πιστεύω ότι με αυτό θα εξαλειφθεί μεγάλο κομμάτι του προβλήματός σου. Τα γατιά τα οποία ζουν έξω, όπως και τα σκυλιά δηλαδή, δεν είναι εύκολο να περιοριστούν. Το αντιλαμβάνεσαι πιστεύω αυτό. Αν όμως τα γατάκια αυτά κυκλοφορούν στη γειτονιά, τα φροντίζετε, αλλά παράλληλα δεν σου δημιουργούν πρόβλημα μπαίνοντας στο υπόγειο, πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα να "συμβιώσετε" όλοι μαζί!
tz3nh
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αν απευθυνοταν σε καποια φιλοζωικη? Ειναι πολλες οι γατες. Καποιες απο αυτες παιζει να ειναι κ αρρωστες και οσο μενουν αστειρωτες σιγουρα θα πολλαπλασιαστουν.
Fideloudi
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλημέρα! Συμφωνώ με τη Τζένη, εκτός από το Δήμο, μπορείτε να απευθυνθείτε κ στις διάφορες φιλοζωϊκές οργανώσεις. Δεν γνωρίζω σε ποια περιοχή μένετε, μπορεί να έχετε κάποια. Αλλά και άλλες να πάρετε κ να τους εκθέσετε το θέμα σας, μπορεί να βοηθήσουν. Τουλάχιστον μήπως μαζέψουν τις γάτες για στείρωση (ώστε να μην πολλαπλασιαστούν τα γατιά στη γειτονιά σας) ή έχουν κάποια συμβουλή για περίφραξη του χώρου κλπ
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool