Ομοιοπαθητική σε γάτες

sterios

Νεοφερμένο μέλος

Ο sterios αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 51 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Πηγα προχτες τη γατουλα μου για στειρωση.
Επειδη δεν μπορεσα να παρω πληροφοριες απο πριν (ρωτησα πολλα ατομα) δεν σκεφτηκα οτι η κτηνιατρος (να ναι καλα η γυναικα) που την εγχειρησε θα μου ελεγε να της δωσω αμοξυλ.
Επειδη εγω δεν παιρνω συμβατικα φαρμακα (βασικα οποτε εχω παρει αντιβιωση εχω αρρωστησει!) και επειδη ασχολουμαι χρονια με τις ολιστικες θεραπειες, σκεφτηκα να ρωτησω ομοιοπαθητικους αν υπαρχει καποιο ομοιοπαθητικο φαρμακο με αντιστοιχη δραση.
Ο ενας ο οποιος ειναι ιατρος ομοιοπαθητικος μου ειπε να της δωσω αντιβιωση.
Η αλλη η οποια ειναι κτηνιατρος ομοιοπαθητικος μου ειπε να κανω οτι ειπε η κτηνιατρος που τη χειρουργησε και οταν επεμεινα να μου πει για την οποιοπαθητικη, μου μιλησε με πολυ ασχημο και υποτιμητικο τροπο.
Η ερωτηση μου λοιπον ειναι: Εχει αντιμετωπισει καποιος παρομοιο θεμα? Και αν ναι, τι εγινε τελικα?

Επισης, θελω να εκφρασω την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ μου για τα ατομα τα οποια προβαλλονται ως ομοιοπαθητικοι (δηλαδη ολιστικοι θεραπευτες) αλλα λειτουργουν ως συμβατικοι ιατροι (εχουν τοσο μεγαλο "εγω" που νομιζουν οτι ειναι θεοι ) και προσβαλλουν ή χειραγωγουν αυτους που τους εχουν αναγκη, απλα για να ικανοποιησουν τη δικη τους ματαιοδοξια τους, δυσκολευοντας ετσι τη θεραπεια.
Τελικα η Ελλαδα εχει ΠΟΛΥ μα ΠΟΛΥ δρομο ακομα.
Ευχαριστω που με ακουσατε.
:mad::(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Ομοιοπαθητική και κτηνίατροι

Καλό θα είναι επειδή μιλάμε για φαρμακευτική αγωγή που θα ληφθεί μετά από επέμβαση να προτιμήσεις να δώσεις αντιβίωση όπως πρότεινε ο γιατρός σου, στο οποίο συμφώνησαν και οι δύο ομοιοπαθητικοί κτηνίατροι.

Τα εγώ του καθένα και ο δρόμος που έχει να διανύσει η Ελλάδα δεν έχουν σχέση εν προκειμένω, καθώς στις περιπτώσεις που γίνεται επέμβαση ακόμα και οι ομοιοπαθητικοί γιατροί συστήνουν αντιβίωση. Και αυτό γιατί μιλάμε για μια ανοιχτή πληγή η οποία είναι επιρρεπής σε μολύνσεις τις οποίες μόνο η αντιβίωση μπορεί να αποτρέψει.

Πηγή: οι σπουδές μου εδώ και αρκετά χρόνια καθώς και εμπειρία γνωστών μου που κάνουν ομοιοπαθητική (όταν χρειάστηκε να χειρουργηθούν πήραν ΟΛΟΙ αντιβιώσεις).

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Ομοιοπαθητική και κτηνίατροι

Φυσικα και πρεπει να δωσεις την αντιβιωση. Δεν παίζουν με τετοια πραγματα. Αν πάθει μετα μόλυνση τι θα πεις; Ισως καλο θα ηταν να χρησιμοποιείς ομοιοπαθητική σε οτι αφορα εσενα (ανθρωπους) και οχι τους γατους. Μιας και οι γατοι δεν μιλάνε να σου πουν ουτε πως ακριβως νιώθουν παντα ουτε αν πονανε κτλ. Εύχομαι να πανε ολα καλα για τη γατούλα σου οτι και αν αποφασίσες να κανεις.

Ομοιοπαθητική σε γατούλη

Καλημέρα σας,

Έχω 3 γατάκια, 3,5χρονών ο μεγάλος μου, 3 η μεσαία μου και 2,5 ο μικρός μου.
Και τα τρία έχουν λοιμώδη περιτονίτιδα.
Πριν ένα χρόνο η μεσαία μου είχε καταπέσει λίγο (δεν ετρωγε και κοιμόταν συνέχεια), αλλά με αντιβίωση επανήλθε και από τότε είναι καλά.
Τώρα έχει αρρωστήσει ο μικρός μου. Εδώ και αρκετό καιρό, τρέχουν τα ματάκια του, και τώρα τελευταία είναι μπουκωμένος και φτερνίζεται. Όμως τρώει κανονικά, παίζει και είναι δραστήριος.
Οι επαναλήπτικές του εξετάσεις δυστυχώς έδειξαν οτι ο δείκτης του χειροτέρευσε (από 1/400 πήγε στο 1/1600) και το νάτριό του είναι πάνω από τα φυσιολογικά, και ο γιατρός μου είπε να του ξαναδώσω αντιβίωση και ίσως μετά Ιντερφερόνη.
Επειδή όμως το εφαρμόζω και σε μένα, του ξεκίνησα και Ομοιοπαθητική μήπως καταφέρουμε να γλυτώσουμε τα πολλά φάρμακα.
Τον έχω πάει στον κο Γκόλφη.
Έχω δώσει στον μικρούλη μου το ομοιοπαθητικό και αν σε μία βδομάδα δεν δούμε καλυτέρευση, θα πάρουμε και αντιβίωση παράλληλα.. Μου λέει όμως σε καμία περίπτωση να μην αρχίσω την κορτιζόνη ή την Ιντερφερόνη και οτι να μην με ανυσηχεί τόσο ο δείκτης γιατί είναι απλά μία τιμή που έδωσε την συγκεκριμένη στιγμή το αίμα του.

Έχει κανείς σας εμπειρία από Ομοιοπαθητικό κτηνίατρο?
Κάνω καλά που προσπαθώ να το αντιμετωπίσω και εναλλακτικά?

Επίσης του δίνω μία τροφή που μου έχει συστήσει εκείνος, την Natural Greatness και έχω δει διαφορά, ειδικά στον μεγάλο μου που είναι λίγο χοντρούλης. Με αυτή την τροφή έχει αδυνατίσει λίγο και έχει γίνει πιο δραστήριος.

Έχει κανείς σας δοκιμάσει αυτή την τροφή να μου πει την γνώμη του?
Μήπως πρέπει να ξαναγυρίσω στην Royal Canin που είναι δοκιμασμένη χρόνια?

Τρελαίνομαι στην ιδέα οτι μπορεί να πάθουν κάτι τα μωρά μου επειδή εγώ δεν έπραξα σωστά...

Σας ευχαριστώ πολύ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

΄Εχω μια γνωστή που καταπολεμούσε στην γάτα της το άσθμα με ομοιοπαθητικά φάρμακα για να αποφύγει την κορτιζόνη και πήγαινε πολύ καλά. ΄Εχω χάσει όμως επαφή μαζί της και δεν ξέρω τι γίνεται τώρα.
Γενικά είμαι υπέρ της παραδοσιακής ιατρικής και δεν θέλω να σε επηρρεάσω, αλλά νομίζω σε κάτι τόσο σοβαρό όπως η λοιμώδης περιτονίτιδα δεν είναι καλό να πειραματιζόμαστε.:hmm:
Σταματώ όμως και ελπίζοντας πως υπάρχουν και άλλοι χρήστες που έχουν χρησιμοποιήσει ομοιοπαθητική, αφήνω να σου απαντήσουν εκείνοι.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Ορμές και μετά τη στείρωση;

Καλησπερα σε ολους. Εχω νεα σχετικα με τις ''ορεξεις'' της στειρωμενης γατας μου. Μετα απο αρκετες μερες βγηκαν οι ορμονικες εξετασεις αιματος και της εκανα και υπερηχο κοιλιας. Ολα ειναι σε απολυτα φυσιολογικα επιπεδα και δεν εχει μεινει τιποτα μεσα κατα την επεμβαση της στειρωσης. Η κατασταση της οφειλεται αποκλειστικα στα επινεφριδια (οπως και εσεις ειπατε πρωτοι) αλλα μπορει να ομαλυνθει με ομοιοπαθητικα φαρμακα. Επισης με τα ιδια φαρμακα αντιμετωπιζεται και η παχυσαρκια. Ακομα δεν αξιωθηκα να την παω στον γιατρο που ασχολειται με αυτη τη τακτικη γιατι η Ρουμπυ μου ταλαιπωρηθηκε πολυ κατα την εξεταση αιματος οπου πηρε μια μικρη αναισθησια, απο την οποια συνηλθε μετα απο 12 ωρες! Οταν εχω καποιο αποτελεσμα θα σας γραψω σχετικα.

Σημειωμα συντονιστή:Το παρων μήνυμα όπως και οι απαντήσεις του είναι προιόν split απο αυτό το θέμα

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Και πολύ καλά κάνεις που της αφήνεις λίγο χρονικό διάστημα να συνέλθει εφ'όσον ταλαιπωρήθηκε τόσο και εφ'όσον δεν κινδυνεύει η ζωή της.
Όταν όμως κρίνεις οτι είναι πάλι όπως πριν, "φρέσκια" και ζωηρή, τότε θα πρέπει να την πας μια βόλτα στον ειδικό γιατρό που θα προσαρμόσει την ανάλογη για τις ανάγκες της ομοιοπαθητική αγωγή με τα κατάλληλα χάπια. Μην το αμελήσεις , καθώς επίσης και το θέμα της παχυσαρκίας, προκειμένου να ζήσει μια ζωή μακρόχρονη και με υγεία.:)

Πολύ ανακουφιστικά νέα! Καλή επιτυχία με τη θεραπεία σας και να μας ενημερώσετε αν θέλετε με την πορεία της-δεν είναι πολύ συνήθης η ομοιοπαθητική αγωγή όχι στα ζώα, ούτε καν στους ανθρώπους στην Ελλάδα... Το θέμα παρουσιάζει ενδιαφέρον! :)

Καλησπερα και παλι. Ρωτωντας εμαθα για την ομοιοπαθητικη αγωγη στα ζωα. Οχι μονο ειναι αποτελεσματικοτερη των κανονικων φαρμακων, αλλα δεν αναστελλει απλα το οποιο προβλημα του ζωου. Αντιθετα η ιαση ειναι οριστικη και χωρις τις παρενεργειες των χημικων φαρμακων. Οι περισσοτεροι ''γονεις'' τα εμπιστευονται τυφλα και εχουν θεαματικα αποτελεσματα με τα μικρα τους! Ειδωμεν:)

Καλησπερα και παλι. Ρωτωντας εμαθα για την ομοιοπαθητικη αγωγη στα ζωα. Οχι μονο ειναι αποτελεσματικοτερη των κανονικων φαρμακων, αλλα δεν αναστελλει απλα το οποιο προβλημα του ζωου. Αντιθετα η ιαση ειναι οριστικη και χωρις τις παρενεργειες των χημικων φαρμακων. Οι περισσοτεροι ''γονεις'' τα εμπιστευονται τυφλα και εχουν θεαματικα αποτελεσματα με τα μικρα τους! Ειδωμεν:)
Οι περισσοτεροι γονεις τα εμπιστευονται,αλλα αναρωτιεμαι...επιστημονικα ειναι αποδεδειγμενο οτι δρουν τα ομοιοπαθητικα φαρμακα;Διοτι εδω υπαρχουν αμφιβολιες ακομα και για τους ανθρωπους.Το οτι εμπιστευεται καποιος κατι δεν σημαινει τιποτα.
Τεσπα..ψαξτο παντως απο επιστημονες και οχι απο την θεια μας,την γιαγια μας,την φιλη μας κλπ.:)

Και εγω εχω καποιες αναστολες σχετικα με την ομοιοπαθητικη. Οταν ομως βρηκα κτηνιατρους που ειδικευονται σε αυτη την μεθοδο, ειπα να δοκιμασω εφ'οσον δεν υπαρχει κινδυνος για παρενεργειες σε περιπτωση που δεν πετυχει η θεραπεια. Ξεχασα επισης να αναφερω και τον βελονισμο που μου συστησαν ως αποτελεσματικο για την λαιμαργια της! Ε αυτο το θεωρω τραβηγμενο προς το παρον... Βεβαια δεν ξερω τι θα κανω στην απελπισια μου με τα κιλα της... Οπως ειπα, ειδωμεν!:hmm:

Καλό είναι να είμαστε ανοιχτοί σε νέες εναλλακτικές μεθόδους (πόσο μάλλον όταν δεν έχουν παρενέργειες) ειδικά όταν όλες οι συμβατικές ιατρικές δείχνουν να μην έχουν αποτελέσματα. Όμως, κατά τη δική μου άποψη, χρειάζεται προσοχή στην περίπτωση που υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υγείας : κάποιος που ακολουθεί την ομοιοπαθητική ενδεχομένως ρισκάρει με χάσιμο χρόνου, ο οποίος είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή.

Βεβαια δεν ξερω τι θα κανω στην απελπισια μου με τα κιλα της... Οπως ειπα, ειδωμεν!:hmm:
Διαιτα.

Ευχαριστω ολους. Τα εχω ολα υπ'οψιν:)

Καλησπέρα σας και πάλι.
Τελικά ο μικρός μου καλυτέρευσε αισθητά με την αγωγή του ομοιοπαθητικού. Δεν του έδωσα τελικά αντιβίωση και σε 3 μετά το ομοιοπαθητικό φάρμακο ξεμπούκωσε, σταματησε το φτέρνισμα, τα ματάκια του είναι καλά και είναι πιό δραστήριος από ποτε...
Είδωμεν...

Είναι πολύ ευχάριστο το οτι στη δική σας περίπτωση δούλεψε.:) Μπράβο και σιδερένιος!:clapup:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back